Tablet
Moderátoři: vilma, windward, Pepa
-
- radioamatér
- Reputace: 12
- Kontaktovat uživatele:
Tablet
Poridil jsem si tablet, abych na chate bez elektriky usetril elektriku, hlavne ted v zime kdy nabijeni nestaci......
Narazil jsem kdyz pres ikonu co tam je spustim SKYPE...porad pise ze jmeno, nebo heslo je spatne... Resil jste to nekdo?
Dalsi mozny krok je ze vylosuju nejake vnouce, i kdyz nejspis take narazim...vzdy je to shit..
Narazil jsem kdyz pres ikonu co tam je spustim SKYPE...porad pise ze jmeno, nebo heslo je spatne... Resil jste to nekdo?
Dalsi mozny krok je ze vylosuju nejake vnouce, i kdyz nejspis take narazim...vzdy je to shit..
-
- radioamatér
- Kontaktovat uživatele:
Re: Tablet
Tak uz SKYPE jde.
- tosotoso
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 25
Vnúčatá pomohli? 

Beda píše:Poridil jsem si tablet, abych na chate bez elektriky usetril elektriku, hlavne ted v zime kdy nabijeni nestaci......
Nějak jsem se ztratil. Jak souvisí pořízení tabletu na chatu bez elektriky s datovou komunikací na lodi?
-
- radioamatér
- Kontaktovat uživatele:
Lakomec píše:Beda píše:Poridil jsem si tablet, abych na chate bez elektriky usetril elektriku, hlavne ted v zime kdy nabijeni nestaci......
Nějak jsem se ztratil. Jak souvisí pořízení tabletu na chatu bez elektriky s datovou komunikací na lodi?
Snad to neni zlocin.
- Denis
- zkušený harcovník
- Reputace: 153

-
- radioamatér
- Kontaktovat uživatele:
Denis píše::D Zločin to je, ale budiž ti odpušteno, ak napíšeš akú má tvoj Tablet spotrebu
neumim zmerit, bezi asi 4 hodiny, ma to AKU neco pres 3000 mAh. Ma to 9 palcu. Koupil jsem k tomu pouzdro s klavesnici, to je dobra vec. Mam to na postu, skype a cteni WEBu. S dalsim vyuzitim se zatim netrapim, to si pustim NB.
To kdyz jsem napsal na forum radioamateru, tak me napsalo asi 5 lidi a zrovna tolik me kontaktovalo pres SKYPE. Je videt ze spolu asi vychazime lepe.

Já si myslím že to zločin není.Beda píše:Snad to neni zlocin.
Vše co lze použít v ostrovním systému lze použít i na lodi, zkušenosti pak využít. A obráceně. Ty témata dle mého spolu úzce souvisí, loď je také takový malý ostrovní systém.
Není to málo jenom 4 hodiny výdrže? Mám dva roky ASUS TF810C (vozím jej na loď!!!

Stahuju tam teda jenom data z GPS, něco málo počasí a zcela vyjmečně nějaké zprávy či sport.
- Denis
- zkušený harcovník
- Reputace: 153
S tou klávesnicou si ma prekvapil, až na dvojnásobok. To je úžasné. Nevieš prečo to tak je?
Protože pod klávesnicí to má další baterii 

- Libor
- bez hodnocení
- Reputace: 191
- Kontaktovat uživatele:
Tablet na loď dnes je jednoznačně plus, už jen kvůlivá výdrži oproti noťasům.
Já vozím Podobný co Jirka Asus ASUS Transformer Pad Infinity TF700T 64GB + dock
Papírová výdrž tabletu (udávaná) 9,5 hodiny , s klávesnící pak píšou celková 16 hodin.
Myslím , že je to trochu méně.
A hodně si to vezme s GPS. Když pustím Navionics a GPS a pluji, naviguji s tabletem, je to tak kolem 8 hodin maximálně (bez dobíjení).
Já vozím Podobný co Jirka Asus ASUS Transformer Pad Infinity TF700T 64GB + dock
Papírová výdrž tabletu (udávaná) 9,5 hodiny , s klávesnící pak píšou celková 16 hodin.
Myslím , že je to trochu méně.
A hodně si to vezme s GPS. Když pustím Navionics a GPS a pluji, naviguji s tabletem, je to tak kolem 8 hodin maximálně (bez dobíjení).
Hmmm, také pěkný.
Já jsem jen potřeboval s Wokny. Teď jsem tam nacpal desítky. Bral jsem na firmu dva s jednou klávesnicí, já potřebuji MapSource a manželka prg. Ambulance.
Na Navionics mám buď menší vodě odolný Sony Xperia Z, nebo větší Prestigio PMP5785C3G. Modu GPS samozřejmě žere jako krá*va. Aj mobil to vycucne třeba za dvě hodiny. S tím se musí počítat, dobíjím průběžně na stanovišti solárním panýlkem.
Provedení Seychelles

Já jsem jen potřeboval s Wokny. Teď jsem tam nacpal desítky. Bral jsem na firmu dva s jednou klávesnicí, já potřebuji MapSource a manželka prg. Ambulance.
Na Navionics mám buď menší vodě odolný Sony Xperia Z, nebo větší Prestigio PMP5785C3G. Modu GPS samozřejmě žere jako krá*va. Aj mobil to vycucne třeba za dvě hodiny. S tím se musí počítat, dobíjím průběžně na stanovišti solárním panýlkem.
Provedení Seychelles

-
- radioamatér
- Kontaktovat uživatele:
Ja to koupil vyhodne....... 9 palcu za 1200 kc v Kauflandu, tak asi to v Nemecku uz neslo prodat, tak to slo sem. RAM ma take jen 512 MB, fotak mizernej a kartu 8 GB......Mozna to vydrzi 5 hodin, zkusim to. Jde to propojit s NB, tak muzu data sibovat, tak me to staci.
Ja pod tou klavesnici AKU nejspis nemam, stala 350 Kc. Ja na nem nejsem nutne zavyslej....Sel jsem pro chleba a k nemu jsem si koupil tablet.....AKU Polymer 3.7V 3400 mAh.
Jsem ve stavu ze to umim zapnout.....tukat na ikony. Uz jsem i nejakou udelal sam....
Jeste jsem narazil na problem se SKYPE, i kdyz mam tablet i NB vypnuty, tak jsem zlutej, nepritomny. Nez jsem poridil tablet, tak s vypnutym NB to nedelalo. Ale to se snad vyresi v Hodonine za 14 dni..... Jeste si koupim Blutu mys.
Mam modem s routerem WiFi na SIM T- mobile datovou, jde k nemu pripojit 8 PC. Mam i SIMku mobil.cz s internetem zadarmo, jede pomalu
Pokud do 30 dní nedobijete, nebo 200 MB vyčerpáte, rychlost se sníží na 32 kbps pro stahování dat a 16 kbps pro odesílání.
Na Volny, Gmail jde i posta, na Seznam na snizenou rychlost ani prd....Resil jsem to s nima, bez uspechu...Tak mam krabicku SIMek......
http://www.vltava2000.cz/datram/goodsde ... tmentID=91
U vas je to jine, potrebujete vselijake aplikace, tak potrebujete lepsi stroj. Ted mam NB
ACER Extenza 3000 2GB RAM za 800 kc....Baterka 10 minut.....
Pred lety jsem si koupil malej zdroj HAMA do 12V autozasuvky, ma to regulaci napeti, prepinac od 2V do 12V, bezstratove a tim to dobijim. Bylo k tomu par nejpouzivanejsich vymenych koncovek.
Rakosnici maji i z 12V na 2x USB za 90 Kc.
Ja pod tou klavesnici AKU nejspis nemam, stala 350 Kc. Ja na nem nejsem nutne zavyslej....Sel jsem pro chleba a k nemu jsem si koupil tablet.....AKU Polymer 3.7V 3400 mAh.
Jsem ve stavu ze to umim zapnout.....tukat na ikony. Uz jsem i nejakou udelal sam....
Jeste jsem narazil na problem se SKYPE, i kdyz mam tablet i NB vypnuty, tak jsem zlutej, nepritomny. Nez jsem poridil tablet, tak s vypnutym NB to nedelalo. Ale to se snad vyresi v Hodonine za 14 dni..... Jeste si koupim Blutu mys.
Mam modem s routerem WiFi na SIM T- mobile datovou, jde k nemu pripojit 8 PC. Mam i SIMku mobil.cz s internetem zadarmo, jede pomalu
Pokud do 30 dní nedobijete, nebo 200 MB vyčerpáte, rychlost se sníží na 32 kbps pro stahování dat a 16 kbps pro odesílání.
Na Volny, Gmail jde i posta, na Seznam na snizenou rychlost ani prd....Resil jsem to s nima, bez uspechu...Tak mam krabicku SIMek......
http://www.vltava2000.cz/datram/goodsde ... tmentID=91
U vas je to jine, potrebujete vselijake aplikace, tak potrebujete lepsi stroj. Ted mam NB
ACER Extenza 3000 2GB RAM za 800 kc....Baterka 10 minut.....
Pred lety jsem si koupil malej zdroj HAMA do 12V autozasuvky, ma to regulaci napeti, prepinac od 2V do 12V, bezstratove a tim to dobijim. Bylo k tomu par nejpouzivanejsich vymenych koncovek.
Rakosnici maji i z 12V na 2x USB za 90 Kc.
Naposledy upravil(a) Beda dne čtv led 14, 2016 11:50 am, celkem upraveno 1 x.
- Jarda885
- zkušený harcovník
- Reputace: 102
2 Baharis:
Ten solární panel pro dobíjení tabletu (mobilu, navigace) na palubě je zajímavý. Můžeš k tomu uvést nějaké informace (asi v jiném vlákně)?
Díky.
Ten solární panel pro dobíjení tabletu (mobilu, navigace) na palubě je zajímavý. Můžeš k tomu uvést nějaké informace (asi v jiném vlákně)?
Díky.
- Jarda885
- zkušený harcovník
2 Baharis:
ještě k umístění tabletu (navigace) na záďovém koši. Kolik to zavazí při vyvazování v přístavu? Nebo před přistáním to dáváš pryč?
ještě k umístění tabletu (navigace) na záďovém koši. Kolik to zavazí při vyvazování v přístavu? Nebo před přistáním to dáváš pryč?
Přenesu to někam do navigace ....
- Jarda885
- zkušený harcovník
Tablet pro komunikace s mapami Garmin
Vybírám tablet, který by mi nahradil notebook při plánování tras a celkové spolupráci s mapami Garmin.
Nyní mi dosluhuje Garmin GSMAP60CSx. Chci si koupit buď Montana nebo GPSMAP 276Cx PRO.
Našel jsem tento tablet:
http://www.nextcomp.cz/main.aspx?cls=Pr ... _id=583836
Prosím o vyjádření.
Zejména prosím o doporučení velikosti paměti. Je 64 GB dostatečné? Obchodník mi nabízí (pochopitelně za víc peněz) 128 GB.
Dále, prosím, o upozornění, na co si mám dát při výběru pozor.
Chci přestat vozit notebook. Zvláště u letecké přepravy mi jde o každé kilo.
Kromě map potřebuji běžnou komunikaci kanceláře. Toto je více méně nenáročné na paměť a rychlost počitadla.
S tabletem počítám pouze na loď nebo cestování obecněji.
Nyní mi dosluhuje Garmin GSMAP60CSx. Chci si koupit buď Montana nebo GPSMAP 276Cx PRO.
Našel jsem tento tablet:
http://www.nextcomp.cz/main.aspx?cls=Pr ... _id=583836
Prosím o vyjádření.
Zejména prosím o doporučení velikosti paměti. Je 64 GB dostatečné? Obchodník mi nabízí (pochopitelně za víc peněz) 128 GB.
Dále, prosím, o upozornění, na co si mám dát při výběru pozor.
Chci přestat vozit notebook. Zvláště u letecké přepravy mi jde o každé kilo.
Kromě map potřebuji běžnou komunikaci kanceláře. Toto je více méně nenáročné na paměť a rychlost počitadla.
S tabletem počítám pouze na loď nebo cestování obecněji.
Nikde jsem tam ve vybave nevidel GPS, mozna jsem ale prehlidl. To lze mozna nahradit nejakou do USB, ale je to dalsi peniz. 2GB RAM je dost malo, v dnesni dobe. A procesor take neni zadny rychlik. Vzal bych si tam mapy s sebou na USB a zkusil to. Myslim, ze zoom a presuny budou trhane a pomale.
Pisou az 12 hodin vydrze. To je ale tak, kdyz je to ve stand-by. To se jakymkoli zapnutim komponenty zmensi - bluetooth, wifi, gps ... proste je to stejne, jako u telefonu.
Pisou az 12 hodin vydrze. To je ale tak, kdyz je to ve stand-by. To se jakymkoli zapnutim komponenty zmensi - bluetooth, wifi, gps ... proste je to stejne, jako u telefonu.
Jarda nechce tablet (2v1) na navigaci, ale na věci které vyjmenoval. Co chce na navigaci také uvedl.
S tou pamětí má ale err_ pravdu. Jak operační, tak kapacita SSD disku, nakonec i takt procesoru. Já jsem kupoval před necelým rokem to co jsem měl na srazu v Maršově jestli jsi si všimnul.
Alza má pěknou funkci porovnání, nachystal jsem tam ten tvůj vybraný a můj. V technických parametrech i v rozměrech je trochu lepší. Jenom nemá klávesnici jako dokovací stanici. Za mě mohu říci že plně vyhovuje potřebám, které máme asi podobné.
https://www.alza.cz/porovnani.htm?c=NC022f3h2;NA500b1;
Edit: Včera jsem si udělal radost a pořídil k tomu tabletu nádhernou, ale hlavně malou myš. Na výšku má jenom 17,5mm

S tou pamětí má ale err_ pravdu. Jak operační, tak kapacita SSD disku, nakonec i takt procesoru. Já jsem kupoval před necelým rokem to co jsem měl na srazu v Maršově jestli jsi si všimnul.
Alza má pěknou funkci porovnání, nachystal jsem tam ten tvůj vybraný a můj. V technických parametrech i v rozměrech je trochu lepší. Jenom nemá klávesnici jako dokovací stanici. Za mě mohu říci že plně vyhovuje potřebám, které máme asi podobné.
https://www.alza.cz/porovnani.htm?c=NC022f3h2;NA500b1;
Edit: Včera jsem si udělal radost a pořídil k tomu tabletu nádhernou, ale hlavně malou myš. Na výšku má jenom 17,5mm

-
- radioamatér
- Kontaktovat uživatele:
Jarda885 píše:2 Baharis:
Díky.
Sousedi koupili solarni nebijeni s AKU v PENNY......Nabijel jsem to tyden a stejne to mobil nenabilo....Uctenku vyhodili. Sam jsem tam drive koupil neco mensiho, melo to 3 x AA AKU, 1500 mA, vymenil jsem je za 2500 mA ( asi chyba ), nabijelo to mobil v pohode az jsem narazil se starsim mobilem ktery bral pri nabijeni velky proud a roztekl se v tom IO. Proto to mozna odeslo, mensi AKU by dal mensi proud.
Baharis to ma vyzkousene.
Při výběru tabletu na loď je potřeba se zaměřit i na jas displeje udávaný v jednotkách cd/m2 (candela na metr čtvereční) nebo nit (1 nit = 1 cd/m2).
Mám rovněž výše zmiňovaný Asus Vivotab TF810C, který má jas 600 cd/m2 a přečtu na něm vše i na slunci (používám na něm OpenCPN).
Model ACER Aspire Tab Switch 10 má jas poloviční a myslím že to bude hodně limitovat jeho venkovní využití. Jas bohužel výrobci většinou neuvádí, ale jeho hodnotu lze často vygooglit z nezávislých testů.
Mám rovněž výše zmiňovaný Asus Vivotab TF810C, který má jas 600 cd/m2 a přečtu na něm vše i na slunci (používám na něm OpenCPN).
Model ACER Aspire Tab Switch 10 má jas poloviční a myslím že to bude hodně limitovat jeho venkovní využití. Jas bohužel výrobci většinou neuvádí, ale jeho hodnotu lze často vygooglit z nezávislých testů.
- Libor
- bez hodnocení
- Reputace: 191
- Kontaktovat uživatele:
Jardo nakonec budeš stejně muset vybrat sám....
Pro tebe asi 2 hlavní kritéria:
- jaký soft v tom potřebuji, chci mít - od toho ti vyjde zda Win nebo Android
- kolik peněz do toho jsem ochoten dát - z toho ti vypadne výbava, výkon.
A pak nějaké drobnosti, váha, řešení 2v1 (docela dobré, v klávesnici je zpravidla druhá baterie co prodlouží výdrž), materiál (kov snese trochu horší zacházení, na cesty se hodí), porty, min miniSD, USB port se pořád hodí, SIM není není bezpodmínečně nutné, ale může se hodit, určitě GPS, použiješ v mnoha aplikacích...
Já jsem měl kritéria seřezené cca takto:
1. Android
2. 2v1
3. výdrž na jedno nabití (používám primárně k navigaci s Navionicsy a jeden den na baterie to dávám, dle výrobce 16 hodin. S GPS je to méně)
4. velikost dipleje, full HD dotykový
5. velikost paměti
6. ostatní jako procesor, porty, WiFi
64GB by ti na běžné věci mohlo stačit.

Pro tebe asi 2 hlavní kritéria:
- jaký soft v tom potřebuji, chci mít - od toho ti vyjde zda Win nebo Android
- kolik peněz do toho jsem ochoten dát - z toho ti vypadne výbava, výkon.
A pak nějaké drobnosti, váha, řešení 2v1 (docela dobré, v klávesnici je zpravidla druhá baterie co prodlouží výdrž), materiál (kov snese trochu horší zacházení, na cesty se hodí), porty, min miniSD, USB port se pořád hodí, SIM není není bezpodmínečně nutné, ale může se hodit, určitě GPS, použiješ v mnoha aplikacích...
Já jsem měl kritéria seřezené cca takto:
1. Android
2. 2v1
3. výdrž na jedno nabití (používám primárně k navigaci s Navionicsy a jeden den na baterie to dávám, dle výrobce 16 hodin. S GPS je to méně)
4. velikost dipleje, full HD dotykový
5. velikost paměti
6. ostatní jako procesor, porty, WiFi
64GB by ti na běžné věci mohlo stačit.
- Jarda885
- zkušený harcovník
Pánové, děkuji za vyjádření.
K Liborovým bodům:
1. Windows (jsou kompaktibilní s Garmin)
2. 2v1 nepotřebuji
dále je to stejné
Nechci do toho dávat zbytečně moc peněz. Nepředpokládám využití jinde než při cestování - asi 10 týdnů za rok v zahraničí.
Možná, když to bude doma ležet, najdu i jiné využití. Zatím nepředpokládám náhradu za stolní PC a notebook.
EDIT:
Oprava na základě následného příspěvku Baharise. Asi špatně chápu termín 2v1
K Liborovým bodům:
1. Windows (jsou kompaktibilní s Garmin)
2. 2v1 nepotřebuji
dále je to stejné
Nechci do toho dávat zbytečně moc peněz. Nepředpokládám využití jinde než při cestování - asi 10 týdnů za rok v zahraničí.
Možná, když to bude doma ležet, najdu i jiné využití. Zatím nepředpokládám náhradu za stolní PC a notebook.
EDIT:
Oprava na základě následného příspěvku Baharise. Asi špatně chápu termín 2v1
Naposledy upravil(a) Jarda885 dne stř bře 01, 2017 11:42 am, celkem upraveno 1 x.
Wokna mě jsou jasná vzhledem k MapSource. Libor psal své požadavky, protože používá navionics.
Ale nad 2v1 se neušklíbej. Jednak jsi ji měl i v prvním odkaze a pak klávesnici (ne virtuální) ještě rád použiješ. Děláme na vodě účetnictví, chodíme do banky a to se vždy hodí. Já měl tablet pouze z virtuálkou a vím o čem mluvím. Ona totiž překryje velkou část plochy, kterou potřebuješ vidět. Nouzovka jo, ale na slušnou práci to není.
Určitě bych nešel to toho nejlevnějšího co mě ještě v současnosti bude vyhovovat. Při koupi elektroniky musí být člověk trochu nadčasový a pokud nechce za rok zjišťovat že to či ono by mohlo fungovat lépe, jít raději tou stření cestou.
O využití bych strach neměl. Mám to na zahradě, v dílně, na terase, jezdíme i během zimní sezóny různě po světě. Těch situací kdy nemusíš být u velkého PC a přesto chceš být spojený se světem je dost.
Ale nad 2v1 se neušklíbej. Jednak jsi ji měl i v prvním odkaze a pak klávesnici (ne virtuální) ještě rád použiješ. Děláme na vodě účetnictví, chodíme do banky a to se vždy hodí. Já měl tablet pouze z virtuálkou a vím o čem mluvím. Ona totiž překryje velkou část plochy, kterou potřebuješ vidět. Nouzovka jo, ale na slušnou práci to není.
Určitě bych nešel to toho nejlevnějšího co mě ještě v současnosti bude vyhovovat. Při koupi elektroniky musí být člověk trochu nadčasový a pokud nechce za rok zjišťovat že to či ono by mohlo fungovat lépe, jít raději tou stření cestou.
O využití bych strach neměl. Mám to na zahradě, v dílně, na terase, jezdíme i během zimní sezóny různě po světě. Těch situací kdy nemusíš být u velkého PC a přesto chceš být spojený se světem je dost.
-
- radioamatér
- Kontaktovat uživatele:
Ta klavesnice k tabletu moc mista nezabere. Navic ten futral je z plastu a tak to utlumi i nejaky naraz kdyz to spadne. Je to slusna ochrana. Ma to 4 uchyty tabletu na gumickach a neni to natvrdo, tak se muze o nejaky kousek pohybovat, Uz to ze nemusim prepinat z pismen na cisla je dobre. I na displej ze sikma se lepsi kouka.
Doma uz mam jen NB, mam to zapnute skoro pres cely den a tak je rozdil 30W, 200W a vic. Mam i Compacq Armada M700, sice jen PIII s malou RAM, ale na moji praci na chate je OK, bezi na vnejsi napajeni 12 pripojene naprimo na AKU. Bere 1.5A, DELL Latitunde D610 bere 3.5A pres napajec.
Ja nemam na ten stroj tak velke naroky. Na druhou stranu kdyz je ten NB na lodi porad, tak brzo zkolabuje, tak zase porizovat drahy je skoro zbytecne, jen takovy co je potreba.
Mate s zivotnosti na lodi nejake zkusenosti?
Doma uz mam jen NB, mam to zapnute skoro pres cely den a tak je rozdil 30W, 200W a vic. Mam i Compacq Armada M700, sice jen PIII s malou RAM, ale na moji praci na chate je OK, bezi na vnejsi napajeni 12 pripojene naprimo na AKU. Bere 1.5A, DELL Latitunde D610 bere 3.5A pres napajec.
Ja nemam na ten stroj tak velke naroky. Na druhou stranu kdyz je ten NB na lodi porad, tak brzo zkolabuje, tak zase porizovat drahy je skoro zbytecne, jen takovy co je potreba.
Mate s zivotnosti na lodi nejake zkusenosti?