Kotvení - Máchovo jezero

Vše o "parkování" lodě.
Problematika kotvení lodě, vyvazování na bóji, na molo, v maríně.

Moderátoři: vilma, Pepa

AussiePaul
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Kotvení - Máchovo jezero

Příspěvekod AussiePaul » čtv kvě 21, 2020 7:44 pm

Dobrý den, máme 18 stopou trojkýl Silhoutteu a tento rok budeme kupovat vozík pro převoz - staneme se "trailer sailers", neboli "day sailers" :). Má někdo zkušenosti s kotvením na Mácháčí? Jelikož máme trojkýl, stačí s tím najet na mělčinu. Hledal jsem všude na internetu, ale nic jsem nenašel a tamější jacht kluby jsou velice skoupý co se týče online info.
Omen
vytrvalý návštěvník
Reputace: 160

Re: Kotvení - Máchovo jezero

Příspěvekod Omen » čtv kvě 21, 2020 7:59 pm

A kam chceš na Mácháči s kajutovkou plout?
Jirka_TEC_Tce
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 28
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Jirka_TEC_Tce » pát kvě 22, 2020 7:03 am

Ahoj, na Mácháči jsou tři jachťáky a na tak relativně malou plochu je tam dost kajutovek a mnohem více okruhovek. Kajutovky většinou vidím vyvázené v domácích jachťácích. Jezdíval jsem tam s dcerou jak na závody (Opťák a pak Evropa), tak i s karavanem do menšího kempu (dříve Andrea, nyní Family kemp). Je těsně před kempem Borný. Mají tam nádhernou zátoku a myslím, že by se s nimi dalo občasné kotvení domluvit. Jako další řešení bych oslovil někoho z Jachtklubu Doksy. Byl jsem tam minulý týden a měli hodně neobsazených (na pohled) štandů. Za zeptání nic nedáš.
Pevné nervy a zdraví, ahoj Jirka
RACEK
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 100

Příspěvekod RACEK » pát kvě 22, 2020 11:52 am

Ano, pár menších kajutovek je v Doksech. Mají i panelový sjezd do vody. A pozemek vhodný k zaparkování vleků a aut.
Takže asi jedině tam, když se domluvíte.
AussiePaul
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Příspěvekod AussiePaul » pát kvě 22, 2020 11:43 pm

Jirka_TEC_Tce píše:Ahoj, na Mácháči jsou tři jachťáky a na tak relativně malou plochu je tam dost kajutovek a mnohem více okruhovek. Kajutovky většinou vidím vyvázené v domácích jachťácích. Jezdíval jsem tam s dcerou jak na závody (Opťák a pak Evropa), tak i s karavanem do menšího kempu (dříve Andrea, nyní Family kemp). Je těsně před kempem Borný. Mají tam nádhernou zátoku a myslím, že by se s nimi dalo občasné kotvení domluvit. Jako další řešení bych oslovil někoho z Jachtklubu Doksy. Byl jsem tam minulý týden a měli hodně neobsazených (na pohled) štandů. Za zeptání nic nedáš.
Pevné nervy a zdraví, ahoj Jirka

Diky, přemýšlíme - až koupíme přívěs - že budeme drandit coby trailer-saileří na den či na víkend, občas týden v ČR a okolí. Zrovna Mácháč bychom viděli na den či víkend a právě jestli můžeme kotvit "na divoko" naražení někde u břehu.

Omen
- na den na otočku, případně na víkend - prý slušně fouká - plocha stačí a srovnatelné s Vranovem, kde momentálně (permanentně) máme loď.

Zpět na