Automaticke Trim klapky LENCO - rada
Moderátoři: vilma, Pepa, smike
-
- nováček na fóru
- Reputace: 0
Automaticke Trim klapky LENCO - rada
zdravim Vas, chcel by som Vas poprosit o radu na kupu automatickeho trimu. Mam lod Crownline 260 CR, rok 2011, motor mecruiser 350 magnum, manualny system trim klapky elektricke LENCO. Potreboval by som radu ako automaticke trimy funguju a ako si najlepsie vybrat zariadenie. Original Lenco je strasne drahe. Podla videi na youtube som videl ze niektore automaticke trimy pomahaju aj pri nabehu do sklzu, to znamena ze pri jazde bez sklzu pridate plny plyn a klapky sa okamzite zacnu sklapad dole aby pomohli lodi dostat sa cim skor do sklzu a potom sa hned zasuvaju a udrzuju lod v idealnej pozicii.. poraďte kto viete, ocenim kazdu radu a skusenost. 

- Tajomníček
- návštěvník fóra
- Reputace: 8
Re: Automaticke Trim klapky LENCO - rada
auto trim tabs fungujú zhruba tak ako si napísal, snažia sa udržať ideálnu pozíciu lode v každom okamihu. v riadiacej jednotke je gps (meria rychlosť) a potom riadiaca jednotka meria náklony do všetkých smerov a na základe získaných údajov snaží sa to klapkami vrátiť do ideálu pri plavbe, ktorý si nastavíš pri setape. pri rozjazde tiež pomáhajú. kedže klapky máš tak sa treba rozhodnúť len pre riadiacu jednotku. tu je na výber (čo som našiel keď som to ja kupoval) LENCO, Bennett Marine, Mente Marine a Lectrotab. pozri ktorá riadiaca jednotka by bola kompatabilná s tvojimi klapkami, aby si ich nemusel meniť. myslím že lacnú riadiacu jednotku nekúpiš, všetky sú tak cca 700-900e