Ďakujem Tete-Vilme, že to tu poupratovala...
Pani, registrovaná pod nikom- BA, je moja manželka a poznáte ju pod prezývkou ( babka)
Našu kúpenú loď používame na Hrušovskéj zdrži ako pojazdnú chatku. S loďou sa pohybujeme od Čilistova po Bratislavu už druhý mesiac. Cez deň nás navštevuje naša veľká rodinka, známi a kamaráti.
Kotvenie si vyberáme podľa počasia a posádky. Keď na lodi máme (suchozemcov či rodinku s malými deťmi) tak zakotvíme za vtáčími ostrovmi. Vodná plocha na tomto mieste je chránená dlhou kamennou hrádzou, ktorá zakotvené lode chráni pred vlnami od veľkých lodí a vetru. Hĺbka vody je od troch do 12 metrov. Voda je pomerne čistá a teplá.
Ak potrebujeme doplniť zásoby tak sa vyviažeme k mólu v Hamuliakove, alebo stojíme v Kalinkove na kotve, cca 100 metrov od dreveného móla.
Dňa 10.08 babka ráno o 7°° prišla s autom k Dunaju z nočnej smeny a ja som bol zakotvený v Kalinkove.
Ku brehu som pre babku prišiel na gumáčiku a odviezol som ju na loď, kde si ľahla po nočnej.
Ja som s gumáčikom prišiel späť k mólu a tam som ju vyviazal. S babkiným autom so odišiel domou popolievať skleník i záhradku. Späť so prišiel na bicykli. Bicykel naložil do gumáku a vrátil na loď. Takto sme to robili stále. No... už to robiť isto nebudeme, nemôžeme...
11.08 okolo obeda sa na hrádzi objavili dvaja mladíci. Trocha si nás obzerali a medzi sebou rozprávali. Po chvíľke sa jeden mládenec otočil a odišiel na svojom Bicykli. Druhý zišiel ku mólu, bicykel odhodil do trávy, a sadol na mólo. Trocha tam člupotal a zrazu skočil oblečený do vody. Priplával k nám a sa ma spítal. Môžem si požičať loďku...
Ja som mu odvetil, že mi nie sme požičovňa !
(Teraz už viem že mladík pod zámienkou požičania loďky, si bol len obzrieť okolie a zistiť ako je gumák zabezpečený.)
Potom sa mladík otočil a odplával nazad. My sme sa s babkou naobedovali, a jasom po dobrom obede, zaľahol na prednú palubu. Babka sa dala do upratania kuchynky a zrazu započula ako niekto naštartoval motor na gumáčiku. Okamžite vybehla a keď zbadala v gumáku mladíka, tak ma s krikom zbudila.
Kým som rozospatý dobehol na zadnú časť lode, tak mladík už vyskočil z gumáku a plával ku brehu.
Ja som uchopil filetovací nožík, skočil na badenplato a vtedy som zbadal že motor je naštartovaný.
Dokonca bola zaradená aj rýchlosť a vyvezovacie lanko z gumáčiku bolo zamotané o badenplato.
Keď babka videla v mojej ruke nôž tak ma prosila aby som sa naňho vykašlal.
Keď mladík doplával ku brehu uchmatol bicykel a mokrý a bez papúč zmizol.
Mi sme o 12,23 zavolali na najbližšiu políciu do Dunajskej Lužnej, ale to tu už nebudem komentovať. Tento rozhovor patrí ku táboráku, na Dunaj- party !
Najviac mňa mrzí, že už odteraz babka i ja nebudeme na lodi, kľudne spávať.
V gumáku, ako pamiatka po mladíkovi, ostala len značková ľavá ošúchaná papuča
a pravá pomaly plávala dole Dunajom.
Toto všetko sa odohralo na Hrušovskej zdrži pri Kalinkove. A ešte musím dodať že na brehu posedávali ľudia
(staršia pani s vnúčencami a jedna pani so synčekom) ...