dedko píše:Vážený !!!! ????
Kedy -komu -kam kalbásky ?????
Dedko
ElideFire píše:Zdravím ctenú jachtársku spoločnosť,
fotografovanie, jachting, motorizmus aj vodný patria medzi moje obľúbené aktivity - špeciálna hasiaca technika zase patrí medzi moje profesionálne záujmy. Kedže podľa štatistík US Coast Guard vyhorí viac kajutových jácht motorákov či plachetníc ako ich stroskotá či sa potopí v nepriazni vodných živlov, rozhodol som sa poinformovať tu prítomných jachtárov o nových možnostiach požiarnej prevencie a hasenia vznikajúcich požiarov a zároveň poskytnúť hodnotné ceny na podporu novej jachtárskej fotosúťaže.
So súhlasom správy fóra jachting.info a organizátorom fotosúťaže poskytujem pre víťazov mesačných kôl počínajúc témou "Závodní jachting" doplnkovú cenu - hasiaci prostriedok ELIDE FIRE.
[align=center]
[/align]
Absolútny víťaz finálovej súťaže získa doplnkovú cenu - Emergency Set obsahujúci hasiaci prostriedok ELIDE FIRE, príručnú lekárničku, núdzové led svietidlo a píšťalku ....
[align=center]
===========================================================
Obe ceny obsahujú hasiaci prostriedok ELIDE FIRE, ktorý vyzerá veľmi jednoducho:
[/align]
Rovnako ako tvar aj použitie je jednoduché - akonáhle sa guľa ocitne v ohni, exploduje. Hasiaca prášková náplň (1.3 kg Furex 770) prudko vymetená v okruhu niekoľkých metrov zadusí plamene. Je jedno či ju do ohňa vhodí človek alebo je umiestnená v rizikovom priestore (nad motorom, nádržou, kuchyňou, bufíkom, elektrorozvádzačom... atď) už preventívne.
Preventívne umiesnenie v rizikovom priestore alebo tak aby bol hasiaci prostriedok okamžite k dispozícii, uľahčuje držiak (súčasť balenia v boxe):
[align=center]
[/align]
Použitie a účinnosť asi najlepšie vystihne fotoséria z prebiehajúcej výstavy Hasiacej techniky v bratislavskej Inchebe:
... HORÍ !!! ... jachtár si ľahko predstaví plamene ktoré začali šľahať spod schodíkov či iného krytu motora pri zisťovaní pôvodcu silného dymu... ešte že je poruke ELIDE FIRE - šup s ním do ohňa:
... a ... BUM!!
Požiar sa podarilo odvrátiť.
Teraz už stačí povysávať použitý neškodný hasiaci prášok a môžeme zistiť a odstrániť technickú závadu - príčinu vzniku požiaru.
Ešte malá ukážka bezpečnosti Elide Fire - odpálenie gule držanej v ruke (v rukavici)
Technické údaje: http://www.elidefire.sk/sk/Technicke-info.html
Baharis píše:No jo, no. Co na to říct...![]()
panak-ml píše:Něco mi uniklo, nebo došlo k informačnímu šumu. Kdy se bude konat to velké finální kolo? Na začátku vlákna je termín 15.9. - 30.9. a 1.10. bude znám celkový vítěz ...
Baharis píše:Nebudeme se vymlouvat, prostě jsme to zasklili. Omlouváme se. Zatímco měsíční kola jsou nastavena a překlápí se automaticky, finále se musí udělat růčo. A náš vrchní programátor je zrovna teď dočasně zaneprázdněn.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host