Štír

Zde se můžete představit a ukázat svou loď ...

Moderátoři: vilma, Pepa, smike

bernau1
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 9

Štír

Příspěvekod bernau1 » pon čer 23, 2008 6:33 pm

Ahoj,trubka má průměr 22mm,vyloženě to neřeže,ale přeci jen by bylo lepší tam dát třeba na tu kovovou příčku něco dřevěného s rovnou plochou :-)
Charlie
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 18
Kontaktovat uživatele:

Re: Štír

Příspěvekod Charlie » pon čer 23, 2008 9:03 pm

bernau1 píše:Ahoj,trubka má průměr 22mm,vyloženě to neřeže,ale přeci jen by bylo lepší tam dát třeba na tu kovovou příčku něco dřevěného s rovnou plochou :-)

Ok, díky za odpověď, já právě řeším nějaké schůdky a nemohl jsem se rozhodnout z jakého průměru to udělat
Josef
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 3

Příspěvekod Josef » úte bře 09, 2010 6:25 pm

Jak tak čumákuju na netu, tak jsem našel jednu půjčovnu, kde mají Štíra s badenplatem podobným jako má Bernau1. Zde je odkaz:

http://fantom-club.wz.cz/galerie.html
Josef
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Josef » sob dub 05, 2014 5:20 pm

Nejdřív jsem to chtěl uveřejnit v tématu "Kráska za hubičku", ale tam by mě asi zase někam poslali. :mad:
Při prohlížení inzerátů lodí mi padl do oka tento inzerát známé lodi. Je sice trochu zanedbaná a opelichaná, ale je to ona. :good: Plachetnice Štír jménem Sára je na prodej.
http://sport.bazos.cz/inzerat/33890251/ ... e-Stir.php
Jirka_TEC_Tce
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 28
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Jirka_TEC_Tce » ned dub 06, 2014 8:49 am

To vypadá, že Bernau skončil nebo přešel na jinou loď. Dlouho jsem od něho nic nečetl.
Jirka
TRIM
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 11

Příspěvekod TRIM » ned dub 06, 2014 9:01 am

Otázka na počátku byla : Zdravím všechny,má někdo zkušenosti s touto malou plachetničkou?
Kdysi jsme jezdili na Balt s malými kajutovkami. Štít měl výhodu v poměrně velkých zadních hund kójích. Nevýhodou byla závětrnost při slabém větru(ploutev je hodně vzadu) a špatný tvar trupu, který se nebránil náklonům zvyšováním výtlaku(příčný průřez je kulatý) .
bernau1
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Štír

Příspěvekod bernau1 » ned dub 06, 2014 2:02 pm

Zdravím všechny tady,prodávám po 14 letech,bude trochu smutno,neb vzpomínky když byli děti malé a úžasné zážitky s ní zanechají k této lodi citový šrám.Ale nekončím,abych zahnal smutek,tak už lezu po jiné lodi a čeká mě zase trocha práce ;)
Josef
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Josef » pon dub 07, 2014 6:23 pm

Ahoj Bernau1. Děti vyrostly. To znamená, že jdeš do větší lodi, aby se ti tam vešly, nebo do menší, protože s tebou už nechtějí trávit dovolenou?
Tvoje loď se mi hodně líbila. Jednou jsem jí viděl naživo na Orlíku. Docela by mě zajímalo, jestli máš přesně změřenou velikost Sáry před tvojí úpravou a po ní. Zajímala by mě skutečná délka, šířka a výška trupu. Už jsem viděl několik inzerátů na Štíra, ale pokaždé tam byly jiné rozměry, což mě překvapilo, jelikož se stavěl do formy malosériově. Myslím, že by to mohla být největší loď, která by se na transportním vleku mohla vejít do běžné garáže.
bernau1
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Štír

Příspěvekod bernau1 » úte dub 08, 2014 5:18 pm

Ahoj Josefe,přidával jsem akorát plato,takže délka před 5,25 šířka 2,3 výšku nevím,ale ve vratech garáže zbývalo asi 25 cm.Muselo dolů ale zábradlí.Po přidání plata zbývaly asi 3cm v šestimetrové garáži.Při návštěvě v průběhu stavby z SPS jeden vyvalil oči a povídal že ta loď je dělaná podle garáže,druhý zase že garáž podle lodě :)
Josef
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Josef » úte dub 08, 2014 10:45 pm

Bernau1, dík za odpověď. To bych jí do garáže nejspíš taky dostal. :good: Vrata jsou široký 2,4m a délka garáže 6,2m. Předpokládám, že loď byla v garáži na podvalu, který máš v inzerátu. Výšku vrat mám 2m.
spuctum
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Příspěvekod spuctum » úte dub 22, 2014 8:12 am

A tahle si užíval Bernau1 poslední plavbu na Sáře . Doplula k novým majitelkám do Ústí nad Labem, kde se sní rozloučil. Nechal nás Sáru řídit . :whist:

Obrázek
AliceKarch
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 4

Váha kotvy

Příspěvekod AliceKarch » pát kvě 16, 2014 7:32 am

Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jaká je třeba váha zadní kotvy na štíra /váha lodě je cca 600kg/ . Dívala jsem se na inzeráty na internetu a našla jsem třeba VÁHA CCA 5 KG , DÉLKA CCA 60 CM oboustranná kotva. Jen nevím jestli je to na zadní kotvu dostačující, nebo musí být těžší . Děkuji za případné odpovědi.
kanic
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 21

Příspěvekod kanic » sob kvě 17, 2014 6:54 am

Není sice jasné, o jaký typ jde (délka je slušná), ale s řetězem min. 5m by to mohlo stačit.
Jsou tady i tací, kteří na 5m katík koupili 2 kg Bruce. Je to hodně o váze řetězu a sklonu dna.
Čím větší, tím těžší (řetěz) ;) Ahoj, k.
karel
Macher
Reputace: 14

Příspěvekod karel » sob kvě 17, 2014 1:21 pm

Ahoj Alice , nenapsala jsi kde chceš se štírem kotvit , ale podle tvé specifikace "zadní kotva " předpokládám že to bude u nás na přehradách . Když jsem začínal plachtit tak jsme si půjčovali štíry z půjčovny na Orlíku a ty měly cca 3 kg pluhovku samo domo , a bez řetězu a vždycky nás udržela . Je ale pravda že jsem jednou vyfasoval cca 5 kg kotvu a měl jsem daleko klidnější spaní . Na svojí lodi která je prakticky rozměrově stejná jako štír mám kotvu 7 kg , ale to je hlavně proto že mě tak vyšla (dělal jsem si ji sám ) a nedělá mě problém s ní manipulovat . Manželka jí sice taky unese ale když může , tak se tomu vyhne . Pokud budeš kotvit u nás na přehradách tak ti bude dle mě bohatě stačit 5 kg kotva .
AliceKarch
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 4

Re :

Příspěvekod AliceKarch » sob kvě 17, 2014 3:04 pm

Ahoj, děkuji za reakce, plavíme se zatím jen po Labi a na Žernoseckou pískovnu. Musíme se napřed se štírem pořádně naučit , takže si nikam jinam zatím netroufáme. Alice
NaEx
nováček na fóru
nováček na fóru
Reputace: 0

Re: Štír

Příspěvekod NaEx » stř kvě 05, 2021 8:52 pm

Zdravím,prosím obrázky se mi nechtějí otevřít.Nevíte proč?Děkuji

Zpět na