Mazury 06/2019- začátečník s motorákem
Moderátoři: vilma, Pepa, david
Re: Mazury 06/2019- začátečník s motorákem
Ahoj, tak ti přeji klidnou a rychlou cestu...
Kudy jedeš a kde se budeš plavit?
Kudy jedeš a kde se budeš plavit?
Jedu stejnou trasu jak píšeš, za Varšavou na Zambrow a nahoru. Vyplouváme z Popielna a asi to projedeme až na sever a zpátky. Na pohodu 

- Jirka_TEC_Tce
- aktívní jachtař
- Reputace: 28
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, kolem dálnice do Wroclavi jsou odpočívadla a na nich směnárny Kantor. Tam kolega mění Eura v dobrém kurzu. Za Kč je asi lepší měnit u nás. Ten kurz se moc nemění, bývá každý rok kolem 6,20. Kluci, dobře dojeďte a na viděnou na Mazurách.
Jirka
Jirka
Ahoj, včera jsem nakonec vyměnil v Kauflandu za 6,09.
Dostal jsem varování od řidičů TIR, at nejezdím přes Náchod. je to tam prý úzké a plno kamionů. Než dojedu do Vratislavi tak zešedivím.
Máme prý jet horem na Liberec pak na E40 a A4 a budu to valit po dálnici až do Waršavy.
Tak je poslechnu. Mám to časově dost napnutý, tak bych nerad v časovém presu udělal nějakou pitomost za volantem.
Vyrážím zítra ve 03.00 a chci tam být co nejdříve, ale asi jak 16-17h to nebude.
Mám tel: 778 486 279
Tak přeji všem štastnou cestu a návrat domů
Dostal jsem varování od řidičů TIR, at nejezdím přes Náchod. je to tam prý úzké a plno kamionů. Než dojedu do Vratislavi tak zešedivím.
Máme prý jet horem na Liberec pak na E40 a A4 a budu to valit po dálnici až do Waršavy.
Tak je poslechnu. Mám to časově dost napnutý, tak bych nerad v časovém presu udělal nějakou pitomost za volantem.
Vyrážím zítra ve 03.00 a chci tam být co nejdříve, ale asi jak 16-17h to nebude.
Mám tel: 778 486 279

Tak přeji všem štastnou cestu a návrat domů
- Jirka_TEC_Tce
- aktívní jachtař
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj z Mikolajek. Dnešní plavba bude směřovat do Gyzicka. Pavle, Michale, Marceli, pokud máte stejný směr, budem v Ekomarina Gyz. Těším se na viděnou. Jirka
Kotvime na jezeru Bozcnem. Výborný candát v Bogaczevu. Fyzickou bude zítra. Dobrý vítr všem - dnes to bylo slabší.
I já pojedu Mazury poprvé takže děkuji za tipy. Startuji 22.6.2 z Gyzicka s twisterem 800. Budete tam někdo v té době?
Honza
Honza
ahoj už jsem v gyzicku v peknej vodě na lodi . Zítra vyrážím s twisterem 800 na mamerki. o)
Honzs
Honzs
- Jirka_TEC_Tce
- aktívní jachtař
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, přeji šťastnou plavbu. Nad Mamerkama, severně, nad kanálem je pěknej přístav. Dopručuji navštívit.
Jirks
Jirks
Děkuji fouká vítr plachtí se skvěle. Spíme v Novém Harschi je to tu super jen dvě lodě a příroda . Je tu i voda na doplnění záchod a proud.
Honza
Honza
Ahoj všem,
tak jsem se vrátil z Mazur. Byla to prostě páráda. Všem děkuji za informace. Počasí bylo super. Mamina si to taky užívala, čímžto se otevírá další cesta v budoucnu do této nádherné lokality. Z Mazur jsme pak autem pokračovali na Malbork, Gdansk, Hel a pobřeží u Leby...
Tak Ahoooj.
tak jsem se vrátil z Mazur. Byla to prostě páráda. Všem děkuji za informace. Počasí bylo super. Mamina si to taky užívala, čímžto se otevírá další cesta v budoucnu do této nádherné lokality. Z Mazur jsme pak autem pokračovali na Malbork, Gdansk, Hel a pobřeží u Leby...
Tak Ahoooj.
- geronimo
- zkušený harcovník
- Reputace: 201
- Kontaktovat uživatele:
No počkej....."tak ahoooj"... my chceme podrobnou reportáž den po dni, kde jste kotvili, v které hospodě jste byli a co jste si dali ...a samozřejmě s fotkama... 

Ahoj tak jsem zpět v Gyzicku, Byli jsme na pizze v populární hospodě Přístav. Zítra zkusím dojet na Mikolajki.
Máte někdo typ na kotvení ?
Honza
Máte někdo typ na kotvení ?
Honza
- Jirka_TEC_Tce
- aktívní jachtař
- Kontaktovat uživatele:
Re: Mazury 06/2019
Ahoj Honzo, v Mikolajkách to dej k městskému molu. Vše co můžeš potřebovat máš přes silnici. Toalety i hospody. Až podjedeš všechny mosty, postavíš stěžeň a cca 500 m vlevo. Letos mě Svoboďák nasměroval do restaurace Kuchinie Šwiata Najdeš ji na náměstí a opravdu dobrý. A za návštěvu stojí i malá rybí restaurace pod mostem pro pěší. Má terasu přímo u vody.
Jirka
Jirka
- geronimo
- zkušený harcovník
- Reputace: 201
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak, ta smažírna ryb pod pěší lávkou stojí za návštěvu !

Ahoj nakonec jsem dal rybu na plovouci smazairlni a pak zakotvili u přírodního mola ještě před mikolajkami. Druhý den koukali asi 27 dle windguru tak jsme jel zpět. Skončil Jsem na začátku Negozienu byli vlny jako blázen blikali majáky tak jsem.hodil na dvě kotvy a na kácení na pláž
Psal majitel lodi at dávám pozor na loď že bude velká bouřka vlny dp nasbusili celou noc. Pak jsem vstal brzy ráno a a refovanyma plachtama krizoval proti větru do gyzicka. Za 7 let co plachtim je.nikdy nerefoval.rano jsme byli jediní ma plachtach. Pak cely den. Zítra vracím loď. Ale počasí bylo super skoro celý tyden až na ty dva půl dny. Jinak objevil jsme super Kotvišťě na novém harschi.
Honza
Psal majitel lodi at dávám pozor na loď že bude velká bouřka vlny dp nasbusili celou noc. Pak jsem vstal brzy ráno a a refovanyma plachtama krizoval proti větru do gyzicka. Za 7 let co plachtim je.nikdy nerefoval.rano jsme byli jediní ma plachtach. Pak cely den. Zítra vracím loď. Ale počasí bylo super skoro celý tyden až na ty dva půl dny. Jinak objevil jsme super Kotvišťě na novém harschi.
Honza
Ahoj všem tak už doma. Cestou jsme se ještě autem stavili na Rynu, Mikolajkách a lukojnu.
Pak noc ve Varšavě a pak domů.
Pak noc ve Varšavě a pak domů.
Ahoooj přátelé jachtingu a lodí vůbec.
Čas od času navštěvuji vaše fórum a koukám že jsem měl sledovat častěji: od 7. do 15.6. jsme se také plavili po Mazurech. Možná jsme se i potkali, ale nikdo neměl českou vlajku, ani my.
Ale přesto, Makey, nepomáhal ti v Mikolajkach s vyvázáním takovej fousatej trouba? Jestli jo, tak to sem byl já
Měl si pěknej motorák a jel si jen s paní? Jestli jsi to ty, tak se ozvi.
Jinak Mazury nádherný a doufám že za rok se tam vrátime.
Čas od času navštěvuji vaše fórum a koukám že jsem měl sledovat častěji: od 7. do 15.6. jsme se také plavili po Mazurech. Možná jsme se i potkali, ale nikdo neměl českou vlajku, ani my.
Ale přesto, Makey, nepomáhal ti v Mikolajkach s vyvázáním takovej fousatej trouba? Jestli jo, tak to sem byl já

Jinak Mazury nádherný a doufám že za rok se tam vrátime.
Ahoj všem a taky Necola
Ano byl jsem to já v Nikolajkách a skutečně mi tam pomáhala jedna hodná a dobrá duše
Fousy měla, ale jinak ten tvůj popis "trouba! nesedí...!
Pánové byl to super výlet, jen nemám moc času, abych protřídil nějaké fotky.
Měli jsme postupně 2 motoráky, protože na tom prvním hned druhý den odešel pomocný přídový motorek a voda tekla zelená. Někdo asi natankoval vodu z jezera... Tak nám dali o třídu lepší a to byla bleděmodrá paráda.
Někdy se chceme vrátit na celý týden, ale asi zase s motorákem. Moje žena si to sice pochvalovala, ale honičku se stěžněm by nechtěla absolvovat...
Co naplat, už nám není "padesát"
Tak všem ještě jednou díky

Ano byl jsem to já v Nikolajkách a skutečně mi tam pomáhala jedna hodná a dobrá duše

Pánové byl to super výlet, jen nemám moc času, abych protřídil nějaké fotky.
Měli jsme postupně 2 motoráky, protože na tom prvním hned druhý den odešel pomocný přídový motorek a voda tekla zelená. Někdo asi natankoval vodu z jezera... Tak nám dali o třídu lepší a to byla bleděmodrá paráda.
Někdy se chceme vrátit na celý týden, ale asi zase s motorákem. Moje žena si to sice pochvalovala, ale honičku se stěžněm by nechtěla absolvovat...
Co naplat, už nám není "padesát"

Tak všem ještě jednou díky