Letos prošla opět drobnou rekonstrukcí. Protože mě minulou sezónu trochu atakovali jiné lodě a neobešlo se to bez šrámů, stejně tak jako pracující dřevo trochu místy potrhalo vrstvy barvy, nebo sekání trávy v jachťáku "opískovalo" nátěr, rozhodl jsem se po zimě na nadcházející sezónu zbavit loď nátěrů a provést vše znovu dvoukomponentními nátěry.
No, co se nestalo... persenik už neslouží jako za mlada a nenechal loď zrovna v suchu. Sice jsem chodil na vodu celou zimu ale na jaře jsem byl dost nemile překvapen, nebo spíš šokován.
trochu se to rozjelo.
takže jsem začal opravovat. Navzdory dost negativnímu očekávání se to povedlo dobře.
zvýrazňoval jsem si vodorysku, abych ji pak zase dobře chytil.
To by bylo.
těšil jsem se že nahodim epoxy základ, 2k polyuretan a půjdu na vodu.
No, trochu jsem se spletl a začaly šachy. Hrací figurky: déšť, prudké slunce, čas, vadný epoxy tmel ( nebo jeho tužení ale to jsem postupem času vyloučil )
Loď se po každém novém nátěru osypala puchýřema jak když prošla moskytím močálem. Na vině byl právě nevytvrdlý tmel, kterej na slunci změkl a způsobil bobtnání barvy. Pokaždé jsem to vyřízl, tmel seškrábal, přetmelil, přebarvil a ikdyž byla loď pod plachtou, stalo se to jinde znova... Ani už nevím kolikrát jsem tohle dokola opakoval. Jakkoli jsem uvítal ten jarní útlum ke klidu na práci, tohle už se týkalo dávno rozběhlého léta a já pořád nebyl schopnej najít podmínky k finálnímu nátěru. Správná teplota, nízká vlhkost atd... V létě skoro nemožné.
Každej pokus o finální nátěr skončil fiaskem. Válečky pouštěly chlupy, zahlazování štetcem zanechávalo mapy, výsledek hrozná matlanina.
Takže zase broušení do hladka a další pokusy. Výsledek zase tak nějak nenaplnil moje očekávání ikdyž už to nebylo tak zlý, tak se mi ten "pomeranč" pořád nezamlouval.
Celý jsem to zase zbrousil a zkusil nástřik pistolí. S tím už jsem spokojen.
A protože nejlepší jachting je na podzim... už se těšim na vodu