Když jsem byl nedávno v Mandalině, letos už po několikáté, slíbil jsem si že o ní sem napíšu. Obzvláště proto, jak z diskusí vyplývá, že se tam chystá spousta lidí.
Mandalina je považována za jednu z nejlépe chráněných marín. Stání zde jsou do "ježka" - příjemné vyplouvání i připlouvání, prostor mezi plovoucími moly je až nadstandardně široký. Přímo naproti je čerpací stanice, opět značně předimenzovaná. Je zde asi šest stojanů v prostorném "U", fronty se zde ani v pátek večer netvoří. Další pozitivum je blízký kapitanát v Šibeniku. Marína je pěkná, čistá, panuje zde pořádek. Lidé zde jsou velmi příjemní a obsluha se snaží vždy vyhovět. Dobře zásobený Konzum, restauračka na dobré úrovni. Sociálky vždy čisté, teplá voda ve sprchách non-stop.
Ale právě ty sociálky mě vedly k tomuto psaní. I když jsou hezké a disponují stále teplou vodou - což nebývá vždy zvykem, nejsem s nimi spokojený. Když marína začínala, měla dvě mola. Na každé vleze asi 65 lodí. Sociální zařízení (páni) vybudovali s kapacitou 8 umyvadel, 4 sprchy, 5 WC a tuším 6 pisoárů. Mol s loděmi každý rok přibývá. Letos jsou čtyři pro charter, dalo by se říct i 4,5 , plus vnitřní a vnější čela pro transfer a další jsou nachystané pro motoráky. Řekněme nějakých 300 lodí, cca 1500 lidí, z toho 1000 mužů. A sociálky stále stejné. Navíc naposledy, z 5ti WC mělo jen jedno prkénko a z 8mi umyvadel jen čtyři fungovaly. Když posádky v pátek doplují, stojí před sprchamadlouhé fronty.
Na břehu je na plán maríny (s výhledovou studií), jsou tam zakreslené další sociálky. Ale pohledem zjistíme, že tam už sídlí nové charterovky. Tak nevím, kam až půjdou s rozšiřováním maríny a jestli vůbec uvažují o rozšíření sociálního zařízení....
Marina Mandalina
Moderátoři: vilma, Pepa, david
-
- aktívní jachtař
- Reputace: 0
Jestli se teda můžu přidat, s těma sociálkama trochu problém je. Kamarád tam má závodničku, byl jsem tam v březnu, ale plnou sezonu si nedovedu představit.
Jinak co se čerpací stanice týče doporučuji všem, bez problému se stáním (i když teda nevím jestli tam těch stojanů není osm
), zajíždím tam vždycky, když jedu kolem. Rozhodně lepší než čekat ve Vodici frontu na půl dne.
Jinak co se čerpací stanice týče doporučuji všem, bez problému se stáním (i když teda nevím jestli tam těch stojanů není osm

Když si to tak vybavuju, asi máš pravdu. Tři vlevo a v vpravo, dva v čele. Jen ty čelní se nějak nevyužívají.
Tankování opravdu luxusní. Když si vzpomenu na 1/2 i 3/4 hodinové popojíždění ve větru před benzinkou, třeba v Dalmaciji, v Trogiru, nebo v Makarské...
Tu plnou sezonu opravdu nepřeju nikomu. Byl jsem tam teď v srpnu (musel jsem) a katastrofa. Já tam ani nešel a hygienu odbyl na lodi. Stejně zasekané, tak jako na celém Jadranu.
Tankování opravdu luxusní. Když si vzpomenu na 1/2 i 3/4 hodinové popojíždění ve větru před benzinkou, třeba v Dalmaciji, v Trogiru, nebo v Makarské...
Tu plnou sezonu opravdu nepřeju nikomu. Byl jsem tam teď v srpnu (musel jsem) a katastrofa. Já tam ani nešel a hygienu odbyl na lodi. Stejně zasekané, tak jako na celém Jadranu.
- zdendaSzER
- návštěvník fóra
- zdendaSzER
- návštěvník fóra
Mandalina je fajn
Naposledy upravil(a) zdendaSzER dne čtv zář 03, 2009 5:54 pm, celkem upraveno 1 x.
- zdendaSzER
- návštěvník fóra
Ty ještě nemáš vlastní vlákno?! / Kapitánský kurs s Baharisem... /
mysleno ironicky, ne že se toho chytneš
mysleno ironicky, ne že se toho chytneš

Naposledy upravil(a) zdendaSzER dne čtv zář 03, 2009 5:53 pm, celkem upraveno 1 x.
Nechci rozvíjet OT, nemůžu si to dovolit, opravdu jen krátce.zdendaSzER píše:PS: Ty ještě nemáš vlastní vlákno?! / Kapitánský kurs s Baharisem... /
Nemám to zapotřebí, stačí mě to co mám, až až. Pluji jen s lidma co mě sami osloví, obráceně nikdy nečiním. A mám práci aj doma, nemůžu si dovolit být 1/2 roku na moři.