Monty a Loefsteker.

Zde se můžete představit a ukázat svou loď ...

Moderátoři: vilma, Pepa, smike

dedko
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 20

Příspěvekod dedko » pát črc 05, 2013 8:20 pm

Monty píše:Nejsu si jistej,jestli ten odkaz bude fungovat...Naházel jsem pár foteček na Fb.

http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 99ea10da2c

howk
Monty

Ahoj monty

Teraz si ma nastval s tyma fotkama.....zujem nemecke speciality v nemocnici....ala dieta !!!

Ticho ti tie ryby zavidim... v druhom zivote budem tiez namorrnik a budem lovit paradne kusky....
Ak neulovym tak si od Teba kupim :lol:
FerenCS
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod FerenCS » pát črc 05, 2013 10:41 pm

dedko píše:Ticho ti tie ryby zavidim... v druhom zivote budem tiez namorrnik a budem lovit paradne kusky....
Ak neulovym tak si od Teba kupim :lol:

Pozde Dedko, pozde! Monty sa rekvalifikoval na predavača kotvísk v EU :D učí sa chorvatčinu rýchlo :lol:
Monty?! dobrý fór :good: len si dávaj pozor aby ti za tie srandy raz niekto nenabil palicu... :( hm, palicu môže, tú máš asi tvrdú, :) vydrží, ;) ale na prstíky si dávaj pozor, bola by ich škoda, :? bo by si s nimi potom nemohol písať takéto skvelé fóry... :lol:
catamaran
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 25
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod catamaran » sob črc 06, 2013 7:59 pm

Ahoj Monty, teď se mi na FB ukázala tvoje stránka, wow, to jsem nevěděl, že se chystáš kolem dokola naší země...

Tak šťastnou plavbu...

Cat...
Monty
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 6

Příspěvekod Monty » ned črc 07, 2013 2:56 am

Ale kdepak...nikam nepluju,jenom tak kolem komínu.Ten název má původ někde jinde,to teď nebudu rozebírat,nicméně,když tak na to hledím,je to asi fakt trochu zavádějící...nuž co... :D

Dedko...v budúcom živote ti rybu nepredám...nemôžem,lebo v budúcom živote budem buď Afgánský tenorista alebo kolibrík. :)

howk
Monty
lynx
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 418

Příspěvekod lynx » ned črc 07, 2013 3:30 pm

Ahoj Monty, jsem si na Tebe velice nedávno vzpomněl:
To si Ti takhle kolem desáté večer připluju do mariny v anglánském městě Falmouth a ona je úplně plná. (Pravda, jsou tam někde ještě dvě další, ale kdo by je za stmívání, v mrholení a ve skoro šestkovém větru hledal?)
Vedle pontonů je spousta bójí. Co takhle upíchnout se na nějakou z nich? Kousek dál je vyhrazené místo pro kotvení. Tuhle možnost jsem zvažoval, lodí okolo zakroužil, ale ať jsem čuměl, jak jsem uměl, vycházelo mi, že když se otočí vítr, budu zasahovat do plavební dráhy. Nakonec jsem "upytlačil" bóji. Soukromou. Ráno mi to přijel oznámit harbour master. Nu co, přespal jsem, a když se u pontonu uvolnilo místo, přesunul jsem se.
A teď pointa – ale není moc veselá. :(
Vztaženo na velikost lodi, se kterou jsem připlul (necelých deset metrů): Stání u pontonu 24 Ł, stání na bóji (jsou tam i návštěvnické) 18 Ł a... (kur...) stání na (vlastní) kotvě... 16 Ł. TO JE TEDA NÁŘEZ I PRO MĚ!!!!

Lynx
FerenCS
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod FerenCS » pon črc 08, 2013 8:48 am

lynx píše:Vztaženo na velikost lodi, se kterou jsem připlul (necelých deset metrů): Stání u pontonu 24 Ł, stání na bóji (jsou tam i návštěvnické) 18 Ł a... (kur...) stání na (vlastní) kotvě... 16 Ł. TO JE TEDA NÁŘEZ I PRO MĚ!!!!

Lynx

...asi boli na školení v HR :) ...a potom že Chorvatsko je drahé :D ...ale aspoň tam kúria a teplá voda je v cene :lol: :lol: :lol:
Monty
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Monty » sob črc 13, 2013 11:24 am

Snaha vyplout jesti marná. Vítr si hraje na schovávanou,jedna anticyklona za druhou,někdy nelogicky jdoucí ve formacích ještě míň logických a nebýt alespoň denní brízy,tak tady i racci pojdou horkem. S/Y Henry (Van der Stadt) s Edou a Katkou se pomali chystá jít opět na vodu,tak doufám,že na Korsiku vyrazíme spolu....dříve,jak koncem příštího týdne to ale nebude a i pak si budeme muset do plachet asi foukat sami. Loefsteker se líně houpe na kotvě na Etang de Thau, já mu v tom ještě línějc sekunduju,Sonja přiletí zpět na loď asi až na Sardínii a všude miliarda turistů.Už aby bylo po sezoně .
Good save the Queen.

Obrázek

Obrázek

Katka s Edou.

Obrázek

Královna na kotvě.

Obrázek

Edo a já.

Obrázek

Katka.

Obrázek

Obrázek

Na fejzbůku jsem udělal stránku
http://www.facebook.com/PodPlachtamiKolemSveta
,je tam více fotek....nahrát je tam je trochu jednodušší a rychlejší,jako sem.

howk
Monty
Monty
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Monty » čtv črc 18, 2013 8:15 pm

Známý prodává Raymarin ST 7000,cena je 900,-€ !!! Pokud by ho někdo chtěl,tak ať písne SZ a nebo mail,je možnost ho doručit do Česka autem.

Obrázek

howk
Monty
Monty
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Monty » čtv srp 15, 2013 12:06 pm

Jenom ve zkratce něco z plavby ze Sete(Fr) do Alghera(Sardinie). Plavba byla nudná,vítr nikde a když fouklo,tak slabounko rovno do čumáku.Plout v tom se dalo jenom velice pozvolna,nebo motorovat.Sete a Alghero jsou od sebe vzdálené cca 265 Nm a u dobrého větru by to byla plavba na dva dny. Nicméně....naplul jsem 370 Nm a plul jsem to šest a půl dne. Vítr jsem měl jenom prvních 12 hodin od vyplutí a i to ze začátku do čumáku,pak se stočil a plul jsem na předobok,docela solidně. Pak už to šlo s větrem dolů vodou.Rozhodl jsem se plout přímo,bez zastávky a asi třetí den potkávám Francouzkou letadlovou loď,která,jak viděla tu marnost plachtění mi raději šla z cesty. Doprovázená třemi torpédoborci hlídkovala asi 30 Nm od Fr.pobřeží v mezinárodních vodách.... Na čtvrtý den plavby mně Neptun pověsil na udici asi 20 kilového tuňáka pravého. Hned jak sem ho dostal na palubu,tak se mně z něho zvedl kufr....těch ryb je už trochu moc. Šel do lednice a posádka,jenž dorazila 2.8 ho pak jedla 3 dny. Stěží jsem se na to mohl dívat a tak jediné,co jsem z něj pozřel byly karbanátky. V Algheru jsem se postavil na kotvu hned vedle portu,bo cena za marinu byla hodně i na koně.....85,-€ za noc a do druhého srpna jsem stál na kotvě tam. Kotvení v místě,kde jsem stál nebylo nic moc,dno zarostlé trávou,mezi tou čouhaly šutry,ale kotva vydržela i dvoudenní mistrál o síle cca 25-30kn. Na Sardinii je horko....někdy příšerné a tak děkuji Bohu,že jsem lukny otočil tak,že se otvírají od přídě lodi. Ale i s tím je někdy odpoledne v lodi přes 30°c. Krátky report z plavby po západním pobřeží přidám později,a i když jsem si myslel,že srazit se s jinou lodí je na moři stejně pravděpodobné,jak vyhrát sportku,tak v repotru to bude i o tom,jak sportku nesázím,ale asi jsem raději měl......S netem je to nedobré,tak ho musím lovit,jak to jde. Trochu fotek jsem dal na Facebook,bo nahrát to sem s tímhle netem je skoro nemožné.

Á propos....pluji teď na Sicilii a Maltu.Chce li někdo se přidat na dva týdny,ať písne...Vyplouvám 2.9 +- den-dva z Trapani na Maltu a pak zpět...Do Trapani(Sicilie) lítá Ryanair z Bratislavy za pár grošů.

Ale aby se neřeklo,že je pes hovado,alespoň záznam z plavby...je to jako ožratej delfín.

Obrázek
Monty
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Monty » pon srp 19, 2013 6:44 pm

Zvedám kotvu a práším na Sicílii....Plout asi nechce nikdo,bo nemám LD,tak na Maltu asi poprášíme sami se Sonjou... :D

God save the Queen.

hovk
Monty
Monty
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Monty » ned srp 25, 2013 10:21 am

Konečne přifouklo a plujume tak,jak se plout má. Prášime na sever Sicilie z tady tech šutrů,jenž leží u zapadního pobřeží Sicilie. S plne zrefovamýma plachtama drncáme kolem 6 kn, vítr bok,zadobok do 20kn v nárazech,Mates leží v kokpitu a dle barvy pleti předpokládám,že započne fotosyntézu....a to jsou vlnky do 3/4 m. Kde to píchmeme na kotvu zatím nevím,se uvidí. Mates za chvilku odlétá domů z Palerma a já se někam z lodí do 1.9 zašiju. Pak ,dá li Bůh a dožijeme ve zdraví, se budeme kodrcat pomalu na Maltu.

howk
Monty
Monty
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Monty » čtv srp 29, 2013 2:14 pm

Trochu to tady zanedbávám,ale moc volnej chvilek k psaní není,a když je,tak se raději válím na palubě a chlemtám pivo. Dorazil jsem ze San Vito lo Capo do přístavu v Trapani,prý hlavního města Cosa Nostry na Sicilii. Město a okolí se jeví moc hezky,kotvím uvnitř portu a budu tady cca dva dny.Trapani port má jednu specialitku...musíte se před příjezdem hlásit vysílačkou v přístavu,ti vám musí dát povolení k vplutí do portu a řeknou vám,kde máte zakotvit. Po zakotvení se musíte hlásit opět,nicméně komunikace s portem je bezproblémová,mluví s vámi uctivě a slušně,na konci komunikace poděkují za kooperation a vše probíhá v klidu. Zanedbání téhle povinnosti vás vyjde draze,Frantíky vedle vyšla 300 ,-€. O nutnosti se hlásit jsem ale věděl od Simona,nového známeho s 12 metrovou plachetnicí z Říma,jehož jsme potkali ještě na Sardinii a pomohli mu s vadným rolfokem.
Na lodi jsem zůstal sám,a na Maltu taky popluji sám. Poslední člen posádky doslova dezertoval z lodi a to stylem údivným,že i všechny věci tady nechal.Já se mu zase tak moc nedivím,bo loď a moře snášel velmi,ale opravdu velmi zle,v podstatě mu bylo zle i na kotvě u klidné hladiny a počas plavby byl buď nadopovanej medikamenty proti nevolnosti,a pomalu u toho usínal a nebo nabýval barvu chlorophylu a ještě tejden plavby,započal by fotosyntézu :lol: .Hold,moře opravdu není pro každého ;) .
Letošek je vůbec trochu černej,mnoho lidí,co znám svoji pouť po mořích prostě vzdala a u některých je mně to i docela líto.Důvody jsou vesměs zhruba stejné,až na výjimky jsou to už nepřiměřené náklady na provoz lodě, cikus,co z moře dělá hlavně charter a sváteční jachting a neustále rostoucí omezení,příkazy a nařízení,jenž se pomalu,ale jistě začínají na moři udomácňovat tak,jak se už dávno zabydleli na pevnině. Smutná ukázka komercionalizmu poslední liberální zóny téhle planety.
Vítr není a asi ani brzo k plavbě na Maltu nebude,za dva dny se stavím ještě v Marsale,podívat se po okolí a prý mám ještě vymoct dluh,jenž má k jedné známé jedna nejmenovaná společnost.....ale i když je to 23 litrů,zastřelit se za to tady nenechám . Na ptáky jsme krátcí
Chci ještě napsat stručnej report ze Sardinie,ale jaksi furt není kdy a chuť. Jsu ze westcoast trochu zklamanej,Sicilie je mnohem hezčí,ale proto,že jsem tam přídí v noci u plavby podél pobřeží rozpáral jeden bakelitovej,sedmimetrovej člun,tak si snad později k tomu najdu chvilku.A i fotky nějaké vyštrachám.
Provoz na moři v Itálii v srpnu nápadně připomíná Chorvatsko,ba co víc,v mnoha ohledech ho i předčí...Lidí a lodí tolik,že když ráno vyplouvají a večer se vrací do portu,člověk nezbytně nabývá dojmu,že ty porty jsou nafukovací,bo jinak je to asi jako 41 členná cikánská rodinka bydlící s jedním koněm a dvouma kozama v garzonce.
Ale sezona končí.Už poslední srpnový týden je toho tady trochu méně a příští týden to bude,jako když utne.Stav lodí a lidí na moři a u nich padne na cca 20% a koncem září už po nich nezbude ani památky. Na moři budou jenom ti,co tam mají být a do května pohoda,klídek,tabáček. Pak ten cirkus začne pomalu na novo.
Fotky sem dostat teď je víceméně nemožné,bo nevím,čím to je,ale už cca dva dny jde tenhle server prabídně. Pár jich je na fejzbůku.

howk
Monty
Monty
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Monty » úte zář 10, 2013 1:17 pm

Tak...už to vypadá,že snad ve čtvrtek vypluji ze Sicilie směr Malta.Ze dvou předpokládaných dnů tady straším už dva týdny,nicméně v klidu a pohodě. Vítr bude sice ostřejší,ale nejspíš to bude lepší,jak tady to čekání na vítr. Frantíci od vedle odpluli na Sardinii a zůstal jsem tady na kotvě na dva dny sám.S Frantíkama ale byla legrace a opět jsem byl hostem na lodi,kde se dobře vaří...každej den. Jednou jsme to s tím pastisem trochu přepískli a nechtěli mně pusti ani do člunu,že opilej nemůžu řídit a musel jsem přespat tam.
Na moři čas plyne trochu jinak,než na suchu,ale tady mně to trochu vyvádí z omylu.V pátek ráno mě v 6.30 budí rybáři. Ječí mně vedle lodi...ochrápanej lezu ven,bo jsem nabyl dle řevu dojmu,že se něco nedobrého děje.Nedělo se nic. Stáli vedle mně na cca 8 metrovém člunu a jestli nechcu koupit rybu.Ukazují,co nachytali...bída,po tom bych se pod vodou ani neohlídl. Posílám je do pryč,bo jak vidím ty ryby,opět se mně s toho zvedá kufr. Chtě nechtě už do betle nelezu,uvařím kafe,šluknu cígo a kolem 8.00 jdu do města.Město spí,teprve se začíná probouzet,turisti zmizeli a vidět jenom pár lidí,sedících na ranním kafe.Otevřeny jsou jenom takové ty malé místní taverny,ale dávám si tam kafe taky.Ten klid je až strašidelnej. Musím koupit kredit,olej do generátoru a něco k jídlu tak jdu směrem k centru.
Kolem 11.00 je vše vybaveno,nakoupeno a valím opět na loď. Něco mne furt mate a v tom tempu,v jakém se tady žije si připadám jako maniak ...a to jdu opravdu sice rychlejc,ale zase ne moc. Předsi jenom začalo zase péct a to maso musí co nejdříve do lednice.Chtě nechtě musím zpomalit a ploužit se z nohy na nohu,jako zbytek obyvatelstva tady,bo koukaj na mně jako na šílence. Prdnu na to a jdu si raději sednou opět na kafe....to jesti dobrá taktika,pozorujíc to zaspané tempo kolem zklidňuju. Pak už tempem taky připomínám lemru a pomalu se došourám k člunu a vyrazím zpět na loď.
Je tady teď už klid a pohoda ...asi bych si rychle zvykl. .
Trapani je staré město. Bohužel ale,jestli už nedostatek peněz a nebo i možná trochu nezájem působí trochu zchátralým dojmem a soudě dle některých skvostů architektury od období gotiky,přeš budovy nesoucí prvky renezance a baroka soudím,že dobu své největší slávy má už dávno za sebou. Nicméně staré město je pořád čistě jižanské,což se o zbytku města už moc říct nedá,bo třeba vedle nádherného kostela více jak 600 let starého někdo postaví sklobetonovou budovu a to tak,že se málem dotýkají a celkově to pak budí trochu nekompatibilní a rozpačitý dojem (teda spíše příšernej dojem). Městskej architekt tady teda vkusem opravdu asi moc neoplývá. Je to škoda...ono i ty staré skvosty někdejší architektury jsou poznačené někdy necitlivou rekonstrukcí a když ne,tak se o to postarají sprayeři...tak a těm bych tady opravdu ruce polámal.
Město nepatří k turistickým destinacím,hojně vyhledávaných,ale díky přístavu a vodní dopravě,plus mezinárodní letiště hned kousek za humny tady z něj dělají přestupnou stanici.Bohu díky,sezona je u konce a život se zase tady dostává do tempa jemu už nejspíše historicky vlastnímu a kromě číšníků a prodavačů tady ve městě není vidět jinej,ekonomicky činnej pohyb.
Inu....má přifouknout. Vítr má dosahovat sílu 20-25 kn (35 v poryvech) a budu to chytat přímo od prdele. Nepředpokládám,že by se vlny mohli zvednout nad 3 metry,nicméně budou jedovaté,bo se budou srážet ze zbytkovým vlněním jdoucí z přesně v protisměru,jenž způsobili docela dlouhé a silné větry z SE. Lodí to bude cloumat ze strany na stranu,ale plavba by neměla trvat déle než jeden a půl dne,tak se to vydržet snad bude dát. Ale fakt se mně do toho moc nechce...tady opravdu jeden zleniví jako Sicilan
Na Maltu jsem docela zvědav. Tak dá li Bůh a dožijeme ve zdraví,písnu opět něco zpod stínu Maltézského kříže.
God save the Queen.

howk
Monty

P.S.: Foto z Trapani je zase jenom na Facebooku na stránce www.facebook.com/PodPlachtamiKolemSveta . Ono cpát to sem po kouskách je moc i na koně,a ten má větší hlavu. Nemožnost vytvárění fotogalerií mně nutí to řešit takhle a dokud nerozběhnu web(což v současné situaci vidím bledě) asi to jinak nepůjde.
Monty
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Monty » stř zář 18, 2013 11:09 am

V sobotu jsem dobruslil na Maltu.Co jsu tady,pořád se něco děje,nestíhám ani pořádně vystřízlivět a už se zase někde něco chystá,počasí je výborné a i když dnes trochu přifukuje,je vedro klid a pohoda.
Plavba byla dobrá až na to,že ze začátku foukalo zcela něco jiného,jak se domnívali ústavy pro choromyslné meteotrotly,což způsobilo to,že jsem doplachtil až v sobotu na poledne. Celej pátek foukalo mně přímo od prdele,ale tak čistě,že jsem za celej pátek musel odhalzovat tak deset krát,no v pátek podvečer už funělo v nárazech přes 30 kn,vlnky se zvedli skoro ke třem metrům,a Loefsteker se v nich jenom líně pohupoval ze strany na stranu,s naplno zrefovanou hlavaskou a malou kosou vepředu se pomalu,s klidem a grácií jenom jemu vlastní kodrcal k cíli....že je 13. a ještě k tomu pátek mu zcela jistě bylo plně putna.Z pátku na sobotu vítr zeslábnul a v sobotu ráno a dopoledne jsem se coural už jenom cca 2-2.5 uzle na pořád čistej zadek,líně a pomalu.
Kotvení je tady trochu hlubší...stojím na kotvě vedle Yacht clubu v Msidě na 22 metrech s 75 metry řetězu ve vodě a zdá se doposud,že to drží dobře.To ale netuším,jak půjde kotva ven.Ustál jsem tady bouřku,která dovalila v pondělí nad ránem,vítr dosahoval v nárazech přes 40 kn,ale bylo to jenom cca hodinové extempóre a pak byl zase klid a i když jsem pro jistotu měl nastartovanej motor,nebylo nutno ho použít..
Hned v sobotu se připájím k předoslavě Bóžových narozenin,pak jdeme na večeři a v neděli slavíme v Yacht clubu už naplno. Poznávám pár nových a zajímavých lidí,prubnu místní specialitu,králíka na garliku a víně a celkově to byla povedená a příjemná neděle...Bóžo dík.
Včera jsem měl na lodi návštěvu...Tolik Dr. jsem pohromadě snad ještě ani neviděl a to jich v pátek bude asi na lodi daleko více kdy,dá li Bůh, vyplujeme si trochu zaplachtit,zarybařit a dát pár piv jenom tady do večera kolem komínu. Počasí je dobré,je horko,tak se tady prozatím vegetí náramně a Boža něco vzpomínal,že v sobotu se snad bude něco někde grilovat,tak to tady nemá konce kraje. Jdu najít nějakej solidní krám na jídlo...doposud nebyl čas a zásoby pomalu mizí. Hodlám si příští týden vyjít přímo do starýho města,do Vallety, trochu to tam prošmějdit a shlédnout,prubnout trochu místní kuliny a udělat taky pár fotek.
Na lodi teď panuje až neskutečná pohoda a klídek a doufám,že to tady tak vydrží po celou dobu mého pobytu na Maltě. Každej tady mluví anglicky,takže není problém nikde s ničím,internet tady mají 10Gb za dvacet juro,nafta kolem 1.30,-€ a benzín 1.50,-€...proti Itálii zlatý. Tempo je tady čistě jižanské . Tak se lidičky doma držte,neumrzněte a nezoufejte....tady je dobře :D

howk
Monty

Á propos, pár fotek je zase na Fejzbůku a kdyby se někdo chtěl přijít ohřát sem a trochu zaplachtit,volné místo se najde.
Monty
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Monty » čtv zář 26, 2013 11:05 am

Dneska Loefsteker dostal nové servisní baterie.Staré šli do kytek po roku a půl a 2 x 170 Ah a ještě k tomu kvality nevalné bylo tak na hraně.Byli to levné baterie a tak i fungovali a taky odpochodovali. 2 x 200 Ah v AGM(deep cycle) bateriích by snad mohlo stačit a nezbejvá,jenom doufat,že vydrží trochu déle. Dostat tyhle 70 kilové kousky v jednom člověku na místo byl malej porod a tady v tom horku se mne teklo jako z vola :D . Ale jak říká Jura,člověk může být blbej,ale musí si umět vždy poradit.

Obrázek

howk
Monty
Naposledy upravil(a) Monty dne čtv zář 26, 2013 12:53 pm, celkem upraveno 1 x.
dedko
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 20

Příspěvekod dedko » čtv zář 26, 2013 11:55 am

Ahoj Monty

Gratulujem k novým baterkám a ak nie je tajomstvom, čo to stálo ?
Neznalým, môžeš prezradiť čo sú tie Marhasági ??? :?

Obrázek
Monty
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Monty » čtv zář 26, 2013 12:11 pm

Ano Dedko....je to maznice na hřídel a chlazení výfuku....a baterie...??? Koupil jsem je lépe, jak výborně :D

Obrázek

Obrázek

howk
Monty
Monty
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Monty » pon zář 30, 2013 1:30 pm

Uff,uff....weekend byl těžce náročnej a kdyby mi nebylo teď tak šoufl,tak bych snad něco i napsal...Takhle jenom závěrečnej tah,jenž se ukončil v 5 hod. ráno odvezením Johna na jeho loď a Jeffa,Bóžu a Ráďu na břeh. Bóža původně dotančil na Loefstekera se svým dingy,ale to v pět ráno ne a ne naskočit...prý se taky uchlastalo :D .Byla to povedená akce,koupil jsem sice 5 kilo masa,ale polovina zbyla,bo trochu přifouklo,tak Jeff musel přinést jeho plynovej grill,k tomu donesl tygří krevety naložené v garliku a másle s bylinama,naložené hovězí,Bóža zase doma udělal dobrou živánskou a John donesl karton piva.Alkoholu nestačilo,tak jsme byli nuceni udělat před půlnocí výsadek na břeh a zásoby dokoupit. Teď mně čeká úklid lodí a oprava pumpy na h a j z l í k u ...Ale nejdříve to jdu rozdejchat...asi s aspirinem . :whist:

howk
Monty

Pár fotek zase na Facebooku,pro odpůrce alespoň jedna

Obrázek
Monty
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Monty » čtv říj 31, 2013 10:10 pm

Dřív,než dostanu nevyhnutelnej BAN,pro ty,co ještě zajímá život na moři a lodi,najdete mne na facebooku,nebo později na mým webu...Tohle opravdu postrádá významu...omlouvám se všem...mrzí mne to,ale není jiná cesta.

howk
Monty
Monty
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Monty » pát lis 08, 2013 11:14 am

...další rok uplynul a je zase po pouti. Je 8. listopadu 2013,na chlup rok,co Loefsteker pod mou taktovkou poprvé vyplul z Etang de Thau na moře. A že hned první plavba ze Sete(Fr) do Port Vendres(Fr),mimo jiného noční, nám hned provětrala pěkně faldy,o tom žádná.Když dneska dívám na vítr v Lyon bay,tak před rokem to tam vypadalo ták ňák stejně. Za ten rok,jsem s Loefstekrem napádloval skoro 7000 Nm,něco s posádkami,něco ve dvou,cca 2000 Nm sólo a i když to není moje roční maximum,je to,řekl bych tak akorát.Kolik se nachytalo tuňáků,ryb a jiné havědi už spočítati nelze a kolik padlo za vlast lahví Johnyho Stepaře...tak to už ani náhodou.Prosekali se dnami bez větrů,protančili bouře na Atlantiku i Lyon bay,užili kopec gžundy i chvíle zcvaklých prdelí, v zimě s nohama v teple na Kanárech,s prvním jarním dnem dotančíc do Gibu v buřině jako prase,se v létě poflakovali po Meditteránu a teď... tak to jsme se ňák zasekli na Maltě.
Co bych asi napsal k lodi,jako takovou malou roční rekapitulaci...??? hmmm,ani nevím. Snad jenom to,že něco lepšího k těmhle plavbám bych už asi těžko pořídil,že loď byla ve stavu praubohém,než jsem ji dostal na vodu a že nejsu ani v polovině prací,jest nutno napáchat,aby zase dostala zpět svůj glanc. Lufina je loď i konstrukce čistě cruisingové,z čehož jesti zřejmé,že rychlostní rekordy padat nebudou (max. napluto 143 Nm/24hod Port Venrdes-Mallorca) a že ve slabých větrech se zrovna drát dopředu nebude, zato v situacích,kdy jiné lodě už refujou nebo raději už ani nevyplouvají, se s klidem a grácií,snad jenom ji vlastní, dere kam má,vlny na bord moc nepustí a v podstatě i ve čtyřmetrových vlnách chodím se suchou nohou na procházky po teakové palubě.Její stabilita ve vlnách je až zarážející a dosti často budí pocit až falešného bezpečí,o čemž by mohli zpívat árie moje prasklé žebra už třetí den plavby. Rychlejší náběh do náklonu v plavbě na bok a předek mně sice trochu sere,nicméně má svoji mez a pak už se nepohne.Položit tuhle loď je snad nemožné a to jsem s ní už odstál asi tři spinouty. Že všude,kam dopluje budí kolem sebe dosti respektu,a na kotvě,nebo u mola raději lodě kolem dotahují lana,aby se náhodou nedostali Lufině na dostřel, mně dosti často docela i pobaví.
Á propos, zrovna teď stojí čelenem proti Kanadské Hellberg-Rassy 42 a Gi,valíc bulvy na ten tank proti sobě, jest mu s toho trochu mdlo, pak se překřižuje,obrátic oči k nebi v zoufalé modlitbě ateistu,raději se pak dívá jinam. Má to svoje výhody,bo nemusím chodit kontrolovat lana,dělá to za mně 5x denně a hlásí i sebemenší zádrhel.
Takže suma-sumárum....Lufina je výborná loď k dlouhým a těžkým plavbám, taktéž letní jachting po Adriatic lake by zvládla vysokým standartem,nicméně by byl pro ni trochu moc nudný a nedůstojný.Je to loď,co si na loď jenom nehraje, je postavená do každého počasí,v podstatě pluje sama a já to jenom tak nějak občas odkontroluju. V dohledné době bude potřebovat dodělat hull a board,bude potřebovat nové plachty a pak se pustím do interiéru. GO jednoválce v generátoru by taky nebylo už asi od věci,přetěsnit motor a dát mu nové papučky taky tak. Práce víc jak na farmě.
Sezona,i tady na Maltě je už definitivně v pánu. Zimu jsem měl původně trávit v drydock ve Fráni,což je taky důvod,proč letos,jako už tradičně na zimu neodplouvám na Kanáry,no ale i proto,že se situace trochu zkomplikovala a taky proto,že s větrem je to už teď docela divoké,začínám si pohrávat s myšlenkou zůstat na Maltě přes zimu....ale to berte s rezervou,zatím si s touhle myšlenkou jenom hraju,páč ono domů do Fráni bych fakt potřeboval a to hned z vícero důvodů.Nicméně, potkal jsem tady kopec sqělých lidiček,pár hezkých holek,vychlemtal snad jeden celej pivovar a užil plnou prdel srandy. Malta je k tomu jako vystřižená z časopisu Kosmopolitan a někdy jako z Playboye.
Inu...čert ví,jak to bude a snad ani ten ne,takže pokud by někdo z vážených účastníků zájezdu chtěl strávit vánoce,nový rok ještě v teple stínu Maltézského kříže,bude Loefsteker k dispozici a pro mně ať jest to další argument tady zůstat. Plout se dá kolem Malty,nebo pokud to větry dovolí zaplout na Sicílii do Siracus a nebo v podstatě cokoliv. Od koupaček v zátokách až po hardcore na moři. Každému co jeho jest.
My dear Lufi,happy new year on the sea...God save the Queen.
Svobodak
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 46
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Svobodak » pát lis 08, 2013 11:50 am

Normalne bych se Ti, Monty, do vlakna nemontoval, ted ale udelam vyjimku.
... Happy new year on the sea ... je OK, na ... happy New year ... je jeste brzy,
Pripijim tedy Tobe, Tve spolecnici a s presvedcenim, ze kazdy den je co slavit, pripijim i na to, ze uz zase mame 'VRSR' bez ztraty desitky (se ztratou nekolika dvanactek) za sebou ;)

Mej se, uzivej a pis o svem uzivani si.

Ahoj. Pavel
martinptacek
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 21

Příspěvekod martinptacek » pát lis 08, 2013 5:12 pm

gratuluji k roku plavby. Sám bych o celoroční dobrodružství na vlastní lodi stál. Nicméně co dělat, aby lidi platili i když jsem na lodi?
bozakafka
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod bozakafka » pát lis 08, 2013 6:08 pm

Ty uz jses na Malte :shock: :shock: :shock:
Monty
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Monty » sob lis 09, 2013 10:30 am

Pavle :cheers:
Mates,to je trochu složité,ale neboj,usmívej se,udělej money někde jinde a hajde na moře :D
Božo,sedím v Linda´s baru už dva měsíce,řvu na tebe do ručky na channel n°70 a nic. Nejspíš špatnej kanál...nebo jenom dekl. :blink:

howk
Monty
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » sob lis 09, 2013 11:40 am

Pěkné shrnutí. :thmbup:

Gratuluji ti Monty k pěknému a zajímavému prožití dalšího roku na moři. Protože to není až tak úplně to co bych chtěl já, nemůžu závidět. Ale na druhou stranu můžu obdivovat a to také činím. I když vždy nereaguji, čtu tvé reporty pravidelně a rád.
Ať se ti daří. :)

Zpět na