gumák a tummler
Moderátoři: vilma, Pepa, smike
- alff
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
gumák a tummler
první zkouška na vodě..

- alff
- návštěvník fóra
Co jako proč? Ja motor vzduchem chlazeny nechci,a na motor za 15tis. nemam a tento frči jako víno..
Jelikož je to motor starší 25 let a přívěsný, tak se už používat nesmí. Ale na druhou stranu nepodléhá evidenci, tudíž mě zřejmě na vodě ani nikdo kontrolovat nebude, takže bych si s tím hlavu nedělal.

Jelikož je to motor starší 25 let a přívěsný, tak se už používat nesmí. Ale na druhou stranu nepodléhá evidenci, tudíž mě zřejmě na vodě ani nikdo kontrolovat nebude, takže bych si s tím hlavu nedělal.
- tataS
- zkušený harcovník
- Reputace: 5
Na tyto čluny (Caravelle a Supercaravele) bývaly textilní návleky proti protržení, které je otázkou okamžiku a také podlaha z překližky cca 6mm.
Jinak o této zoufalosti se tady jinde již psalo, tak že nás s tím neohromíš. Pozor na protivýtr abys náhodou necouval. A ještě by to chtělo nějaký
prostěradlo na klacek. To by třeba potom šlo i do skluzu.
Jinak o této zoufalosti se tady jinde již psalo, tak že nás s tím neohromíš. Pozor na protivýtr abys náhodou necouval. A ještě by to chtělo nějaký
prostěradlo na klacek. To by třeba potom šlo i do skluzu.
- alff
- návštěvník fóra
zatim co jsme byli na vodě tak jsme se dokola neotačely a normálně jsme to řídili kormidlem. jen se vymyslí nějaky držak na tu tyčku asi do 2/3tin ale jinak to jede dobře...je to 3komorovej gumak a nikam na moře se stim nechystam,rad se propluju v přírodě a takový ty blázni co musej jezdit se zvedlou špičkou a děsným řevem motoru mě štvou ty at si jezděj na moři a ne v přírode...
každopadně děkuji za reakce všem co mají rádi vodu....

- tataS
- zkušený harcovník
Ona ta klasika je možná v něčem jiném. Nováček příjde a bez toho, že by se obtěžoval přečíst něco co se o podobném tady již psalo, vytvoří si svoje nové
vlákno většinou s nějakou kravinou aby byl středem pozornosti. Většinou objevují Ameriku a časem z toho vyrostou, když pochopí, že tudy cesta nevede.
(Že by tento motorek byl zrovna neslyšný dosti pochybuji.)
Ještě levněji a možná i lépe by šlo použít duši od kola traktoru. Ta by šla odkutálet a v díře by si mohl koupat nohy. Byla by ale bezpečnější než tento
vyxlajvant, který se těžko opravuje.
vlákno většinou s nějakou kravinou aby byl středem pozornosti. Většinou objevují Ameriku a časem z toho vyrostou, když pochopí, že tudy cesta nevede.
(Že by tento motorek byl zrovna neslyšný dosti pochybuji.)
Ještě levněji a možná i lépe by šlo použít duši od kola traktoru. Ta by šla odkutálet a v díře by si mohl koupat nohy. Byla by ale bezpečnější než tento
vyxlajvant, který se těžko opravuje.
- kanic
- aktívní jachtař
- Reputace: 21
JoeDoe píše:Klasika. Nováček přidá příspěvek a hned se na něj sesypou "machři". Čím jen to může být, že ve virtuálním prostoru mají lidi nutkání vybíjet si frustraci.
A nebo se ti frustrovaní musí ozvat a vybít si svou frustraci vždy, když se ozvou "machři", co tady nezištně a v dobré víře upozorní na úlet.
Oni orgáni nám všem pak rádi přistřihnou křídla právě po nějakém průseru z nevědomosti (narcisismu).
Potom se nováček diví, co všechno musí absolvovat (obejít), aby mohl vyplout.
Možná by bylo lepší, kdyby tady přispívali jen nováčci, viď Samolitére. k.
- JoeDoe
- návštěvník fóra
Pánové, věřte mi, že já nemám k žádné frustraci důvod. Ale jsem poněkolikáté svědkem tohoto přístupu. Pokud si tady z toho chcete udělat soukromý klub zasvěcených, tak to fórum zamkněte. Velkopansky rozlišujete příspěvky na dobré a pro vás přínosné, ostatní šmahem odsoudíte a povozíte se na jejich pisatelích jako na hlupácích. A známkou vaší omezenosti jest to, že příspěvek s nulovou hodnotou pro vás nedokážete přejít a nekomentovat. 

- tataS
- zkušený harcovník
Ono to možná chce od těch nováčků si trochu přečíst pravidla fora a podle toho příspěvek umístit na správné místo. Na to předvádění se a ukazování lodí a člunů všeho druhu tady existuje příslušné vlákno. Tím se ovšem nikdo nezdržuje a plácne to kam chce. Na tom nic nezmění ani jejich obhájci, kteří zase mají
potřebu někoho peskovat. Připadá mě to jako zastydlý učitelský komplex. Pokud sis nevšiml, tak se kromě kritiky snažím přidat i nějaké moudro pro dotyčného.
Je to jako s obhájci cikánů, černochů apod.. Sami kritizují všechny dle nic nevhodné projevy ale sami pro zlepšení nic nedělají. Říká se tomu líbivá politika.
potřebu někoho peskovat. Připadá mě to jako zastydlý učitelský komplex. Pokud sis nevšiml, tak se kromě kritiky snažím přidat i nějaké moudro pro dotyčného.
Je to jako s obhájci cikánů, černochů apod.. Sami kritizují všechny dle nic nevhodné projevy ale sami pro zlepšení nic nedělají. Říká se tomu líbivá politika.
- TashonkaWitko
- aktívní jachtař
- Reputace: 8
tataS píše:Pokud sis nevšiml, tak se kromě kritiky snažím přidat i nějaké moudro pro dotyčného.
jojojo, tak to sedlo ... pomerne pozorne jsem si procetl Tve dva, vyse uvedene, prispevky, a jedina moudra co jsem objevil byly tyto rady 1) at si na klacek da prosteradlo a 2) ze ma misto clunu jezdit na dusi od traktoru ... tak to pak jo .. takovy moudra, o ty je skoda ostatni ochudit .... Mel chlapec stesti ... co kdyby se to treba vubec nedozvedel

Jinak musim tak trosku souhlasit s Doem .. prijdete mi, jak kdybyste meli vaginalni mykozu .. takovy predrazdeni

Prosím laufy dolů, pánové. Nově příchozí je především slušně přivítán, čímž takto činím a alffa tu vítám.
Jsem rád, že jsi ochoten se s námi podělit o své začátky.
Téměř všichni jsme totiž začínali podobně, jen někteří si to již nepamatují a nebo pamotovat nechtějí. Vyjímky, jež toto providlo potvrzují, bývají podepřeny patřičným kontem.
Pokud peněz není nazbyt, tumler je dobrý začátek. Já měl kdysi hned dva a podnikal jsem s nimi kdysi ty nejkrásnější plavby...neurupinská jezera, berlínská jezera, Muritz a jinde, Slapy či Orlík byl domov.
Doufám, že vy s těmi novými Yamahami či jinou módní značkou to máte také projeté. Nebo tu jen sedíte, koukát do monitoru a motory máte pověšené v garáži.
PS zařazení není úplně špatné, i když by to spíše patřilo do vlastních lodí ...to napravíme.
Pepa
Jsem rád, že jsi ochoten se s námi podělit o své začátky.
Téměř všichni jsme totiž začínali podobně, jen někteří si to již nepamatují a nebo pamotovat nechtějí. Vyjímky, jež toto providlo potvrzují, bývají podepřeny patřičným kontem.
Pokud peněz není nazbyt, tumler je dobrý začátek. Já měl kdysi hned dva a podnikal jsem s nimi kdysi ty nejkrásnější plavby...neurupinská jezera, berlínská jezera, Muritz a jinde, Slapy či Orlík byl domov.
Doufám, že vy s těmi novými Yamahami či jinou módní značkou to máte také projeté. Nebo tu jen sedíte, koukát do monitoru a motory máte pověšené v garáži.

PS zařazení není úplně špatné, i když by to spíše patřilo do vlastních lodí ...to napravíme.
Pepa
- kanic
- aktívní jachtař
- Reputace: 21
1. člun 2,3m jsem před 20 lety sešil podle plánů z 2 tabulí překližky, cena materiálu dnes ca 3 tis.
S Tumlerem se točil dokola.
Předloni jsme s ním jeli Moravu, která do večera kulminovala na 3m.
Když jsem viděl, co vše v té řece plave,
byl jsem rád, že je poctivě olaminovaný a vrtule starého Johns. 3,3 je hluboko a chráněná nohou.
Tehdy to na experimenty určitě nebylo, i když den tak idylicky začal.
Jeden starý muž koupil 2 nafukovací čluny po 800 Kč s tím, že z nich udělá katík s plachtou a léto stráví v HR.
Jak jednoduché, levné a rychlé !
Nějaka krititika bude, pánové ? k.
S Tumlerem se točil dokola.
Předloni jsme s ním jeli Moravu, která do večera kulminovala na 3m.
Když jsem viděl, co vše v té řece plave,
byl jsem rád, že je poctivě olaminovaný a vrtule starého Johns. 3,3 je hluboko a chráněná nohou.
Tehdy to na experimenty určitě nebylo, i když den tak idylicky začal.
Jeden starý muž koupil 2 nafukovací čluny po 800 Kč s tím, že z nich udělá katík s plachtou a léto stráví v HR.
Jak jednoduché, levné a rychlé !
Nějaka krititika bude, pánové ? k.
- alff
- návštěvník fóra
Poděkování
Děkuji všem za Vaše příspěvky,za rady,atd. Já jsem si přečetl stránky sps,lavdisu.batova kanalu,značky umím asi 80% mam je zalisované,
takže informací mám dost..Především děkuji uživatelum "forum plavidel" za jejich podporu a rady ...pokud má někdo právo toto téma
uzamknout at to udělá případně to přesune jinam....alff
takže informací mám dost..Především děkuji uživatelum "forum plavidel" za jejich podporu a rady ...pokud má někdo právo toto téma
uzamknout at to udělá případně to přesune jinam....alff
- Monty
- zkušený harcovník
- Reputace: 6
Nevím,proč by to někdo zamykal.Rád bych věděl,jak to bude plout...A to ze zcela zištných důvodů.Když mi bylo pět let,měl jsem vor.S kamarádem jsme si ho postavili z izolačních polystyrénových desek,co jsme lopli vedle potoka na staveništi, jak se u nás stavěla poliklinika.Vytáhli nás z vody policajti deset kilometrů za městem.Pane,to byla doma mela.Později jsme po přehradě pádlovali na kánoi i pramici.Bez motoru.Pak dlouho nic a asi před patnácti lety jsem koupil na ryby právě něco podobného.Spíše stejného,jenom se to jmenovali FishHunter 360.Výrobce stejnej,Sevylor.Pak jsem na to hodil zrcadlo a elektromotor,páč u nás na přehradě se spalovacím motorem nelze.Byl to špatnej člun a na tekoucí vodu bych si s tím netroufnul(dneska,tenkrát jsem ho měl i v Hr a troufnul jsem si tenkrát s tím přeplout i Atlantik
)
.No a pak jsem koupil normální gumák se starou Yamahou,pak YAM 230 s tomosem 4 HP vzduchem chlazenej(motorek k nezaplacení,po po deseti letech ve službě u mně jsem ho ještě ve Francii prodal za 180 juro)Pak Starej Havel,6.5m s malou kajutou s osmiválce z Tatry 603,100HP(Na Dunaji se to jenom třáslo,jak jsem prohučel kolem,kdysi to používali jako hlídkové čluny za komanče celníci právě na Dunaji),pakZodiac Mark II s 4,2m s Johnson 35 HP,pak Albatros,ocelová plachetnice,10,5m se zetorem(toho jsem měl skoro deset let a naplul tisíce majlí),mezitím hromadu člunků a motorů jako dingy no a dneska se válím na ocelovém ketchi 16m.Takže pánové,jak vidíte,cesta jesti to někdy nelehká a trnitá,u mně zvláště,bo nebylo od koho se učiti.Osobně si myslím,že Alf tohle za chvilku pošle dolu proudem a pořídí něco stabilnějšího(myslím po prvním utopenem telefonu nebo DO od auta
),ale i s tímhle se dá pěkně rybařit a plácat po přehradách.Ale jak praví tady jiní,ten Tumler na to asi moc dobrej nebude.Stejně si ho užij ve zdraví
howk
Monty

.No a pak jsem koupil normální gumák se starou Yamahou,pak YAM 230 s tomosem 4 HP vzduchem chlazenej(motorek k nezaplacení,po po deseti letech ve službě u mně jsem ho ještě ve Francii prodal za 180 juro)Pak Starej Havel,6.5m s malou kajutou s osmiválce z Tatry 603,100HP(Na Dunaji se to jenom třáslo,jak jsem prohučel kolem,kdysi to používali jako hlídkové čluny za komanče celníci právě na Dunaji),pakZodiac Mark II s 4,2m s Johnson 35 HP,pak Albatros,ocelová plachetnice,10,5m se zetorem(toho jsem měl skoro deset let a naplul tisíce majlí),mezitím hromadu člunků a motorů jako dingy no a dneska se válím na ocelovém ketchi 16m.Takže pánové,jak vidíte,cesta jesti to někdy nelehká a trnitá,u mně zvláště,bo nebylo od koho se učiti.Osobně si myslím,že Alf tohle za chvilku pošle dolu proudem a pořídí něco stabilnějšího(myslím po prvním utopenem telefonu nebo DO od auta

howk
Monty
- ixxo
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 32
Na Tummlera nedám dopustiť, dvakrát som s ním spravil 1000 km dolu Dunajom, prvý krát s jeden a pol koňovým druhý krát s dva a pol koňovým. Vydržal bez problémov len spotreba bola menšia ako sme čakali tak sme ešte 20 l venovali nejakému Rumunovi. Bolo to ale namontované na kánoi na čo to aj povodne bolo určené. Ako nevodákovi Ti odporúčam dve kanoe ako katamaran a to sa budeš diviť jak to šlape. Spojíš to dvoma hranolmi a gumicukmi, žiadny problém. Staršie kanoe sa dá získať pomerne lacno.
- alff
- návštěvník fóra
Na Mělicích u Přelouče
Tak se jezdilo o víkendu na Mělicích u přelouče tam se muže dle sdělení majitele ale pouze mimo boje kde jezděj na lyžích tak tam byly asi 4 mot.čluny..