Přihodil bych ještě dvě historky .. první - na zcela jiném fóru mě pokaždé bouchly do očí příspěvky od jednoho člověka. Obsah bezva, ale forma děsivá .. hrubky, místo v občas f apod ... pokaždé když jsem to četl jsem si říkal ten člověk to dělá snad naschvál nebo musí být úplně mimo. A tak jsem mu jednou napsal .. že obsah je bezva, ale formou, že vypadá jako blbec. Neodpověděl mi on, ale lidi co ho znali odobně. Dotyčný je docela silný dyslektik a ač se snaží jak může, lépe to nenapíše. Je asi zbytečné poznamenávat, že za blbce jsem se cítil především já.
a druhá - jiné fórum, obdobný problém - obsah skvělý, ale taková divná (trošku) čeština. Občas hrubky, predevším v i/y a o mně/mě ani nemluvím. Poučen z příkladu jedna jsem byl zticha. Chytil se ale jiný člen diskuzního fóra. Na jeho výtku proč tak przní svůj mateřský jazyk dostal odpověď, že dotyčný je cizinec - američan, teprve pár let žijící v Česku. Z tohoto pohledu to najednou vypadalo úplně jinak - já, který anglicky mluvím jak "MassaBob" jsem málem kritizoval někoho kdo ovládl češtinu téměř dokonale.
To jen tak - hodnotit vše jen na základě dokonalého slohu a gramatiky taky asi nebude vždy to pravé, ořechové. Pokud toho člověka dobře neznáte, stěží můžete pochopit proč píše jak píše.
Když to doplním o mé oblíbené indiány

Siouxové měli jedno hezké přísloví ... nikdy nikoho nesuď za jeho chůzi, pokud jsi celý den nechodil v jeho mokasínech ...