Klouzající skluz
- bedrich
- aktívní jachtař
- Reputace: 22
Re: Klouzající skluz
Kde to je?
Slovinsko, Izola 

- Omen
- vytrvalý návštěvník
- Reputace: 160
A víme co se stalo?
- Omen
- vytrvalý návštěvník
Ví někdo jak se u tohoto auta řadí jednička a jak zpátečka?
Vypadá to jakoby omylem zařadil zpátečku a energicky se rozjel.
Vypadá to jakoby omylem zařadil zpátečku a energicky se rozjel.
Já bych to viděl na zataženou ručku se zadními koly pod hladinou, kde běžně bývá kluzko. Nechal to vrčet, tím pádem mu předek nezůstal vyset na kvaltu a vylezl ven k lodi. Moje druhá teorie je že najel pod hladinu i předními a to už pak není šance. Pouze moje teorie, protože to bývá nejčastější příčina utopení auta na skluzu, protože plno lidí si neuvědomuje, že pod hladinou bývá kluzko
- Lubos01
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
Mně to vůbec připadne strašně nebezpečný nacouvat s celým vlekem a ještě částí auta pod vodu na kluzkých panelech. Když se človek podívá na youtube, tak těch utopených aut je tam spousta - hlavně tedy z USA.
Řešení, co mám k Variantě od západoněmeckých soudruhů - na vleku ještě spouštěcí koza na kolečkách, je úplně jiná liga. Je to sice další krám do baráku (pardon, k lodi), ale prakticky to vylučuje situaci, kdy bych mohl utopit auto...
Řešení, co mám k Variantě od západoněmeckých soudruhů - na vleku ještě spouštěcí koza na kolečkách, je úplně jiná liga. Je to sice další krám do baráku (pardon, k lodi), ale prakticky to vylučuje situaci, kdy bych mohl utopit auto...
- bedrich
- aktívní jachtař
- Reputace: 22
Příspěvek od Omen » úte 23. čer, 2020 14:01
Jo, zpátečka je vlevo vedle jedničky, ale přes kroužek. Spíš se domnívám, že pravděpodobná je Olinova teorie 1a), a předohrab.
Taky je dobré si uvědomit, že prokluzující pneumatiky vykazují menší adhezi, než když jsou kola vůči podlkadu v klidu.
Jo, zpátečka je vlevo vedle jedničky, ale přes kroužek. Spíš se domnívám, že pravděpodobná je Olinova teorie 1a), a předohrab.
Taky je dobré si uvědomit, že prokluzující pneumatiky vykazují menší adhezi, než když jsou kola vůči podlkadu v klidu.
- Omen
- vytrvalý návštěvník
Zdá se mi, že je příliš daleko ve vodě. Loď už musela být dávno ve vznosu a vlek odlehčen. Nebo ji zapomněl odkurtovat
Kdyby měl při tomto sklonu plánovitě přední kola ve vodě, tak už by měl zaplavený výfuk.
Mě se stala vloni v Č. Vrbném jiná patálie.
Vytahoval jsem loď. Auto stálo vedle v maríně s odpojeným vlekem. Zapojil jsem vlek (ale nezaskočila pojistka na žehličce) a nacouval s ním do vody. Navijákem vtáhl loď na vlek a rozjel jsem se. Rozpojila se špatně zacvaklá žehlička a vlek i lodí mi zacouval zpátky do vody. Naštěstí tam není hluboko

Kdyby měl při tomto sklonu plánovitě přední kola ve vodě, tak už by měl zaplavený výfuk.
Mě se stala vloni v Č. Vrbném jiná patálie.
Vytahoval jsem loď. Auto stálo vedle v maríně s odpojeným vlekem. Zapojil jsem vlek (ale nezaskočila pojistka na žehličce) a nacouval s ním do vody. Navijákem vtáhl loď na vlek a rozjel jsem se. Rozpojila se špatně zacvaklá žehlička a vlek i lodí mi zacouval zpátky do vody. Naštěstí tam není hluboko

U nás jsem klouzali s autem 4x4, kde se vzalo tu se vzalo na sjezdu trochu bahna.
Asi není špatný nápad pojistné lano.

Asi není špatný nápad pojistné lano.