kontroly průkazů
Moderátoři: vilma, windward, Pepa
- Petr Junek
- návštěvník fóra
- Reputace: 1
kontroly průkazů
Zdravím všehny.
Mám blbý dotaz, jak je nutné a případně kontrolované a následně pokutované dodržování a nedodržování vzdálenosti při příbřežní plavbě? Mluvím o "malém" céčku při VMP.
Mám blbý dotaz, jak je nutné a případně kontrolované a následně pokutované dodržování a nedodržování vzdálenosti při příbřežní plavbě? Mluvím o "malém" céčku při VMP.
- Petr Junek
- návštěvník fóra
Re: kontroly průkazů
No čtu to tady chvíli a doufám že nikoho neurážím... jak jsem shlédl v některých fórech.
Ale pro jistotu..jsem Petr, do důchodu tři roky a jsem většinou sólista..tedy i na plachetnici se na to chystám pro větší část plaveb. Jsem úplný začátečník s malou praxí na přehradě a hodlám se velmi rychle naučit co nejvíc a do roka dát první "malé" moře. Tedy proto ta hloupá otázka v minulém příspěvku. Abych se věděl jak moc to hlídAt.
Ale pro jistotu..jsem Petr, do důchodu tři roky a jsem většinou sólista..tedy i na plachetnici se na to chystám pro větší část plaveb. Jsem úplný začátečník s malou praxí na přehradě a hodlám se velmi rychle naučit co nejvíc a do roka dát první "malé" moře. Tedy proto ta hloupá otázka v minulém příspěvku. Abych se věděl jak moc to hlídAt.
Tak co chceš vlastně vědět
Kontrola průkazů
Nebo
Kontrola vzdálenosti
Ale hlavně jako kde, v Karibiku ?
Kontrola průkazů
Nebo
Kontrola vzdálenosti
Ale hlavně jako kde, v Karibiku ?

-
- moderátor
- Reputace: 234
Záleží jak jsi k nim protivnej a jak jsou oni pohodoví. Jak to bude v reálu ti nikdo neřekne. Obvykle to je podle xichtu. Stejně jako na silnici. Někdo tě opepří a někdo jen domluví. Ta vzdálenost se bere od nejbližšího břehu.
- Petr Junek
- návštěvník fóra
stani.. no jestli to často kontrolují, kromě nehod samozřejmě a potom jestli buzerují když se dostaneš na větší vzdálenost než ten průkaz máš. Myslel jsem že otázka je jasná. ;-(
Petr Junek píše:No čtu to tady chvíli a doufám že nikoho neurážím... jak jsem shlédl v některých fórech.
Není lepší, jakožto začátečník, dřiv než premýšlet o porušování předpisů zamyslet se nad smyslem toho předpisu? Není to omezení náhodou právě proto aby si nějaký solo začátečník s papírem, který dostal za 20 odpovědí z COLREGU třeba sólově nevydával dál než mu síly stačí? Není lepší pro takového jedince absolvovat pořádný kurz po které bude mít třeba i jiný průkaz- ale hlavně nejakou zkušenost?
Osobně doufám, že takoví lidé budou na vodě kontrolováni a “buzerováni”
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Petr Junek
- návštěvník fóra
No škoda že to vidíš jen černobíle. Nic takového jsem nenapsal. Jde mi o náhodné nepřesnosti a případně nepříjemnosti. Pokud soudíš podle sebe..... já hazarder nejsem a rizik jsem si vědom víc než tušíš. Trochu mi to připomíná ty stupidní příspěvky na fb. Škoda. Zdálo se mi že tady jsou trochu inteligentnější lidi.
kontroly průkazů
Petr Junek píše:No škoda že to vidíš jen černobíle. Nic takového jsem nenapsal. Jde mi o náhodné nepřesnosti a případně nepříjemnosti. Pokud soudíš podle sebe..... já hazarder nejsem a rizik jsem si vědom víc než tušíš. Trochu mi to připomíná ty stupidní příspěvky na fb. Škoda. Zdálo se mi že tady jsou trochu inteligentnější lidi.
Omlouvam se za mou inteligenci a patrne spatne pochopenou otazku a lituji, ze delam ostudu tomutu foru, stupidnim prispevkem!
- geronimo
- zkušený harcovník
- Reputace: 201
- Kontaktovat uživatele:
Nevím na co ta jízlivost, Petr položil celkem jasnou otázku....
myslím, že překročení hranice o metry nebo desítky metrů nikdo řešit nebude, ale překročení o míle už asi řešit budou....a kontrola průkazu s tím souvisí .....
Jinak Pertře Junku vítej na fóru a nenech se odradit....

myslím, že překročení hranice o metry nebo desítky metrů nikdo řešit nebude, ale překročení o míle už asi řešit budou....a kontrola průkazu s tím souvisí .....

Jinak Pertře Junku vítej na fóru a nenech se odradit....

- Petr Junek
- návštěvník fóra
- Richard
- věčný začátečník
- Reputace: 82
Ach jo, tři smajlíci ... obsažný, milý příspěvek s notnou dávkou inteligence v pozadí ...
Nezažil jsem kontrolu oprávnění, natož jeho rozsahu. Většinou pluji na vlastní lodi. Možná jiná situace by byla, pokud bych uplatňoval nárok na plnění ze strany pojišťovny, či se stalo nějaké neštěstí. Je dobré mít papíry v cajku.
Nezažil jsem kontrolu oprávnění, natož jeho rozsahu. Většinou pluji na vlastní lodi. Možná jiná situace by byla, pokud bych uplatňoval nárok na plnění ze strany pojišťovny, či se stalo nějaké neštěstí. Je dobré mít papíry v cajku.
- geus
- zkušený harcovník
- Reputace: 40
David to napsal asi vystizne. A podle tech tvych dvou prvnich smajliku zrovna tebe vocoudej asi stoprocentne. U deti.bych to jeste bral. .
Petr Junek píše:Mám blbý dotaz, ...
Ano, mas a jsi si toho plne vedom. Jake odpovedi pak tedy ocekavas? Mimochodem, nedavno nekoho z plachetnice sundavali zachranari. Taky se citil. Nejprve, driv nez vyplujes nekam dal bys mel umet zvladnout lod. Takze se zpocatku ucit manevry, pak se motat tak nejak okolo a zkouset prehazovat plachty apod.
Pokud si to tady prectes, uvidis, jak lide co "pluji" resi rozmanite situace ruzne. Bud z neznalosti nebo jim to zatim vychazi apod. A to je po nekolika letech, kdy sem prispivaji. A co myslis, jak to bude, kdyz vyplujes? Nejak to popluje, o tom zadna, to plachetnice proste umi sama o sobe, ale je toho treba umet vic a za ruznych okolnosti. Staci poradny dest. Ani ne bourka. Jen pokles viditelnosti na par metru. Pripadne mlha, ktera muze prijit celkem rychle. Lod, co ti neda prednost, koneckoncu i ta bourka, selhani motoru, utekla otez, ztrata propeleru, ...
Chce to pokoru. Skutecne. A hned od zacatku k tomu pristupovat spravne ...
- Jarda885
- zkušený harcovník
- Reputace: 102
Nevím, proč ta agresivita.
S VMP - C jezdí například v Chorvatsku spousta lidí.
Na vlastní nebo vlastnické lodi nebudeš mít problém nikde.
Pokud budeš půjčovat od čártrovky, bude je víc zajímat co víš a co umíš. Chorvati Ti loď půjčí, v jiných zemích nevím.
Pokud není nehoda a chováš se normálně, nikdo papíry nekontroluje v žádné zemi. Mořská policie nešikanuje.
Pro začátečníka nemusíš nic víc.
Jakýkoliv kurz doporučuji. V každém případě vyjeď na moře s někým, ne sám. Moře není rybník. Dokud se nenaučíš, drž se na dohled břehu. Je spousta lokalit, kde si dobře zajachtíš, aniž bys ztratil pobřeží z dohledu.
Nevyplouvej ve špatném počasí ani ve větším větru. Větší vítr není pro jachtaře špatné počasí. Zkušení jej vyhledávají. Nenech se zmást tím, že vedlejší lodě vyplouvají.
Jachting není o papírech, ale o dovednostech.
Jakmile způsobíš škodu, situace se dramaticky změní. Hlavní roli přebírá pojišťovna a její nechuť platit co nemusí. Pak oprávnění (papíry) mají velkou roli. K dobré námořní praxi patří, že máš potřebnou licenci na řízení konkrétní lodě v konkrétní oblasti. Na dobré námořní praxi stojí celé námořní právo.
Škody jsou větší a postihy přísnější než na silnici.
S VMP - C jezdí například v Chorvatsku spousta lidí.
Na vlastní nebo vlastnické lodi nebudeš mít problém nikde.
Pokud budeš půjčovat od čártrovky, bude je víc zajímat co víš a co umíš. Chorvati Ti loď půjčí, v jiných zemích nevím.
Pokud není nehoda a chováš se normálně, nikdo papíry nekontroluje v žádné zemi. Mořská policie nešikanuje.
Pro začátečníka nemusíš nic víc.
Jakýkoliv kurz doporučuji. V každém případě vyjeď na moře s někým, ne sám. Moře není rybník. Dokud se nenaučíš, drž se na dohled břehu. Je spousta lokalit, kde si dobře zajachtíš, aniž bys ztratil pobřeží z dohledu.
Nevyplouvej ve špatném počasí ani ve větším větru. Větší vítr není pro jachtaře špatné počasí. Zkušení jej vyhledávají. Nenech se zmást tím, že vedlejší lodě vyplouvají.
Jachting není o papírech, ale o dovednostech.
Jakmile způsobíš škodu, situace se dramaticky změní. Hlavní roli přebírá pojišťovna a její nechuť platit co nemusí. Pak oprávnění (papíry) mají velkou roli. K dobré námořní praxi patří, že máš potřebnou licenci na řízení konkrétní lodě v konkrétní oblasti. Na dobré námořní praxi stojí celé námořní právo.
Škody jsou větší a postihy přísnější než na silnici.
- Petr Junek
- návštěvník fóra
Tak jsem se nespletl. Kromě dvou odpovědí, které neobsahují urážku nebo aspoň sarkasmus nic moc. Smajlíci jsou součástí dnešní doby a ti vyvalení reagují na některé odpovědi. Pokud tě pobuřují směšní nebo ironičtí smajlíci, stárneš rychleji než čísla na tvém rodném listě. Pro ty co se snaží poradit aspoň trochu bez jízlivosti snad jen tolik... hazardér rozhodně nejsem a sbírám informace a pomalu i zkušenosti ze všech sil. Pustit se na otevřené moře do větších vzdáleností bez aspoň trochu zkušeností a dostatku dalších znalostí je samozřejmě veliký risk a to já nedělám. Nicméně i z hromady jízlivosti nebo posměchu, že skoro důchodce používá běžně smajlíky a není dítě, se dají vyselektovat potřebné informace. Jen je škoda, jak jsem napsal už výš, že nemoc Fb.. tedy všechno možné jen ne normální komunikace, se potvrzuje. Škoda. Zdálo se, že to sem ještě tolik nezasáhlo.
Ale v pohodě, mám už věk na to se nezhroutit hned při prvním nepříjemném zjištění.
Ale v pohodě, mám už věk na to se nezhroutit hned při prvním nepříjemném zjištění.
- Omen
- vytrvalý návštěvník
- Reputace: 160
Petře Junku, je dobré, že se nehroutíš.
Tohle fórum je občas jízlivé, ale není zlé. Důkazem je, že vše potřebné jsi se vlastně už dozvěděl - aspoň já to tam vidím.
1NM od pobřežní čáry (nikoli od pevniny) ti bude na skotačení bohatě stačit, zváště na členitém pobřeží.
Tohle fórum je občas jízlivé, ale není zlé. Důkazem je, že vše potřebné jsi se vlastně už dozvěděl - aspoň já to tam vidím.
1NM od pobřežní čáry (nikoli od pevniny) ti bude na skotačení bohatě stačit, zváště na členitém pobřeží.
Ja naopak velmi rozumim pozastaveni se nad tim, proc nekdo, kdo teprve zacina, resi hned prekroceni nejakeho omezeni. Proc to jako novacek, zacatecnik proste a jednoduse neakceptuje? Neni naopak spatne tohle?
Nemel bys radeji nez nad prispevky na Fb (je to jen ztrata casu), tedy premyslet nad svym postojem?
Nemel bys radeji nez nad prispevky na Fb (je to jen ztrata casu), tedy premyslet nad svym postojem?
-
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 9
Hele chlapi, tohle přivítání se teda moc nepovedlo !
Přijde sem nováček, celkem srozumitelně zformuluje dotaz, dokonce i představí svojí situaci. Pak použije smajlík... na a co následuje !? Spustíte tady na něj hurónskou. Já tedy dotaz chápu ne jako že je na úmyslné vyplutí za vymezenou vzdálenost, ale spíš co bude následovat při neúmyslném vyplutí.
Takže: PETŘE vítej ! A nad těmi výlevy zkus přivřít oko, to dělá ten testosteron, víš

Přijde sem nováček, celkem srozumitelně zformuluje dotaz, dokonce i představí svojí situaci. Pak použije smajlík... na a co následuje !? Spustíte tady na něj hurónskou. Já tedy dotaz chápu ne jako že je na úmyslné vyplutí za vymezenou vzdálenost, ale spíš co bude následovat při neúmyslném vyplutí.
Takže: PETŘE vítej ! A nad těmi výlevy zkus přivřít oko, to dělá ten testosteron, víš

- Petr OKIN
- návštěvník fóra
- Reputace: 4
- Kontaktovat uživatele:
err_ píše:Ja naopak velmi rozumim pozastaveni se nad tim, proc nekdo, kdo teprve zacina, resi hned prekroceni nejakeho omezeni....
Ale ale pánové...
Jak už psal fotograf, Petr se ale ptal hned na začátku z úplně jiného důvodu, než se mu tady snažíte podsunovat. Jeho otázka zněla, co by se mohlo stát "Abych se věděl jak moc to hlídat". Takže jeho dotaz směřoval někam úplně jinam a plně této obavě rozumím. Když jsem sám poprvé vlezl na plachetnici na jen trochu "větší vodě", měl jsem oči jak sova a nevěděl co dříve...

Dnes je opravdu divná doba...
-
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 84
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj Petře. Nepochopil jsem, jestli popluješ na vlastní lodi, a nebo na charterové. Charterové lodě mají někdy gps-sledování, třeba když je to majitelská loď v charteru. Asi o míli jsem to v HR střihnul přes mezinárodní vody, a když jsem se vrátil blíže pobřeží tam, kde byl signál mobilu, dostal jsem zdvořilou, ale důraznou smsku z charterovky...
-
- moderátor
- Reputace: 234
Petře, buď v klidu. Ten, co se do tebe nejvíc navez, se tu nedávno ptal estli může nebo musí plavat v plavební dráze. Prej to řešili slapský námořníci a nevěděli. Tak asi tak.
- Petr Junek
- návštěvník fóra
vojtaharok píše:Ahoj Petře. Nepochopil jsem, jestli popluješ na vlastní lodi, a nebo na charterové. Charterové lodě mají někdy gps-sledování, třeba když je to majitelská loď v charteru. Asi o míli jsem to v HR střihnul přes mezinárodní vody, a když jsem se vrátil blíže pobřeží tam, kde byl signál mobilu, dostal jsem zdvořilou, ale důraznou smsku z charterovky...
Přesně na toto byl původní dotaz. A loď vlastní. Upozorňuji rýpaly, že vše je ve fázi intenzivních příprav, tedy i loď se teprve kupuje, resp. vybírá.
- Petr Junek
- návštěvník fóra
david píše:Petře, buď v klidu. Ten, co se do tebe nejvíc navez, se tu nedávno ptal estli může nebo musí plavat v plavební dráze. Prej to řešili slapský námořníci a nevěděli. Tak asi tak.
Já su starej poctivec. A trochu stará škola. Tak mě dráždí některá upozorňování na věci samozřejmé, i když si uvědomuji, že dnes je nezodpovědnost a lepšolidství v kurzu.
david píše:Petře, buď v klidu. Ten, co se do tebe nejvíc navez, se tu nedávno ptal estli může nebo musí plavat v plavební dráze. Prej to řešili slapský námořníci a nevěděli. Tak asi tak.
Dekuji panu Davidovi, ze zminil muj prispevek, ktery se tykal nejasnosti v zakonu o vznitrozemske plavbe. Ze nepochopil otezku; jak vylozit paragraf po pravni strace; je veci vedlejsi.
Chapu predpis tak, ze bud si jej ( a to vevetsine pripadu) dokazu vylozit. Nebo ne. Pak se, buh mi odpust, treba zeptam tady, nebo na sps. Jsou ale predpisy zcela jasne- treba omezeni plavby 1NM od brehu. Tady se ale neptam do jake miry je muzu porusit. Opet se budu opakovat- treba si David pamatuje muj jiny prispevek- ale vnimam jachting jako gentlemanskou cinnost a neprijde mi opravnena otazka na dozor nad porusovanim predpisu.
Dekuji panu Davidovi, ze zminil muj prispevek, ktery se tykal nejasnosti v zakonu o vznitrozemske plavbe. Ze nepochopil otezku; jak vylozit paragraf po pravni strace; je veci vedlejsi.
Chapu predpis tak, ze bud si jej ( a to vevetsine pripadu) dokazu vylozit. Nebo ne. Pak se, buh mi odpust, treba zeptam tady, nebo na sps. Jsou ale predpisy zcela jasne- treba omezeni plavby 1NM od brehu. Tady se ale neptam do jake miry je muzu porusit. Opet se budu opakovat- treba si David pamatuje muj jiny prispevek- ale vnimam jachting jako gentlemanskou cinnost a neprijde mi opravnena otazka na dozor nad porusovanim predpisu.