Sport 100 - 2x45HP
Moderátoři: vilma, Pepa, smike
- Charlie
- zkušený harcovník
- Reputace: 18
- Kontaktovat uživatele:
Re: Sport 100 - 2x45HP
Tak jsem ten katalog k Drive 45 oskenoval. Sem se mi to nepovedlo vložit - má 25MB a tady je omezení na 15, takže si ho stahněte zde: https://uloz.to/file/Q4NBwZelZ2AN/cresc ... s-list-pdf
- Netopyr
- návštěvník fóra
- Reputace: 3
- Kontaktovat uživatele:
ten katalog ND nemá chybu, přesně to jsem hledal, diky moc!
nikde jsem tam ale nenašel, jaký olej do nohy, nevěděl byste někdo, jaký olej do Crescentů?
býv.majitel tvrdí, že tam dával obyč PP90, ale v lodi byla pixla od PP90H a já si taky pamatuju, že by se do nohy měl snad dávat hypoidní olej...
nikde jsem tam ale nenašel, jaký olej do nohy, nevěděl byste někdo, jaký olej do Crescentů?
býv.majitel tvrdí, že tam dával obyč PP90, ale v lodi byla pixla od PP90H a já si taky pamatuju, že by se do nohy měl snad dávat hypoidní olej...
- Netopyr
- návštěvník fóra
- Reputace: 3
- Kontaktovat uživatele:
nebudu sem kopírovat odpověď, pouze odkaz:
http://www.starelode.cz/index.php/forum ... t=204#9227
a výsledek:
Crescent do nohy motoru doporučuje TEXACO OUTBOARD GEAR OIL EP 90, který splňuje specifikaci SAE 90 a má výkonostní třídu API GL-4:
http://www.conauto.com.ec/wp-content/up ... 160404.pdf
http://www.starelode.cz/index.php/forum ... t=204#9227
a výsledek:
Crescent do nohy motoru doporučuje TEXACO OUTBOARD GEAR OIL EP 90, který splňuje specifikaci SAE 90 a má výkonostní třídu API GL-4:
http://www.conauto.com.ec/wp-content/up ... 160404.pdf
-
- nováček na fóru
- Reputace: 0
Tady je jedna Sport 100 na prodej - Litoměřice
https://www.sbazar.cz/Valentinikk46/det ... cent-6mist
https://www.sbazar.cz/Valentinikk46/det ... cent-6mist
- Charlie
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
Heh, to je ten muj. Jsem rád že pořád šlape, jen škoda že už k němu není ten vlek na kterym jsem ho prodal. No celkem lituju že jsem se ho tenkrát zbavil, škoda.
-
- nováček na fóru
- Reputace: 0
Charlie píše:Heh, to je ten muj. Jsem rád že pořád šlape, jen škoda že už k němu není ten vlek na kterym jsem ho prodal. No celkem lituju že jsem se ho tenkrát zbavil, škoda.
Fakt? To je super.

Nemáte i nějaké fotky ještě z doby, kdy jste ji měl?
- Charlie
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
No byla úplně stejná, jen jiné rádio a je na ní teď nová střecha. Fotky jsou tady ve vlákně, víc jich nemám. I to číslo na boku jsem tam lepil já. Prodal jsem ji někam k Praze a byla tuším na Slapech, tenkrát komplet s vlekem na papírech co je na fotkách víš.
Ahojte Pani,
chcem sa pridat do tejto diskusie, ktora sa tu taha par rokov...
a podelit sa o tuto raritku.. ziskat nejake informacie a rady...
Takze Lod kupena 2014 od Kajakarskeho klubu v Novakoch... rekonstrukcia stale prebieha.. kedze casu je ako kedy.. ale uz to vyzera cekom dobre...
fotiek mame vela ... pozriem ako to tu funguje.. a nieco porpidavam...
Martin
chcem sa pridat do tejto diskusie, ktora sa tu taha par rokov...

Takze Lod kupena 2014 od Kajakarskeho klubu v Novakoch... rekonstrukcia stale prebieha.. kedze casu je ako kedy.. ale uz to vyzera cekom dobre...
fotiek mame vela ... pozriem ako to tu funguje.. a nieco porpidavam...
Martin
Ahojte,
konecne sa mi podarilo dostak k motoru..
vytiekol prevodovy olej z nohy motora...
Stretol sa s tym uz niekto? Aky bude problem?
Vysroboval som 6 imbusov, nalievaci srob a dve matky zospodu, odpojil hadicu a tiahlo prevodovky... Co a kde to este moze drzat? dakujem za rady
Martin
konecne sa mi podarilo dostak k motoru..
vytiekol prevodovy olej z nohy motora...
Stretol sa s tym uz niekto? Aky bude problem?
Vysroboval som 6 imbusov, nalievaci srob a dve matky zospodu, odpojil hadicu a tiahlo prevodovky... Co a kde to este moze drzat? dakujem za rady

Martin
- Ozzie
- zkušený harcovník
- Reputace: 42
Ahoj Dunoo
Máš dve otázky, keď som to správne pochopil:
1. ako mohol z prevodovky vytiecť olej? Jednoducho cez zodraté simeringy. Tie sú aj pri vstupnom hriadeli a aj pri výstupnom k propeleru.
Aby si mohol zistiť o aké simeringy ide, musíš tú prevodovku rozobrať, alebo zohnať dokumentáciu, najlepšie Exploded view. Môžme iba dúfať, že povrch hriadeľov neni poškodený. V takomto prípade nové simeringy nepomôžu, lebo veľmi skoro sa zničia. V tomto prípade ide o starý motor, ktorý bol urobený ešte poctivo. Aspoň si to myslím
2. Ako oddeliť prevodovku od motora? ten vyššie spomínaný Exploded view určite pomôže aj v tomto prípade. Neviem či sa dajú kúpiť súčiastky na tento nie veľmi rozšírený motor, ale keď sú tam metrické rozmery, tak nejaké náhradné guferá sa snáď nájdu. A sú firmy ktoré dokážu guferá a tesnenia vyrobiť.
Každopádne bude to fuška. Starostlivé ruky predošlích majiteľov určite Ti zabezpečili prácu možno aj na niekoľko rokov. Ale ak to zvládneš bude to krásny veterán. Držím Ti palce.
Máš dve otázky, keď som to správne pochopil:
1. ako mohol z prevodovky vytiecť olej? Jednoducho cez zodraté simeringy. Tie sú aj pri vstupnom hriadeli a aj pri výstupnom k propeleru.
Aby si mohol zistiť o aké simeringy ide, musíš tú prevodovku rozobrať, alebo zohnať dokumentáciu, najlepšie Exploded view. Môžme iba dúfať, že povrch hriadeľov neni poškodený. V takomto prípade nové simeringy nepomôžu, lebo veľmi skoro sa zničia. V tomto prípade ide o starý motor, ktorý bol urobený ešte poctivo. Aspoň si to myslím

2. Ako oddeliť prevodovku od motora? ten vyššie spomínaný Exploded view určite pomôže aj v tomto prípade. Neviem či sa dajú kúpiť súčiastky na tento nie veľmi rozšírený motor, ale keď sú tam metrické rozmery, tak nejaké náhradné guferá sa snáď nájdu. A sú firmy ktoré dokážu guferá a tesnenia vyrobiť.
Každopádne bude to fuška. Starostlivé ruky predošlích majiteľov určite Ti zabezpečili prácu možno aj na niekoľko rokov. Ale ak to zvládneš bude to krásny veterán. Držím Ti palce.
jen se me zda ze uz to bylo predelavany, volant byl myslim origo vlevo
packa píše:http://www.oovbstrnadice.cz/vozidla-2/lode/ vpravo
Pre packa ...Parada.. koncne vidim aspon trochu ako vyzerali sedacky v S100-ke... pretoze v nasej interier nebol.. a dobove fotky som nikde nevedel najst.. takze nasa uz ma novy interier. vymysleny podla nas.
Pre Ozzieho ... mam aspon PDFko, ktore sa spomina na fore... je tam komplet vsetko rozpisane. cisla, rozmery.. ale ako vybrat som tam nenasiel.. skusim este nejakych svedov.. a budem skusat.. ako vravis dufam ze to budu len simeringy..
lod ako taka je takmer hotova.. teraz este motory. elektrika, riadenie.. a kopec drobnosti.

nejaka ta fotka...
no to je nadhera, to potkat na vode potom s majákem, tak se leknu *
za ten volant se omlouvam, to je stari, jinak peknej odkaz na stranky *
jenom ta zluta barva se me zda dost svitiva*
kde to bude jezdit ?
za ten volant se omlouvam, to je stari, jinak peknej odkaz na stranky *
jenom ta zluta barva se me zda dost svitiva*
kde to bude jezdit ?
pre Toveho...
dakujeme, snazime sa ju nechat ako VB verziu.. majak veru neviem ci tam bude... predsa len je velky.. akurat uz velmi dlho ju davame dokopy, uz by sme ju velmi chceli vyskusat...
farba bola miesana podla Ral kodu pre VB... mozno len tak svieti, ked bola uplne cerstvo nastriekana, mozno fotak v mobile.. na zivo je to super..
zakladnu ma v Bratislave.. takze najskor Dunaj...
dakujeme, snazime sa ju nechat ako VB verziu.. majak veru neviem ci tam bude... predsa len je velky.. akurat uz velmi dlho ju davame dokopy, uz by sme ju velmi chceli vyskusat...
farba bola miesana podla Ral kodu pre VB... mozno len tak svieti, ked bola uplne cerstvo nastriekana, mozno fotak v mobile.. na zivo je to super..
zakladnu ma v Bratislave.. takze najskor Dunaj...
Pani... takato veci...
Prevodovy olej preteka hore z prevodovky dolu k spodnemu prevodu od vrtule ochrannm krytom spojovacieho hriadela... ?
Nakolko som otocil nohu naopak.. a zacal mi vytekat novy olej spoza ozubenia hnacieho hriadela v prevodovkovej casti, ktora bola vycistena a sucha...
prave to bol pokus ci ten olej vytecie... Moze a ma takto prechadzat hore dolu?
Ma to tak byt alebo nie ?.. Spodna cast je samostatna a vrchna (prevodovkova) tiez?
do prevodovky ide 1,2l oleja.. a nepise sa nic viac..
ak to niekto vie...
Dakujem
Prevodovy olej preteka hore z prevodovky dolu k spodnemu prevodu od vrtule ochrannm krytom spojovacieho hriadela... ?
Nakolko som otocil nohu naopak.. a zacal mi vytekat novy olej spoza ozubenia hnacieho hriadela v prevodovkovej casti, ktora bola vycistena a sucha...
prave to bol pokus ci ten olej vytecie... Moze a ma takto prechadzat hore dolu?
Ma to tak byt alebo nie ?.. Spodna cast je samostatna a vrchna (prevodovkova) tiez?
do prevodovky ide 1,2l oleja.. a nepise sa nic viac..
ak to niekto vie...
Dakujem
Ahoj,
pamatam si tuto konkretnu lod, ešte ked som robil kanoistiku v Novákoch ako decko, ja super ze jej dávaš nový život. Mali sme ešte jeden čln taký istý, ale modrobiely. Raz fungoval ten, raz ten a rôzne sa kanibalizovali medzi sebou. V podstate sa používali len na pretekoch hlavne na tahanie dráh (500m oceloveho lana so zavesenými bójkami). Nech sa ti darí, a kludne daj nejake dalsie fotky ako si pokrocil. Uplne som nadseny ze som na tu lod natrafil
pamatam si tuto konkretnu lod, ešte ked som robil kanoistiku v Novákoch ako decko, ja super ze jej dávaš nový život. Mali sme ešte jeden čln taký istý, ale modrobiely. Raz fungoval ten, raz ten a rôzne sa kanibalizovali medzi sebou. V podstate sa používali len na pretekoch hlavne na tahanie dráh (500m oceloveho lana so zavesenými bójkami). Nech sa ti darí, a kludne daj nejake dalsie fotky ako si pokrocil. Uplne som nadseny ze som na tu lod natrafil

- maxik1958
- zkušený harcovník
- Reputace: 36
- Kontaktovat uživatele:
Kdyby někdo potřeboval, mám manuál v PDF, pošlu klidně mailem.