Wisla
Moderátoři: vilma, Pepa, david
- Omen
- vytrvalý návštěvník
- Reputace: 160
Finne, nemám to naštudovaný, tak mě nekamenuj ...... z Krakowa to splavné není? Bylo by to blíž na dopravu lodi na vleku a potom i z hlediska návratu z cílového místa zpět pro auta a vleky.
Krakow by byl z hlediska dostupnosti veřejné dopravy určitě příhodnější.
A taky zlehka připomínám, že musíme sledovat vývoj stavu vody. Vloni v srpnu, když jsem po mostě přejížděl Wislu západně od Waršavy, tak boje laterálního značení ležely na písku.
Krakow by byl z hlediska dostupnosti veřejné dopravy určitě příhodnější.
A taky zlehka připomínám, že musíme sledovat vývoj stavu vody. Vloni v srpnu, když jsem po mostě přejížděl Wislu západně od Waršavy, tak boje laterálního značení ležely na písku.
- Finn
- aktívní jachtař
- Reputace: 16
Omen, z Krakova to splavné není, dokonce to tu někdo i psal. Je to tak maximálně na kanoe, jsou tam něco jako peřeje a někdo tuším popisoval, že jedna nedodělaná komora. Do Sandomierze se jede pěkně, je tam pěkná cesta z Krakova, loni jsem to jel. Jasně stav vody si musíme trochu pohlídat aby bylo aspoň o půl metru víc jak loni v září, to byl extrém.
Spojení Warshawa - Sandomirz není nejhorší. Autobus kolem 4 hodin, vlak 5, A docela to jezdí často.
Autobusy a vlaky v polsku:
http://www.e-podroznik.pl/
Polské dráhy:
http://rozklad-pkp.pl/bin/query.exe/pn
A spoustu spojů kupodivu najde i český idos:
jizdnirady.idnes.cz/
Autobusy a vlaky v polsku:
http://www.e-podroznik.pl/
Polské dráhy:
http://rozklad-pkp.pl/bin/query.exe/pn
A spoustu spojů kupodivu najde i český idos:
jizdnirady.idnes.cz/
- Omen
- vytrvalý návštěvník
Kujme pikle, kujme pikle .....
Navrhuju termín od 11. srpna. V sobotu 10.8. vytáhnu loď z Harty, odstrojím takeláž, vyndám část balastu, přibalím motor a vyrazím. Sraz by byl v neděli 11.8. odpoledne v Sandomierzi. Spustíme lodě a v pondělí 12.8. vyrazíme.
Pro mě by byl vhodný i termín o týden dříve, tzn. od 4.8.
Samozřejmě vše je závislé na stavu vody. Když nebude voda ve Wisle, zvu vás na Hartu
Finne, je nutno počítat s tím, že máš asi rychlejší loď. Moje váží naložená asi 900kg a mám motor 5hp. Ponor cca 40cm. Ale zato mám velkou lopatu
Navrhuju termín od 11. srpna. V sobotu 10.8. vytáhnu loď z Harty, odstrojím takeláž, vyndám část balastu, přibalím motor a vyrazím. Sraz by byl v neděli 11.8. odpoledne v Sandomierzi. Spustíme lodě a v pondělí 12.8. vyrazíme.
Pro mě by byl vhodný i termín o týden dříve, tzn. od 4.8.
Samozřejmě vše je závislé na stavu vody. Když nebude voda ve Wisle, zvu vás na Hartu

Finne, je nutno počítat s tím, že máš asi rychlejší loď. Moje váží naložená asi 900kg a mám motor 5hp. Ponor cca 40cm. Ale zato mám velkou lopatu

- Finn
- aktívní jachtař
11.srpna sraz v Sandomierzi na parkovišti portu mi plně vyhovuje. Je tam velký neplacený parkoviště přímo u vody na levém břehu před dvojmostím, když se přijíždí od Krakova. Konečně první konkrétní krok. Od teď do pondělka nebudu na netu, tak se těším na pondělí, jak se vyjádří ostatní. S tou rychlostí plavby si nedělej vůbec starosti, já jsem louda a nikam nespěchám. Možná se domluvíme ještě na Hartu, že bych si půjčil od Toma kajutovku na víkend kdy tam budeš ať se konečně scuknem.
- Omen
- vytrvalý návštěvník
Ahoj vodáci všeho druhu!
Termín odjezdu se blíží, sraz máme s Finnem 11.8. v Sandomerzi, tak jak bylo domluveno dříve.
Nechce se někdo se svou lodičkou přidat ??? Pohodová spoluplavba bez konkrétních cílů a bez úkolů. Vázáni jsme jen časem návratu.
Finn již jistě začíná sledovat stav vody na Wisle, já už pevně nasadil lopatu na násadu
A ještě prosba: nemá někdo k prodeji nabo zapůjčení nejlépe papírovou mapu Wisly?
Nebo poradí někdo, kde ji sehnat?
Termín odjezdu se blíží, sraz máme s Finnem 11.8. v Sandomerzi, tak jak bylo domluveno dříve.
Nechce se někdo se svou lodičkou přidat ??? Pohodová spoluplavba bez konkrétních cílů a bez úkolů. Vázáni jsme jen časem návratu.
Finn již jistě začíná sledovat stav vody na Wisle, já už pevně nasadil lopatu na násadu

A ještě prosba: nemá někdo k prodeji nabo zapůjčení nejlépe papírovou mapu Wisly?
Nebo poradí někdo, kde ji sehnat?
- Finn
- aktívní jachtař
Sraz je během neděle tady v marině: http://www.sandomierz.pl/filmy/kamera3.htm
- Omen
- vytrvalý návštěvník
Počkáme na vlnku z avizovaných dešťů a na ní se svezeme
doufám aspoň do Warszawy. Tam odbočíme kanálem Zeraňskim na jezero Zegryňske a navštívíme kamaráda z loňska, kapitána portu Wodnik, Wojciecha Szymczyka. - mam pro něj připraveno pivečko, které mu tak chutnalo.
Moc dál se nedostaneme, komora Wloclawek je v opravě
Lopatu jsem večer pevně nasadil

Moc dál se nedostaneme, komora Wloclawek je v opravě

Lopatu jsem večer pevně nasadil

-
- aktívní jachtař
- Reputace: 20
Ahoj
Tak naši chlapci sa plavia po rieke Wisla (a niekedy aj statočne tlačia ) v plytkej vode svoje motorky.
Najme Omenová posádka musí občas vystúpiť, aby loď odľachčili a cez plytkú vodu pretiahli svoju plachetnicu
Oni majú ponor 40 cm...a preto tá plytká voda im robí problémy
Počasie majú polooblačné, voda cez noc im stúpla o 10 cm (čomu sa potešili.)
Chcú sa doplaviť do Varšavy a trocha sa poplaviť po okolitých jazerách či (jazere)...
Tak sa držte a peknú plavbu naďalej !

Tak naši chlapci sa plavia po rieke Wisla (a niekedy aj statočne tlačia ) v plytkej vode svoje motorky.

Najme Omenová posádka musí občas vystúpiť, aby loď odľachčili a cez plytkú vodu pretiahli svoju plachetnicu

Oni majú ponor 40 cm...a preto tá plytká voda im robí problémy
Počasie majú polooblačné, voda cez noc im stúpla o 10 cm (čomu sa potešili.)
Chcú sa doplaviť do Varšavy a trocha sa poplaviť po okolitých jazerách či (jazere)...

Tak sa držte a peknú plavbu naďalej !

- Omen
- vytrvalý návštěvník
Expedice Wisla 2013 hlasi ze je pred vjezdem do Warszawy. Cca 25 km. Posadky i lode zatim jen s drobnymi sramy v poradku. Ujeli jsme za 4 dny 230 km, zani zkeho stavu vody ve slozitem koryte Wisly. Zitra dorazime do cile. Pokud nas propusti komora Zezanskeho kanalu, skoncime v potre Wodnik na jezeru Zegrynskem.
- Finn
- aktívní jachtař
Všichni účastníci zájezdu jsou v pořádku doma, před chvílí se ohlásil i Denis, že je v Blavě. Reportáž napíše Omen, tak jsme se většinou, tedy já a Denis usnesli.
Splav byl docela akční, naštěstí mělčiny měly pískové dno až na nějakej ten potopenej kmen stromu, kterej nás trochu nakopl, no žádná odpočinková pohodovka. Jedem si s Omenem a ženskýma ještě od čtvrtka odpočinout na baťák. Wisla je divočina bez civilizace a hospod. Za cca 250 říčních km jsme potkali lodí, že by k tomu stačili prsty jedné ruky. Já měl problémy s ucpáváním chlazení pískem, mám dlouhou nohu a byl jsem línej pořád zdvihat motor. Zatím pár ilustračních fot z mého foťáku.

Splav byl docela akční, naštěstí mělčiny měly pískové dno až na nějakej ten potopenej kmen stromu, kterej nás trochu nakopl, no žádná odpočinková pohodovka. Jedem si s Omenem a ženskýma ještě od čtvrtka odpočinout na baťák. Wisla je divočina bez civilizace a hospod. Za cca 250 říčních km jsme potkali lodí, že by k tomu stačili prsty jedné ruky. Já měl problémy s ucpáváním chlazení pískem, mám dlouhou nohu a byl jsem línej pořád zdvihat motor. Zatím pár ilustračních fot z mého foťáku.