CZECH MARINE České budějovice
Moderátoři: vilma, Pepa, david
-
- nováček na fóru
- Reputace: 0
CZECH MARINE České budějovice
pozor na tuto fa. Majitel pan Řepa je arogantní cholerický sociopat. Zakoupil jsem do nich lodní motor, po první plavbě mi motor začal kuckat a střílet, tak - tak jsem dojel do přístavu. Motor jsem reklamoval a po zaslání motoru do fa. czech marine, mi bylo sděleno, že motor je v pořádku, že jim běží bez sebemenších porblémů, a že mi motor posílá zpět.Jelikož jsem předvídal nezájem natočil jsem si video jak motor napracuje jak má a odeslal majiteli fa. tento již se mnou nekomunikoval, po nekolika tel. urgencích a e-mailech zda viděl video a co na to říká, zazvonil mi telefon, kde se mi ozval nějaký technik jejich fa. a sdělil mi že vyčistil karburátor a seřídil bohatost směsi a že motor běží O.K. Bohužel mi pan majitel sděleil, že reklamace se neuznává a budu muset uhradit veškeré náklady spojené s dopravou + práci servisáka. Když jsem mu sdělil, že se jedná o záruční opravu a tudíž dle občasnkého zákoníku náklady hradí prodejce, začal na mne do telefonu řvát, že jsem si do motoru natankoval nějakou sračku a teď ho budu otravovat a položil mi telefon. po cca 3 dnech mi přišel přepravní spol. motor zpět domu spolu s dobírkou 1700 kč. Motor jsem tedy přebral a zaplatil, jelikož jsem měl obavu pokud motor nepřeberu příjdu o něj i o peníze (vzhledem k přístupu p. majitele) Věc však řeším přes českou státní obchodní inspekci pro porušení práv spotřebitele a jsem ochoten zajít až k soudní mu přelíčení. Dle sdělení ČOI jsem v právu, a mám právo na uznání reklamace, a už jen to, že servis provedl čištění a seřízení motoru jsou provedeny upravy k odstranění závady Pokud byl natankoval špatné palivo, bylo mi řečeno, že je rovněž zákon na mé straně a prodejce mi tuto skutečnost dokázat. Pokud máte někdo stejný problém s tímto prodejcem napiště mi na novojan@post.cz a připojte se mnou k řešení tohoto problému. 

- josef12345
- návštěvník fóra
- Reputace: 8
Re: CZECH MARINE České budějovice
Firma czech marine České Budějovice- Katastrofa - je mě 65 let ale s horším přístupem jako k zákazníkovi jsem se za celou dobu nesetkal, nejen,že nejsou schopni doložit provedené práce ale ve finále jsou tito majitelé ještě na Vás sprostí a vyhazují Vás jako odpad ,nikomu tuto firmu s údajným pochybným servisem nedoporučuji .
Plný souhlas s předchozími příspěvky.
Mohu přidat vlastní zkušenost. Před nějakou dobou jsme zakoupily od uváděné firmy a snad majitele p.Řepy motorový člun./nový/
První problémy s přístupem k nám jakožto zákazníkovy nastaly již při předávání lodě. A když nastaly nějaké problémy při užívání lodě , jak je to v praxi běžné, tak nám bylo po jednání v uvedené firmě jasné že můžeme zapomenout na nějakou záruku.! Chování stejné jak popisováno v předchozích příspěvcích.
Mohu přidat vlastní zkušenost. Před nějakou dobou jsme zakoupily od uváděné firmy a snad majitele p.Řepy motorový člun./nový/
První problémy s přístupem k nám jakožto zákazníkovy nastaly již při předávání lodě. A když nastaly nějaké problémy při užívání lodě , jak je to v praxi běžné, tak nám bylo po jednání v uvedené firmě jasné že můžeme zapomenout na nějakou záruku.! Chování stejné jak popisováno v předchozích příspěvcích.
No tu a tam jsem u něj něco kupoval a dobré ... Popovídal a nezdál se arogantní . Ovšem když prodává i motory v čínských kopiích a gumáky lepený za pár kaček taky někde v číně , musí být zákonitě v reklamacích bezpáteřní ...
- pavlii
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
No pardon teda - to rozhodně NE! Místo původu prodávaného zboží nijak neopravňuje prodejce chovat se při reklamacích jednou tak a podruhé zase jinak; jak by se mu to "hodilo" do krámu.
P.
P.
- kilda
- návštěvník fóra
- Reputace: 9
Tak od Pistolky jsem to snad ani nečekal, ta zásadovost ohledně stání, potom ta jízda ve skluzu a teď tohle.... Tak i já se svou troškou do mlýna, ano koupil jsem u této firmy vrtulu no bez problému, pak jsem ji doporučil svému kamarádu a on od nich koupil ojetý motor Mariner. Vše v pohodě cena dobrá, ale to že na něm nejde zpětný chod se zapoměli zmínit. Po reklamaci této věci mu bylo sděleno 'co by chtěl za ty prachy".Ta drobnost,že motor nejel a bylo nutno vyčistit karburátor a trysky byla bezpředmětná...vždyt byl přece po servisu. Děkuji o takové firmy nestojím.Mohou prodávat třeba od tatarskýho dodavatele, ale měli by si za svým dodavatelem stát.Jediný pozitivum z tohoto je jen to , že jsem nepřišel o kamaráda. Ato je asi k této firmě ode mě vše.
- halladin
- vytrvalý návštěvník
- Reputace: 2
Já kdysi v Budějicích koupil gumák Suzumar 320. Ve dvou škatulích, ovšem škatule s hliníkovou podlahou byla z 280, takže složit se to nedalo....
Zjistil jsem to při první montáži , když jsem chtěl svézt dceru s vnučkami.
Tak jsme si člun museli půjčit.
Když jsem to telfonicky reklamoval , bylo mi řečeno, že je to moje vina, že jsem si to měl zkontrolovat. Obě škatule mi do auta naložil sám majitel.... Chtěl jsem ty čluny při koupi složit, aby bylo vidět zda je to kompletní, to ale bylo zamítnuto, že už bychom to do těch krabic zpátky nedali.
A měl jsem jet do Budějic od Břeclavi. Přirozeně se mi nechtělo.
Nakonec jsme se dohodli, že vlastně stačí vyměnit si ty podlahy. Přišli mi ty podlahy ,a já poslal zpět ty špatné.
Ovšem na dobírku, do které jsem započí tal jak poštovné, tak sumu, kterou jsem zaplatil za pronájem člunu na Baťáku.
Protože potřeboval prodat tu 280-ku, nezbylo mu než zaplatit.
Následovalo sice několik neslušných telefonátů a mejlů, ale ty mi spíš náladu vylepšily než pokazily.
Ostatně jsem to tu už kdysi dávno zmiňoval viewtopic.php?t=1961&start=25
Zjistil jsem to při první montáži , když jsem chtěl svézt dceru s vnučkami.
Tak jsme si člun museli půjčit.
Když jsem to telfonicky reklamoval , bylo mi řečeno, že je to moje vina, že jsem si to měl zkontrolovat. Obě škatule mi do auta naložil sám majitel.... Chtěl jsem ty čluny při koupi složit, aby bylo vidět zda je to kompletní, to ale bylo zamítnuto, že už bychom to do těch krabic zpátky nedali.
A měl jsem jet do Budějic od Břeclavi. Přirozeně se mi nechtělo.
Nakonec jsme se dohodli, že vlastně stačí vyměnit si ty podlahy. Přišli mi ty podlahy ,a já poslal zpět ty špatné.
Ovšem na dobírku, do které jsem započí tal jak poštovné, tak sumu, kterou jsem zaplatil za pronájem člunu na Baťáku.
Protože potřeboval prodat tu 280-ku, nezbylo mu než zaplatit.
Následovalo sice několik neslušných telefonátů a mejlů, ale ty mi spíš náladu vylepšily než pokazily.
Ostatně jsem to tu už kdysi dávno zmiňoval viewtopic.php?t=1961&start=25