Sport 100 - 2x45HP
Moderátoři: vilma, Pepa, smike
- Charlie
- zkušený harcovník
- Reputace: 18
- Kontaktovat uživatele:
Sport 100 - 2x45HP
Tak jsem přivezl ještě jeden člun, tentokráte trošku větší, tak bych ho tu rád představil:
Jedná se o laminátový motorový člun typ Sport 100
rozměry: - délka 5,55m, šířka 2,05m, boční výška 95cm, největší výtlak 1,25t, ponor 55cm
motory: - 2x zabudovaný zážehový motor Crescent o výkonu 45HP - celkem tedy 90HP
celkově je člun v moc pěkném stavu, se vším osvětlením + dvěma příďovými reflektory, na skle ještě chybí namontovat stěrače, je pro 6osob, má 100litrů zabudovanou nádrž na palivo a údajně je to bývalí policejní člun, měl brázdit vody Lipna.
Jedná se o laminátový motorový člun typ Sport 100
rozměry: - délka 5,55m, šířka 2,05m, boční výška 95cm, největší výtlak 1,25t, ponor 55cm
motory: - 2x zabudovaný zážehový motor Crescent o výkonu 45HP - celkem tedy 90HP
celkově je člun v moc pěkném stavu, se vším osvětlením + dvěma příďovými reflektory, na skle ještě chybí namontovat stěrače, je pro 6osob, má 100litrů zabudovanou nádrž na palivo a údajně je to bývalí policejní člun, měl brázdit vody Lipna.
Naposledy upravil(a) Charlie dne úte led 18, 2011 8:04 pm, celkem upraveno 2 x.
- livot
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, omlouvam se - vidim, ze je to tema rok stare - ale zajimalo by me jak jsi se Sportem spokojeny a jestli bys nemel nejakou dokumentaci, treba jen k nahlednuti, na webu se mi nedari nic moc najit... Zajimala by me take nosnost clunu.
Jeste by me zajimalo, jestli nekdo tenhle clun treba nepredelaval na zavesny motor ?
( Jinak bych mel zajem takovy clun i koupit... )
Dekuji.
Jeste by me zajimalo, jestli nekdo tenhle clun treba nepredelaval na zavesny motor ?
( Jinak bych mel zajem takovy clun i koupit... )
Dekuji.
- Charlie
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
Jestli se předělávali nevím, vím o přestavěné 150tce na závěsný motor. Každopádně motory to byli dobrý a hlavně zabudovaný, s přívěsným je to složitější, tam jsi omezený stářím. Člun byl pro 6 osob, dokumentaci k tomu žádnou nemám a asi už se ani nedá sehnat, poptával jsem i u výrobce a nikde nic. Jinak člun jsem už prodal, defakto za cenu novýho vleku, protože byl nevyužitý. Jinak plul pěkně, poměrně rychle přecházel do kluzu.
- Netopyr
- návštěvník fóra
- Reputace: 3
- Kontaktovat uživatele:
Re: Sport 100 - 2x45HP
Ahoj,
tak nám byl Cobra Boote (3,65m a 50hp) malý a přivezl jsem si domů Sport 100 r.1967 s 2x45hp Crescent - jestli tě zajímá jak se s ním jezdí, budu vědět příští sezonu :c)
Bohužel má vyměněné zapalování a karburátory za neorigo, ale origo mám v krabicích k tomu, tak až se budu nudit, možná to přehodím zpátky...
Jinak dokumentaci ke člunu jsem taky nenašel, pouze v knize Motorové čluny od pánů Štěpán a Hubert z r.1973 je pár fotek, tabulek a popisu Crescentů (mj. i 45hp) a právě tam např. i píší, že se sice dováží, ale je jich málo a slouží výhradně pro služební čluny vyráběné ve Sport Modřany :c)
T.
tak nám byl Cobra Boote (3,65m a 50hp) malý a přivezl jsem si domů Sport 100 r.1967 s 2x45hp Crescent - jestli tě zajímá jak se s ním jezdí, budu vědět příští sezonu :c)
Bohužel má vyměněné zapalování a karburátory za neorigo, ale origo mám v krabicích k tomu, tak až se budu nudit, možná to přehodím zpátky...
Jinak dokumentaci ke člunu jsem taky nenašel, pouze v knize Motorové čluny od pánů Štěpán a Hubert z r.1973 je pár fotek, tabulek a popisu Crescentů (mj. i 45hp) a právě tam např. i píší, že se sice dováží, ale je jich málo a slouží výhradně pro služební čluny vyráběné ve Sport Modřany :c)
T.
- Ozzie
- zkušený harcovník
- Reputace: 42
Pekný čln gratulujem. Prosím ešte foto motorov. Neviem čo je to sterndrive. Diky vopred.
- geus
- zkušený harcovník
- Reputace: 40
To jsou ty z nohy s tema opacnejma taznejma vrtulema
- martin76
- návštěvník fóra
- Reputace: 7
Hľadaj vo Švédsku resp. na švédskych stránkach.
Motory Crescent alebo aj ako Archimedes Penta prípadne
Volvo Penta sa vyràbali vo Švédsku a dajú sa tam zohnať aj náhradné diely.
Motory Crescent alebo aj ako Archimedes Penta prípadne
Volvo Penta sa vyràbali vo Švédsku a dajú sa tam zohnať aj náhradné diely.
- Netopyr
- návštěvník fóra
- Kontaktovat uživatele:
asi bude lepší foto z knihy...
je to vlastně něco jako přívěsný motor, vč. toho, že je výklopný, jen ta noha je "zakroucená", aby mohl být motor uvnitř lodi.
je to vlastně něco jako přívěsný motor, vč. toho, že je výklopný, jen ta noha je "zakroucená", aby mohl být motor uvnitř lodi.
- Charlie
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
K tomu pohonu mám někde dokumentaci - katalog náhradních dílů s rozkresy. Až budu mít chvíli čas, tak to zkusím oskenovat, je to celkem dost listů.
Tady pár fot člunu co jsme měli, už několikrát změnil majitele, škoda že jsem ho tenkrát prodal
Tady pár fot člunu co jsme měli, už několikrát změnil majitele, škoda že jsem ho tenkrát prodal

- Netopyr
- návštěvník fóra
- Kontaktovat uživatele:
kdyby se podařilo nascannovat, byla by to absolutní bombice :c)
jinak by určitě stačilo i to nafotit telefonem, pokud to bude čitelný, nemusí to být kvalita obrázků 1A :c))
jinak by určitě stačilo i to nafotit telefonem, pokud to bude čitelný, nemusí to být kvalita obrázků 1A :c))
tenkrat vykrik techniky a policajti se v tom predvadeli, měli ještě Sport 50 s jednim timhle motorem
- Viky_CZ
- zkušený harcovník
- Reputace: 43
- Kontaktovat uživatele:
Zajimava technika, proti zavesaku to bude mit asi lepsi rozlozeni vahy co?
Jeden sport 100 ale se dvouma vodometama je teď za 20 000,- na bazoši.
- Charlie
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
Oline to na bazoši je Sport 150 - trojkýl, ty měli vodomety.
Charlie píše:Oline to na bazoši je Sport 150 - trojkýl, ty měli vodomety.
Nevím, v popisu to není a já to zahlíd jen letmo. Ale za tu cenu by to pro někoho moh bejt zajímavej projekt.
nebyl by odkaz, nemuzu to najit, nebo to uz zmizelo