Fotosoutěž 2011

Diskuze o fotkách, fotografování a hlavně o probíhající fotosoutěži.
[hr:]
[url=http://web.jachting.info/contest/list]>>>Odkaz na soutěž<<<[/url]

Moderátoři: vilma, Pepa

panak-ml
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod panak-ml » pon říj 03, 2011 9:36 am

Něco mi uniklo, nebo došlo k informačnímu šumu. Kdy se bude konat to velké finální kolo? Na začátku vlákna je termín 15.9. - 30.9. a 1.10. bude znám celkový vítěz :? (a mimo jiné taky majitel tolik diskutovaných klobásek :D :D :D )
dedko
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 20

Příspěvekod dedko » stř říj 05, 2011 10:27 pm

Vážený !!!! ????

Kedy -komu -kam kalbásky ????? :hmm:

Dedko
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » čtv říj 06, 2011 8:39 am

No jo, no. Co na to říct... :(

Nebudeme se vymlouvat, prostě jsme to zasklili. Omlouváme se. Zatímco měsíční kola jsou nastavena a překlápí se automaticky, finále se musí udělat růčo. A náš vrchní programátor je zrovna teď dočasně zaneprázdněn.

O finále se ale nepřijde. Finále bude hned jak to bude možné, nic nám zatím neuteče(neutíká). Slavnostní předávání cen předběžně plánujeme na půli ledna na setkání v Hodoníně. Pokud setkání bude, bude bez programu, bez guláše, předání cen, nachystané věci na případné promítání ve vedlejší místnosti, jinak volná zábava, zpěv možný.

Při této příležitosti mě Libor říkal, že se dost lidí nepřihlásilo o ceny. Tak se mu vážení prosím ozvěte. Nikoho honit nebude.
ElideFire
nováček na fóru
nováček na fóru
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

DOPLŇUJÚCA CENA - hasiaci prostriedok ELIDEFIRE

Příspěvekod ElideFire » čtv říj 06, 2011 9:44 am

dedko píše:Vážený !!!! ????

Kedy -komu -kam kalbásky ????? :hmm:

Dedko

V súvislosti so prisľúbenými doplňujúcimi cenami fotosúťaže - hasiacim prostriedkom ElideFire - taktiež vyzývam výhercov, nech sa prihlásia a na SZ pošlú kontakt.
Prípadne môže odovzdávanie prebehnúť aj na avizovanom zimnom stretnutí v Hodoníne ... tam by bolo možné, ak by bol o to záujem, zorganizovať krátku protipožiarnú prednášku, prezentáciu aj ostré predvedenie hasiaceho účinku ElideFire (viď citáciu vyhlásenia doplňujúcich cien ElideFire, vloženú nižšie)
- napríklad aj na ohni na ktorom by sa predtým varil spomenutý guláš. :thmbup::clap:;) :)

Výherci by tak mali možnosť priamo v praxi si overiť, aký protipožiarný arzenál vlastne získali ...

Príjemné plavby a priazeň živlov,
praje ElideFire

ElideFire píše:Zdravím ctenú jachtársku spoločnosť,

fotografovanie, jachting, motorizmus aj vodný patria medzi moje obľúbené aktivity - špeciálna hasiaca technika zase patrí medzi moje profesionálne záujmy. Kedže podľa štatistík US Coast Guard vyhorí viac kajutových jácht motorákov či plachetníc ako ich stroskotá či sa potopí v nepriazni vodných živlov, rozhodol som sa poinformovať tu prítomných jachtárov o nových možnostiach požiarnej prevencie a hasenia vznikajúcich požiarov a zároveň poskytnúť hodnotné ceny na podporu novej jachtárskej fotosúťaže.

So súhlasom správy fóra jachting.info a organizátorom fotosúťaže poskytujem pre víťazov mesačných kôl počínajúc témou "Závodní jachting" doplnkovú cenu - hasiaci prostriedok ELIDE FIRE.
[align=center]
Obrázek
[/align]

Absolútny víťaz finálovej súťaže získa doplnkovú cenu - Emergency Set obsahujúci hasiaci prostriedok ELIDE FIRE, príručnú lekárničku, núdzové led svietidlo a píšťalku ....

[align=center]Obrázek

===========================================================

Obe ceny obsahujú hasiaci prostriedok ELIDE FIRE, ktorý vyzerá veľmi jednoducho:
Obrázek
[/align]
Rovnako ako tvar aj použitie je jednoduché - akonáhle sa guľa ocitne v ohni, exploduje. Hasiaca prášková náplň (1.3 kg Furex 770) prudko vymetená v okruhu niekoľkých metrov zadusí plamene. Je jedno či ju do ohňa vhodí človek alebo je umiestnená v rizikovom priestore (nad motorom, nádržou, kuchyňou, bufíkom, elektrorozvádzačom... atď) už preventívne.
Preventívne umiesnenie v rizikovom priestore alebo tak aby bol hasiaci prostriedok okamžite k dispozícii, uľahčuje držiak (súčasť balenia v boxe):
[align=center]Obrázek
[/align]

Použitie a účinnosť asi najlepšie vystihne fotoséria z prebiehajúcej výstavy Hasiacej techniky v bratislavskej Inchebe:

... HORÍ !!! ... jachtár si ľahko predstaví plamene ktoré začali šľahať spod schodíkov či iného krytu motora pri zisťovaní pôvodcu silného dymu... ešte že je poruke ELIDE FIRE - šup s ním do ohňa:
Obrázek

... a ... BUM!!
Obrázek

Požiar sa podarilo odvrátiť.
Obrázek

Teraz už stačí povysávať použitý neškodný hasiaci prášok a môžeme zistiť a odstrániť technickú závadu - príčinu vzniku požiaru.
Obrázek

Ešte malá ukážka bezpečnosti Elide Fire - odpálenie gule držanej v ruke (v rukavici ;) )
Obrázek

Technické údaje: http://www.elidefire.sk/sk/Technicke-info.html
jerryx
Site Admin
Reputace: 87

Příspěvekod jerryx » čtv říj 06, 2011 11:23 am

Baharis píše:No jo, no. Co na to říct... :(

panak-ml píše:Něco mi uniklo, nebo došlo k informačnímu šumu. Kdy se bude konat to velké finální kolo? Na začátku vlákna je termín 15.9. - 30.9. a 1.10. bude znám celkový vítěz ...

nebojte, MEDAILE budou :-P ... klobasky sice nekdo sezral, ale koupime susenky :D :D :D
je to prvni rok, tak jsou drobne nuance :-P ...

Baharis píše:Nebudeme se vymlouvat, prostě jsme to zasklili. Omlouváme se. Zatímco měsíční kola jsou nastavena a překlápí se automaticky, finále se musí udělat růčo. A náš vrchní programátor je zrovna teď dočasně zaneprázdněn.

jen toto bych teda uvedl na pravou miru, sice praskat se nema ... ale prece jenom ... nahlasit se to musi :whist: :rofl:
programator za to nemuze, programator dela, co se mu rekne (teda nekdy ;-) ) ... zasklil to spravce soutezi, protoze nic nerekl :crazy: :rofl:

nicmene prikaz jsem uz dostal a rozhodli jsme, ze tam bude jeste to zarijove kole, coz znamena, ze to je o mesic posunuto ... a tim padem mam jeste 4 dny volna :P

takze pratele a kamaradi, medaile budou, my vam je privezeme :lol:

... a kdyby to nebyly medaile, tak to bude neco jineho
... a kdyby jsme je neprivezli, tak si pro ne musite sami
... a i toto se muze jakkoliv zmenit dle vule nejvyssiho ci nekoho jineho
... neposkytujeme zadne pravni zaruky
... vlastne neposkytujeme vubec nic
... nelze nic vymahat ... ani v hospode
... vsechna dalsi pravidla a dodatky - i ty jeste nevymyslene - plati
... skoda, ze ty pismenka nejsou jeste mensi
...
... vzdycky jsem si pral neco doplnit "pod caru" mrnavymi pismenky

:rofl: :rofl: :rofl:
Anonym
účet uživatele zrušen

Příspěvekod Anonym » čtv říj 06, 2011 11:33 am

jerryx píše:programator za to nemuze, programator dela, co se mu rekne (teda nekdy ;-) )
To nebyla snaha hodit to na tebe. :crazy:
Je to tak jak píšeš...
dedko
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod dedko » čtv říj 06, 2011 8:14 pm

No jo, idem nahnať prasa naspäť do chlieva :(

Dedko
alffa
Site building team
Reputace: 2

Příspěvekod alffa » čtv říj 06, 2011 9:36 pm

jerryx píše:
... skoda, ze ty pismenka nejsou jeste mensi
... vzdycky jsem si pral neco doplnit "pod caru" mrnavymi pismenky

:rofl: :rofl: :rofl:

Tak tyhle by šli. Ne :?:Jen ten otazník je nějakej velkej. :D
jerryx
Site Admin
Reputace: 87

Příspěvekod jerryx » úte říj 11, 2011 10:16 am

uz muzete hlasovat ve finale fotosouteze, najdete zde Finále fotosoutěže 2011 ;-)
Libor
bez hodnocení
Reputace: 191
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » stř říj 26, 2011 8:57 am

Přátelé jachtaři, vyhodnocení téměř roční soutěže se blíží ke konci.
Pomozte i vy (jsou za hlasování body) vybrat tu nejlepší fotku a odměnit tak autora cenami.
Děkujeme.

Po přihlášení (opětovném) můžete hlasovat pro vašeho favorita zde http://web.jachting.info/contest/detail?id=13
Anonym
účet uživatele zrušen

Příspěvekod Anonym » úte lis 01, 2011 7:02 pm

Tak tu máme konec prvního "nultého" ročníku naší Fotosoutěže. V tichosti, bez fanfár, bez potlesku... :?

Možná trochu rozpačitosti, že první dvě fotky jsou Liborove. Sám jsem musel oprášit pravidla a je potřeba, aby si realizační tým trochu posypal hlavu popelem.
Liborove fotky totiž podle toho co jsme předeslali v začátku, vůbec neměly do finále postoupit. Jak jsem zde napsal 28.2.2011: "Každý zaregistrovaný se může zúčastnit, ale nárok na odměny a postup do finále mají pouze ti, kteří nejsou součástí moderátorského týmu." Chybička se vloudila, nikdo jsem si toho nevšimli, teď už to vracet nebudeme. Příště znovu a lépe...
Velká omluva poškozeným. :oops:

Soutěž skončila, je potřeba udělat resumé a rozdat ceny.
Dle mého, je vítězem soutěže a držitelem hlavních cen (doživotní sleva od YachtNetu, 10kg maďarských klobásů od Dedka a Emergency Set od ElideWire), uživatek Bubo!!!! Gratulujeme! :good:
Fotograficky nejhodnotnější snímek finále a tím publikaci Moře od portálu, vyhlásíme do týdne, po poradě vedení portálu.
Ruční anemometr Windmaster 2, přísluší nejvíce zastoupenému autorovi finále. Jestli jsem dobře počítal, stává se jím Panak-ml. Taktéž gratulace!
Snad jsem nic nespletl a na nic nezapomněl. Když tak mě opravte/doplňte.

Místo a termín oficiálního předání cen a nezřízená chlastačka kterou platí vítězové, jsou v intenzivním jednání a dozvíme se v nejbližších dnech.
david
moderátor
Reputace: 234

Příspěvekod david » úte lis 01, 2011 7:43 pm

a tak dopadne ten, kdo dodržuje pravidla. já vůl. :roll:
dedko
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod dedko » úte lis 01, 2011 8:42 pm

Ak je vítazom Bubo.... GRATULUJEM :good:

Dúfam neni vegetarian :lol:

Prosím dať vedieť dopredu odovzdávanie cien,kedy, kde.

Trocha ma sklamalo málo prihlásených fotografií, málo udelených hlasov !?
Anonym
účet uživatele zrušen

Příspěvekod Anonym » úte lis 01, 2011 8:51 pm

dedko píše:Dúfam neni vegetarian :lol:

A to já si zase říkám, že by nebylo špatné!!! :mad:
Bubo
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Bubo » stř lis 02, 2011 8:28 am

Hned na úvod chci moc poděkovat organizátorům (nejen) za soutěž. I když jsem od léta nezvládal posílat fotky, překvapivý úspěch je pro mě výzvou zase se aktivně účastnit dalších kol.
Stejně jako Dedko jsem se pozastavil nad relativně malým počtem hlasů u jednotlivých fotek. Ale když si uvědomím, že i mně finále nějak uniklo a nehlasoval jsem v něm, pak se asi není co divit.
Snad se to s dalšími koly zlepší a bude víc přihlášených fotek i hlasujících.

A pak musím zklamat Baharise - nejsem vegetarián ;)

Bubo
Anonym
účet uživatele zrušen

Příspěvekod Anonym » stř lis 09, 2011 10:48 pm

Na začátku nového ročníku fotosoutěže bych rád oslovil všechny co to zajímá:
Pokud máte návrhy na nová témata, sem s nimi. :D
Není vše uzavřeno a rádi bychom přiblížili soutěž co nejvíce soutěživým. Pište buď sem, nebo i soukromou cestou na mou adresu.

EDIT: Kdo nesleduje všechny fóra dávám na vědomí, že předání hlavních cen proběhne na setkání v Hodoníně, 14.1.2012 v 18:00 hod.
Psáno zde: modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=6261
Anonym
účet uživatele zrušen

Příspěvekod Anonym » čtv lis 10, 2011 6:59 pm

Dnes nám s Liborem bylo potvrzeno, že hlavní cenu přijede předat zástupce našeho generálního sponzora - YachtNet, Martin Voženílek.
Jsem velmi rád a už se těším na setkání. :)
Anonym
účet uživatele zrušen

Příspěvekod Anonym » čtv lis 24, 2011 11:03 pm

Tak jsme po několika dnech jednání, rozhodli o poslední ceně za Nejhodnotnější snímek ve finále, dle názoru vedení fóra. Zrekapituluji to s dovolením všechno ještě jednou.

1. Vítěz Bubo bere:
- Doživotní slevovou kartu na služby pronájmu lodí od společnosti YachtNet
- Deset kilo pravých maďarských klobás od Dedko
- Hasící prostředek Elide Fire od stejnojmené společnosti

2. Doplňkovou cenu za nejvíce snímků zastoupených ve finále Panak-ml bere:
- Ruční anemometr Windmaster2 věnuje vedení portálu jachting.info

3. Doplňkovou cenu za nejhodnotnější snímek ve finále Panak-ml bere:
- Publikaci "Moře" od Philipa Plissona věnuje vedení portálu jachting.info

Tímto vyhlášením je tedy minulé kolo definitivně ukončeno. Ceny se budou předávat 14.1.2012 na setkání portálu v Hodoníně. I když to nebylo v propozicích, považoval jsem vždy za samozřejmé, že vítězové kategorií se osobně dostaví. Něco nafotí a když zařadíme téma "Setkání JI", může zase vyhrát.
Ohledně cen pro nový ročník se ještě jedná, mělo by být rozhodnuto do konce roku.

Ještě bych chtěl všechny požádat, aby se sem tam na ty fotky koukli a také to jedno kliknutí na nejhezčí fotku obětovali. V minulém kole se sešlo třináct fotek, ale hlasovali pouze čtyři lidé!!!
Promiňte mě to, ale připadá mě to dost ostudné. Řekl bych tak na hození ručníku do ringu. :(

Zpět na