Štír
Moderátoři: vilma, Pepa, smike
- Charlie
- zkušený harcovník
- Reputace: 18
- Kontaktovat uživatele:
Re: Štír
bernau1 píše:Ahoj,trubka má průměr 22mm,vyloženě to neřeže,ale přeci jen by bylo lepší tam dát třeba na tu kovovou příčku něco dřevěného s rovnou plochou
Ok, díky za odpověď, já právě řeším nějaké schůdky a nemohl jsem se rozhodnout z jakého průměru to udělat
- Josef
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 3
Jak tak čumákuju na netu, tak jsem našel jednu půjčovnu, kde mají Štíra s badenplatem podobným jako má Bernau1. Zde je odkaz:
http://fantom-club.wz.cz/galerie.html
http://fantom-club.wz.cz/galerie.html
- Josef
- pravidelný návštěvník
Nejdřív jsem to chtěl uveřejnit v tématu "Kráska za hubičku", ale tam by mě asi zase někam poslali.
Při prohlížení inzerátů lodí mi padl do oka tento inzerát známé lodi. Je sice trochu zanedbaná a opelichaná, ale je to ona.
Plachetnice Štír jménem Sára je na prodej.
http://sport.bazos.cz/inzerat/33890251/ ... e-Stir.php

Při prohlížení inzerátů lodí mi padl do oka tento inzerát známé lodi. Je sice trochu zanedbaná a opelichaná, ale je to ona.

http://sport.bazos.cz/inzerat/33890251/ ... e-Stir.php
- Jirka_TEC_Tce
- aktívní jachtař
- Reputace: 28
- Kontaktovat uživatele:
Otázka na počátku byla : Zdravím všechny,má někdo zkušenosti s touto malou plachetničkou?
Kdysi jsme jezdili na Balt s malými kajutovkami. Štít měl výhodu v poměrně velkých zadních hund kójích. Nevýhodou byla závětrnost při slabém větru(ploutev je hodně vzadu) a špatný tvar trupu, který se nebránil náklonům zvyšováním výtlaku(příčný průřez je kulatý) .
Kdysi jsme jezdili na Balt s malými kajutovkami. Štít měl výhodu v poměrně velkých zadních hund kójích. Nevýhodou byla závětrnost při slabém větru(ploutev je hodně vzadu) a špatný tvar trupu, který se nebránil náklonům zvyšováním výtlaku(příčný průřez je kulatý) .
- bernau1
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 9
Štír
Zdravím všechny tady,prodávám po 14 letech,bude trochu smutno,neb vzpomínky když byli děti malé a úžasné zážitky s ní zanechají k této lodi citový šrám.Ale nekončím,abych zahnal smutek,tak už lezu po jiné lodi a čeká mě zase trocha práce 

- Josef
- pravidelný návštěvník
Ahoj Bernau1. Děti vyrostly. To znamená, že jdeš do větší lodi, aby se ti tam vešly, nebo do menší, protože s tebou už nechtějí trávit dovolenou?
Tvoje loď se mi hodně líbila. Jednou jsem jí viděl naživo na Orlíku. Docela by mě zajímalo, jestli máš přesně změřenou velikost Sáry před tvojí úpravou a po ní. Zajímala by mě skutečná délka, šířka a výška trupu. Už jsem viděl několik inzerátů na Štíra, ale pokaždé tam byly jiné rozměry, což mě překvapilo, jelikož se stavěl do formy malosériově. Myslím, že by to mohla být největší loď, která by se na transportním vleku mohla vejít do běžné garáže.
Tvoje loď se mi hodně líbila. Jednou jsem jí viděl naživo na Orlíku. Docela by mě zajímalo, jestli máš přesně změřenou velikost Sáry před tvojí úpravou a po ní. Zajímala by mě skutečná délka, šířka a výška trupu. Už jsem viděl několik inzerátů na Štíra, ale pokaždé tam byly jiné rozměry, což mě překvapilo, jelikož se stavěl do formy malosériově. Myslím, že by to mohla být největší loď, která by se na transportním vleku mohla vejít do běžné garáže.
- bernau1
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 9
Štír
Ahoj Josefe,přidával jsem akorát plato,takže délka před 5,25 šířka 2,3 výšku nevím,ale ve vratech garáže zbývalo asi 25 cm.Muselo dolů ale zábradlí.Po přidání plata zbývaly asi 3cm v šestimetrové garáži.Při návštěvě v průběhu stavby z SPS jeden vyvalil oči a povídal že ta loď je dělaná podle garáže,druhý zase že garáž podle lodě 

- AliceKarch
- návštěvník fóra
- Reputace: 4
Váha kotvy
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jaká je třeba váha zadní kotvy na štíra /váha lodě je cca 600kg/ . Dívala jsem se na inzeráty na internetu a našla jsem třeba VÁHA CCA 5 KG , DÉLKA CCA 60 CM oboustranná kotva. Jen nevím jestli je to na zadní kotvu dostačující, nebo musí být těžší . Děkuji za případné odpovědi.
- karel
- Macher
- Reputace: 14
Ahoj Alice , nenapsala jsi kde chceš se štírem kotvit , ale podle tvé specifikace "zadní kotva " předpokládám že to bude u nás na přehradách . Když jsem začínal plachtit tak jsme si půjčovali štíry z půjčovny na Orlíku a ty měly cca 3 kg pluhovku samo domo , a bez řetězu a vždycky nás udržela . Je ale pravda že jsem jednou vyfasoval cca 5 kg kotvu a měl jsem daleko klidnější spaní . Na svojí lodi která je prakticky rozměrově stejná jako štír mám kotvu 7 kg , ale to je hlavně proto že mě tak vyšla (dělal jsem si ji sám ) a nedělá mě problém s ní manipulovat . Manželka jí sice taky unese ale když může , tak se tomu vyhne . Pokud budeš kotvit u nás na přehradách tak ti bude dle mě bohatě stačit 5 kg kotva .
- AliceKarch
- návštěvník fóra
- Reputace: 4
Re :
Ahoj, děkuji za reakce, plavíme se zatím jen po Labi a na Žernoseckou pískovnu. Musíme se napřed se štírem pořádně naučit , takže si nikam jinam zatím netroufáme. Alice
Re: Štír
Zdravím,prosím obrázky se mi nechtějí otevřít.Nevíte proč?Děkuji