Prihlaseni odhlasene lode?

Rady pro začínající jachtaře

Moderátoři: vilma, windward, Pepa

bisan
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 10

Prihlaseni odhlasene lode?

Příspěvekod bisan » ned pro 17, 2017 7:55 pm

Zdravim,
mam na vas takovy dotaz. Puvodne jsem chtel stavet Belugu, ale naskytla se mi moznost koupit starou kylovou plachetinici, tak bych pouzil drevo (co mam na tu Belugu) na opravu. Jedna se o pomerne hezkou lod puvodne prihlasenou a jezdenou, ale stavajici majitel ji koupil bez dokladu s tim, ze je nepotrebuje. Takze k lodi neni zadna dokumentace, stitek jsem take neobjevil a mam strach, ze mi ji na sps neprihlasi.... Jak to tedy je? Lze ji pripadne prihlasit nebo se mam drzet puvodniho planu na Belugu? :) Dekuji
Zdenek2013
bez hodnocení
Reputace: 17

Re: Prihlaseni odhlasene lode?

Příspěvekod Zdenek2013 » ned pro 17, 2017 8:30 pm

nejlépe ti tvůj dotaz zodpoví příslušná SPS,dle mého budou chtít projektovou dokumentaci k povolení a následně i přihlášení lodě jako stavby
Zdenda12345
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 73

Příspěvekod Zdenda12345 » ned pro 17, 2017 10:07 pm

Já jsem přihlásil svojí plachetnici bez jedinýho papíru od lodě. Měl jsem jen kupní smlouvu. Kdyžtak SZ.
raschi
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 8

Příspěvekod raschi » pon pro 18, 2017 12:02 pm

Něco podobného jsem už na SPS zjišťoval. Můj případ byl člun registrovaný na SPS, ale po smrti původního majitele několikrát přeprodaný bez přepisu. Na SPS provedou přepis pouze s ověřenou kupní smluvou od posledního vlastníka, který je v registru zapsaný. Pokud je tedy možné původního majitele dohledat a sepsat smlouvu s ním, potom SPS zapíše změnu vlastníka a pak už stačí jen projít technickou. Jediná zvývající možnost je jak píše Zdenek2013 - postupovat jako by se jednalo o novostavbu.
bisan
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 10

Příspěvekod bisan » pon pro 18, 2017 2:30 pm

Ahoj,
je to presne, jak popisujete. Ted jsem volal na SPS, a pokud dohledam evidencni cislo lode, bude mi stacit kupni smlouva a souhlas se zmenou vlastnika a je to resitelne. Timto dekuji za rady :)
raschi
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 8

Příspěvekod raschi » pon pro 18, 2017 4:01 pm

Ano, ovšem kupní smlouva s majitelem uvedeným v registru, nikoliv s tím, od koho jsi to skutečně koupil. Budeš tedy muset toho původního majitele nějak dohledat. Rejstřík malých plavidel už zase není veřejný, takže na SPS ti patrně neřeknou, kdo je ten majitel podle nich, budeš tedy muset jít zpět po řetězu prodávajících. A pokud to bude někdo nespolupracující nebo nedej bože po smrti, tak už s tím nikdo nehne.

Zpět na