Jak správně vrátit loď chartrovce?

Rady pro začínající jachtaře

Moderátoři: vilma, windward, Pepa

Strycek_Bidlo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Strycek_Bidlo » sob kvě 19, 2012 10:09 pm

Zdá se, že téma "Jak vrátit loď" se zvrhlo na téma "Jak zaplatit kauci kartou".

Má rada zní: Řešte to kreditní kartou.
Vozím na plavby všechny tři co mám; to by v tom byl čert, aby aspoň jedna nefungovala. A hlavně blokují cizí peníze :-)
Naposledy upravil(a) Strycek_Bidlo dne ned kvě 20, 2012 7:09 am, celkem upraveno 1 x.
Martin88
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 18

Příspěvekod Martin88 » sob kvě 19, 2012 10:10 pm

Pak je jeste moznost zaplatit pojisteni te kauce,abys nemusel stat na molu :D
stoji to sice nejake penize,ale mas i po starosti,v jakem stavu lod vracis (nejake plachty a trocha prislusenstvi by na lodi zbyt melo)
matt
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Příspěvekod matt » ned kvě 20, 2012 2:03 pm

Strycek_Bidlo píše:Má rada zní: Řešte to kreditní kartou.
Vozím na plavby všechny tři co mám; to by v tom byl čert, aby aspoň jedna nefungovala. A hlavně blokují cizí peníze :-)

A to neni vůbec špatnej nápad :good: hned se na to v bance zeptám
Rumex
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 5

Příspěvekod Rumex » pon kvě 21, 2012 7:39 am

Děkuji všem za rady ohledně karty,
bohužel pojištění přímo u společnosti (kde mám pronájem) SEAFARER není možné, vyžadují složení kauce.
tom212b
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod tom212b » pát čer 08, 2012 9:22 am

Dobrý den, mohl bych se zeptat (jsem naprostý začátečník) kolik stojí taková kauce lodi? Sice teprve začínám a chtěl bych si udělat řidičák na jachtu, ale už dopředu bych se chtěl informovat.

Předem děkuju.

*píp*[/URL] je skvělá příležitost procestovat Český Krumlov[/URL]
gyro
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod gyro » pát čer 08, 2012 2:03 pm

Kaucie pre chartrovane jachty su vacsinou vo vyske 1000-1500 -2000 euro (meni sa v zavislosti od ceny "novej" lode a jej veku).
Lode medzi 36-45 stopami zvycajne spadaju do tych 1500 eur. Kaucia byva skoro vzdy uvedena v cennikoch prenajmov chartroviek.
(priklad: http://www.navigo.hr/cjenik.php?jezik=en - kaucia pre danu lod je uvedena v stlpci DEPOSIT)
TashonkaWitko
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod TashonkaWitko » pát čer 08, 2012 2:24 pm

tom212b píše:Dobrý den, mohl bych se zeptat (jsem naprostý začátečník) kolik stojí taková kauce lodi? Sice teprve začínám a chtěl bych si udělat řidičák na jachtu, ale už dopředu bych se chtěl informovat.[url=http:/]Český Krumlov[/url]

Tome, jak uz Ti odpovedeli, kauce se lisi .. podle lokality, charterovky, typu a stari a vybavenosti lode. Temer pokazde lze pozadovanou vysi kauce vycist z nabidky agentury/charterovky. Nicmene pokud zacinas, neres ted jenom vysi kauce a na svoji prvni, druhou, treti atd plavbu se pridej k nekomu kdo to uz trosku zna. Poptej se ho jak to je, zda si kauci pojistil nebo ne a proc, bez s nim do kancelare pri vyrizovani papiru, bud s nim pri prejimce lode, bud s nim pri zpetne prejimce lode atd .... bud s nim, kdyz se bude vyrizovat nejaka reklamace atd .. je toho vic, co je nutne mit aspon trosku pod kontrolou kdyz si pujcujes lod.
JardaF
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod JardaF » pát čer 08, 2012 4:02 pm

hele hele tomíku béčkovej, co ta šumava? co ten krumlov? V kombinaci s mírnou stupiditou (odpusť) tvého dotazu to vypadá nějak divně, ne? ;)
japek
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 1

Příspěvekod japek » pát čer 08, 2012 4:36 pm

JardaF píše:hele hele tomíku béčkovej, co ta šumava? co ten krumlov? V kombinaci s mírnou stupiditou (odpusť) tvého dotazu to vypadá nějak divně, ne? ;)

...hezky řečeno :good:

A já se připojím: :offtopic:

tom212b: Tome, klidně se ptej na co chceš, ale jestli ses tu zaregistroval jen pro to, aby sis tu udělal levný linkbuilding, tak to zkus radši jinde. Myslím, že spamu je na internetu i tak dost a není třeba jej tlačit ještě sem..
Strycek_Bidlo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Strycek_Bidlo » pát čer 08, 2012 5:58 pm

JardaF píše:hele hele tomíku béčkovej, co ta šumava? co ten krumlov? V kombinaci s mírnou stupiditou (odpusť) tvého dotazu to vypadá nějak divně, ne? ;)

No, to mě taky zaujalo.
Když se tu tuhle objevila nabídka na doplnění posádky s odkazem na stránky pachatele, smáznul moderátor ten odkaz dřív, než jsem stihnul říct "opravář obuvi" :-)
Ale třeba je teď moderátor mimo připojení.
Gemini
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Gemini » ned čer 10, 2012 5:08 pm

Rumex píše:Děkuji všem za rady ohledně karty,
bohužel pojištění přímo u společnosti (kde mám pronájem) SEAFARER není možné, vyžadují složení kauce.

S tím, že by charterovka nebrala karty vůbec, jsem se setkal pouze u charterovek na kanálech v Holandsku, nebo v Německu.
Někdy v Chorvatsku mají charterovky problém s čipovými kartami. Pokud je ale personál vstřícný, může telefonicky se svojí bankou kartu ověřit a kauci čipovou kartou přijmout. Je to o vstřícnosti a s tím jsem se setkal. V Mandalině mě čipovou kartu Visa odmítli a kartu American express mého kolegy vzali, ač na ní bylo asi 20 US D
koudy
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod koudy » stř čer 20, 2012 10:56 pm

V chorvatech v s kartama v poho, ale předloni se mi stalo u Italů, že na karty nebyli vybaveni, takže kauce jedině cash :shock: naštěstí nás tam bylo 8 a já měl litřik navíc pro strejčka příhodu, takže jsme to dali bez problemu dokupy. A na Sardinii zase pravý opak, chtěli alespoň část kauce kartou. Prý se jim někdy stane že týden po charteru přijde pokuta za stání, najetí na pláž, projetí parku atd :? . Každopádně při vracení lodě mám vždy všechno v bakystách pěkně srovnané, lana ukázkově smotaná a to samé s věcma ve stolku. připadá mi že maj hned lepší přístup a jsou schovívavější k případným drobným prohřeškům.
mysacek
s/y Kirké
Reputace: 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod mysacek » čtv čer 21, 2012 6:49 am

Když jsem si lodě půjčoval, bylo to ještě trošku jiné. Člověk si mohl vybrat, jestli loď uklidí sám, nebo zaplatí nekřesťanských 60 DM (pro mladší ročníky... západoněmeckých marek). Takže samozřejmě se člověk snažil, aby bylo všechno O.K. Připravený seznam závad, který se objevily cestou, včetně těch, které jsme opravili nějakým způsobem sami. Když už se něco přihodilo, nikdy jsem nic neřešil násilím...
Dneska je to jiné, úklid se platí a tak leckdo má pocit, že může zdovolením !nechat *ovno v *ajzlu". Bohužel dělám v charterovce, která má zvláštní přístup, takže i když s ním nesouhlasím, protože je pro nás mínusový, nemůžu s tím nic dělat. Charterovka nabízí vlastní pojištění kauce, takže je to všechno v naší režii. Sice je tam napsáno, že se to nevztahuje na škody z nedbalosti, takže ztracený fendry a pádla nechávám platit, ale jak se klient ozve na centrálu do Athén, tak mu to stejně vrátějí...
Ale jak napsal koudy jak je lod jakz takz poklizená, věci v bakystách a v navigačním stolku porovnaný, tak mám jiný přístup a pokud je tam nějaká závda, která nemá velkou cenu náhradních dílů, nebo ho mám na skladě, přihmouřím určitě oko. Taky ocením, pokud dostanu dlouhý seznam všech závad (a tím mám na mysli i vrzající šuplík - neříkám, že to opravím během pěti hodin, co mi zbývají do příchodu nových klientů, ale jednou se na to dostane...)
Mysak

Zpět na