Reeds Nautical Almanac 2012

Tipy od čtenářů pro čtenáře na zajímavé knihy s lodní tématikou

Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa

lynx
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 418

Reeds Nautical Almanac 2012

Příspěvekod lynx » čtv pro 01, 2011 3:14 pm

Ahoj, máte někdo praktické zkušenosti s tímhle almanachem?
(Např. zde: http://www.amazon.co.uk/Reeds-Nautical- ... 539&sr=1-1)
Obsahuje následující věci:
700 chartlets, Harbour facilities, Tide tables and streams, 7500 waypoints, International codes and flags, Weather, Distance tables, Passage advice, Area planning charts, Rules of the road, Radio information, Communications, Safety, First Aid, Documentation and Customs - as well as a free Reeds Marina Guide.

Zajímalo by mě, jak podrobné jsou mapky, popisy marin, plavební rady (passage advice), plánovací mapy atd.
Dík za každou zkušenost, o kterou se podělíte. :)

Lynx
tatinecek
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 6

Příspěvekod tatinecek » čtv pro 01, 2011 3:57 pm

REEDs Almanach = Vynikající pomocník pro plavbu v Severním moři, kolem Británie, La Manche ,Irska až po Gibraltar. Je v něm jen kousek Dánska,Holandska,Belgie a Německa. Mapky pro kotvení přehledné. Pokud by si chtěl nějakou oblast Anglie prozkoumat podrobně , je lepší pilot oblasti. Pokud jen projíždíš, tak je víc než dostačující tento Almanach.
Až budu mít čas, tak sem dám seznam pilotů a map Severního a Irského moře, Galície , co mi zbyly a nebudu je tedˇnějaký rok potřebovat. Taky mám pilota pro NOrsko. Pro Shetlandy a Orkneje existují skvělé piloty , včetně podrobných map proudů. Skotsko má mapy na způsob" Karty male". Když budeš něco víc potřebovat vědět pošli SZ.
kecemis
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Příspěvekod kecemis » čtv pro 01, 2011 4:10 pm

Trosicku predstavu si muzes udelat z korekci pro tento almanach

Korekce pro Reeds almanac
kecemis
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Příspěvekod kecemis » čtv pro 01, 2011 4:12 pm

toms
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 10
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod toms » čtv pro 01, 2011 4:24 pm

Lynxi ne nadarmo se knize říká Sailing Bibles. Je tam vše co potřebuješ pro plavbu v dané oblasti a velice podrobně a přehledně. Třeba s francouzkou příručkou nesrovnatelné.

Kniha obsahuje tabulky přílivů a odlivů jen pro daný rok. Takže když ji chceš požít i další rok tak potřebuješ tabulky přílivů vlastní, ale to není problém si je sehnat jinde. Ostaní se zase tak rychle nezmění. Almanac se vydává pro několik oblastí, ten co odkazuješ obsahuje evropské pobřeží Atlantiku od Dánska po Gibraltar a v recenzi na 2012 píšou i Azory + Maroko, to moje vydání 2010 mám pocit neobsahuje.
Jestli chceš mohu ti přinést Almanac ukázat Ke kormidlu jestli něco příště zorganizujeme. Já na atlantické pobřeží tahám vždy sebou ten svůj než abych riskoval, že na lodi nebude.

Jo a kam že se to chystáš?

Tomáš
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod lynx » čtv pro 01, 2011 4:44 pm

Tatíneček: Pilot oblasti obsahuje také přílivy a mapy proudů? Podrobněji? Pro Shetlandy a Orkneye mám atlas proudů a nějaké mapy, o pilotu uvažuji.
Kecemis: Bezvadné, přesně to jsem potřeboval, abych si udělal představu. Mapky vypadají skvěle.
Toms: Aktuální tabulky přílivů se dají získat na internetu. Mapky a proudy, passage advice – to se příliš nemění. Odpověď na Tvoji otázku je výše. Ale nic není jisté – záleží na tom, jestli mi půjčí loď. Napsali, že to prověří u pojišťovny, ale zatím nic. Jj, u Kormidla bych si v Almanacu rád zalistoval. Když to půjde ...

Dík všem za odpovědi a rady!
windward
moderátor
Reputace: 62

Příspěvekod windward » čtv pro 01, 2011 4:53 pm

mel by tam byt uvnitr take Nautical Almanach. Hotnoty oprav pro nasledujici leta najdes snadno (mohu vysvetlit, jak se pocitaji).
lynx
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod lynx » čtv pro 01, 2011 4:57 pm

windward píše:mel by tam byt uvnitr take Nautical Almanach ...

To mě také zajímalo, ale v popisu jsem ho nenašel. :(
No, na příští rok NA stejně budu mít od Libora. :)

windward píše:Hotnoty oprav pro nasledujici leta najdes snadno (mohu vysvetlit, jak se pocitaji).

Formou nějakého kurzu? Už dlouho žádný nebyl. :D

Dík.

Zpět na