Mazury 2017
Moderátoři: vilma, Pepa, david
- Jirka_TEC_Tce
- aktívní jachtař
- Reputace: 28
- Kontaktovat uživatele:
Re: Mazury 2017
Ahoj, to už asi není třeba řešit. Od 15.6.2017 je zrušen roaming, tak jedeš na svoje data, jako v Čechách. Já tam byl dřív, tak jsem zakoupil kartu fy Play za 9 Zl. 3GB dat. Ale pokrytí za plavby bylo mizerný. Ve městech to bylo OK. Loni jsem měl Orange za 5 nebo 6 Zl. a byly to 2GB dat. Pokrytí lepší. U Play jsem se musel zaregistrovat, ale vše vyřídila slečna v trafice.
Ahoj J.
Ahoj J.
- halladin
- vytrvalý návštěvník
- Reputace: 2
Jirka_TEC_Tce píše:Ahoj, to už asi není třeba řešit. Od 15.6.2017 je zrušen roaming, tak jedeš na svoje data, jako v Čechách. Já tam byl dřív, tak jsem zakoupil kartu fy Play za 9 Zl. 3GB dat. Ale pokrytí za plavby bylo mizerný. Ve městech to bylo OK. Loni jsem měl Orange za 5 nebo 6 Zl. a byly to 2GB dat. Pokrytí lepší. U Play jsem se musel zaregistrovat, ale vše vyřídila slečna v trafice.
Ahoj J.
No,já sice nějaké data mám,ale ne moc. A ceny jsou prý v Polsku nižší.
- Rumex
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 5
zdravím tuším že cca 14-16 PLN za kartu na nett, bylo na ní 50GB. Myslím že to byl Orange
- jiskrabk
- návštěvník fóra
- Reputace: 11
já měl letos Orange, 7Zl za 2GB... Muselo se to registrovat na jméno a číslo OP (trafika, pošta, pobočka operátora). Při registraci jsem za poskytnutí i adresních údajů dostal 100GB na měsíc zdarma.
Pokrytí Orange bylo naprosto v pohodě. Psal jsem sem na fórum odevšud (někde to bylo pomalejší - myslím že zrovna na Mamerkách, ale furt to jelo).
Pokrytí Orange bylo naprosto v pohodě. Psal jsem sem na fórum odevšud (někde to bylo pomalejší - myslím že zrovna na Mamerkách, ale furt to jelo).
- jiskrabk
- návštěvník fóra
Jirka_TEC_Tce píše:Ahoj přátelé jachtingu na Mazurách. Chybí mi reporty z Jezer. To už se nikdo další po nás neplavil? Sleduji počasí a asi nic moc. Na FB jsem zaregistroval Darkovo povzdechy (padá, kurde, padá). My už plánujem příští rok.
Pěkný léto, Jirka
a ano... taky se furt dívám a čekám a nic

- Omen
- vytrvalý návštěvník
- Reputace: 160
Jirka_TEC_Tce píše:Ahoj přátelé jachtingu na Mazurách. Chybí mi reporty z Jezer. To už se nikdo další po nás neplavil? Sleduji počasí a asi nic moc. Na FB jsem zaregistroval Darkovo povzdechy (padá, kurde, padá). My už plánujem příští rok.
Pěkný léto, Jirka
A co lze na Mazurách každý rok novýho objevovat?
Ahoj všichni, jsme s manželkou a psem desátý den na Mazurách, jen nejsem takový psavec jako jiskrabk
. Nejdříve k internetu - využívám svoje data v rámci bezplatného roamingu. Na předpověď počasí, meteoradar a noviny jsem dosud spotřeboval necelý GB dat. Téměř stále jsem připojený přes Orange. Vloni jsem si koupil kartu Plus a ta neměla pokrytí skoro nikde.
Jachtání tady samozřejmě nemá chybu. Projeli jsme jezera na pohodu až na sever a s výjimkou extrémně špatného počasí vše na plachty. Vítr nám přeje, tak je to občas adrenalin. Kotvíme většinou na divoko, ale objevili jsme krásný malý port v Popielnu. Prostě idylka - jachtání, večery v přírodě s kytarou, pivko a při návštěvách v civilizaci ryby, pivko, zapiekanky.
Plujeme opět na Grappě od Darka. Je super, jen má jiný motor - chybí externí nádrž a benzin nám došel hned za šluzou v okamžiku, kdy začaly padat kroupy. Kanystr byl prázdný a pokud bych neměl svůj, asi by mne posádka vypískala. Druhý problém motoru je vrtule - dopředu to jde, ale couvat mizerně. Přitáhnout záď ve šluze nebo vycouvat od mola proti větru je téměř nemožné.
Teď jsme zakotveni před Guziankou, kde jsme přečkali bouři (kotva nevydržela vítr a vlny a skončili jsme v šuvaru) a zítra se chystáme na jezero Nidzkie, na které nám v minulých letech nevyšel čas. A pak už jen plánování dalšího roku. Třeba nám Jirko vyjde to pivo.
Omene, jsme tu potřetí a stále jsme spoustu míst nenavštívili. Určitě budeme rozmanitost Mazur poznávat ještě mnohokrát.
Michal.

Jachtání tady samozřejmě nemá chybu. Projeli jsme jezera na pohodu až na sever a s výjimkou extrémně špatného počasí vše na plachty. Vítr nám přeje, tak je to občas adrenalin. Kotvíme většinou na divoko, ale objevili jsme krásný malý port v Popielnu. Prostě idylka - jachtání, večery v přírodě s kytarou, pivko a při návštěvách v civilizaci ryby, pivko, zapiekanky.
Plujeme opět na Grappě od Darka. Je super, jen má jiný motor - chybí externí nádrž a benzin nám došel hned za šluzou v okamžiku, kdy začaly padat kroupy. Kanystr byl prázdný a pokud bych neměl svůj, asi by mne posádka vypískala. Druhý problém motoru je vrtule - dopředu to jde, ale couvat mizerně. Přitáhnout záď ve šluze nebo vycouvat od mola proti větru je téměř nemožné.
Teď jsme zakotveni před Guziankou, kde jsme přečkali bouři (kotva nevydržela vítr a vlny a skončili jsme v šuvaru) a zítra se chystáme na jezero Nidzkie, na které nám v minulých letech nevyšel čas. A pak už jen plánování dalšího roku. Třeba nám Jirko vyjde to pivo.
Omene, jsme tu potřetí a stále jsme spoustu míst nenavštívili. Určitě budeme rozmanitost Mazur poznávat ještě mnohokrát.
Michal.
Toto je typická vlastnost sklopných propellerů...michalmi1 píše: - dopředu to jde, ale couvat mizerně. Přitáhnout záď ve šluze nebo vycouvat od mola proti větru je téměř nemožné.
To nebude tento případ. Grappa nemá vestavěný motor ale outboard na pantografu a mimo střed lodi. Když je nejhůř, dá se natočit přímo motor, pak to i na zpátečku couvá kam je třeba.
Je to tak, ten propeller je dle mého názoru malý už na pohled a asi bude i nevhodné stoupání. Motoru téměř neklade odpor a vytvoří se kolem něho směs vody a vzduchu, ve které se mele.
Ale jinak je ten přívěšák - pokud funguje - k nezaplacení, loď otočí na místě.
Michal
Ale jinak je ten přívěšák - pokud funguje - k nezaplacení, loď otočí na místě.
Michal
- Jirka_TEC_Tce
- aktívní jachtař
- Kontaktovat uživatele:
michalmi1 píše: Třeba nám Jirko vyjde to pivo.
Michal.
Ahoj, no to by bylo, aby nebylo. Od úterý do neděle bych měl být v Potštejně. Jinak Mazury nezklamou. My měli počasí asi lepší a určitě nebyly žádný bouřky. Příští rok už je naplánovanej, Boží tělo vychází na 31.5.2018.
Přeji šťastný návrat a budu se těšit na viděnou.
Jirka
- Rumex
- pravidelný návštěvník
to Jirka
Zdarec
Za rok je teda jasno, snad to vyjde, letos jsme se pod Gizycko nedostali, z důvodu vysokého stavu vody, při pokusu podplout most, jsme nasekali škodu za 900 PLN, tak jsme to s ostatníma Maxusama vzdali.
Myslím, že jsme se s někým od vás setkali u Mazurského kanálu, stáli vedle a lodě se jmenovali po chlastu
, dokonce si myslím že další dvě posádky jsem míjel na jezeře Mamry.
Zdarec
Za rok je teda jasno, snad to vyjde, letos jsme se pod Gizycko nedostali, z důvodu vysokého stavu vody, při pokusu podplout most, jsme nasekali škodu za 900 PLN, tak jsme to s ostatníma Maxusama vzdali.
Myslím, že jsme se s někým od vás setkali u Mazurského kanálu, stáli vedle a lodě se jmenovali po chlastu

- Jirka_TEC_Tce
- aktívní jachtař
- Kontaktovat uživatele:
to Roman, ahoj, tak to je pech. Někdo chytil koncem stěžně a urazil tu elektroniku? Příští rok určitě jedeme, tak se snad potkáme. Červen to jistí. I letošní prvoplavci byli Mazurama nadšeni a za rok jedou taky.
Přeji Ti pěkný léto, ahoj J.
Přeji Ti pěkný léto, ahoj J.
- Rumex
- pravidelný návštěvník
zdarec, ne elektronika byla ok, schytala to tyč od rolfolku, je tuším z 4 dílů a jeden se na jedné lodi podařilo ohnout, nevlezli jsme se pod most, tak se musel rozebrat rolfolk a sklopit komplet šibenice a při sundávaní se stala nehoda, je to celkem váha a délka okolo 11-12 metrů.
- jiskrabk
- návštěvník fóra
Ahoj, jsem rád že i někdo další napsal
... a já nejsem psavec, jen jsem si říkal, že když jsme jedni z prvních kdo tam jedou, tak budu průběžně psát
.
Rumex: problémy s mosty vám nezávidím a nepřeji... snad nás nikdy nepotká. Jestli jsme se někde potkali to nevím... na Mamerky jsme dopluli v pondělí a zůstávali přes noc... s kotvením nám pomáhali nějací češi a nějakej Karel z Ostravy nás tam poslal na Szymonku, že je když tam zahrajeme, tak nás tam ožerou (no měl pravdu... vzpomínali jsme na Karla
)
Co se týká toho zpětného tahu, tak jsem si toho také všiml... dozadu to jde prostě pomalu. Letos jsme měli silnější motor (loni 4hp, letos 10), tak to bylo o něco lepší, ale i tak žádná sláva. Jak psal Baharis... to bude asi vlastnost závených/sklopných motorů. Ale možnost zamanévrovat přímo motorem se občas hodí.
Přístí rok ještě nevím jak nám vyjde... chceme jet i s ženou a nyní už obouma klukama a když žena bude krotit/hlídat dva agenty (hlavně asi totho staršího, ten mladší tou dobou bude tak začínat chodit), tak chceme někoho na loď s sebou ať na manévry nejsem sám - tak se musíme domluvit kdo a kdy v červnu může (chceme jet před sezónou, ale v rodině to holt obecně vyhovuje víc mimo školu...do toho nějaké narozeniny, festivaly apod...)
Kdybych mohl, tak bych jel klidně letos ještě jednou, ale holt si asi budu muset počat na příští rok...

Rumex: problémy s mosty vám nezávidím a nepřeji... snad nás nikdy nepotká. Jestli jsme se někde potkali to nevím... na Mamerky jsme dopluli v pondělí a zůstávali přes noc... s kotvením nám pomáhali nějací češi a nějakej Karel z Ostravy nás tam poslal na Szymonku, že je když tam zahrajeme, tak nás tam ožerou (no měl pravdu... vzpomínali jsme na Karla

Co se týká toho zpětného tahu, tak jsem si toho také všiml... dozadu to jde prostě pomalu. Letos jsme měli silnější motor (loni 4hp, letos 10), tak to bylo o něco lepší, ale i tak žádná sláva. Jak psal Baharis... to bude asi vlastnost závených/sklopných motorů. Ale možnost zamanévrovat přímo motorem se občas hodí.
Přístí rok ještě nevím jak nám vyjde... chceme jet i s ženou a nyní už obouma klukama a když žena bude krotit/hlídat dva agenty (hlavně asi totho staršího, ten mladší tou dobou bude tak začínat chodit), tak chceme někoho na loď s sebou ať na manévry nejsem sám - tak se musíme domluvit kdo a kdy v červnu může (chceme jet před sezónou, ale v rodině to holt obecně vyhovuje víc mimo školu...do toho nějaké narozeniny, festivaly apod...)
Kdybych mohl, tak bych jel klidně letos ještě jednou, ale holt si asi budu muset počat na příští rok...
- geronimo
- zkušený harcovník
- Reputace: 201
- Kontaktovat uživatele:
Pozor !
V srpnu se chystá krátkodobé uzavření kanálu Piekna Gora, který spojuje jezero Tajty s jezerem Kisajno. Důvodem je demolice stávajícího mostu přes kanál a stavba nového, provizorního. Práce proběhnou pravděpodobně v termínu 4. - 8.8. Proplutí z jezera Tajty na jezero Niegocyn také není možné, z důvodu probíhající dlouhodobé opravy Niegocynskeho (Wilkaskeho) kanálu. Jezero Tajty bude v těchto dnech úplně odříznuté od zbytku Mazurských jezer. Proplouvání z jezera Niegocyn na sever do jezera Kisajno je i nadále možné pouze Luczanským kanálem, přes centrum Gizycka.
V srpnu se chystá krátkodobé uzavření kanálu Piekna Gora, který spojuje jezero Tajty s jezerem Kisajno. Důvodem je demolice stávajícího mostu přes kanál a stavba nového, provizorního. Práce proběhnou pravděpodobně v termínu 4. - 8.8. Proplutí z jezera Tajty na jezero Niegocyn také není možné, z důvodu probíhající dlouhodobé opravy Niegocynskeho (Wilkaskeho) kanálu. Jezero Tajty bude v těchto dnech úplně odříznuté od zbytku Mazurských jezer. Proplouvání z jezera Niegocyn na sever do jezera Kisajno je i nadále možné pouze Luczanským kanálem, přes centrum Gizycka.
- Darqs
- návštěvník fóra
- Reputace: 3
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj KAMARADY
.
A może ktoś chce popływać w zari na Mazurach???
Od 16 zari u Darka jest sleva - małe łódki po 500 zł za tyden!!
Wielkie po 700 zł za tyden !!!!
Zbierajcie ekipę i ...zapraszam na PIVO
.
Zapraszam.

A może ktoś chce popływać w zari na Mazurach???
Od 16 zari u Darka jest sleva - małe łódki po 500 zł za tyden!!
Wielkie po 700 zł za tyden !!!!

Zbierajcie ekipę i ...zapraszam na PIVO

Zapraszam.
-
- nováček na fóru
- Reputace: 1
Ahoj mazuraci,za deset dni odjizdim na 14 dni na mazury,jedu tam poprve,tak shanim nejake informace.Lod mame rezervovanou v Gyzicku,je to Antila 24,tak snad ji zvladnu.Moje zkusenosti jsou nevelke(evropa,fin,470tka-lipno,orlik,sec,slapy),VMP stale jeste vlhke razitko,ale jsem odhodlan se posunout o kousek dal.Jedu spolecne s manzelkou a budeme jezdit velmi a velmi opatrne,ale presto mam trochu "lufta".Chceme kotvit hlavne v prirode,ale budem muset i do pristavu a z toho mam nejvetsi obavy.V zari uz je tam udajne vetsi klid a malo lodi,tak snad to nejak zvladneme.Chci se zeptat,jak je to s poplatky za kotveni,pouzivani wc a sprchy,jake jsou cena potravin,pripadne co stoji jidlo v restavraci nebo primo na vode ve smazirnach ryb.Predem dekuji za rady neskusenemu,ale nadsenemu jachtari.Jirka z Kutne Hory
- Jirka_TEC_Tce
- aktívní jachtař
- Kontaktovat uživatele:
Vítej kamaráde,
s cenama to není nikterak drastický. Ve větších městech jde platit nákupy kartou. Základní potraviny, uzeniny i pivo v obchodech jsou za téměř stejné ceny jako u nás. V restauracích si dávám převážně candáta a to vyjde mezi 30 - 50Zl i s pivem. Doporučuji navštívit restauraci v Mikolajkách na druhém konci mostu pro pěší, přímo dole pod mostem, tam je candát za 8 Zl za 100gr. Jinak stojí kolem 12 zl. Nedaleko je pak jachtařskej obchod se slušným sortimentem a dobrejma cenama.
Použití WC je za poplatek, ale jakpo host v restauraci gratis. Kotvení např. v Mikolajkách na městském mole je za 7 Zl. při stání kotva břeh, při vyvázání bokem pak 14 zl. (za dvě pacholata), ale někdy ani výběrčí nepřijde. Hned naproti molu jsou rodinný domky, kde poskytují kompletní servis (WC, sprcha, umývárna) za 10Zl. V některých Ekomarinách (v Rynu) je použití toalet v ceně kotvení, je to různý. Kotvení za loď do 8 m délky stojí asi 15 zl. za noc a 10 za el. přípojku. (pokud ji potřebuješ) V přírodě kotvíš bez problému, kolikrát najdeš ohniště a klacky na buřty opřený o strom.
Přeji Ti klidnou plavbu a aby se Ti na Mazurách líbilo,
ahoj Jirka.
s cenama to není nikterak drastický. Ve větších městech jde platit nákupy kartou. Základní potraviny, uzeniny i pivo v obchodech jsou za téměř stejné ceny jako u nás. V restauracích si dávám převážně candáta a to vyjde mezi 30 - 50Zl i s pivem. Doporučuji navštívit restauraci v Mikolajkách na druhém konci mostu pro pěší, přímo dole pod mostem, tam je candát za 8 Zl za 100gr. Jinak stojí kolem 12 zl. Nedaleko je pak jachtařskej obchod se slušným sortimentem a dobrejma cenama.
Použití WC je za poplatek, ale jakpo host v restauraci gratis. Kotvení např. v Mikolajkách na městském mole je za 7 Zl. při stání kotva břeh, při vyvázání bokem pak 14 zl. (za dvě pacholata), ale někdy ani výběrčí nepřijde. Hned naproti molu jsou rodinný domky, kde poskytují kompletní servis (WC, sprcha, umývárna) za 10Zl. V některých Ekomarinách (v Rynu) je použití toalet v ceně kotvení, je to různý. Kotvení za loď do 8 m délky stojí asi 15 zl. za noc a 10 za el. přípojku. (pokud ji potřebuješ) V přírodě kotvíš bez problému, kolikrát najdeš ohniště a klacky na buřty opřený o strom.
Přeji Ti klidnou plavbu a aby se Ti na Mazurách líbilo,
ahoj Jirka.
-
- nováček na fóru
Ahoj Jiriku,dekuji za info a jeste dalsi otazky-jak je to tam s internetem,z domova si vezu 6gb dat v cene meho pausalu,ale slysel jsem o skvelych cenach za data v polsku,tak jakou koupit kartu a na ktereho operatora,aby to trochu běhalo a bylo dobre pokryti,dale prosim o radu,kam mam umistit nasi vlajku,cetl jsem spoustu rad,ale chci radu od nekoho jako jsi ty,abych tam nedelal ostudu,ze nevim kam ji umistit.Diky Jirka
- jiskrabk
- návštěvník fóra
Ahoj, internet bych neřešil, pokud máš ve svém domácím paušálu... Od června to je v EU v ceně domácího tarifu i v ostatnich zemích a nemusíš se vázat na jednoho operátora, ale pojedeš v rámci roamingu u všech (tedy podle toho kdo kde bude mít signál). Já data řešil, protože to bylo těsně před touto novinkou.
Vlajka pod levý saling (Česká a pod ní klubová)... Jen pozor ať se nezamotá konec provázku od vlajky do průchodky na konci salingu - tak lze saling ulomit při zvedáni stěžně (jako se to asi stalo mě).
Jirka
edit: vlajky jsou trochu vidět na mojí fotce na konci příspěvku z loňska zde (zde už navázány níže aby nebyly u salingu)
Vlajka pod levý saling (Česká a pod ní klubová)... Jen pozor ať se nezamotá konec provázku od vlajky do průchodky na konci salingu - tak lze saling ulomit při zvedáni stěžně (jako se to asi stalo mě).
Jirka
edit: vlajky jsou trochu vidět na mojí fotce na konci příspěvku z loňska zde (zde už navázány níže aby nebyly u salingu)
- jiskrabk
- návštěvník fóra
jo a kotvení asi jak psal Jirka. Mikolajki 7-14 Zlt, v marinách je to většinou cca 10-20 za loď a pak podle počtu osob tak odhadem 10-15Zl/os.
Např. v Ekomarině Kamien to mají 10Zl/os., min. 40/loď a je v ceně záchod i elektrika, sprcha se platí zvlášť, v Gizicku nás to letos vyšlo ve čtyřech lidech myslím okolo 65Zl za celou loď bez lelektriky, ale za to se sprchou v ceně. Menší přírodní kotviště může někdo přijít vybrat, ale taky nemusí, já osobně zatím nemám zkušenost.
Pokud se ti chce si pročíst moje popisy z loňska a letoška tady na fóru,tak to tam asi mám nějak všechno popsané, ale uznávám, že jsem se občas poněkud rozepsal
.
Jídlo bych řekl že je srovnatelné jak u nás - jídlo na večeri 20-25 zl., ryba je o něco víc tak 25-40 Zl. k tomu pivo 6-7 Zl.
S kotvením... loni jsem byl taky jen se ženou a 2-letým klukem... to jsem si to trochu "vyžral", ale taky jsme to zvládli. Je dobré si loď v klidu "ošahat" - jak reaguje na motor dopředu a dozadu na brždění (většinou to na zpětný chod moc nechce brát) a pak jen manévry dělat v klidu a nespěchat.
(a když kotva třeba nechytne, tak se ji dá vzít a odnést třeba po břicho či po krk do vody a tam zašlápnout
- to je výhoda mělkých Mazur).
Neboj se toho a užíjte si to tam. Hned bych jel znovu taky
.
Např. v Ekomarině Kamien to mají 10Zl/os., min. 40/loď a je v ceně záchod i elektrika, sprcha se platí zvlášť, v Gizicku nás to letos vyšlo ve čtyřech lidech myslím okolo 65Zl za celou loď bez lelektriky, ale za to se sprchou v ceně. Menší přírodní kotviště může někdo přijít vybrat, ale taky nemusí, já osobně zatím nemám zkušenost.
Pokud se ti chce si pročíst moje popisy z loňska a letoška tady na fóru,tak to tam asi mám nějak všechno popsané, ale uznávám, že jsem se občas poněkud rozepsal

Jídlo bych řekl že je srovnatelné jak u nás - jídlo na večeri 20-25 zl., ryba je o něco víc tak 25-40 Zl. k tomu pivo 6-7 Zl.
S kotvením... loni jsem byl taky jen se ženou a 2-letým klukem... to jsem si to trochu "vyžral", ale taky jsme to zvládli. Je dobré si loď v klidu "ošahat" - jak reaguje na motor dopředu a dozadu na brždění (většinou to na zpětný chod moc nechce brát) a pak jen manévry dělat v klidu a nespěchat.
(a když kotva třeba nechytne, tak se ji dá vzít a odnést třeba po břicho či po krk do vody a tam zašlápnout

Neboj se toho a užíjte si to tam. Hned bych jel znovu taky

-
- nováček na fóru
Diky za info od jiskrabk,jedeme na 14dni,tak nevim,jestli bude 6gb z domova stacit,chci byt s domovem ve spojeno obcas pres videohovor a to par baitu sbaští,tak jsem chtel mit nejakou rezervu.vlajku jsem na fotce zahledl,tak bude na spravnem miste.Cetl jsem o tvych problemech s motorem,benzinem,sailingem tak se mam asi na co tesit.Nevite nekdo jak to s povolenkou na ryby,chtel bych malinko pročeřit vodu,ale nemuzu nikde sehnat nejake konkretni info.Chceme jet nejdrive nahoru na sever a potom to vzit na jih,snad za dva tydny neco projedeme.Co byste doporucovali navstivit?V Gyzicku rozhlednu a vlci doupe je v planu a co dál? Diky Jirka
- jiskrabk
- návštěvník fóra
no, nevím kolik sežere videohovor, ale myslím, že 6GB bude bohatě stačit. Já kupoval Orange za 7Zl 2GB na beznince, ale nešlo nám to rozjet, až jsme pak zjistili, že nám to musí na poště, stánku nebo u operátora aktivovat proti nějakému dokladu. Takže pokud budeš potřebovat, tak bude asi nejjednodušší až to bude aktuální zajít na nějakou trafiku nebo přímo k operátorovi a koupit a rovnou aktivovat. Nám k tomu dali za poskytnutí i naší adresy 100GB na měsíc jako bonus, ale nebyl jsem stejně schopnej projet ani ty 2GB a to jsem domů posílal i všechny fotky.
Co navštívit? Těžko říct na co máte chuť... (měl jsem někde tady z fóra vypsané co všechno by se dalo, ale z hlavy si to nepamatuju - musel bych kouknou asi na druhém PC).
Jestli jedete na 14 dní, tak máte času dost na všechno možné. Já osobně bych asi jen po zkušenostech nebyl na Mamerkách přes noc, ale jen připlul, podíval se na bunkry a zase odplul na noc jinam (např. přímo naproti mamerkám přes zátoku vypadá pěkné kotviště) - je to levnější (za noc jsme platili 40, krátkobobě myslím 20) a nějak zvlášt mě to tam neuchvátilo... ale může to být jen osobní dojem.
A moje problémy neber moc vážně...
... s odstupem času to myslím bylo hlavně z nervozity a pak se trochu nabalovalo jedno na druhé. Chce to klid (a nezapomenou benzín
) a určitě si to užijete.
Ať se vám tam líbí.
Co navštívit? Těžko říct na co máte chuť... (měl jsem někde tady z fóra vypsané co všechno by se dalo, ale z hlavy si to nepamatuju - musel bych kouknou asi na druhém PC).
Jestli jedete na 14 dní, tak máte času dost na všechno možné. Já osobně bych asi jen po zkušenostech nebyl na Mamerkách přes noc, ale jen připlul, podíval se na bunkry a zase odplul na noc jinam (např. přímo naproti mamerkám přes zátoku vypadá pěkné kotviště) - je to levnější (za noc jsme platili 40, krátkobobě myslím 20) a nějak zvlášt mě to tam neuchvátilo... ale může to být jen osobní dojem.
A moje problémy neber moc vážně...

Ať se vám tam líbí.
-
- nováček na fóru
Tak 100gb to uz je pecka,to bych mohl videohovořit na vsechny strany svetove a stejne bych to asi neprojel,ale kdyz by byly za ty prachy tak proc ne.ale hlavne chceme jachtit a kochat se prirodou,jsme se zenou takove romanticke typy a kdyz vidim fotky a videa,tak uz se nemuzeme dockat a srdicko mi plesa.jen se bojim,aby neprisla nejaka velka fujavice,ale spoleham na majaky a jak bliknou,tak mažu na breh.Urcite budu posilat informace,jak nam to jde a co jsme kazdy den prozili.Jestli me do odjezdu jeste neco napadne,tak se ozvu.Odjizdime v patek 8.zari vecer.Zatim diky vsem.Jirka