Full Team

Doporučení na dobré firmy z oboru

Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa

doktorq10
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Full Team

Příspěvekod doktorq10 » úte kvě 19, 2009 1:09 am

Na konec září se chystám zvolit nějakou loď od charterovky Full Team ...
Má někdo zkušenost s touto společností? U nás to budu mít přes AZ EURO Yachting.
Jsme čtyři, zaujala mě Sun Odyssey 32 nebo Elan 333 ...

Bylo by to v maríně Kornati, Biograd na Moru
Macek0585
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod Macek0585 » úte kvě 19, 2009 12:39 pm

Ahoj, nemám sice přímou zkušenost, ale s jejich charterovkou sousedím v Biogradu a za těch pár let jsem neviděl, že by byl na ně někdo zjevně nas..... Jinak myslím typičtí Chorvati :) :)
Pepa
moderátor
Reputace: 24

Příspěvekod Pepa » úte kvě 19, 2009 12:53 pm

Od roku 2000 beru každý rok v průměru na tři týdny lodě výhradně od Full teamu.
Zvykl jsem si na jejich služby a přístup natolik, že se mi už nechce brát lodě od jiné charterovky.
Majitelka a manager Sylvia Nikša, velmi šarmantní žena, udělá pro tebe,co bude moci a na její slovo se lze opradu spolehnout. Před několika lety jsem v listopadu, na přímo od nich, poptával loď. Kladná odpověď přišla obratem ale já si nevšiml zálohové faktury v příloze. Čekal jsem na fakturu, která "nepřicházela". Potom se situace změnila a zdále se že nebudu moci odjet, tak jsem vše pustil z hlavy. V květnu, tři týdny před původním termínem naloděním jsem se rozhodl že pojedu a bez přílišné naděje znovu potával loď. Dostal jsem odpověď obratem, že loď mám stále rezervovanou....
Technici splní každé tvoje rozumné přání a se vším ti pomohou-stačí se jen ptát. Když jim dáš jako pozornost jedno balení plzeňského, případně Budvaru, na který jsem je naučil, tak se pro tebe rozkrájí. Minimálně ti na lodi vše ukážou a dají ti předávací protokol a vše s tebou projdou, pok jim klidně řekni, ať přijdou třeba za hodinu, že si sám vše v klidu prohlédneš - nemají s tím prolém. Nezapomeň si vzít na techniky telefon, přijedou ti napomoc kamkoliv. Před několika lety mi v Ragoznici odešla lednička. Za 2 hod od zavolání jsem je měl na lodi a za další hodinu lednička běžela. Doporučuji kontrolu naplnění plynových lahví. pokud není náhradní plná, nech si je vyměnit - není s tím problém.

Znám asi všechn jejich lodě mimo 50 bavarie.
V tvých dimenzích doporučuji SO 34,2 jinak E333 asi znáš. Jejich lodě jsou velmi dobře udržované a při předání opravdu vyvoněné, což ovšem sebou nese to, že ještě ve 15-16 hod. po lodi lítají uklizečky. Někdy je nemilosrdně vyženu. Pokud potřebuješ sítě na dědi, objednej si je emailem týden před naloděním a budeš je na lodi mít. Po několik let dostávám motor zdarma, jako pozornost firmy- což tobě nemohu zaručit.

Nezapomeň jim poslat vyplněný crewlist emailem pár dní před naloděním. Zkrátíš si tak vyřízení papírů na 5 minut a jim usnadníš práci /formulář ti mohu poslat/. Lze u nich objednat loď přímo, někdy to tak dělám, ale nemám ji o mnoho lacinější, než když ji objdnám přes cz zprstředkovatele /AZ Euro Yachting/, v tom jsou vůči zprostředkovatelům solidární a já jim to nemám za zlé.
Snad ti to, jako doporučení stačí, pokud tě něco dalšího zajímá, mapiš.

Pepa
Naposledy upravil(a) Pepa dne pát črc 13, 2012 7:09 pm, celkem upraveno 1 x.
doktorq10
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod doktorq10 » úte kvě 19, 2009 11:49 pm

Pepa: Dík za info, Tvé hodnocení dost přispívá k tomu,
abych se pro tuto charterovku rozhodl ...

Na předání nijak nespěchám, na pořádek to já jsem pes, navíc na moře stejně
varazíme až druhej den, tedy v neděli dopoledne ...

Doporučuješ SO 34,2 ... tu jsem však v jejich nabídce nenašel
Wlady
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 4

Příspěvekod Wlady » úte kvě 19, 2009 11:59 pm

Ahoj.
Měl jsem od nich cca před 5-6ti lety dvakrát E 31. Atraktivitu i ochotu majitelky určitě mohu potvrdit. Kvalitu i pomalost úklidu rovněž. Jen si vypumpuj nádní vodu, dámy uklízejí velmi, ale opravdu velmi na mokro ... Stav lodí spíš průměr = charterová klasika. Stáří lodí si už bohužel nepamatuji, ale el. kotevní vrátek u jedné z lodí fungoval pouze v absolutním suchu (tedy rozhodně nikoli po plavbě proti větru), zato kotva byla jak pro parník. Velmi krátké lano na třetím refu (což jsem při přebírání skousnul) + jedna poněkud kuriózní a posléze i nepříjemná příhoda:
V průběhu přebírání lodě si předávací technik shodil na hlavu docela velké víko batysty. S celkem slušnou tržnou ránou odfrčel k lékaři a bylo po předávání. Nikdo jiný z firmy už v tu dobu nebyl a ani druhý den (v neděli) se od nich neobjevil. "Přebral" jsem si to tedy sám, od "konkurence" kupodivu poměrně snadno vyškemral rezervní mot olej a vyplul. Hned před marínou jsem po rozvinutí plachet zjistil, že jedna spíra na hlavasce je fuč a kapsa částečně odtržená. Nahlásit to nebylo komu a tak jsem nad tím mávnul rukou a vyrazil. Po třech týdnech jsem loď vracel úhledně zašitému stejnému technikovi a ten rovnou a velmi rozhodně vyrazil k lanům, rozvinul hlavasku a důrazně ukazoval na závadu, o které nepochybně velmi dobře věděl! Já se ohradil ještě důrazněji :gun: s poukazem na průběh předávání. On okamžitě ztichnul a dál se choval jako by se nic nestalo. Prostě to zkusil... Nevím co vlastně zachránilo před úhonou mou ubohou kauci, ale mám značné podezření, že mé nas**** dva metry a 120 kg živé váhy. Opravdu nevím, ale přišlo mi to zbytečné, hloupé a zůstala mi po tom pachuť hořkosti, kazící vzpomínky na jinak krásnou dovolenou.
Wlady
sniper120
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Full team

Příspěvekod sniper120 » pát kvě 22, 2009 2:20 pm

Taky doporučuji. Minulý rok jsem tam bral SO 34.2 a naprostá spokojenost. Pohodové jednání a když máš zaplacené pojištění lodi tak ji máš předanou do dvou min..

Honza
Urda
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod Urda » úte úno 08, 2011 4:58 pm

V září 2010 jsem měl od FULL TEAM YACHT CHARTER (marina Kornati) půjčenou loď Bavaria 38/ 2008
Přes počáteční problémy při přebírání lodi jsem nakonec byl se společností FULL TEAM spokojen. Loď byla ve velmi dobrém technickém stavu a po celou plavbu jsme až na pár maličkostí neměli žádné potíže. Podrobnosti o přebírání lodi jsou v http://jachting.info/modules.php?name=F ... pic&t=5364
Pepa
moderátor

Příspěvekod Pepa » pát črc 13, 2012 3:54 pm

K řadě povzdechů nad finanční náročností dovolené v Chorvatsku, bych rád uvedl poslední zkušenosti z minulého týdne.
Tak, jako již řadu let, měl jsem loď od společnosti FULL-TEAM v Biogradu. tentokrát SO 37. Při vyřizování úvodních formalit v kanceláři jsme dostali od majitelky firmy zdarma zapujčenou tuto krabičku, s tím, že po jejím zapnutí budeme mít přes wifi /pod heslem/ spojení s netem kdykoliv a kdekoliv. No a přesně tak to také fungovalo. Nemusí tedy nutně být vše negativní.

Aby byla moje informace vyvážená, i když už nesouvisí s FULL - TEAMEM, přidám jinou zkušenost. V neděli večer jsme se vyvázali na nové bóje před Kakanem. Za chvíli "přiletěl" výběrčí a požadoval svých 200 kun. S tichým povzedechem ale bez řečí jsem šel pro peníze. Jako samozřejmost jsem dole sebral pytel s odpadky. Oboje jsem podal výběrčímu. Ten mi pouze vytrhl z ruky 200 kun a řekl, že žádné odpadky si od nás nevezme, protože nemá smlouvu se státem a ať si snimi děláme co chceme. Ani strach z fyzické konzultece, či z mezinárodního incident, ale jen přítomnost mých dvou vnuků na plaubě zabránila tomu, že jsem nepopadl háček a milého chorvat jím nepřetáhl po zádech. Od malička vedu své dědi a nyní i své vnuky k ochraně vod a odpadky jež nepatří do moře, musí zůstat v lodi i kdybychom se v nich po kolen brodili. Co si myslet o takovýchto hospodářích ve své zemi a je li to dokonce s vědomím nějakých státních činitelů .... potom si za sebe a své pocity dovolím citovat kalsika......je to hnus velebnosti.

Pepa

Obrázek
dexter
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 1

Příspěvekod dexter » sob črc 14, 2012 2:08 pm

dik, za typ - inak k tej financnej narocnosti .... neviem, ale myslim ze prehanate. Ako som si vsimol beriete lod vzdy strasne malu a je vas na nu viacej ako dost a idete mimo hight price terminy tak fakt neviem na co sa vlastne stazujete. Ved to mate skoro zadarmo, ked to porovnam s tym co stoji napr. mna ked vezmem svoju rodinu na lod a nikdy neberiem mensiu ako 43-45 stop.
Gemini
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Re: Full Team

Příspěvekod Gemini » pon črc 16, 2012 9:44 pm

doktorq10 píše:Na konec září se chystám zvolit nějakou loď od charterovky Full Team ...
Má někdo zkušenost s touto společností? U nás to budu mít přes AZ EURO Yachting.
Jsme čtyři, zaujala mě Sun Odyssey 32 nebo Elan 333 ...

Bylo by to v maríně Kornati, Biograd na Moru

Měl jsem od nich loď v r. 2010. Neměl jsem žádné závažné potíže, jen jim všechno dlouho trvá a i když jsem je popoháněl Plzní, tak to nebylo moc platné. Na lodích je vidět, že jsou spíše méně udržované. Je potřeba loď dobře přebrat. javascript:emoticon(':hmm:')
meloun
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 3

Příspěvekod meloun » čtv srp 09, 2012 4:44 pm

Pepa píše:Tak, jako již řadu let, měl jsem loď od společnosti FULL-TEAM v Biogradu. tentokrát SO 37. Při vyřizování úvodních formalit v kanceláři jsme dostali od majitelky firmy zdarma zapujčenou tuto krabičku, s tím, že po jejím zapnutí budeme mít přes wifi /pod heslem/ spojení s netem kdykoliv a kdekoliv. No a přesně tak to také fungovalo. Nemusí tedy nutně být vše negativní.

Pristi tyden mam od Full-Teamu lod, tak bych rad vedel, jestli ta wifi byla pozornost pro staleho zakaznika a nebo novy standard? Jeste bych se zeptal, jak to vypada v Biogradu s parkovanim. Dik.
zdenek132
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod zdenek132 » pát srp 10, 2012 8:44 am

Začátkem července parkování v marině něco přes 300 (asi360 lasiček), a na parkovištích okolo mariny 150 na týden. Je nutno si koupit lístek v trafice, nebo turistkanclu naproti marině a hlavně si hlídat míst, nejlepe vyslat pěší spojku a obsadit fleka.
Pepa
moderátor

Příspěvekod Pepa » pát srp 10, 2012 4:29 pm

meloun:Wifina je u nich zřejmě nový standard. Nemyslím si ale, že bude úplně zdarma /neptal jsem se/, Dovolím si ještě podotknout, že já dostávám již několik let zdarma i motor ke člunu /jinak 60 EU/. Tentokrát jsem dostal fungl novou Hondu 2,5 vzduchem chlazená - lehká a fungovala bezchybně.
V tvém případě napoprvé raději počítej s nějakým, doufejme přijatelným paušálem. Net máš k dispozici 24 hod. bez omezení.
Auto zaparkuješ přímo v maríně, ale berou 7 euro. Místo se vždy najde i pro opozdilce. Když přijedeš dopoledne, Sylvia, majitelka chrterovky ti nabídne parkování u soukromníka. Případně vznes dotaz. Je to na dvoře za vraty, kam se vejde asi 8 aut. Vybírá za auto 4 EU. Barák je asi 250 m od vjezdu do maríny. Takže v maríně jen vyložíš a potom přejedeš. Někdy jsou schopni předat lodě dříve cca 13-14 hod, tedy se vyplatí tam na tuto dobu již být a buzerovat je - pokud chceš hned vyplout.
meloun
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod meloun » pát srp 10, 2012 4:36 pm

Pepa,zdenek132: Dik moc za info.
Pepa
moderátor

Příspěvekod Pepa » pát srp 10, 2012 5:05 pm

Ještě maličkost, pokud jsi si objedal loď na přímo od full teamu, i tak pošli crewlist předem - rychlejší formality.
meloun
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod meloun » úte srp 28, 2012 6:07 pm

Pridavam se na stranu spokojenych zakazniku FULL TEAMu. Predani lode probehlo hladce (podporene 1 balenim plzne) v 15.00.
Po dotazu nas dovedli na soukrome stinne parkoviste za 4EUR/den. Pri navratu byla nechutna fronta na tankovani, tak jsem zavolal technika, ktery
nam predaval lod a on mi rekl, at necekam a v marine nam doplnil nadrz z kanystru. Takze sama pozitiva ;) . Abych nezapomnel, wifi je pro normalni smrtelniky za 30EUR.

Zpět na