Mazury 2020

Jachting u našich severních sousedů.

Moderátoři: vilma, Pepa, david

Lubos01
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Re: Mazury 2020

Příspěvekod Lubos01 » sob kvě 09, 2020 1:05 pm

To nezní tak pesimisticky, píšou tam jen do konce května... :)
Libor
bez hodnocení
Reputace: 191
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » pon kvě 11, 2020 8:49 am

A co tím basník chtěl říci.....?

Nebo si tu honíš triko že na rozdíl od nás umíš japonsky...,

Když tak to dej i s překladem...a uvedením zdoje (případně pro ověření...).

Překlad by mohl být:

Situace v Japonsku se neustále vyvíjí, stejně jako kdekoli jinde. Země je v nouzové situaci od poloviny dubna. Přestože se počet nových infekčních nemocí v posledních letech snížil a má se za to, že včasná opatření epidemii zcela zastavila, premiér Abe rozšířil s pomocí odborníků nouzový stav až do konce května. .
Marigold
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 13

Příspěvekod Marigold » pon kvě 11, 2020 9:00 am

Chtel jsem tim rict, ze by se u predchoziho prispevku hodil zdroj pro overeni a preklad. Japonsky ani polsky neumim.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Voda
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 14

Příspěvekod Voda » pon kvě 11, 2020 5:34 pm

Gwiritsani ntchito womasulira. :)
Stanislav
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 50

Příspěvekod Stanislav » pon kvě 11, 2020 7:41 pm

K mému příspěvku výše - protože mám momentálně loď v Polsku, tak komunikuji s marinou, kde stojím. To co jsem vložil je z mailu který jsem od nich dostal. Přišlo mi, že se to může k diskusi o plavbě na Mazurech hodit. Kdo plachtí v Polsku, tak většinou základy zvládá, popřípadě si pomůže překladačem. Kdo plachtí v Japonsku tak sleduje situaci tam, to je v pohodě, ale proč si Marigolde nezaložíš vlastní vlákno o Japonsku?
Marigold
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 13

Příspěvekod Marigold » pon kvě 11, 2020 11:29 pm

Rozhodne nechci zadny konflikt. Myslel jsem svuj prispevek trochu jako vtip. Ale kdyz uz do toho rejpate- proc sijete do me za text v japonstine a ne do textu v polstine, ktery tomu predchazel? Ano je to ve foru o Mazurech. Ale na ceskem foru a ja se omlouvam, ale polstina neni zrovna svetovy jazyk a ja na to chtel pouze s nadsazkou upozornit. Rad si prectu jak to je na Mazurech v cestine, kdyz budu umet polsky prectu si polske forum. Stejne jako ctu informace v aj. A roc utocite na me, ze nemam zdroj pro overeni? Je snad v onom polskem prispevku neci takoveho?

Nijak si nedovoliji snizovat verohodnost onoho prispevku a je jasne ze ten muj nema valnou informacni hodnotu. Jde jen o zamysleni o tom zda si jsou zde vsichni rovni, nebo je nekdo precijen rovnejsi?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Libor
bez hodnocení
Reputace: 191
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » úte kvě 12, 2020 8:27 am

Tak já ti povím jak to vidím já...

Není to nic osobního, nic proti tobě... Argumentuješ sice dobře a logicky, nicméně to trochu mícháš dohromady, víc než by bylo vhodné.

Polština se tu objevila nejednou, přispívá zde i někdo z Polska, navíc je to sousední stát a tak se dá předpokládat vysoká informační hodnota příspěvku, rozhodně více než z druhého konce světa.
Navíc jsou to dost podobné jazyky a i ten kdo neumí polsky alespoň je schopen pochopit o čem to je...na rozdíl od japonštiny.
Ty srandisto kdybys tam dal alespoň smajlíky... :D

Já otevřu téma a vidím rozsypaný čaj. Už mám rudo před očima, protože tu denně mažu mraky spamu...Toto šlo taky málem do koše ...až pak jsem si všiml že to dal někdo kdo už je na fóru delší dobu...a proto jsem to nesmazal a překladačem hledal o co se snažíš...
Proto mi vadí žes k tomu nedal překlad....nemusel jsem se tím vůbec zdržovat. Každý spam mě okrádá o čas.

A zdroj? No zase jde o čas...kliknu, načte se mi original stránka a hned vidím o co jde a nemusím se o to víc starat. Nic jiného v tom nebylo.

Prostě cokoliv mimo latinky je u mě spam (a tam musím dávat vetší pozor co je obsahem..). Jsem ochoten ještě tolerovat azbuku (potažmo alfabetu) , nejen proto že jsem byl donucen maturovat z ruštiny, ale poměrně dobře se to dá využít v řecku, jak jsem si ověřil. I když se dost písmenek liší dá se na to navyknout a číst alespoň nápisy, jména atd (nebo o čem je příspěvek..) .....zkust můžete třeba zde
https://www.jazykovy-koutek.cz/?p=9021 a více zde https://www.jazykovy-koutek.cz/?p=3782
A to jsme již odbočili od tématu a tímto se autorovy vlákna omlouvám za exkurz.
HonzaŠ
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Příspěvekod HonzaŠ » ned čer 14, 2020 10:13 am

Tak hurá Polsko otevřeno
michalmi1
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 3

Příspěvekod michalmi1 » ned čer 14, 2020 12:40 pm

Dnes jsme měli odjíždět. Ale nevydržel jsem to s nervama a před 14 dny jsem to přebookoval na září. Doufám, že v tu dobu nebude druhá vlna... :D
Darek
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 12

Příspěvekod Darek » pon čer 15, 2020 3:31 pm

Ahoj, máte někdo, prosím, zkušenost s Mazurama o prázdninách? Byl jsem tam před pár lety koncem května a ta týden jsme potkali na vodě asi tři lodě. O prázdniných bych se tam normálně nehrnul, ale letos si říkám že by tam začátkem prázdnin nemuselo být tak narváno. Nebo možná naopak busou místní jachtit o to víc doma... Byl tam někdo v plné sezóně? Předem díky.
Jardasu
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 81

Příspěvekod Jardasu » pon čer 15, 2020 5:14 pm

Ahoj,
co vím, tak většina lodí na Mazurech je z charterovek. Takže bych se zkusil podívat v daný termín na nabídku volných lodí a podle toho posoudil "nával" na vodě. Ale, dle mne, jsou Mazury natolik velké, že se nějaké místečko k zakotvení vždy najde. Navíc tam nikdo nebuzeruje stran nočního kotvení.
Letos je ale těžko cokoliv prorokovat.
Darek
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 12

Příspěvekod Darek » úte čer 16, 2020 3:56 pm

Vzhledem k tomu jaké jsou teď některé lástové ceny na Jadranu a Mazury si cey drží, nedávají mi teď o prázdninách už Marurky vlastně moc smysl. Asi fakt jenom mimo sezónu. Ale moc se mi tam líbilo, takovej "čundr" po vodě, určitě se tam zase podívám.

Zpět na