Volvo Ocean Race Game
Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa
Re: re:
karaya2 píše:levém ? Kam teda všichni jedou
nejrychlejší cestou do cíle - aspoň si to každej myslí

Ti co jedou severně se zase začnou vracet...
Na sever proti jihu je nas zvedavejch vic.
Neobvykle jsem se nehonil za lepsim vetrem, tak jsem zvedav na nasledky rozhodnuti opustit dav nasledujici powerof.
Prijde mi to dost vyrovnane. Staci par stupnu pootoceni vetru. Neptun rozhodne.
Uz mam zase zelenou sipcicku.
ad GreenDragon: proste kousek posunu stranku a je mi to fuk.

Neobvykle jsem se nehonil za lepsim vetrem, tak jsem zvedav na nasledky rozhodnuti opustit dav nasledujici powerof.
Prijde mi to dost vyrovnane. Staci par stupnu pootoceni vetru. Neptun rozhodne.
Uz mam zase zelenou sipcicku.

ad GreenDragon: proste kousek posunu stranku a je mi to fuk.
Libor píše:A na co je a kde se bere zelená sipcicka???
Ta je od jerryxe v podpisu a indikuje zmenu v poradi oproti predchozimu stavu.
Uz se nam to zacina srovnavat. Vypada to na remizu - jizni kridlo a ty co otocili drive. Powerof na to jde jinak, to vyckame k boji.
Hlaseni pro jizni kridlo o drive uspesnych lodich na cele jizniho kridla: HedgeHog, Zevensterk, FunkMonkey.
Kdyby jste vedeli o nekom dalsim s nekolika vysledky v 1. 100 tak mi ho nahlaste. Kolektivni rozhodovani je jednodussi.

Tusi nekdo kdy bude tocit jizni kridlo na boji?! Ja nejdele po zmene vetru, otazkou je zda nezacit drive.
mpako píše:Oresaci budou tocit dolu k boji nejspis az zitra rano, do te doby nad 43.30
(si teda myslim ted)
Otazkou je kdy je pro tebe rano? Jestli v 9, tak uz budes davno za bojkou

Aktualne to vidim na kurz boje od zmeny vetru. Zrovna mi vychazi obepluti boje na cas odchodu na obed.

A pak kudy za boji? Sever ci vychod?
mpako píše:zatim to vypada na 7.30
ve slabem vetru velke vykony
Koukal jsem na predpoved a nestacil se divit,

Radost bude mit severni kridlo a zejmena Powerof.
A mpako ma pravdu s casem prekroceni 43.30 N.
EDIT: jeste by nas jiznaky mohla zachranit chyba programatoru. Ze by tu predpoved soupli o 1 stupen na jih (to by pocasi odpovidalo cca predpovedi z rana).
- mpako
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
moje odhady pochazeji z vypoctu Bulharskeho kolegy ktery aktualizuje svoje stranky novym hernim vetrem v predstihu a taky pomuze se stanovenim kurzu.
tak a tajemstvi je venku (tedy ono bylo venku i predtim na foru hry...)
adresa je http://sail.zezo.org/
a ja uz nikdy nevyhraju
(
tak a tajemstvi je venku (tedy ono bylo venku i predtim na foru hry...)
adresa je http://sail.zezo.org/
a ja uz nikdy nevyhraju

smike píše:jak krásný bylo žít v nevědomosti a používat klasický jachtařský programy a svůj odhad..![]()
to už je o tom jestli člověk dokáže sedět u PC a přesně plnit rozkazy prográmků..
Ma tam par drobnych chyb. Napr. jezdi uhly k vetru 76-79, vzhledem k charakteristikam plachet je dle me lepsi jet 75 a 80 slozit to dohromady
Ale jinak to pocita fakt dobre a ty sprinterske etapy jsou uplne zabite.
Ale je to jako v realu SW ukaze kam lze dle predpovedi dojet a clovek si urci misto a jede dle pristroju.
Posledni veci co zustava hrou je nepresnost predpovedi.
Programator je dobry a hru asi znicil. Leda ze by zavedli kontinualne se menicici vetry a lepsi casovac prikazu.
Severnejsi strana byla mnohem rychlejsi, ale dle me jenom kvuli tomu poslednimu pocasi.

Edit: Dalsi chybou planovace na tom webu je, ze jezdi maximalne proti vetru i ve slabych vetrech. Kdyz jsou sousedni vetrne sektoru pootecene ci prijde brzo zmena vetru, tak maximalni stoupacka je spatne. Bohuzel jde pouze desetiny nm.
- Bilardos
- aktívní jachtař
- Reputace: 4
mpako píše:adresa je http://sail.zezo.org/
Velice zajímavá adresa. Napřed jsem z toho byl vykulený co a jak. Po rozdívání musím říct, že je to velmi šikovná pomůcka

jeste k http://sail.zezo.org/
- nebyt toho, tak neudelala spousta lodi 1.5 dne pred cilem minule etapy chybu a nebyl jsem ve stovce
- nekteri jedinci jedou podle predpovedi po 6 ti hodinach - coz se muze vymstit nebo naopak
- chybi oceneni riskantnosti cesty - neukaze mnohem bezpecnejsi cestu s rozdilem v desetinnach procenta a neumi planovat plavbu vzhledem k potrebe spanku/prace/..
- vitr ve hre je posunut asi o 30 min proti 9/21 utc
- Ja myslim, ze je to uzitecny nastroj, ale clovek pri pouziti musi myslet
Jeste k tomu jak pocita hra trasu:
- pocita desetiminutove useky - dle pocatecni pozice a nastaveni plachet
- proto lidi mohli na startu teto etapy lidi 4 hod preskakovat mezi vetry a najet 4nm na 16 nm na zbytek (ja jsem aspon pochopil jak hra pocita posun lodi)
Urcujici cas pro stav plachet je 0zrejme 0min, 10 min. 20 min .. po cele - takze radsi memint kurz a plachty aspon 2 minuty pred.
Takze mezi 00 a 10 min muzete zmenit plachty a kurz klidne 20 krat, ale platit bude stejne to posledni nastaveni pred zmenou.
Ad zavodni navigacni SW:
dle jmena znam: B&G Deckman for Windows
Ve VOR maji urcite aspon dva druhy SW od ruznych vyrobcu na kazde lodi.
- nebyt toho, tak neudelala spousta lodi 1.5 dne pred cilem minule etapy chybu a nebyl jsem ve stovce

- nekteri jedinci jedou podle predpovedi po 6 ti hodinach - coz se muze vymstit nebo naopak
- chybi oceneni riskantnosti cesty - neukaze mnohem bezpecnejsi cestu s rozdilem v desetinnach procenta a neumi planovat plavbu vzhledem k potrebe spanku/prace/..
- vitr ve hre je posunut asi o 30 min proti 9/21 utc
- Ja myslim, ze je to uzitecny nastroj, ale clovek pri pouziti musi myslet
Jeste k tomu jak pocita hra trasu:
- pocita desetiminutove useky - dle pocatecni pozice a nastaveni plachet
- proto lidi mohli na startu teto etapy lidi 4 hod preskakovat mezi vetry a najet 4nm na 16 nm na zbytek (ja jsem aspon pochopil jak hra pocita posun lodi)
Urcujici cas pro stav plachet je 0zrejme 0min, 10 min. 20 min .. po cele - takze radsi memint kurz a plachty aspon 2 minuty pred.
Takze mezi 00 a 10 min muzete zmenit plachty a kurz klidne 20 krat, ale platit bude stejne to posledni nastaveni pred zmenou.
Ad zavodni navigacni SW:
dle jmena znam: B&G Deckman for Windows
Ve VOR maji urcite aspon dva druhy SW od ruznych vyrobcu na kazde lodi.
- mpako
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
SW taky treba Expedition
ke hre - 10ti minutovky jsou popsany velmi dukladne v podpore ke hre hlavne v casti o nabourani do ostrovu a vyprosteni. takze nic noveho.
ale zase to neni tak uplne jednoduche, zaridte si testovaci lod a zkuste pet minut tam a pet zpet... schvalne...
osobne se domnivam, ze vyznam bulharske stranky PetrM trochu precenuje, podle ohlasu na foru ma mnohem mene uzivatelu nez skvely vrtool, coz je super aplikace k planovani, zavodeni/hrani i zaznamu cele hry vcetne souperu (i pratel)
mejte se a fair vitr vsem
ke hre - 10ti minutovky jsou popsany velmi dukladne v podpore ke hre hlavne v casti o nabourani do ostrovu a vyprosteni. takze nic noveho.
ale zase to neni tak uplne jednoduche, zaridte si testovaci lod a zkuste pet minut tam a pet zpet... schvalne...
osobne se domnivam, ze vyznam bulharske stranky PetrM trochu precenuje, podle ohlasu na foru ma mnohem mene uzivatelu nez skvely vrtool, coz je super aplikace k planovani, zavodeni/hrani i zaznamu cele hry vcetne souperu (i pratel)
mejte se a fair vitr vsem
- Bilardos
- aktívní jachtař
- Reputace: 4
Pokud někdo používáte ten web toho bulhara, tak kontrolujte, kama vás vede. Mám jednu loď v propadlišti s místem 2xxxxx a vůbec se to neobtěžuje mě navigovat tu loď k povinné bojce a to ani k jedné z nic, ale rovnou k cíli či kdo ví, kam vůbec.
Jsem si stáhnul jejich demo. Sw vůbec nevadí nějaká pevnina a klidně to naplánuje přes.
smike píše:SW pro navigaci - Sail router - je pro Jadran a pracuje s větrem z ALADIN/HR..
Jsem si stáhnul jejich demo. Sw vůbec nevadí nějaká pevnina a klidně to naplánuje přes.