Libor píše:Ono toho až tolik nového zase nebude
Já ještě pořád jezdím s 777. Cenné jsou právě dopsané vlastní poznámky

Noveho urcite bude a ma byt co. Tech 80 zatok navic nepovazuju za nesmysl. Na jedne strane je to urcite marketingovy tah, na strane druhe se muze zatoka lehce dostat mezi ty "pocitane" napriklad tim, ze v ni mistni vysadi boje.
Taky miru aktualizace jiz stavajicich planku a informaci bych nepodcenoval. Stacilo mi nedavno na lodi porovnat moje starsi vydani 808 a novejsi 808 JardyF a byla tam spousta rozdilu. Napriklad se znatelne zpresnily planky malych ostrovnich vesnickych pristavu. Na Jadranu se docela cile stavi a je spousta relativne novych mol, bazenu, boji ...
Souhlasim, ze vlastni poznamky jsou dulezite, ale pokud nekdo jezdi jenom rekreacne, tedy na tyden, dva, tri za rok, pokazde do jine oblasti, po par letech Pristavy a zatoky docela zastaraji a clovek pak dorazi do zatoky, kde jsou nove nastrazene boje s pilnym vybercim nebo zmatene objizdi vesnickou zatoku a hleda, kde ze je to male molicko se tremi metry, kdyz je tu jenom ta velka trajektova obluda.
Ja osobne pouzivam osmicky taky pro planovani plavby, predevsim pri hledani mista na zakotveni/vyvazani na noc. Co nejaktualnejsi informace pro mne maji velky vyznam, protoze pri tydenni plavbe rad zajedu alespon na jedno kotviste, kde jsem jeste nebyl. Cim cerstvejsi informace v pilotovi, tim mensi je pravdepodobnost nejakeho nemileho prekvapeni.