Simulator pristavnich manevru

Rady pro začínající jachtaře

Moderátoři: vilma, windward, Pepa

eMeF
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 3

Simulator pristavnich manevru

Příspěvekod eMeF » stř srp 30, 2017 1:59 am

Ahoj,
Narazil jsem na vcelku zajimavou aplikaci pristavnich manevru. Aplikace je placena a stoji okolo 150,- s prednastavenymi situacemi, kde je mozne menit typ lode, smer a rychlost vetru/proudu, otaceni propeleru atd. V simulatoru se pak ovlada kormidlo, pohyb lodi, vyvazovaci lana a fendry. Vyzkouset lze s nejakymi omezenimi zdarma. Pripadne je mozne za dalsich 150,- si vytvaret vlastni situace.

Pochopitelne to nenahradi realnou zkusenost, ale i tak mi to prijde dost nazorne pro pochopeni nekterych zakonitosti.

Aplikace je pro iOS nebo Android.

Nejake promo video je zde https://youtu.be/dS2CAj38SM4
Link pro stazeni iOS https://itunes.apple.com/at/app/dock-your-boat/id848416956?mt=8
Link pro stazeni Android http://play.google.com/store/apps/details?id=com.sfinxit.docktheboat
Kdyby nefungovalo tak hledejte Dock your boat v app storu

IMG_1871.PNG
martinptacek
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 21

Re: Simulator pristavnich manevru

Příspěvekod martinptacek » stř srp 30, 2017 6:04 pm

Nechci se dotknout autora příspěvků, ale existuje horší simulátor přístavních manévru?
eMeF
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod eMeF » stř srp 30, 2017 6:16 pm

Kdyz nebudu pocitat hry pro deti tak to je prvni simulator, na ktery jsem narazil, ale urcite se neco horsiho najde. Spis je otazka jestli tuto diskuzi nesmerovat k hledani lepsi alternativy, kdyz uz... Pokud o necem vis tak se podel.
martinptacek
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 21

Příspěvekod martinptacek » stř srp 30, 2017 7:35 pm

Snad jakéhokoliv pocitacovej simulátor. Kdysi jsem zkoušel ship simulator 2008 a bylo to celkem v pohodě. Zvlášť lodě nad 100m byly zajímavý. Určitě je podobných věcí spousta.
pavelmicek
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 18
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pavelmicek » stř srp 30, 2017 7:39 pm

Před svojí první plavbou jsem trénoval v 3D boat parking simulator

Ale v principu opět dětská hračka.

Prop wash/walk ani mooringy tak nenajdeš, ale "těžkopádné, zpomalené" chování lodi jo a i to bylo lepší než nic.

Dock your boat vypadá jako hračka možná grafikou, ale fyzikou chování plachetnice na motor včetně počasí je bohužel asi fakt to nejlepší.

Ship simulator nebo Sail simulator mi přijdou určené na něco jiného než na čem začalo vlákno.

Obrázek
david
moderátor
Reputace: 234

Příspěvekod david » stř srp 30, 2017 10:22 pm

eMeF píše:Kdyz nebudu pocitat hry pro deti tak to je prvni simulator, na ktery jsem narazil, ale urcite se neco horsiho najde. Spis je otazka jestli tuto diskuzi nesmerovat k hledani lepsi alternativy, kdyz uz... Pokud o necem vis tak se podel.

Nejlepší alternativa je trénink s vlastní lodí.
eMeF
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod eMeF » ned črc 14, 2019 12:31 pm

Trochu to tady budilo vasne, ale pokud by to nekomu k necemu mohlo byt tak existuje nova verze, ktera ma realistictejsi grafiku. Snad pri tom nezprznili fyziku. Zkousel jsem pred nejakou dobu betaverzi a moc stabilni to tehdy nebylo. Finalni verze je snad lepsi.

https://youtu.be/SXhil484a60

Zpět na