Ransomovky
Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa
- maxik1958
- zkušený harcovník
- Reputace: 36
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ransomovky
A myslíš že se dostane i do našich kin? Koukám že je akčnější, ale stejně tam bude asi málo krve 

- Danar
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 14
Měl jsem si sednout, aby mě to mohlo zvednout ze židle? 
No, popravdě zvedlo. Říkám si - proč? Asi kvůli zisku a přišel jim původní příběh moc nudný(?). Podle mě by udělali hodně lidem mnohem větší radost, kdyby zfilmovali některou jinou knihu ze série. Takhle to třeba zaujme ty, co to neznají a fanoušky to nepotěší.
Samozřejmě se na to podívám, třeba se mi to bude i líbit, když zkusím zapomenout souvislost s knihou. Ale v hloubi duše budu mít pocit, že původní příběh znásilnili...

No, popravdě zvedlo. Říkám si - proč? Asi kvůli zisku a přišel jim původní příběh moc nudný(?). Podle mě by udělali hodně lidem mnohem větší radost, kdyby zfilmovali některou jinou knihu ze série. Takhle to třeba zaujme ty, co to neznají a fanoušky to nepotěší.
Samozřejmě se na to podívám, třeba se mi to bude i líbit, když zkusím zapomenout souvislost s knihou. Ale v hloubi duše budu mít pocit, že původní příběh znásilnili...
Až do první půlky dobrý, ale pak to začne
Ono i v původní knize byla kriminální zápletka - tady ji akorát "poněkud rozvedli"
Ale atmosférou se mi to líbí.

- Danar
- pravidelný návštěvník
Tak jsem se na to včera podíval (anglické znění s titulky). Pokud bych to hodnotil bez spojitosti s původním filmem a knihami, tak je to docela pěkný film. Sice mi režie, kamera a střih trochu nesedí, nevím, jak to nazvat, možná horká jehla? S některými detaily si hlavu nelámali. Například Vlaštovka plachtí s povolenými otěžemi a okolo lodě jsou vidět vlny od tažného člunu, při první plavbě na ostrov hledají pláž k přistání a v záběru je široký písčitý břeh, nebo kapitán Flint má na sobě snad fleecovou(?) mikinu se zipem u krku, což mi nějak dobově nesedí. Ale s rýpáním do těhle detailů lezu na nervy i sobě, natož jiným
. Herecké výkony jsou velmi dobré, obsazení se povedlo, obzvlášť divoké oči Nancy v podání Seren Hawkes jsou opravdu pohledem divoké amazonky. Vyprávění příběhu mi nepřijde úplně hladké, ale možná je to tím, že mi v hlavě naskakovaly souvislosti a scény, které ve filmu nejsou zachyceny.
V porovnání s předlohou a původním filmem to je bída. Autoři se snažili nacpat do filmu víc scén a příběhu s dospěláky (zřejmě kvůli širšímu publiku), což mě přišlo trochu násilně naroubované. Je zajímavé, že na IMDB jsou na prvních místech uvedené dospělé postavy a až potom hlavní dětští hrdinové. Na ČSFD je uvedeno jen pár dospělých. Chybí mi ve filmu původní silná atmosféra příběhu dětí na plachetnicích, o které se rodiče nemusí bát, spíš je dle mého názoru kladen větší důraz na dospělácké trable kapitána Flinta. Jo a Titty přejmenovali na Tatty
Takže jako film bez návaznosti na původní příběh hodnotím jako lepší průměr. S přihlédnutím k příběhu, jak ho napsal A.R. nebo jak je zachycený v původním filmu, je to úlet
.
V obou případech asi nikdo nic nezkazí, když se na něj podívá

V porovnání s předlohou a původním filmem to je bída. Autoři se snažili nacpat do filmu víc scén a příběhu s dospěláky (zřejmě kvůli širšímu publiku), což mě přišlo trochu násilně naroubované. Je zajímavé, že na IMDB jsou na prvních místech uvedené dospělé postavy a až potom hlavní dětští hrdinové. Na ČSFD je uvedeno jen pár dospělých. Chybí mi ve filmu původní silná atmosféra příběhu dětí na plachetnicích, o které se rodiče nemusí bát, spíš je dle mého názoru kladen větší důraz na dospělácké trable kapitána Flinta. Jo a Titty přejmenovali na Tatty

Takže jako film bez návaznosti na původní příběh hodnotím jako lepší průměr. S přihlédnutím k příběhu, jak ho napsal A.R. nebo jak je zachycený v původním filmu, je to úlet

V obou případech asi nikdo nic nezkazí, když se na něj podívá

- maxik1958
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
Danar píše:Měl jsem si sednout, aby mě to mohlo zvednout ze židle?
No, producenti koupili práva na všechny knihy, takže se třeba dočkáme dalšího pokračování.....
- lynx
- zkušený harcovník
- Reputace: 417
Danar píše: Jo a Titty přejmenovali na Tatty![]()
To je úžasná ukázka politické korektnosti. To jméno totiž podezřele připomíná anglické slovo tit nebo tits.
Něco podobného se stalo v amerických verzích filmu The dam busters (česky Ďáblové v oblacích), kde se pes velitele perutě jmenuje Nigger. V Americe však Trigger.
Blbé a smutné!

- Danar
- pravidelný návštěvník
lynx píše:Danar píše: Jo a Titty přejmenovali na Tatty![]()
To je úžasná ukázka politické korektnosti. To jméno totiž podezřele připomíná anglické slovo tit nebo tits.
Něco podobného se stalo v amerických verzích filmu The dam busters (česky Ďáblové v oblacích), kde se pes velitele perutě jmenuje Nigger. V Americe však Trigger.
Blbé a smutné!
To mě ani nenapadlo se nad tím takhle zamyslet. Zeptal jsem se strýčka Googla a opravdu je význam "ženské poprsí". V tom případě bych to docela chápal, i když nevím, jestli s tím třeba běžní angličané mají nějaký problém. Docela by mě to zajímalo. Podle webu se slovo titty v tomto významu objevilo už počátkem 18 století. Jako jméno postavy ho A.R. použil o 200 let později. Možná to bývalo běžné jméno...

- maxik1958
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
Ještě jsem to nedokoukal, je to odfláknutý, Vlaštovky utopí sirky, oheň nemůžou rozdělat, ale petrolejkama svítěj....no uvidíme jak dál 

- maxik1958
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem to dokoukal.......no......