Zlodej loďky

Jak jsem vyrobil/a průšvih na lodi , jak jsme se dostali do velkých potíží.
Prostě příběhy, události a zažitky pro ponaučení,

Moderátoři: vilma, Pepa

BA
nováček na fóru
nováček na fóru
Reputace: 0

Zlodej loďky

Příspěvekod BA » pon srp 11, 2014 10:05 pm

Ahoj

Na tomto fóre som registrovaná už dlhšie, pod nikom BA, a som iba občasnou čitateľkou.
Rada chodím s manželom na vodu , kde často relaxujem a stretávam sa tam s našimi priateľmi.
Často sa u nás pristavia známi i neznámy ľudia s ktorými sa veľmi radi pozhovárame.

Chcela by som Vám napísať môj dnešný zážitok na rieke Dunaj. Kotvili sme neďaleko pri brehu a všimla som si že k našej lodi pláva nejaký počerný mladík. Doplával k našej lodi kde sme mali priviazanú malú loďku. Smelo sa tento počerný mladík opýtal môjho manžela : „nepožičiate mi Vašu loďku ? „ Dostal odpoveď : „nie sme požičovňa lodiek“ ! Čierny mladík sa otočil a odplával naspäť k brehu. Môj manžel po odplávaní potmavšieho mladíka poznamenal : „my Ti loďku požičiame a už ju viac neuvidíme“.
Naobedovali sme sa a manžel si išiel oddýchnuť na prednú palubu našej lode a tam aj zaspal. Ja som tento čas využila na upratovanie kuchynky.
Zrazu som počula ako sa naštartoval motor na našej loďke, vybehla som na zadnú palubu lode a tam som zbadala, že v našej loďke sedí čierny mladík ktorý ju už odväzoval a chcel s ňou odplávať. Zakričala som na manžela a kým manžel dobehol už počerný mladík vyskočil z loďky a olympijským tempom plával k brehu.
Manžel najprv chcel prenasledovať zlodeja našej loďky ale prehovorila som ho aby sa na to vykašlal a nechal to tak.
Je to smutne, že už ani na otvorenej vode nemáme svoj majetok v bezpečí ani počas dňa ! :cry:
david
moderátor
Reputace: 234

Re: ZLODEJ LOĎKY

Příspěvekod david » pon srp 11, 2014 11:28 pm

Jjo. V Evropě je 10 000 ukradenejch lodí za rok. Samo, že jdou dál do frcu

Mně chtěli ukrást bajbót už 2x, ale spal jsem na lodi a vyrušil je. Zato mi nedávno čórli 2 měsíce nový kolo rovnou z lodě. Spal jsem tvrdě. :hmm:

A když cca před rokem někdo koupil zánovní motor a chtěl k němu návod, dovolil jsem se zeptat "komu chybí ?". Celkem logicky bych uvažoval, že když někdo prodává skoro novej motor, dá k němu i papíry, ovšem pokud je legální a ne kradenej.

Se zlou jsem se potázal. Na fóru mně více lidí napadlo, že nového majitele označuju za zloděje. Přitom jsem tím myslel, že si kupující "naběh". Pěkná d-ebilita, ale tak to už u nás chodí. Kde je ten blicí smajlík?
mjr
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod mjr » úte srp 12, 2014 10:13 am

Mňa by skôr zaujímalo miesto, kde ste kotvili, odkiaľ priplával.
shadow
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod shadow » úte srp 12, 2014 11:48 am

Já jen čekám až jednoho pěkného dne kdy nechám vozík u auto přijdu zpět a nebudu mít na co okruhovku na cestu zpět domů naložit....
indianajones
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 7

Příspěvekod indianajones » úte srp 12, 2014 12:32 pm

Myslim, ze nikomu nevadi farba pleti sama o sebe. Zial s romami ma drviva vacsina ludi skor negativnu, ako pozitivnu skusenost. Takze predsudky su prirodzene. Nie som rasista, zlodej mi vadi ci je biely, cierny, zlty... Vadi mi vsak, ked zo zlodeja niekto robi obet a z obete agresora a rasistu. To je podla mna uplne na hlavu.
skyline
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod skyline » úte srp 12, 2014 12:33 pm

To je druha vec aj teda povie niekto kde sa to presne stalo???
dedko
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 20

Příspěvekod dedko » úte srp 12, 2014 4:33 pm

geus píše:manžel udělal chybu tedy spíš Vy měl nastartovat loďku a plout za ním a dát mu pak pádlem do palice

Manžel nemusel naštartovať motor, lebo už ten mladík ho mal naštartovaný ! Dokonca zaradil aj predný chod !
To bolo šťastie, lebo sa loďka ( malý gumák) pohol dopredu a lano sa mu zaplietlo na badoplato a on nevedel gumáčik odviazať. Pani (BA) spravila dobre že prehovorila manžela.
Manžel mal v ruke kvalitný, značkový filetovací nôž, s dĺžkou čepele 22 cm !!!
To bol dôvod, prečo ho manžela prehovorila !

AliceKarch píše:Xenofobní nálady ve společnosti ? Je snad jedno jestli byl černý, bílý, žlutý nebo rudý.

Alica
Plne s Tebou súhlasím. Na farbe nezáleží...ale....

indianajones píše:Preco by si ju mala odpustit? Jednoducho popisala situaciu. To ze bol ten zlodej aky bol, je fakt, nie rasizmus.

Súhlas...keď ten mladík bol potmavšej pleti, tak nemohla predsa napísať že bol bledej pleti

AliceKarch píše:to indianajones : protože to bylo napsáno tendenčně a cíleno přesně na takové lidi, kteří to rádi čtou. Narážky na barvu pleti v tom příspěvku je celkem 5. Tudíž pisatelka kladla patřičný důraz na to že byl "počerný" , "čierný", "potmavší" atd..

Milá Alica
Prečítal som všetky Tvoje príspevky, z ktorých som sa o tebe moc nedozvedel.
Dokonca som aj Tvoju profilovú fotku zväčil, ale farbu Tvojej pleti som nezistil... :)
Nie som rasista, mám rád ľudí či sú farbou počierný alebo hociaký !

Ja so mierumilovný a nebojácný človek. Ale to čo sa odohralo na Dunaji za bieleho dňa, to je už naozaj silná káva aj pre mňa!!!
Vži sa do situácie tej pani BA. Ten počierný mladík tej Pani mohol aj ublížiť a pod...
Pani BA to napísala (tendenčně a cíleno), aby upozornila že sa na okolí nachádzajú mladíci počernej pleti ! To že to zdôraznila aj 5 krát ? Čo je na tom ? Ona vlastne chcela upozorniť že počierný mladíci sa pohybujú pri vode a treba si dať na nich pozor ! Ani slovom nenapísala nič čo by hanilo nejakú národnosť.
No...v letnom období predsa aj niektorý beloši sú bledočierný ! :)
Na polícií sa predsa tiež opýtajú že ten dotyčný( x-y) akú mal výšku, farbu vlasou, či pleti !

Keď im odpoviem že X-Y bol počierný alebo čierny ako baganča, tak som rasista ?

Prestaňme tu rozoberať farbu či národnosť !!!!!
Prosím nekomentovať a nereagovať,

Račej napíšme ako predísť podobným krádežiam a ako zabezpečiť veci a pod......

Zmazaním tohto vlákna nesúhlasím, (nech to zostane na výstrahu) !!! Prečistením áno.
Keď som bol svedkom celej udalosti, tak večer alebo zajtra opíšem všetko podrobnejšie.
vilma
moderátor
Reputace: 46

Příspěvekod vilma » úte srp 12, 2014 5:29 pm

Příspěvky s tematikou rasisimu či antirasismu budou smazány, protože tento web se věnuje jachtingu a nikoli politickým, společenským, rasistickým a příbuzným tematům.
Ventilování názorů z těchto oblastí je zde dle pravidel zakázáno.
Prosím zdržte se nadále podobných komentářů, protože příspěvky budou mazány celé, i kdyby obsahovaly něco pro web přínosného.
JK
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 6

Příspěvekod JK » úte srp 12, 2014 6:22 pm

Jestli jsem to Dědko správně pochopil, už nikdy nenecháš výtrhovku na motoru, i když budeš kotvit dál od břehu...
vilma
moderátor
Reputace: 46

Příspěvekod vilma » úte srp 12, 2014 6:25 pm

Je promazáno. Tak, aby i zpětně bylo možno pochopit o co šlo a zachovala se jakási návaznost.
Pisatelka BA úvodního příspěvku popsala ještě pod tlakem emocí (to není nic hanlivého - bodejť by ne !) situaci, kterou před chvílí zažila.
Prosíme proto nové uživatele, kteří budou tento topik číst třeba až po čase, aby znovu nerozviřovali debatu, zda tam vidí rasistické či xenofobní prvky. (Takové příspěvky budou nemilosrdně mazány!)
Příspěvek BA ponecháváme v nezměněné podobě. Rozbor podaný dedkem považujeme za dostatečný, někdo je černý a jiný zase zrzavý, pihatý či potetovaný.
Interpretace, úvahy či debaty na politická, společenská, rasistická a pod. témata zde na webu nemají místo.
david
moderátor

Příspěvekod david » úte srp 12, 2014 6:30 pm

JK píše:Jestli jsem to Dědko správně pochopil, už nikdy nenecháš výtrhovku na motoru, i když budeš kotvit dál od břehu...

na výtrhovku nespoléhej. klidně ti odjedu během minuty - dvou i bez ní
JK
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 6

Příspěvekod JK » úte srp 12, 2014 9:03 pm

Davide o tom nepochybuju. Ale předpoklad je, že víš že tam něco takovýho má bejt a k čemu to vlastně slouží. Jinak ono asi stačí odvázat člun a odjet s proudem.
david
moderátor

Příspěvekod david » úte srp 12, 2014 10:02 pm

jasný. já to psal proto, aby si někdo nemyslel, že bez kurcáku se nedá odjet, nebo, že je tím motor zajištěnej. NENÍ !! :hmm:
Macek0585
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod Macek0585 » stř srp 13, 2014 8:56 am

A až se všechno ukrade, zase si to na burzách koupíme zpátky :( :( :( :(
Pár postřehů odjinud:
- zatím se mi z lodi nic neztratilo v Chorvatsku, Slovinsku. Pokud mi náhodou něco chybí, buďto si to utopím sám, nebo mi to schová ten Němec. Přesto bajbot, pokud jsem na noc na bojce nebo kotvě, vytahuji na palubu a "připlácnu" jej pasarelou. Zatím si to zdůvodňuji tím "co kdyby bylo třeba v noci rychle opustit zátoku z důvodu počasí atd.", ale určitě tam hraje roli i možný úmysl někoho cizího.
- ve světě, i tom relativně drahém a civilizovaném, jsem se setkal s doporučeními typu "Určitě bajbot zamykejte tím řetězem, kdykoli jdete z lodi dál než na 10 metrů. Nenechávejte v salonu (katamaran) nic cennějšího na očích" nebo třeba (přestože vzhledem turista s autem z půjčovny na ostrově, kde žije pár desítek tisíc lidí) "benzín zaplatíte předem, mne nezajímá, že má být plná a Vy nevíte kolik to je. Tak si natankujte třeba na 10x :? "
- i můj kluk, který celkem netrpí jakoukoli nouzí, má za to, že co není zamčeno, je v podstatě všech, přestože to leží - je součástí celku, který určitě svého majitele má (příklad helma na motorce). A to je ročník 1994, který "společné vlastnictví všeho kolem" nezažil a ani neviděl z rychlíku.
- už vůbec pak nechápu lidi, kteří jdou na autoburzu (v Ostravě myslím každou sobotu) a kupují tam za pár šestek očividně kradená autorádia, aby ušetřili opět pár šestek za nové. Dokud budeme takto "výhodně" nakupovat, budou nás zlodějíčci výhodně zásobovat :? :? :?
M.
dedko
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 20

Příspěvekod dedko » stř srp 13, 2014 10:33 am

Ďakujem Tete-Vilme, že to tu poupratovala... ;)

Pani, registrovaná pod nikom- BA, je moja manželka a poznáte ju pod prezývkou ( babka)
Našu kúpenú loď používame na Hrušovskéj zdrži ako pojazdnú chatku. S loďou sa pohybujeme od Čilistova po Bratislavu už druhý mesiac. Cez deň nás navštevuje naša veľká rodinka, známi a kamaráti.
Kotvenie si vyberáme podľa počasia a posádky. Keď na lodi máme (suchozemcov či rodinku s malými deťmi) tak zakotvíme za vtáčími ostrovmi. Vodná plocha na tomto mieste je chránená dlhou kamennou hrádzou, ktorá zakotvené lode chráni pred vlnami od veľkých lodí a vetru. Hĺbka vody je od troch do 12 metrov. Voda je pomerne čistá a teplá.
Ak potrebujeme doplniť zásoby tak sa vyviažeme k mólu v Hamuliakove, alebo stojíme v Kalinkove na kotve, cca 100 metrov od dreveného móla.
Dňa 10.08 babka ráno o 7°° prišla s autom k Dunaju z nočnej smeny a ja som bol zakotvený v Kalinkove.
Ku brehu som pre babku prišiel na gumáčiku a odviezol som ju na loď, kde si ľahla po nočnej.
Ja som s gumáčikom prišiel späť k mólu a tam som ju vyviazal. S babkiným autom so odišiel domou popolievať skleník i záhradku. Späť so prišiel na bicykli. Bicykel naložil do gumáku a vrátil na loď. Takto sme to robili stále. No... už to robiť isto nebudeme, nemôžeme...
11.08 okolo obeda sa na hrádzi objavili dvaja mladíci. Trocha si nás obzerali a medzi sebou rozprávali. Po chvíľke sa jeden mládenec otočil a odišiel na svojom Bicykli. Druhý zišiel ku mólu, bicykel odhodil do trávy, a sadol na mólo. Trocha tam člupotal a zrazu skočil oblečený do vody. Priplával k nám a sa ma spítal. Môžem si požičať loďku...
Ja som mu odvetil, že mi nie sme požičovňa !
(Teraz už viem že mladík pod zámienkou požičania loďky, si bol len obzrieť okolie a zistiť ako je gumák zabezpečený.)
Potom sa mladík otočil a odplával nazad. My sme sa s babkou naobedovali, a jasom po dobrom obede, zaľahol na prednú palubu. Babka sa dala do upratania kuchynky a zrazu započula ako niekto naštartoval motor na gumáčiku. Okamžite vybehla a keď zbadala v gumáku mladíka, tak ma s krikom zbudila.
Kým som rozospatý dobehol na zadnú časť lode, tak mladík už vyskočil z gumáku a plával ku brehu.
Ja som uchopil filetovací nožík, skočil na badenplato a vtedy som zbadal že motor je naštartovaný.
Dokonca bola zaradená aj rýchlosť a vyvezovacie lanko z gumáčiku bolo zamotané o badenplato.
Keď babka videla v mojej ruke nôž tak ma prosila aby som sa naňho vykašlal.
Keď mladík doplával ku brehu uchmatol bicykel a mokrý a bez papúč zmizol.
Mi sme o 12,23 zavolali na najbližšiu políciu do Dunajskej Lužnej, ale to tu už nebudem komentovať. Tento rozhovor patrí ku táboráku, na Dunaj- party !
Najviac mňa mrzí, že už odteraz babka i ja nebudeme na lodi, kľudne spávať.

V gumáku, ako pamiatka po mladíkovi, ostala len značková ľavá ošúchaná papuča
Obrázek

a pravá pomaly plávala dole Dunajom.

Toto všetko sa odohralo na Hrušovskej zdrži pri Kalinkove. A ešte musím dodať že na brehu posedávali ľudia
(staršia pani s vnúčencami a jedna pani so synčekom) ...
Naposledy upravil(a) dedko dne stř srp 13, 2014 11:49 am, celkem upraveno 1 x.
rb
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 5

Příspěvekod rb » stř srp 13, 2014 11:37 am

Mi sme o 12,23 zavolali na najbližšiu políciu do Dunajskej Lužnej, ale to tu už nebudem komentovať.

Tak zrovna tohle by mne zajímalo. Zdali je to podobné jako u nás. Tedy pokud to není něco proti něčemu, tak bych poprosil trochu to rozvést. Ono je totiž otázka, jestli má člověk investovat čas a i nějaké ty peníze do hlášení podobných událostí jen z principu nebo i kvůli nějakému výsledku. Z mých zkušeností zatím převažuje princip nad jedním jedním pozitivním výsledkem.

Dík.
Karlos2
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 62
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Karlos2 » stř srp 13, 2014 1:44 pm

Moje zkušenost, stará, z roku 2001: skupina mladíků se ve Velkých Žernosekách chtěla po zavíračce v hospodě přepravit kamsi na lodi. Na mojí. Tehdy stála na mole jen vyvázaná na lanech. Od r. 2001 je tam vždycky bytelný cyklistický zámek.
Hovada loď odvázali, dopluli na protější břeh, pokusili se ukrást závěsný motor, tehdy 2takt Johnson 60. To se jim nepovedlo, tak aspoň kokurvili co šlo. Taky se jim víc než mně hodily kanystr s benzínem, nějaké bundy, spacáky. Loď pak nechali na řece svému osudu.
A na Policii v litoměřicích ? Výsměch. Nezájem. Amatérizmus. Ostuda. Trapas. Ztráta času...., jak ten přístup lépe vystihnout? J.

Zpět na