A jsem zpet na Ballydonna - High Tension 36

Zde se můžete představit a ukázat svou loď ...

Moderátoři: vilma, Pepa, smike

Pajas11
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 1
Kontaktovat uživatele:

A jsem zpet na Ballydonna - High Tension 36

Příspěvekod Pajas11 » úte bře 10, 2015 7:44 pm

Dobry den, dovolte se mi predstavit. Jmenuji se Ballydonna a pochazim z nevelke, ale uspesne rodiny jmenem HIGH TENSION. Me sestricky dodnes uspesne zavodi a odnesly si uz nejeden vavrin z ruznych zavodu. Jsem navrzena a stvorena k zavodeni i k cestovani v tech nejtezsich podminkach konstrukterem Jacques De Ridder a narodila se v lodenicich Southern Ocean Shipyard Ltd. (UK). Moje historie je take bohata, mimo zavodu jsem se zucastnila tragickeho zavodu FASTNET 1979. Jsem hrdou clenkou Royal Ocean Racing Club. Dnes uz nezavodim, pripravuji se na velikou cestu pro kterou jsem byla zkonstruovana a vybavena. Na cestu kolem Sveta.
Moji novi majitele mne hyckaji a vystrojuji na tuhle cestu snu po ktere touzi kazda lod :-) Nic mi a ani moji posadce nechybi. Mam pevny trup (hodne nezvykle v dnesnich dobach), dobre plachty, zvenku jsem od pohledu hodne rychla a kdyz vejdete do podpalubi ocitnete se o par set let zpet. Mahagonove drevo se zde snoubi s vylestenou mosazi osvetlene je to vse starozitnymi svetly s tou nejmodernesi technikou - LED zarovky s teplym svetlem rozzari lak ve vysokem lesku. Na mem navigacnim stolku rozlozite i tu nejvetsi namorni mapu. V predni loznici je nezvykle velke luzko pro dvojici, koupelna je vybavena teplou sprchou a elektrickym zachodem, v salonu nadherny mahagonovy sklopny stul se sezenim pro 6 lidi. Moje kuchyn je vybavena plynovym i indukcnim sporakem. Vzadu mam na kazde strane po jednom dvojitem luzku. A tech skrinek a policek na odlozeni vseho potrebneho, to by jeden neveril. A kdyz si nahodou uspinite svoje obleceni je tady i automaticka pracka. Uz dokonce slysim vase namitky, ano vodou se ma setrit, na lodi je to vzacnost. ALE, pockejte chvili, nemusite se bat, vzdyt ja mam i odsolovac morske vody a o enelektrinu se mi starji dve vetrne elektrarny, solarni panely, 450 Amph baterie a v neposledni rade 130Amp alternator pohaneny dieselovym motorem Watermota Seapanther 1800cc - pro zvedave je to stara dobra Ford Cortina upravena k pouziti v lodich. Motorem je pohaneny skladaci sroub ktery mi muze dat rychlost az 8 uzlu. Ale proc pouzivat motor, vzdyt mam plachty.
Na palube najdete velky kokpit s s sesti navijaky, kormidelni kolo s krasnym posedem pro kormidelnika a stin poskytujici bimini prechazejici v spray hood kryjici posadku pred strikajici vodou a vlnami. Dve spinakrove tyce uchycene k palube a navijak kotevniho retezu mi vevodi ve predu. Kosatku si posadka lehce vytahne rolfokem a pod nim jsou kotvy, kterym muzu verit, kdyz odpocivam v zatokach po unavnem dni, kdy slouzim posadce. Posadka mne za to vylesti a to mate videt ty obdivne pohledy ostatnich posadek okolo. Vsak uz jsem taky slysela pochval, no jeje az se z toho cela cervenam. :oops:

Obrázek
Libor
bez hodnocení
Reputace: 191
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » úte bře 10, 2015 9:32 pm

Moc pekne :good:
Pokracuj...pridej technicke parametry, rozmery atd.
bozakafka
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod bozakafka » stř bře 11, 2015 2:18 pm

Jo jo starý dobrý quarter tonner. Stejná třída jako nás slomotion. Ferrari mezi plavidly osmdesátých let. :) krásná plachetnice.
gryf
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 6

Příspěvekod gryf » stř bře 11, 2015 3:01 pm

Jedním slovem NÁDHERA. A co nějaké foto, to by nebylo?
Pajas11
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Pajas11 » stř bře 11, 2015 4:13 pm

Dekuju za poklonu. :D Napred musim opravit ten quarter tonner, Ballydonna je ONE tonner. Opravdu Ferrari mezi lodema tehdejsi doby a dodnes uspesna ve sve tride. Nase uz ne. Porad dost rychla - pri 40kn vetru na podzim davala jenom pod hlavni plachtou 9 uzliku, ale prestavbou na cruisera krapitko ztezkla.
No a neco o parametrech: delka na palube: 35.75' / 10.90m vodoryska: 31.50' / 9.60m, sirka: 11.50' / 3.51m plocha plachet: 570 ft2 / 52.95 m2 - kosatka: 322.53 ft2 / 29.96 m2, hlavni plachta, 247.47 ft2 / 22.99 m2, ponor (max.) 6.75' / 2.06m, vytlak: 19450 lbs./ 8823 kg, pomer delka-vytlak: 277.80 Motor Watermota Seapanther, nabeh neznamy, ale motor ma tlaky noveho motoru.
Vyrobena 1978 na zakazku pro predchoziho majitele, ktery po zkusenosti v zavode Fast Net 1979 vzdal zavodeni na oceanu a venoval se jenom mistnim pripobreznim zavodum. Potom ji dal na breh a zesnul. Po 12 let se o ni na pevnine staral mistni klub a vdova se ji snazila prodat. Objevili jsme ji nahodou a majitelka kyvla na nasi smesnou nabidku s tim, ze ji budeme posilat fotky z nasich destinaci. Lod byla ve vytecnem stavu, jen vybaveni velice spartanske a zastarale, coz menime a jeste menit a doplnovat budeme. Lod je registrovana pod vlajkou Velke Britanie. Pristi rok na jaro se chystame zacit nasi velkou cestu brouzdanim po Stredozemi a letos ji budeme zajizdet a ladit. Trochu toho jeste potrebuje a nechceme nic uspechat, taky samozrejme nasetrit nejaky ten peniz.
Davam link ve francoustine na sesterske lode a jejich vycet uspechu: http://www.histoiredeshalfs.com/One%20T ... ension.htm
Obrázek
Fotky pridam pozdeji. Jsou v pocitaci manzelky a musim je stahnout.
bozakafka
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod bozakafka » stř bře 11, 2015 10:03 pm

Omlovam se za omyl, ale ht byla oznacena jako qt. nevim proc. nicmene neni mi jasny rozdil. jeste jednou, krasna plachetnice. Jenom dovetek........na nasi qt ted delam kompletni rekonstrukci, strikne dodrzuji pravidla tridy. Podle mne uvrhnout tuto plachetnici do cestovni lodi ovesenou nesmyslama je trochu nic moc. Prave v tom je kouzlo techto lodi je drzet podle pravidel. :?
Pajas11
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Pajas11 » stř bře 11, 2015 10:52 pm

Mno, mozna je to divne, ale tyhle lodi, zalezi jak byly postavene, se narame hodi na cruising. nejsem clovek milujici zavody. Chceme cestovat a uzivat si. Chceme zmenit charakteristiku tehle lodi. prave to mereni a era IORC neni moc slavna co se tyce stability lodi. To jejich deleni je mi dodnes zahada http://en.wikipedia.org/wiki/Internatio ... shore_Rule
Lod je vyborne stavena, ma vytecny potencial. Pokud chce nekdo zavodit, ma sanci si ji koupit a ne uplne draho, treba tady: www.gumtree.com/p/boats-kayaks-jet-skis ... 1095032505
Dokonce byvaly majitel se ji snazil zatizit na spodku a posunout teziste dopredu, pravda kapku divnym zpusobe a nestastnym, nacpal pod podlahu 350 kilo olovenych cihel. Kdyz uz, melo to jit na kyl, takhle by to v pripade, ze pujde lod na boudu, pozabijelo posadku. Proste, beru ji, jako dobre stavenou lod, tezkou, kapku preplachtenou, coz neni problem, jen zapasit s tou obr genou je obcas sranda. nekdy je ji lepsi napul svinout. Ale holka se porad dokaze rozdovadet, zalezi na kormidelnikovi. Trochu vyostrit a mam z bocnich oken akvarko :lol:
bozakafka
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod bozakafka » stř bře 11, 2015 11:23 pm

Muj problem je v tom ze jsem dusi zavodnik a ty vsechny plcoviny mne nesmi na lod pachnout. Co zpomaluje plavidlo, zpomaluje plavbu a tim i cestu do putiky. Ve vysledku kdyz se pluje rychle a efektivne neni potreba hromadu sol. pan a wind gen. Proste musi se plout tak rychle nez tvoje stara zacne picovat a na to 100 amp baterky a velka gena stacej :D
Pajas11
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Pajas11 » čtv bře 12, 2015 6:28 am

Zapomel jsem ale hlavne podoktnout jednu vec. My na lodi bydlime trvale :good: Takze bez tech ficur se tezko obejit a bez energie se blbe bydli. Hlavne proc taky? Cruiser travi na mori pod plachtama nejvic 10% casu a to musi byt opravdu aktivni. Zbytek je kotva. To je prave ten rozdilny nahled na jachting a co kdo od nej ocekava.
Pajas11
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Pajas11 » čtv bře 12, 2015 3:06 pm

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
tosotoso
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 25

Příspěvekod tosotoso » pát bře 13, 2015 5:56 am

nádhera. Len tíško závidieť :-)
Rumex
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 5

Příspěvekod Rumex » pát bře 13, 2015 1:52 pm

Krasavice, moc pěkná :good:
lynx
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 418

Příspěvekod lynx » pát bře 13, 2015 2:12 pm

Jen ten les vinšen a vazáků na střeše kajuty vypadá divně.
topper
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod topper » pát bře 13, 2015 3:38 pm

Co to leží na bocích paluby? Vypadá to jako srolované plachty, poučte mě někdo k čemu to tam je.
Pajas11
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Pajas11 » pát bře 13, 2015 3:39 pm

Dekujeme za pochvaly. Jo a ten les visen a vazaku uz tam neni. Akorat kolem nich zatekalo. Zustaly 2 vazaky a vincny jdou 2 na stezen + 1 tam uz je na spinakrove tyce. Ostatni jdou nekam na prodej do sveta.
Pajas11
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Pajas11 » pát bře 13, 2015 3:43 pm

topper píše:Co to leží na bocích paluby? Vypadá to jako srolované plachty, poučte mě někdo k čemu to tam je.

To nejsou plachty. To jsou spinakrove pne - tyce. Akorat jsou velikosti maleho stezne. Jeden clovek ma co delat s nima operovat na vlnach.
pajasaltycat
nováček na fóru
nováček na fóru
Reputace: 0

Příspěvekod pajasaltycat » ned bře 15, 2015 10:41 am

:thmbup: AHOY Kapitane :-D
Pajas11
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Pajas11 » ned bře 15, 2015 12:41 pm

pajasaltycat píše::thmbup: AHOY Kapitane :-D

:mad: AHOY Saltycat, moje nejvernejsii posadko a First mate. Nejblaznivejsi jachtarka of seven seas. :roll:
Pajas11
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Re: A jsem zpet na Ballydonna - High Tension 36

Příspěvekod Pajas11 » pát led 22, 2016 4:05 pm

Davam odkaz na nase webovky http://www.BALLYDONNA.eu a vyplouvame v zari smer Madeira. :clap: no a rijen Kanarske Ostrovy :crazy:

Zpět na