V září bych rád vzal naší partu námořníku trošku jinam než je Chorvatsko a vyzkoušel nový moře, kulturu a tak.
Nejblíž se nabízí Balt a konkrétně cesta Německo/Polsko - Bornholm, případně až kousek Švédska, když bude pěkně foukat...
Jen jsem Baltem nepolíben a zvlášť například cestou mezi 2 státy. Něco jsem tady na fóru načetl, ale radši se zeptám konkrétněji, abych v tom pak neplaval místo abych se v klidu plavil.
Třeba už úplný začátek, koukal jsem jestli vyrazit z Polska nebo Německa, tak jaký máte zkušenosti s jejich chartrovkama, jestli mi nějakou doporučíte kde máte dobrý zkušenosti...
Nevím jak moc dbají na papíry, zatím mám jenom chorvatský B případně tou dobou bude český C, až udělám vysílačku, tak jestli už jenom nepohořím na tom?
A hlavně nevím jak probíhá ten proces kdy pluju ze státu A do státu B. Jestli se musím ve státě A někde nahlásit, že budu opouštět místní vody - teda krom chartrovky. Ve státě B - Dánsku asi najít první celní molo a tam někde na kapitanátu se nahlásit?
Případně jaký pěkný místa mi doporučíte, který stojí navštívit?
Je to dost základních dotazů, který bych asi různě dohledal, ale radši chci mít jistotu od někoho zkušenějšího kdo se s tím už setkal.
Děkuju mockrát, zkusím pak naoplátku napsat zážitky, jak to všechno probíhalo a co se všechno pokazilo