Incident na Orlíku - skútr vs. loďka
Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa
Re: Incident na Orlíku - skútr vs. loďka
Nechci toho floutka obhajovat, ale když si představím, co se mu od nehody honí hlavou, tak mu nezávidím. Kdysi jsem sestřelil autem ze silnice babku v maluchu a taky jsem z toho něl dost dlouho nervy v kýblu. Babce jsem tam způsobil těžké zranění a jediné co mě psychycky dalo dohromady, tak byla vyčůranost babky, která se i přez to, že jsem se jí snažil vyjít ve všem vstříc, aby nebyla škodná, tak se z toho snažila vytřískat co nejvíc se slovy: vaše maminka jako prokurátorka vydělává dost, tak to může zaplatit za vás. Udělat ale takovej průser, jako ten kluk, tak se asi nadobro sesypu jak domeček z karet.
Na druhou stranu si může snad každej z nás hrábnout do svědomí a vzpomenout si, co jsme se nadělali jako náctiletý za kraviny a co všechno se mohlo stát. Ne jeden z nás lítal jak hovado po vsi na fichtlu nebo jezdil autem bez papírů a mohli jsme taky udělat průser podobný tomuto.
Je to vůl, kterej podělal život ne jen rodině tý holky, ale i sobě. A trest taky nemá zrovna mírnej, jelikož se nejedná o vraždu, ale o neúmyslné zabití, což je velký rozdíl a může potkat každého z nás. Řeči typu tatínek to ua něj zacvaká jsou též bez znalosti poměrů v jejich rodině dosti nadnesené. Dle mého by mělo být plavidlo pojištěné, aby to pojišťovna uhradila zrovna tak jako když člověk někoho sestřelí na silnici. To co se stalo se stává na silnicích dnes a denně, jen s tím rozdílem, že to není tak medializováno. Tresty bývají podobné, až na to finanční odškodnění. Jelikož slečna byla jedináček, žijící pouze s matkou, tak při autonehodách pojišťovna (ne viník) v takovém případě vyplácí pozůstalým kolem 1/4mil na osobu.
JAK JSEM PSAL, NECHCI TOHO KLUKA OBHAJOVAT, ALE DLE TOHO CO JSEM SÁM ZAŽIL, TAK SI MUSÍ PROCHÁZET VNITŘNÍM PEKLEM i bez trestu od soudu.
Na druhou stranu si může snad každej z nás hrábnout do svědomí a vzpomenout si, co jsme se nadělali jako náctiletý za kraviny a co všechno se mohlo stát. Ne jeden z nás lítal jak hovado po vsi na fichtlu nebo jezdil autem bez papírů a mohli jsme taky udělat průser podobný tomuto.
Je to vůl, kterej podělal život ne jen rodině tý holky, ale i sobě. A trest taky nemá zrovna mírnej, jelikož se nejedná o vraždu, ale o neúmyslné zabití, což je velký rozdíl a může potkat každého z nás. Řeči typu tatínek to ua něj zacvaká jsou též bez znalosti poměrů v jejich rodině dosti nadnesené. Dle mého by mělo být plavidlo pojištěné, aby to pojišťovna uhradila zrovna tak jako když člověk někoho sestřelí na silnici. To co se stalo se stává na silnicích dnes a denně, jen s tím rozdílem, že to není tak medializováno. Tresty bývají podobné, až na to finanční odškodnění. Jelikož slečna byla jedináček, žijící pouze s matkou, tak při autonehodách pojišťovna (ne viník) v takovém případě vyplácí pozůstalým kolem 1/4mil na osobu.
JAK JSEM PSAL, NECHCI TOHO KLUKA OBHAJOVAT, ALE DLE TOHO CO JSEM SÁM ZAŽIL, TAK SI MUSÍ PROCHÁZET VNITŘNÍM PEKLEM i bez trestu od soudu.
- Zdenda12345
- zkušený harcovník
- Reputace: 73
Z toho mála co o tom vím si myslím, že měli oba stejně blbej nápad. Zhoupnout se na vlnách parníku. Jedinej rozdíl mezi nima je, že jeden měl rychlý plavidlo. Mají v tom nejspíš oba stejnou vinu.
- Felix
- zkušený harcovník
- Reputace: 152
- Kontaktovat uživatele:
No, stejnou vinu určitě ne, byla to dvě motorová plavidla na kolizním kursu, tam jsou pravidla pro vyhýbání naprosto jasná, ale zase to nebylo tak, že by skútr pramičku úplně ignoroval a napálil do ní napřímo. Začal s úhybným manévrem za pramičku na poslední chvíli a sklouznul po vlně, takže to nestihl. Vina je jednoznačně na něm, ale na příčině byla více jeho nezkušenost, nevyježděnost a špatný odhad, než nabubřelost ve stylu "já mám skútr a všechno mi musí z cesty."
- Clouseau
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 34
olin píše:
Kdyby to bylo jak říkáš, tak by se pár dnů po incidentu, sotva mu vrátili skůtr, neproháněl po Orlíku vesele dál, jako by se nic nestalo!!!
- LadaM
- aktívní jachtař
- Reputace: 97
Já když jsem viděl, za jakou chvilenku skůtr přejede Orlík v jeho nejširším místě u Radavy (a že jich tam přes víkend bylo), tak mě mrazilo.
Sám jsem se vyhýbal uprostřed vody třem hlavám přeplavávajícím na druhou stranu a to jsem se sunul necelé 2 uzle jenom na kosatku.
Při rychlosti skůtru můžeme jenom doufat, že to mají v paži.
Sám jsem se vyhýbal uprostřed vody třem hlavám přeplavávajícím na druhou stranu a to jsem se sunul necelé 2 uzle jenom na kosatku.
Při rychlosti skůtru můžeme jenom doufat, že to mají v paži.

- Michal1
- návštěvník fóra
- Reputace: 10
podla článkov, na ktoré ste tu dali odkaz, znalec ( ktorý určite mal všetky podklady) ktoré my nemáme, konštatoval, že jazdec skútru porušil predpisy, pramica nič neporušila.
Súd predpokladám rozhodoval v rámci zákonom ustanovenej trestnej sadzby, odsúdený mal viac poľahčujúcich okolností ( priznal sa a oľutoval, vek blízky veku mladistvých, pravdepodobne vedenie riadny života pred spáchaním skutku) takže nevidím dôvod, prečo nemohol súd rozhodnúť v rámci trestnej sadzby pri jej dolnej hranici, čo sa vo väčšie prípadov aj deje v iných veciach.
či mal výčitky svedomia a aké, to vie len sám dotyčný, každý sme iný.....(aj keď tom trochu pochybujem)
a vrelo odporúčam, nikomu neraďte, aby niekto niekoho zbil, a hlavne, tak aby to nerozchodil, dotyčný môže skončiť horšie než ten jazdec skútru ( v zmysle jeho odsúdenia), potom je tu v trestnom zákone ustanovenie o návode na trestný čin
Michal
Súd predpokladám rozhodoval v rámci zákonom ustanovenej trestnej sadzby, odsúdený mal viac poľahčujúcich okolností ( priznal sa a oľutoval, vek blízky veku mladistvých, pravdepodobne vedenie riadny života pred spáchaním skutku) takže nevidím dôvod, prečo nemohol súd rozhodnúť v rámci trestnej sadzby pri jej dolnej hranici, čo sa vo väčšie prípadov aj deje v iných veciach.
či mal výčitky svedomia a aké, to vie len sám dotyčný, každý sme iný.....(aj keď tom trochu pochybujem)
a vrelo odporúčam, nikomu neraďte, aby niekto niekoho zbil, a hlavne, tak aby to nerozchodil, dotyčný môže skončiť horšie než ten jazdec skútru ( v zmysle jeho odsúdenia), potom je tu v trestnom zákone ustanovenie o návode na trestný čin

Michal
- copy
- zkušený harcovník
- Reputace: 28
- Kontaktovat uživatele:
s tými výčitkami svedomia, alebo že si páchateľ ponesie v hlave vinu do konca života, s tým sa radi oháňajú na súdoch advokáti vinníkov.
Prax? Možno tak tretina, ak nie štvrtina. U nás jeden zrazil a zabil ženu na prechode, ešte aj "spoločenskú záruku" podľa soc. vzoru spisovali za neho susedia a kolegovia v práci. Vyviazol s podmienkou, dostal zákaz riadenia auta - a po veľmi krátkom čase napálil do auta v protismere, opitý ako čík.
Prax? Možno tak tretina, ak nie štvrtina. U nás jeden zrazil a zabil ženu na prechode, ešte aj "spoločenskú záruku" podľa soc. vzoru spisovali za neho susedia a kolegovia v práci. Vyviazol s podmienkou, dostal zákaz riadenia auta - a po veľmi krátkom čase napálil do auta v protismere, opitý ako čík.
No každopádně je kravina zakazovat plavbu v kluzu. Mělo by se omezovat pouze rychlost, protože jsou lodě, co jdou do kluzu už kolem 15km/k a jsou lodě, které dají ve výtlaku třeba 40km/h. Účinnější by bylo omezit rychlost třeba na 10, 15, 20km/h. Vždyť rychlost není problém v této době měřit přez gps. Teď má téměř každý smartfouna se kterým se ta rychlost měřit dá.
Jak to dělají třeba trenéři doprovázející veslaře? Pochybuju, že mají čluny, který veslici stačej, aniž by šly slespoň do přechodáku. Takže si vlastně pražáci prosadili něco, co jsou stěží sami schopni dodržet.
Jak to dělají třeba trenéři doprovázející veslaře? Pochybuju, že mají čluny, který veslici stačej, aniž by šly slespoň do přechodáku. Takže si vlastně pražáci prosadili něco, co jsou stěží sami schopni dodržet.
- geronimo
- zkušený harcovník
- Reputace: 201
- Kontaktovat uživatele:
Tak ještě jeden článek o nehodě na Orlíku je zde 

olin píše:Jak to dělají třeba trenéři doprovázející veslaře? Pochybuju, že mají čluny, který veslici stačej, aniž by šly slespoň do přechodáku. Takže si vlastně pražáci prosadili něco, co jsou stěží sami schopni dodržet.
Trenéři mají motorové katamarány s 20hp motorem a v pohodě stačí veslici i ve výtlačném režimu.