Jachtařský magazín/časopis/měsíčník/občasník - který?

Odkazy na zajímavé video a filmy s jachtařskou tématikou, TV a rozhlasové pořady, apod.

Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa

MarekB
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Jachtařský magazín/časopis/měsíčník/občasník - který?

Příspěvekod MarekB » ned led 06, 2013 11:18 am

Hezký den,

máme tu zimní období a českých končinách toho na vodě moc neudělám a tak bych si alespoň rád početl a načerpal přes zimu nějaké informace... Chci se tedy zeptat, zda by někdo uměl doporučit nějaký jachtařský magazín/časopis/měsíčník/občasník?

Zatím jsem narazil na Yachting revue a pak na Yacht magazine...

Je mezi nimi nějaký zásadní rozdíl v kvalitě/kvantitě textů? Který byste volili nebo doporučili jiný v češtině?

Děkuji za radu
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 153

Příspěvekod Denis » ned led 06, 2013 11:30 am

Pre začiatočníka je dobré všetko. Ak vieš nemecky, tak potom Yacht, ak si motorista tak BOOTE, špička je aj Palmstek, ak vieš anglicky tak Yachting the day. V českých časopisoch mi začalo vadiť, že sa začali prispôsobovať snobom. Značná časť bola venovaná mega jachtám a super luxusným motorákom a pre lodičkárov dokopy nič. Testy lodí, motorov, oblečenia boli povrchné a myslím že výťaz bol vždy jasný vopred. Už roky české /slovenské/ časopisy nekupujem. To čo ma zaujíma je na Jachting.info :) Ale ako som uviedol na začiatku, pre začiatočníka je všetko prínosom. Žial, aktuálny stav nepoznám.
Libor
bez hodnocení
Reputace: 191
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » ned led 06, 2013 11:32 am

Odebíral jsem nějakou dobu oba. Nejprve jeden, potom druhý.
Nakonec jsem předplatné zrušil. Stále více reklamy a převzaté recenze na megajachty, které mě nezajímají. Témat co mě zajímá stále méně.
Jsou +- stejné.

Kup si nějaké číslo jednoho a potom druhého ve stánku s tiskem a uvidíš sám. Co se líbí jednomu, nemusí se líbit druhému a naopak
Richard
věčný začátečník
věčný začátečník
Reputace: 82

Příspěvekod Richard » ned led 06, 2013 11:40 am

Kdysi jsem kupoval Vodní revue, pak Yachting revue i Yacht magazine ... a už je tomu dávno, co jsem je přestal kupovat - mám na ně podobný názor jako Libor a když se mi příležitostně dostene některý z nich do ruky, tak si jej opakovaně potvrzuji. Léta odebírám Yachtin monthly a Practical boat owner - oba jsou výborné.
Michal123
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 5

Příspěvekod Michal123 » ned led 06, 2013 11:44 am

Pokud umíš polsky je tady zdarma Wiatr:
Odkaz
geronimo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 201
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod geronimo » ned led 06, 2013 11:57 am

Yachting revue má od ledna nového šéfredaktoka, tak třeba to bude lepší.
Problém je, že tyto (oba) časopisy žijou z reklam a ne z prodaných výtisků. Jejich hlavní cíl je bohužel zisk vydavatele a až pak odborně informovat. Čí chleba jíš................. :?
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » ned led 06, 2013 12:31 pm

Naprosto přesně jako Libor a Richard. Vypadá to, že si to každý musí zažít sám a většinou dojde ke stejnému závěru.

Odebíral jsem přes deset let Yacht, několik let to prohodil s Revue. Prvních asi pět let to mám i svázané. A už tak dva roky neberu nic. Množství reklamy, recenze megajachet a věcí mě nezajímajících. Když někam jedu, koupím si namátkou nějaké číslo na zabití času, jinak nemusím.
marin
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod marin » ned led 06, 2013 3:16 pm

Naprosto se ztotožňuji s výše uvedenými názory na česká "jachtařská" periodika. Vždy když si nějaké to číslo koupim, spíš mě to znechutí, než potěší. Bohužel.

Časopis, který mě naprosto vyhovuje a můžu směle doporučit, je americký Cruising World. Kupuji si ho do svého Ipadu, číslo za €3.59, roční předplatné €21.49, což je cena prakticky nižší než u českých časopisů a je to skvělé čtení od začátku do konce...
korki
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod korki » ned led 06, 2013 4:06 pm

Absolútne súhlasím s Baharisom, Liborom a Denisom. Nie som ochotný dať peniaze za časopis, kde ma zaujme max 25%. Zbytok sú reklamy, megajachty, luxusné člny a pod. To všetko sa dá nájsť na youtube.com a na homepage stránkach výrobcov megajachiet.
Mne už pár rokov nosia z Anglie mesačník yachting monthly. Síce nemám všetky čísla, ale rád ho čítam. Zároveň sa zlepšujem v angličtine, učím sa námornú angličtinu. Čítam ho dlhšie, lebo ho čítam so slovníkom. Angličtina je jazykom na mori, s ňou sa dohovoríš aj mimo Chorvátska. Ak trochu rozprávaš po anglicky, vrelo odporúčam. Ak Ti ho nemá kto nosiť, tuším sa dá objednať aj v elektronickej podobe.

Korki
pik
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 43

Příspěvekod pik » ned led 06, 2013 4:31 pm

Ahoj,
také se přidávám k názoru Libora. To už je daleko užitečnější tohle fórum, i když se to tady občas zvrhne do debat o h.... ;) a taky se občas nějakej zajímavej článek objeví na stránkách ČANY
Zbiry
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 11

Příspěvekod Zbiry » ned led 06, 2013 5:50 pm

Mel jsem predplatne na JR. Ted uz rok nic a jen semtam neco koupim podle obsahu. Jinak online na netu :D
Pefry2012
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Pefry2012 » ned led 06, 2013 7:23 pm

Ahoj, ten yachting monthly jste si objednali primo v UK nebo to nekdo prodava i v CR?
dik
petr
Richard
věčný začátečník
věčný začátečník
Reputace: 82

Příspěvekod Richard » ned led 06, 2013 7:41 pm

Objednáš to na http://www.ybw.com/subscribe
Zatím (a je tu už více jak 5 let) došla všechna čísla.
Jura
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 20

Příspěvekod Jura » ned led 06, 2013 8:33 pm

Díky marinovi za tip na Cruising World.

Já jsem tři roky odebíral Practical Boat Owner (PBO) (www.pbo.co.uk), dva roky papírově a jeden rok elektronicky. Teď mi vypršelo předplatné a už bych potřeboval změnu, takže to na rok zkusím.

Jinak PBO určitě taky doporučuju, je tam spousta různých tipů, hlavně při opravách lodí, zajímavé příběhy z moře, informace o novinkách, např. programech a různých zařízeních, taky celkem užitečné testy a srovnání. Samozřejmě obsahuje reklamu, ale přijatelné množství. Jediné, co mi trochu vadilo, že tenhle časopis je opravdu primárně zaměřený na Velkou Británii, takže doporučené mariny, kotvení, tipy na výlety, apod. se týkalo hlavně této oblasti. Ale jinak dobrý :) .
Stanislav
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 50

Příspěvekod Stanislav » ned led 06, 2013 9:31 pm

Asi je to zajímavé jenom pro lidi z Prahy ale pokud má někdo zájem tak PBO je v ČANY k půjčení/přečtení (odebíráme papírovou verzi).
spuzva
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 22

Příspěvekod spuzva » ned led 06, 2013 11:29 pm

geronimo píše:Yachting revue má od ledna nového šéfredaktoka, tak třeba to bude lepší.
Problém je, že tyto (oba) časopisy žijou z reklam a ne z prodaných výtisků. Jejich hlavní cíl je bohužel zisk vydavatele a až pak odborně informovat. Čí chleba jíš................. :?

nemyslím, že by předchozí šéfredaktor - Dan Vodička - dělal špatně časák. Obecně u obou časopisů je problém s penězi a samozřejmě je otázkou, kolik peněz do nich chtějí majitelé vrátit zpět. Českej rybník je malej na dva časopisy tohoto zaměření, YR má náklad cca 4,5 tis, ale vysokou remitendu, atd...
V lednovém čísla mají oba časáky články o Vendee Globe a o regatě Jabuka, to není určitě dobře.

Ze zahraničních doporučuju určtě Yachting MOnthly a německý Yacht. Oba jsou velmi dobré.
MarekB
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod MarekB » pon led 07, 2013 6:27 pm

Velice děkuji za informace...

Jen to tedy vypadá, že se té angličtině začnu věnovat ve větší míře dříve, než jsem to čekal... I když už tak dost pozdě...

Ještě jednou díky
david
moderátor
Reputace: 234

Příspěvekod david » pon led 07, 2013 7:23 pm

ještě bych doplnil pro kamnáře německej

http://www.boote-magazin.de/aktuell.html

tady nemá cenu kupovat vůbec nic :hmm:
rb
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 5

Příspěvekod rb » úte led 08, 2013 9:20 pm

Já si kupoval německý Yacht. Němčinu vládnu leda se slovníkem, ale když jsem narazil na zajímavý článek tak jsem ten čas do toho vrazil. Časopis se věnuje logicky nejvíce dění na Baltu a články tomu odpovídají, rozhodně se tam ale dá najít spousta inspirace.

Zpět na