Mazury 2016

Jachting u našich severních sousedů.

Moderátoři: vilma, Pepa, david

michalmi1
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 3

Mazury 2016

Příspěvekod michalmi1 » pon říj 05, 2015 8:48 am

Zdravím všechny příznivce Mazurských jezer. Darek v Ruciane-Nida zveřejnil termíny na rok 2016. Teď jen zarezervovat a dlouho se těšit.
Za nás Grappa 18. - 25.6. :-)

Michal
Jirka_TEC_Tce
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 28
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Jirka_TEC_Tce » pon říj 05, 2015 11:19 pm

Ahoj, to je i náš termín, aby na nás nějaká loď zbyla :D Těším se na viděnou v Ruciane. J
dreamer
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 1

Příspěvekod dreamer » úte říj 06, 2015 8:09 pm

:o tak to jsem zaváhal, leto jsem měl Grappu od 27.6. do 4.7. a příští rok jsem chtěl jet o týden dřív. Když jsem se vracel tak jsem si na jezeře Beldany připadal jako na D1. :-(
michalmi1
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod michalmi1 » stř říj 07, 2015 6:45 pm

Jirka_TEC_Tce: Třeba letos vyjde to pivo ;). Ale už si to pamatuji: z brány doprava :D. Už máš rezervovanou loď?

dreamer: Letos jsme byli s Grappou 13. - 20.6. a Beldany bylo také plnější - nějaké jacht. kurzy asi. Slibovali jsme si od tohoto termínu už teplo, ale ještě bez prázdninového provozu. Provoz byl v pohodě, ale s tím teplem to moc nevyšlo.
Jirka_TEC_Tce
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Jirka_TEC_Tce » čtv říj 08, 2015 8:09 pm

Přesně tak, doprava. Absolut byl již obsazen, tak jsem vzal Bacardi. Kolegové mají tři. Ale je to ještě doba, co. Ať nám to utíká, naviděnou na Mazurách. J.
Jirka_TEC_Tce
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Jirka_TEC_Tce » sob říj 10, 2015 11:12 pm

A co Svoboďák, že se neozývá? Pivo z ránka jak šmietánka :D .
Svobodak
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 46
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Svobodak » pon říj 12, 2015 5:43 pm

Nejen piwko z ranka, Jirko ;) .
Vy uz mate objednane lode, to jste teda kabrnaci.
Jsem si rikal, jestli neni na to teseni jeste sakra brzy :? a zda se, ze neee.

P

p.s.: pozdravuj Pepicka
horal51
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Re: Mazury 2016

Příspěvekod horal51 » úte pro 08, 2015 9:24 am

Ahoj všem, tak letos poprvé na Mazury ... pročetl jsem tady všechno dostupné ale nenašel jsem jednu informaci: kolik penez ssebou... jedeme na týden a něco potravin povezeme z domu a protože neznám cenové relace prosím Vás zkušené o radu... jedná se mi o zhruba jaký obnos ssebou
Díky Jirka
geronimo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 201
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod geronimo » úte pro 08, 2015 9:47 am

Jídlo v restauraci se dá pořídit za 15 - 20 Zl, potraviny v obchodech podobně jako u nás, skoro všude se dá platit kartou, fungují bankomaty.....
pawlik
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 8

Příspěvekod pawlik » úte pro 08, 2015 10:27 am

Přístavní poplatky, pokud jsi na noc v portu, tak 20-40 zl, ale není v tom nic jiného, za záchod, sprchu se obvykle platí zvlášť, zlotka, dvě, pět, jak kde a za co. Aspoň do roku 2014 to tak bylo.
Svobodak
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 46
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Svobodak » úte pro 08, 2015 10:34 am

Zalezi, Jirko, taky na tom, v jakem terminu jedes a kolik veceru chces stravit v 'civilizaci'.
Ja to moc neresim, protoze zlatky mam doma porad nejake a jestli je utratim, nebo ne, je taky jedno, protoze kdyz je neutretim ted, tak je utratim priste. Jinak je to presne, jak psal Pavel, obchody jsou zhruba stejne, jako u nas a v hospode zalezi na 'nenazranosti'.
Kdyz si tedy vezmes na osobu a den 50 PLN, nejspis Ti zbude.

P
horal51
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod horal51 » úte pro 08, 2015 4:59 pm

Jedu 27,8,-3,9, tak asi po sezoně.... jinak díky všem ... pro hrubou orientaci mi to pomohlo díky
pawlik
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod pawlik » stř pro 09, 2015 8:30 am

To je krásný termín, ještě teplo, teplá voda, a už relativní klid a nepřecpaná jezera.
horal51
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod horal51 » stř pro 09, 2015 1:20 pm

No mohlo by to vyjít, ale je to přeci jen na severu tak uvidím.... mělo by být stabilní počasí... podle statistiky :-)))
Darqs
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Re:

Příspěvekod Darqs » stř pro 09, 2015 6:13 pm

Jirka_TEC_Tce píše:A co Svoboďák, že se neozývá? Pivo z ránka jak šmietánka :D .

:)
Pivko je dobre, Mazury są SUPER,
ale jeszcze Jirka nie pływałeś na Bosse po Zalewie Kamieńskim i Bałtyku.

Proponuję spróbować w 2016 roku.

Tu filmik z Bosse, gdy we wrześniu płynęliśmy na regaty Spotnik Cup.
Zajeliśmy w Nexo na Bornholmie 6 miejsce, w Dziwnowie 7, a w kwalifikacji generalnej 8 miejsce :).

https://www.facebook.com/dariusz.kwiatkowski13/videos/1626211607642864/?l=6041847965541923050
mikeduck
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 13
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod mikeduck » čtv pro 10, 2015 12:08 am

Když to tady tak pročítám,sem značně nalomenej taky vyrazit na Mazury.
Sice sem byl do teď jen na Orlíku,tak snad to nebude tak drastická změna.Jediný mě trochu děsí.sklápění stěžně v kanálech.
Ještě totiž nevím jestli pojede i synátor,tak abych na to pak nebyl více či méně sám.Nemám s tím žádné zkušenosti,tak mě zajímá jestli se to dá zvládnout.
ferodedek
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ferodedek » čtv pro 10, 2015 5:39 am

mikeduck píše:Když to tady tak pročítám,sem značně nalomenej taky vyrazit na Mazury.
Sice sem byl do teď jen na Orlíku,tak snad to nebude tak drastická změna.Jediný mě trochu děsí.sklápění stěžně v kanálech.
Ještě totiž nevím jestli pojede i synátor,tak abych na to pak nebyl více či méně sám.Nemám s tím žádné zkušenosti,tak mě zajímá jestli se to dá zvládnout.

Lepší je to ve dvou, ale po natrénování to zvládne i jeden. V pohodě stačí, když má kdo podržet kormidlo.
pawlik
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod pawlik » čtv pro 10, 2015 8:34 am

mikeduck píše:Když to tady tak pročítám,sem značně nalomenej taky vyrazit na Mazury.
Jediný mě trochu děsí.sklápění stěžně v kanálech.

Neboj, při předávání ti to ukážou. Čím méně lidí tím menší loď a tím snadnější manipulace. Ideální je, aby ti někdo kormidloval, případně k tomu ještě přidržel nebo povolil z kokpitu nějaké lano, a to se dá.
Pro mě byla horší manipulace s přívěsným motorem, ploutví a vytahovacím kormidlem, byl jsem zvyklý na kýl, vestavěný motor a pevné kormidlo. Jestli to z Orlíku umíš, není problém.
Danar
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 14

Příspěvekod Danar » čtv pro 10, 2015 9:19 am

Nebuď nalomenej, prostě tam jeď. Je to tam super! ;)
Jako spousta propojených Orlíků, jen ne tak strmé břehy, lepší lodě a levnější.
Sklápění stěžně se neboj. Vloni s mojí teď už manželkou jsme na to poprvé zakotvili, pak jsme se stěžněm operovali za plavby. Ona se chytila kormidla, já spouštěl/zvedal. Zvedání je trochu tělocvik, ale i pro nesportovní existenci, jako jsem já, to bylo v pohodě.
Doufám, že se tam v 2016 také dostaneme.
dreamer
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 1

Příspěvekod dreamer » čtv pro 10, 2015 9:32 am

Sklápění stěžně i v jednom opravdu není problém. Taky jsem z toho měl trochu respekt protože jsem to nikdy před tím nedělal ale šlo to bez problémů. Když víc fouká a máš pocit že tě to někam snese nežli stihneš operaci dokončit, spustíš na pantografu motor, nastartuješ a necháš vyřazeno. Stačí pak lano kterým se spouští stěžeň uvázat na vazák, zařadit a kousek popojet. Ale myslím že jsem to ani nepotřeboval jenom jednou takto preventivně praktikoval. Postavit stěžeň je taky v pohodě do doby než se ti podaří jako mě utopit kliku od vinchny. Bez ní je to potom poněkud fyzicky náročné ale i to se dá :-D
Zazněl tu dotaz na ceny - moje zkušenost: Mikolajki Eco marina 30 PLN včetně sociálek a myslím že i vody na mole, +5PLN elektřina. Ubytování se dá sehnat po cestě skoro na každém rohu, ceny za dvoulůžkový pokoj na jednu noc 80 - 100 PLN.
mikeduck
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod mikeduck » čtv pro 10, 2015 10:31 am

Tak vám děkuji za podporu a rady.No myslím si ale že junior asi nakonec pojede s námi, bude to změna oproti orliku,a ten mi dokáže zdatně pomáhat.
Zas tak malou loď mít pak nebudem,je nas celkem 5,a to určitě bude chtít jet i babička,takže 6.
A hlavně se nesmějte babičce,že jezdi s máma,s tou je na jachtě sranda.Ale to je na dlouhé vyprávění ale hlavně mimo topic.
pawlik
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod pawlik » čtv pro 10, 2015 11:23 am

Babička není nic zvláštního, my jezdíme s vnoučaty zase. Mazury jsem dal s tehdy osmiletým vnukem, pětiletou vnučkou, jejich mámou a se svou ženou, která nechce na lodi nic dělat, jen se vozí. A jak se Šimon činil, a Eliška (vnučka) byla za strojnici, když jsem potřeboval držet motor rovně, stáčel se, mrcha. A v jedné z posádek máme jeptišku.
EDIT: Berte v Polsku zásadně loď pro víc lidí, než vás pojede, Poláci jsou strašně nenároční co se místa týká. My jezdíme ve čtyřech na lodičkách pro šest a je to jen tak tak. Ale zase i babička dokáže podržet špagátek na vinšně, případně lodním koštětem chránit bok lodě :D
mikeduck
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod mikeduck » čtv pro 10, 2015 3:42 pm

pawlik píše:Babička není nic zvláštního, my jezdíme s vnoučaty zase.
Ale zase i babička dokáže podržet špagátek na vinšně, případně lodním koštětem chránit bok lodě :D

No jo ale naše babí je klasickej suchozemec,bojí se vody i ve vaně.
Když poprvé viděla cca 6ti metrovou jachtu na které měla strávit 3dny a noci,tak sebou rezignovaně plácla na nejbližší kámen,a že na nás raději počká
na břehu.No pak jí došlo,že čekat 3 dny je blbost a nějak se vyškrábala na palubu.Hned první noc se málem utopila,když šla v noci na toaletu,a docela si nabila když lezla zpátky.
První den na vodě ani nevylezla z kajuty,jen načuhovala ven.Z vln od parníku měla málem smrt,jak to houpalo a to sou cca 20ti centimetrový vlnky.
Další dny to bylo o trochu lepší,to i kokpit navštívila na chvíli.
Ale že by lanko podržela,to ani náhodou,ničeho co souvisí s ovladáním lodi se nedotkne.Tak aspoň kafe uvaří,a drží naši zvěř zkrátka,aby nesnědli všechny zásoby hned první den.
Ale říct si nedá,letos s námi byla znovu,a myslím že ani mazury nevynechá.Necháme se překvapit,ještě to neví.
Ještě to není definitivní o víkendu se rozhodne,zasedne rodinná rada.
mikeduck
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod mikeduck » čtv pro 10, 2015 8:04 pm

Tak je rozhodnuto.
Dnes sem odeslal rezervaci darqs na 27.8-3.9.
Začíná dlouhá doba těšení.
horal51
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod horal51 » pát pro 11, 2015 6:51 am

Tak to je fajn... to bychom se tam mohli i potkat :-)))

Zpět na