Mazury 2014
Moderátoři: vilma, Pepa, david
- Henry-TJ-Rapid
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
co na Mazurech určitě nevynechat
Ahoj,
letos se chystám na Mazury podruhé, nyní ovšem chci, mimo plachtění, navštívit co možná nejvíc míst, která za to stojí. I když jsem si přečetl hodně reportáží, prosím některé ze zkušenějších cestovatelů o doporučení, co bych rozhodně měl navštívit. Díky
letos se chystám na Mazury podruhé, nyní ovšem chci, mimo plachtění, navštívit co možná nejvíc míst, která za to stojí. I když jsem si přečetl hodně reportáží, prosím některé ze zkušenějších cestovatelů o doporučení, co bych rozhodně měl navštívit. Díky
- Rumex
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 5
zdarec,
jen doplním
Vodárenská věz Gizycko.
Pevnost Boyen Gizycko.
Gierlož Hitlerové sídlo a hned vedle je město miniatur, doporučuji zakotvit u města Doba a půjčit kola, nebo na prvním mostě Mazurského kanálu zavolat drezínu ta vás hodí až na místo, bývala tam cedule s reklamou.
Vedle kanálu mazurského jsou další bunkry.
Kanál Mazurski, po cca 3,5 km první nedokončené zdymadlo, za dalších xxhodně km hotové a funkční zdymadlo, paní u domku vedle vás provede i vnitřkem.
Kamenná pyramida Rapie.
Aquapark Golebiewski.
Relax centrum Ohnivý Pták
Na Mazurách je toho hodně, nevím co by tě zajímalo, mosty, mlýny, trosky zámku, kostelů, klášteru.
jinak na:
http://mazury.info.pl/atrakcje/index.html
nejdeš informace o atrakcích, pokud neumíš polsky, stačí googlem přeložit, docela to dává smysl.
jen doplním
Vodárenská věz Gizycko.
Pevnost Boyen Gizycko.
Gierlož Hitlerové sídlo a hned vedle je město miniatur, doporučuji zakotvit u města Doba a půjčit kola, nebo na prvním mostě Mazurského kanálu zavolat drezínu ta vás hodí až na místo, bývala tam cedule s reklamou.
Vedle kanálu mazurského jsou další bunkry.
Kanál Mazurski, po cca 3,5 km první nedokončené zdymadlo, za dalších xxhodně km hotové a funkční zdymadlo, paní u domku vedle vás provede i vnitřkem.
Kamenná pyramida Rapie.
Aquapark Golebiewski.
Relax centrum Ohnivý Pták
Na Mazurách je toho hodně, nevím co by tě zajímalo, mosty, mlýny, trosky zámku, kostelů, klášteru.
jinak na:
http://mazury.info.pl/atrakcje/index.html
nejdeš informace o atrakcích, pokud neumíš polsky, stačí googlem přeložit, docela to dává smysl.
Naposledy upravil(a) Rumex dne úte úno 25, 2014 1:56 pm, celkem upraveno 1 x.
- Henry-TJ-Rapid
- návštěvník fóra
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím přátelé,
vidím, že letos se na Mazurách sejde zase pár fajn lidiček.
Já tam jedu poprvé a chtěl bych se zeptat, kde je výhodnější letos opatřit Zlotý. Jestli u nás, nebo raději vyměnit peníze v polsku.
Má někdo informaci, jak je to s dálničníma poplatkama?
Pojedeme z Brna přez Ostravu potom po dálnici A1 do Gliwice a pak musíme zajet po A4 kousek do městečka Katowice natankovat CNG do auta. Pak už asi pojedeme po silnici 86 na Sosnowietz a Bedzin.
Má tuto trasu někdo projetou? Ta 86-ka vypadá na mapě jako silnice první třídy, nerad bych jel po nějaké polní cestě plné dír.
Další tankování CNG máme plánované ve Waršavě. Pak už zamíříme přímo do Ruciane-Nida.
Za info předem moc díky.
H.
Já tam jedu poprvé a chtěl bych se zeptat, kde je výhodnější letos opatřit Zlotý. Jestli u nás, nebo raději vyměnit peníze v polsku.
Pojedeme z Brna přez Ostravu potom po dálnici A1 do Gliwice a pak musíme zajet po A4 kousek do městečka Katowice natankovat CNG do auta. Pak už asi pojedeme po silnici 86 na Sosnowietz a Bedzin.
Má tuto trasu někdo projetou? Ta 86-ka vypadá na mapě jako silnice první třídy, nerad bych jel po nějaké polní cestě plné dír.
Další tankování CNG máme plánované ve Waršavě. Pak už zamíříme přímo do Ruciane-Nida.
Za info předem moc díky.
H.
Henry-TJ-Rapid píše:Zdravím přátelé,
Za info předem moc díky.
H.
CNG vemte raději v Ostravě a A4 se vyhněte, je tam pořád provoz a zbytečně zaplatíte za dálnici. Dálnice A1 - Ostrava - Gliwice - letiště Katowice je zatím zdarma. Pozor je tam objížďka asi 10km kvůli vadnému mostu. Je to dobře značené, ale podívejte se na mapy. Navigace jsou z toho zmatené. U letiště Pyrzowice se napojíte na starou silnici číslo 1.
Letos už snad otevřou vadný most a potom to bude pěkný mazec - zbytečné drahé mýto. (Neboli sprosté vydírání, to platí i pro Chorvatsko a Itálii)
- Jirka_TEC_Tce
- aktívní jachtař
- Reputace: 28
- Kontaktovat uživatele:
geronimo píše:Vše je k dohledání zde
Já do Ruciane jezdím dle Tvé rady a řekl bych, že je to dobrá cesta a bez mýta. Jen mi není jasný, když vezeš loď, tak už musíš mít v autě krabičku. Ta platí i na úsecích silnic a dálnic, který jsou spravovaný na základě koncese (jiný provozovatel než viatoll) nebo tam platíš mýtné ručně?
Díky a pěkný den, Jirka
- geronimo
- zkušený harcovník
- Reputace: 201
- Kontaktovat uživatele:
Pokud pojedeš s lodí (souprava nad 3,5t) po obchvatu kolem Wroclawy (A8 ) musíš mít krabičku, cena je asi 10 Zl, nebo jet přes město, několikrát jsem jel z nevědomosti s lodí bez krabičky a nic se nestalo, ale to jsem měl asi štěstí... obchvat Toruně (A1) se platí při výjezdu v hotovosti nebo kartou (asi 2 Zl) určitě se to vyplatí, průjezd městem je min. na hodinu i déle, navíc je tam viadukt 3,2 m a když vezu kýlovku, tak mám 3,6 m.
- Jirka_TEC_Tce
- aktívní jachtař
- Reputace: 28
- Kontaktovat uživatele:
Díky, je mi to jasný, takže krabička jen na státní úseky, soukromé úseky platíš extra. Mě stačí zapřáhnout karavan a už jsem nad 3,5 t. Wroclaví jsem projížděl s náklaďákem, když ještě nebyl obchvat. To byla bitva. Oni maj jinak značený výšky mostů (neberou to od země, ale od středu kola).
Díka a sorry
Jirka
Díka a sorry

- Henry-TJ-Rapid
- návštěvník fóra
- Kontaktovat uživatele:
- Rumex
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 5
Hlášení jak jsem slíbil
dálnice Ostrava - Gliwice, bez poplatku
dálnice Gliwice - Wroclaw za Viano 16,2 PLN
Co se jízdní soupravy týče (auto+loď,vozík) se max. hmotnost sčítá, vím to od minulého roku, stálo mě to 3 000 PLN, dostali mě na hranici v Českém Těšíně. Jel jsem kamarádovi pro sprchovací box (nebyl). O boxu za okno jsem ani nevěděl, že je na osobáky.
Jinak objednáno 3x Maxus 28, Wegorzewo, termín 17-24.5.2014, budeme se motat na severní částí od Gizycka. Máme české vlajky snad se potkáme.
dálnice Ostrava - Gliwice, bez poplatku
dálnice Gliwice - Wroclaw za Viano 16,2 PLN
Co se jízdní soupravy týče (auto+loď,vozík) se max. hmotnost sčítá, vím to od minulého roku, stálo mě to 3 000 PLN, dostali mě na hranici v Českém Těšíně. Jel jsem kamarádovi pro sprchovací box (nebyl). O boxu za okno jsem ani nevěděl, že je na osobáky.
Jinak objednáno 3x Maxus 28, Wegorzewo, termín 17-24.5.2014, budeme se motat na severní částí od Gizycka. Máme české vlajky snad se potkáme.