Ransomovky

Tipy od čtenářů pro čtenáře na zajímavé knihy s lodní tématikou

Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa

maxik1958
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 36
Kontaktovat uživatele:

Re: Ransomovky

Příspěvekod maxik1958 » čtv srp 11, 2016 12:43 pm

A myslíš že se dostane i do našich kin? Koukám že je akčnější, ale stejně tam bude asi málo krve :roll:
Danar
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 14

Příspěvekod Danar » čtv srp 11, 2016 1:14 pm

Měl jsem si sednout, aby mě to mohlo zvednout ze židle? :)

No, popravdě zvedlo. Říkám si - proč? Asi kvůli zisku a přišel jim původní příběh moc nudný(?). Podle mě by udělali hodně lidem mnohem větší radost, kdyby zfilmovali některou jinou knihu ze série. Takhle to třeba zaujme ty, co to neznají a fanoušky to nepotěší.

Samozřejmě se na to podívám, třeba se mi to bude i líbit, když zkusím zapomenout souvislost s knihou. Ale v hloubi duše budu mít pocit, že původní příběh znásilnili...
lemming
nováček na fóru
nováček na fóru
Reputace: 6

Příspěvekod lemming » čtv srp 11, 2016 3:06 pm

Až do první půlky dobrý, ale pak to začne :) Ono i v původní knize byla kriminální zápletka - tady ji akorát "poněkud rozvedli" :crazy: Ale atmosférou se mi to líbí.
Danar
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Danar » pon bře 06, 2017 1:06 pm

Tak jsem se na to včera podíval (anglické znění s titulky). Pokud bych to hodnotil bez spojitosti s původním filmem a knihami, tak je to docela pěkný film. Sice mi režie, kamera a střih trochu nesedí, nevím, jak to nazvat, možná horká jehla? S některými detaily si hlavu nelámali. Například Vlaštovka plachtí s povolenými otěžemi a okolo lodě jsou vidět vlny od tažného člunu, při první plavbě na ostrov hledají pláž k přistání a v záběru je široký písčitý břeh, nebo kapitán Flint má na sobě snad fleecovou(?) mikinu se zipem u krku, což mi nějak dobově nesedí. Ale s rýpáním do těhle detailů lezu na nervy i sobě, natož jiným ;). Herecké výkony jsou velmi dobré, obsazení se povedlo, obzvlášť divoké oči Nancy v podání Seren Hawkes jsou opravdu pohledem divoké amazonky. Vyprávění příběhu mi nepřijde úplně hladké, ale možná je to tím, že mi v hlavě naskakovaly souvislosti a scény, které ve filmu nejsou zachyceny.

V porovnání s předlohou a původním filmem to je bída. Autoři se snažili nacpat do filmu víc scén a příběhu s dospěláky (zřejmě kvůli širšímu publiku), což mě přišlo trochu násilně naroubované. Je zajímavé, že na IMDB jsou na prvních místech uvedené dospělé postavy a až potom hlavní dětští hrdinové. Na ČSFD je uvedeno jen pár dospělých. Chybí mi ve filmu původní silná atmosféra příběhu dětí na plachetnicích, o které se rodiče nemusí bát, spíš je dle mého názoru kladen větší důraz na dospělácké trable kapitána Flinta. Jo a Titty přejmenovali na Tatty :(

Takže jako film bez návaznosti na původní příběh hodnotím jako lepší průměr. S přihlédnutím k příběhu, jak ho napsal A.R. nebo jak je zachycený v původním filmu, je to úlet :).
V obou případech asi nikdo nic nezkazí, když se na něj podívá :)
maxik1958
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod maxik1958 » pon bře 06, 2017 1:13 pm

Danar píše:Měl jsem si sednout, aby mě to mohlo zvednout ze židle? :)

No, popravdě zvedlo. Říkám si - proč? Asi kvůli zisku a přišel jim původní příběh moc nudný(?). Podle mě by udělali hodně lidem mnohem větší radost, kdyby zfilmovali některou jinou knihu ze série. Takhle to třeba zaujme ty, co to neznají a fanoušky to nepotěší.

Samozřejmě se na to podívám, třeba se mi to bude i líbit, když zkusím zapomenout souvislost s knihou. Ale v hloubi duše budu mít pocit, že původní příběh znásilnili...

No, producenti koupili práva na všechny knihy, takže se třeba dočkáme dalšího pokračování.....
lynx
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 417

Příspěvekod lynx » pon bře 06, 2017 2:06 pm

Danar píše: Jo a Titty přejmenovali na Tatty :(

To je úžasná ukázka politické korektnosti. To jméno totiž podezřele připomíná anglické slovo tit nebo tits.
Něco podobného se stalo v amerických verzích filmu The dam busters (česky Ďáblové v oblacích), kde se pes velitele perutě jmenuje Nigger. V Americe však Trigger.
Blbé a smutné! :(
Danar
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Danar » pon bře 06, 2017 2:34 pm

lynx píše:
Danar píše: Jo a Titty přejmenovali na Tatty :(

To je úžasná ukázka politické korektnosti. To jméno totiž podezřele připomíná anglické slovo tit nebo tits.
Něco podobného se stalo v amerických verzích filmu The dam busters (česky Ďáblové v oblacích), kde se pes velitele perutě jmenuje Nigger. V Americe však Trigger.
Blbé a smutné! :(

To mě ani nenapadlo se nad tím takhle zamyslet. Zeptal jsem se strýčka Googla a opravdu je význam "ženské poprsí". V tom případě bych to docela chápal, i když nevím, jestli s tím třeba běžní angličané mají nějaký problém. Docela by mě to zajímalo. Podle webu se slovo titty v tomto významu objevilo už počátkem 18 století. Jako jméno postavy ho A.R. použil o 200 let později. Možná to bývalo běžné jméno... :?
maxik1958
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod maxik1958 » pon bře 06, 2017 10:52 pm

Ještě jsem to nedokoukal, je to odfláknutý, Vlaštovky utopí sirky, oheň nemůžou rozdělat, ale petrolejkama svítěj....no uvidíme jak dál :roll:
maxik1958
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod maxik1958 » sob bře 11, 2017 12:01 pm

Tak jsem to dokoukal.......no......

Zpět na