No nedá mi to nereagovat na TW:
pokud na lodi radio máš, tak na něm musíš umět komunikovat, v opačném případě mě napadá analogie s
Poťemkinovými vesničkami a Neptun stůj při každém, kdo někoho takového v nouzi potká
Je to každýho věc, jak se kdo staví ke svým povinostem a potřebám, mám takový dojem, že součástí
papírů na vysílačku je i zkouška z angličtiny a to že někdo jde ke zkoušce nepřipraven (resp. se
mechanicky našprtá pár frází bez znalostí hlubších souvislostí) považuji za nezodpovědné.
ono koneckonců v emergentí situaci asi těžko budeš listovat slovníkem a přehrávat si výslovnost
aby jsi udělal dobrý dojem
to si budeš muset vystačit s tím co už umíš a zase je to jen o odpovědnosti každého jednotlivce
vůči sobě i ostatním do čeho se pouštím (ono třeba v tom chorvatsku angl. asi zas tak žhavá nebude, ale jistě se tam neplaví jen češi a chorvati,ne?)
to jen na okraj.
jinak osobně považuji podobné počiny za velmi chvályhodné a nemyslím, že je to nepoužitelné, považuji za přínosnou
každou věc, která mi rozšiřuje obzory v tom co mě baví.
Anglicky vládnu myslím celkem slušně slovem i písmem a přesto o koupi nějakého jacht. slovníku uvažuji, protože
odborné výrazy jsou trochu jiná liga, než hovorový jazyk, mimojiné ti to třeba umožní lépe se orientovat na zahraničních servrech,
nasávat informace a zkušenosti z různých zdrojů a zapomeň na to, že ti běžný internetový překladač
přeloží odborné výrazy správně a v kontextu daného problému.......
Vždy mě nazvedne ze židle něčích 100 důvodů proč něco nejde, jak je něco zbytečné a dělá to na mě dojem,
že se takhle vždy ozve hlavně ten, kdo o dané věci NIC neví, protože kdyby věděl, tak mlčí a neodrazuje ostatní.
Ono to přísloví "kdo nic nedělá, nic nepokazí" se nesmí brát doslova, jasně že jeden slovník nevyřeší něčí
problém s cizím jazykem je to jen slovník, ale posune tě dál, třeba jen o malý krůček..........
Ovšem jen pokud má člově zájem se někam posouvat,že?
Nic ve zlým, doufám, že jsem se nikoho nedotkl, ale musel jsem..............
sek
P.S. VikyCZ, zase jsi mě královsky pobavil , nejdřív ta "flexibilní rada" v topicu baťák a teď to (foneticky):vot ár jů sinkin ebaut?
to nemá chybu

, čéče kam na to chodíš?
EDIT: přidáno PS