WINDYPOINT REGATA 2017

Okruhový jachting, ať na rybníku nebo na moři ... závody, nezávody, prostě otevřené plachetnice ... ať pro malé nebo velké.
Vysvětlení pro "velké" námořníky: toto fôrum je pro Vás zcela nezajímavé, zde se budeme bavit o těch malinkatých "dětských" lodičkách ;-)

Moderátoři: MARIS, vilma, windward, Pepa, david, smike

Dvojka
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 97

WINDYPOINT REGATA 2017

Příspěvekod Dvojka » úte čer 20, 2017 10:53 pm

WINDYPOINT REGATA byla hodně WINDY!
V pátek jsme se sjeli na trénink skoro všichni, protože předpověď slibovala modré z nebe a úžasný vítr. Na mne bylo víc větru než modrého z nebe, tak jsem do toho nešla. Zato kluci si to užili. Všem se povedlo nějakým způsobem poladit loď a tělo ;). Ráhno, plachty, drobné prvky, to vše lítalo z lodí. Osobní ztráty v podobě brýlí, čepic, sebevědomí a zdraví, to byly už jen drobnosti.

V sobotu mělo foukat mnohem míň, ale zůstalo to u "foukalo trochu míň". Vodu jsem pozorovala s mírnou nechutí :shock:, jako jediná ženská jsem ale nemohla být za ustrašenou babu. Cíl stanovený na břehu byl jasný: v tomhle se hlavně necvaknout a přežít. Případně zabodovat :?. Cíl po nasednutí na loď: wow, ono to lítá, tohle bude asi zážitek! Jdu do toho na krev a naplno!

Splnila jsem to jen částečně. Po jediné cvakačce, kterou jsem ale stavěla čtyřikrát (snad 12-15 minut), jsem rozjížďku nedojela a na tu další, poslední v ten den, mi prostě nezbyly síly. Rozhodnutí odstoupit ze třetího místa a nechat si nápravu na další den bylo velmi špatné. V neděli jsem smutně (no dobře, spíše hodně naštvaně :x) pozorovala bezvětrnou hladinu. Už se nic neodjelo.

Získané zkušenosti ze závodu: 1) dá se to přežít, 2) necvakat se!, 3) nekalkulovat a nepočítat s dalším dnem, 4) za každou cenu zmobilizovat i zbytek sil a jet všechno, 5) hodit se do klidu, když už se nepovede bod č.2, tak se nic neděje - cvakají se všichni ;)

Zázemí: Yacht club Lískovec a úžasný hostitel Jirka Kuthan. Pískal Vašek Brabec, jako vždy zodpovědně a tentokrát i trochu s obavami o nás. Skvěle se o nás starali kluci na doprovodných člunech. Vědomí, že vás někdo v nejhorším zachrání, bylo uklidňující.
Odjely se 4 rozjížďky, průměrný vítr byl 20 uzlů (k tomu nechutné nárazy a vlny :shock:), 19 lodí RS700, 6 lodí RS Aero (+ všude, kam se člověk rozhlédl, windsurf nebo kitesurf v letu). Povedený víkend, díky! :thmbup:

Páteční trénink
20170616_143720.jpg
20170616_143949.jpg

takto nám foukalo :D

mně se v pátek na vodu nechtělo, míchaný nápoj to jistil, ladila jsem formu na závod ;)
20170616_182416-bar.jpg

sobotní rozjížďky
IMG_1712.JPG

IMG_1718-rs700cvakacka.JPG

IMG_1719.JPG

IMG_1721.JPG

IMG_1727.JPG

a zde Jerrryx na svém RS aero
IMG_1732-jerryx.JPG

IMG_1743.JPG

P1110091.JPG

P1110092.JPG

P1110106.JPG

P1110108.JPG

P1110112.JPG

P1110126.JPG

potěšující zpráva od rozhodčího
20170618_103657.jpg

mezivýsledky, které byly nakonec i celkovými výsledky (ty třetí místa pokažené písmenky mě opravdu mrzely :roll:)
20170618_103650.jpg
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Re: WINDYPOINT REGATA 2017

Příspěvekod Anonym » úte čer 20, 2017 11:08 pm

Jo jo, poklona a potlesk. :clap:

Teda ale jak se ten Bryx pořád cpe dopředu, to je až nechutné!!! Dobře umístněná igelitka na kormidelním listu by udělala svoje..... :P
Co říci tobě. Nezoufej, příště může být líp. Změřil někdo kolik vám to lítalo v maximce?
Dvojka
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Dvojka » úte čer 20, 2017 11:24 pm

Díky, s tou igelitkou to budu muset promyslet ;)
Jestli se ptáš na vítr, tak nám foukalo v nárazech asi 15m/s.
Jestli ale na rychlost, tak to nevím. Mne to lítalo hodně a ve skluzu i když jsem nechtěla, no a na čekačce to bylo vysloveně únavné. Jinak stoupačky byly fyzicky náročné na vyvažování (no dělej cca 25min v kuse břišáky) a zaďáky zase byly v módu přežití a ve skluzu (5 minut strachu :shock: a adrenalinu).
Rychlost člověka ani tak nezajímá, jako spíše kde jsou soupeři. A pokud jsou někde kolem, tak je to furt pomalýýý! :D
kapo
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 39

Příspěvekod kapo » stř čer 21, 2017 12:32 pm

ahoj, o týden dřív na Vranově první jarní závod,naměřili jsme v poryvech 14 m/s ,dva roztrhaný genakry, dvě lodě se sťukly před startem na čáře,naštěstí bez následků. Jeden člen mé posádky si ve 4 odpoledne povzdechl že už chce na břeh... :mad: . V neděli flauta. Ať žije léto. :D

DSC03232.jpg
Dvojka
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Dvojka » stř čer 21, 2017 9:49 pm

kapo píše: ...naměřili jsme v poryvech 14 m/s ,dva roztrhaný genakry, dvě lodě se sťukly před startem na čáře ...

No, já bych to měřit nechtěla a o tu informaci rozhodně nestojím. Když asi 2x zesílily poryvy na něco, co přifouklo snad z Mordoru, kdy voda hodně ztmavla a bílá pěna nebyla jen na vlnách, ale tak nějak se táhla všude, tak informace kolik to fouklo, by mě mohla taky strachy sundat z lodě :D
A startovní lajna byla pokaždé jako překážková dráha, protože 5 minut před námi startovali RS 700 a pár jich bříškem nahoře pokaždé zpestřilo naše předstartovní manévry :D ... jen materiál poladili kluci den předtím a v závodě to už nebylo tak nákladné na ztráty (až na jedno RS aero s ulomeným kormidlem a vylomenou dírou pro stěžeň) ... prostě Lipno Černá 8)
RACEK
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 100

Příspěvekod RACEK » čtv čer 22, 2017 8:20 am

Tak v pátek odpoledne a v sobotu to foukalo. Možná trochu víc, než jsme v Čechách zvyklí, ale žádná vražedná metla to nebyla. Foukalo 8 m/s a v poryvech možná až k 15. Takže takovej slušnější vítr.

Nějak tedy nerozumím ulomenému kormidlu a vylomené díře pro stěžeň. To má souviset s tím větrem?
kapo
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 39

Příspěvekod kapo » čtv čer 22, 2017 12:33 pm

Pro okruhovky je poryv 15 m/s dost síla....
Dvojka
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Dvojka » čtv čer 22, 2017 9:10 pm

RACEK píše:Tak v pátek odpoledne a v sobotu to foukalo. Možná trochu víc, než jsme v Čechách zvyklí, ale žádná vražedná metla to nebyla. Foukalo 8 m/s a v poryvech možná až k 15. Takže takovej slušnější vítr.

:D ok, půjčím ti své RS aero a nebo zařídím tu RS700 a kouknem, jak se změní pohled na 15m/s v poryvech. Na kajutovce mě to nechá naprosto v kliku, na moři je to snad i málo na dobré závody, ale okruhovka je fakt jiná a poryvy a změny u nás jsou nepříjemné. Nevím na čem jezdíš, třeba jsi zvyklý na okuhovce na hodně větru (protože z 8m/s když přijde poryv na 15 je hodně). Bolí z toho tělo ;)

Na čem tedy jezdíš? Můžeme se někdy potkat u nás na vodách :)

To kormidlo bylo spravované a ano, vlny a vítr tomu pomohly. Ano, díra na stěžeň nevydržela, možná vada materiálu, ale vlny a vítr tomu pomohly. Roztržené plachty a ulítlé ráhno ze spojky - opět vítr a vlny. Toto nejsou plouvoucí autobusy ala bytelná rodinná kajutovka, tohle je stavěné na rychlost a materiály jsou tomu přizpůsobené. Samý karbon, samý kompozit :D ;)
RACEK
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 100

Příspěvekod RACEK » čtv čer 22, 2017 11:51 pm

V tu sobotu na Dvořišti foukalo stejně a děti zvládali Optíky docela v pohodě, Spleše se občas kaupali, ale nic se nikomu nelámalo :) .

Na Gardě je vítr nad 10 m/s k vidění pravidelně a lodě se vrací s kormidly a stěžni :D .

To že někdo při pádu spadne u 700ky na pínu a ta to nevydrží, no to se stane. Ale že by RSa nevydržela Lipenské vlny :o ?

Zpět na