můj kůtr
Moderátoři: vilma, Pepa, smike
- geus
- zkušený harcovník
- Reputace: 40
můj kůtr
Ahoj možná jste si již všimli že prodávám svůj vysněný kůtr. není to tím,že se mi nelíbí či nemá peníze ale vidím už jen na jedno oko a ještě již nikdy nebudu moci kvůli sítnici dělat namáhavou činnost a to na této lodi se pak zvládnout nedá. těžko se s ní budu loučit to mi věřte. jeden den a život je vzhůru nohama
- AliceKarch
- návštěvník fóra
- Reputace: 4
- geus
- zkušený harcovník
no měl jsem 12 dioptriríí a šedý zákal odle někých banální operace. Po dlouhé době jsem zase viděl a jel autem i bez brýlí oravdu nezvyk a radost a těšil se na novou sezonu. po 50 dnech v den narozenin to začalo. tmavá skvrna v oku a pokračovalo to a za 4 dni jsem byl ja John Long Silver. ještě mi schází ta dřevěná noha. operace sítnice prý proběhla docela dobře ale mám jí špatnou a již nebudu moc vidět a druhé oko pro jistotu taky zavařili lejsrem tak snad vydrží. Jenže nemohu nic těžkého dělat a v tom je ten problém. A na takové lodi a vše kolem se s těžkou prací počítá a přijít i o druhé oko tak to by byl konec. jiní říkají nerodávej aspoň ted s páskouna oku budu oravdový pirát tak asi zase skončím u malého kajuťáčku tak 5,5 metru to se ještě dá. 

Ahoj.
Říká se, že když nejde o život, jde o "censored". (Pardon, sem to slovo patří). Horolezci říkají : " Dokud žijem , je všechno O.K. " Je to o tom, že život a zdraví je nad všechny poklady a majetky světa. A nikdo s tím nic neudělá. Ber to tak, že mohlo být ještě hůř. Furt kolem nás lítají ve vzduchu infarkty a rakoviny a podobný jiný potvory.
Jestlí máš v pořádku tlak a cévy, nebude to s tou nemožností fyzické práce tak horký. Ale nebudeš moci přikládat lopatou celý hodiny do kotle, nebudeš smět nahrazovat rukama jeřáb, nebudeš smět koukat hodiny do počítače nebo televize, nebudeš smět svářet a chránit oči jen ledabyle drženou kuklou, budeš muset nosit tmavé brýle za slunečních dní atd...
Zakotvi loď někde na místě, které máš rád a udělej z ní hausbót. Určitě budeš moct občas kousek popojet a na práci si najmeš plavčíky. Neudělají práci přesně jako ty, ale udělají tu práci pod tvým dozorem. A malou kajutovku budeš mít, když tě chytne toulavá.
Já vím, že se mi to mluví, ale možná není nutné překopat zcela styl života z hodiny na hodinu. Možná ještě ne. Držím ti palce a když vidím fotku lodi, jsem s tebou. Jak to napsal Monty, jednou to budeme řešit všichni. Ale fakt je ten, že někdo se toho řešení nemusí dožít.
Zdravím, Petr.
Říká se, že když nejde o život, jde o "censored". (Pardon, sem to slovo patří). Horolezci říkají : " Dokud žijem , je všechno O.K. " Je to o tom, že život a zdraví je nad všechny poklady a majetky světa. A nikdo s tím nic neudělá. Ber to tak, že mohlo být ještě hůř. Furt kolem nás lítají ve vzduchu infarkty a rakoviny a podobný jiný potvory.
Jestlí máš v pořádku tlak a cévy, nebude to s tou nemožností fyzické práce tak horký. Ale nebudeš moci přikládat lopatou celý hodiny do kotle, nebudeš smět nahrazovat rukama jeřáb, nebudeš smět koukat hodiny do počítače nebo televize, nebudeš smět svářet a chránit oči jen ledabyle drženou kuklou, budeš muset nosit tmavé brýle za slunečních dní atd...
Zakotvi loď někde na místě, které máš rád a udělej z ní hausbót. Určitě budeš moct občas kousek popojet a na práci si najmeš plavčíky. Neudělají práci přesně jako ty, ale udělají tu práci pod tvým dozorem. A malou kajutovku budeš mít, když tě chytne toulavá.
Já vím, že se mi to mluví, ale možná není nutné překopat zcela styl života z hodiny na hodinu. Možná ještě ne. Držím ti palce a když vidím fotku lodi, jsem s tebou. Jak to napsal Monty, jednou to budeme řešit všichni. Ale fakt je ten, že někdo se toho řešení nemusí dožít.
Zdravím, Petr.
Kurňa něco je špatně, mám podobné příznaky. Asi budu muset zajet k očnímu......Ismael píše:Ale nebudeš moci přikládat lopatou celý hodiny do kotle, nebudeš smět nahrazovat rukama jeřáb.

Promiň Geusi toto zlehčení. Cítím s tebou.
Je sice pravda to co píše Ismael v úvodu, ale jenom do doby kdy je svým novým hendikepem limitovaný ve svých zájmech. Někdy až tak že je musí přehodnotit. U nás majitel střelnice stál u holky co si zaplatila kondiční střelbu, v jednu chvíli si prohnala hlavu koulí, a chudák Laďa jak stál u ní a snažil se jí zabránit, koule přes ni mu vletěla do oka a spánkem ven. Jedno oko úplně v čudu, druhé odchlíplá rohovka a vidí jenom rozmazané stíny. Mobil čte z pěti centimetrů a s lupou. Prvotřídní střelec, prvotřídní rozhodčí, vše v trýbu.
Ale už i náš pokročilý věk (to zlehčení) je limitující a štve to, když je člověk jinak zdravý a nedá to co dal před 10...20...30ti lety. No co už fčil.
Tak se drž chlape

- geus
- zkušený harcovník
Díky za podporu já vím možná se to ustálí. JJ na žernoseky dojedu a můžu tam být celé léto já vím. bojím se povodní to tu je masakr a musím jí vždy nechat na řece a modlit se že vše bude držet. Těžce bych se s ní loučil já vím. já jsem lně zdráv tlak 120 na 80 a vše ok. nikdy jsem nekouřil a posiloval. to je na tom to nejhorší. možná to vídím moc černě a čas vše ukáže ale věřte ten pocit jak se vám to oko ztmívá a ž nic nakonec nevidíte bych nikomu nepřál. teď má člověk strach o to druhé. jasně na práci si vždy budu muset někoho najít a dělat jen to co neni namáhavé. Jinak ro Montyho kýl to má po celé délce ponor asi 160 - 155. a spodek 12mm železo. stěžně jsou demontované a nebyl by problém je tam d át. ale nikdy jsem o tom nepřemýšlel. motor 120h 6 válců DAF nikdy nevynechal spotřeba do 5 L jediný co mě těší že na ní vidím i z postele. možná se vše v dobré otočí
ahoj
ahoj,
chtěl jsem reagovat hned jak jsi napsal, zíral jsem na to a hlavou mi proběhlo
spousta situací, kdy mi volali kamarádi, po čerstvém lékařském zákroku,
zoufalí a neutišitelní........ jenom čas dovede ty limity určit!
počkej s rozhodnutím ještě chvíli, každá vada, každá změna zdrav.stavu se vyvíjí,
není třeba hned házet flinu do žita(labe,vltavy.......)
počkej půl roku......... po půl roce můžeš říct, že tvoje omezení je vícemémě definitivní,
ale zatím je tu ještě ta možnost, že se to zlepší.......................
KAŽDÁ vada,porucha, pooper.stav se vyvíjí, řeči doktorů jsou na samé hranici alibismu,
(vím to, sám jsem jeden z nich....)
drž se, jsou to blbé dny, ale ty přejdou a zase se budeš
radovat..... ty, řeka a všecho co chceš...........
P.S.:s těma plavčíkama to není vůbec blbý nápad........
P.S.S.:a nebo, jestli to balíš, kompletně, tož dojeď sem na jižní Moravu,
upijem tě ............
sek
chtěl jsem reagovat hned jak jsi napsal, zíral jsem na to a hlavou mi proběhlo
spousta situací, kdy mi volali kamarádi, po čerstvém lékařském zákroku,
zoufalí a neutišitelní........ jenom čas dovede ty limity určit!
počkej s rozhodnutím ještě chvíli, každá vada, každá změna zdrav.stavu se vyvíjí,
není třeba hned házet flinu do žita(labe,vltavy.......)
počkej půl roku......... po půl roce můžeš říct, že tvoje omezení je vícemémě definitivní,
ale zatím je tu ještě ta možnost, že se to zlepší.......................
KAŽDÁ vada,porucha, pooper.stav se vyvíjí, řeči doktorů jsou na samé hranici alibismu,
(vím to, sám jsem jeden z nich....)
drž se, jsou to blbé dny, ale ty přejdou a zase se budeš
radovat..... ty, řeka a všecho co chceš...........
P.S.:s těma plavčíkama to není vůbec blbý nápad........
P.S.S.:a nebo, jestli to balíš, kompletně, tož dojeď sem na jižní Moravu,
upijem tě ............
sek
- geus
- zkušený harcovník
Dnes kontrola v nemocnici tak jako vypadá to velice dobře a hojí se to.Ale nic se nemění v tom že letos mám po sezoně a do budoucna sílu omezit na minimum. Já nepiju já pak moc vyvádim Už je mi trochu i lépe protože ten pocit jak oko kyždou hodinu sleplo a pak jen černo fuj to nikomu nepřeju. díky držím se od vody mě nikdo nedostane to néééé. a že jí kolem sebe mám.
- Wlady
- aktívní jachtař
- Reputace: 4
david píše:držím palce ať se ti to dál neposere a nepropadej panice. na prodej milovaný lodě je čas vždycky!
Tohle jsou zlatý slova. Drž se a mysli pozitivně! Čas a víra umí někdy zázraky...
Můj případ: Cca před 2 lety jsem se ráno probudil a špatně viděl na levé oko. Horní půlka zorného pole úplně slepá, zbytek rozmazaný. Naklusal jsem na oční (kontakt přes kamarády, primář známé nemocnice, jmenovat nebudu...viz dále). Diagnosa: cévní příhoda v oku (prasklá cévka v sítnici, spodní polovina zalitá krví). Různě mě mučili, včetně opakovaného vypalování nově se tvořících cévek v sítnici laserem. Trochu jsem se (laicky) bránil, protože mi tím vypalovali slepá místa, ale tvrdili mi, že to jinak nejde, protože je to prevence proti prasknutí těch nových cévek. A že je to jedno, protože už na to oko stejně nikdy normálně neuvidím. A řekli mi to poměrně ohleduplně = brýlové sklo budete mít na levé straně jen proto, aby vám na to oko nefoukalo...
Jak se krev postupně vstřebávala, začínal jsem vidět, ale obraz v celém zorném poli totálně zdeforovaný, takže na ho... Nejhorší bylo, že to moje zrakové centrum nějak nepobralo a ten zkřivený obraz z nemocného oka mi rozmazával celkový zrakový vjem, takže pokud jsem chtěl "normálně" vidět, musel jsem ho zavřít.
Jeden známý doktor, nikoli očař, ale starý (v obou smyslech toho slova) praktik mi řekl, vydrž, ono se ti to srovná, i když třeba až za pár let. Tak jsem se vykašlal na další laserovou terapii, resp. i na pana primáře a nechal tomu volný průběh.
Výsledek: Dnes vidím téměř normálně. Deformace zorného pole se skoro srovnaly (dokážu tím okem jakž takž i číst) a jediné co mě štve, jsou ta slepá místa na sítnici, která mi vyrobili dokroři, protože ten můj známej prorokuje, že se mi to nejpozději do roka srovná úplně.
Wlady
- geus
- zkušený harcovník
zdravím všehcny tady. Tak jsem po dvou letech opustil mé molo. baterie mi vyndali 120ah a necgtělo se mi kupuvat nové startovací když je po sezoně tak jsem naše 8 let starý a jen 90ah. nabil je a co byste řekli funguvaly a ještě to chytlo dříve než jsem stačík klíček vrátit kolega na to čubrněl jak to lehce po takové době chytlo . ujel jsem jen 3km a zpátky zakotvit tak snad to ještě jednou projedu jinak na oko nic moc nevidím ale stále jen bez fyzické zátěže. tak snad za rok to bude lepší tak dobrou zimu a na jaře snad někam dorazím.