Vzkaz v láhvi
Moderátoři: vilma, Pepa, smike
-
- moderátor
- Reputace: 234
Re: Vzkaz v láhvi
skipper píše:http://www.bbc.com/news/world-europe-27025830
tůdle někdo udělal z petek celej ostrov, tak coby ne loď. trik s tím suchým ledem, to je docela mazaný.

jedou koncem června, to bych je mohl potkat.
Mě se mnohem víc líbí ten nápad tunelu až do moře a vlastní ostrov. Neví někdo, jestli někde nejsou odhady, kolik by to stálo? Teoreticky by to nemuselo bejt tak strašně drahý ne? Postaví se razící štít, kterej stojí raketu, ale pak už razí a razí a razí. Vemte si, že by v tunelu jezdil rychlovlak rychlostí 600 km/h. Za hodinu a půl u moře... To by byly výlety kurňa:-)
Re
Nymburg-Hamburg
No až poplují nad Masarykovými zdymadly v UL tak to zkusím natočit
. Držím jim palce. Fakt jsem zvědavá jak to popluje.
No až poplují nad Masarykovými zdymadly v UL tak to zkusím natočit

Tunel
Tak mi to nedalo a zkusil jsem vypočítat, kolik by stálo vybudování tunelu z Prahy do Terstu, něco jako hyperloop Elona Muska. Na základě ceny výstavby železničních tunelů ve Švýcarsku, která činí 3,15 mld./km mi vyšlo při délce tunelu 550 km (tunel v celé délce, aby když už se to staví, tak ať to stojí za to a ty vlaky můžou lítat jako rakety), 1,8 bilionu korun. Tedy pouhých 90 miliard dolarů:-) To by šlo, teď ještě najít investora:-) Zřejmě by se dala domluvit množstevní sleva:-D
- Zdenda12345
- zkušený harcovník
- Reputace: 73
- lynx
- zkušený harcovník
- Reputace: 418
Pro dokreslení:
STÁTNÍ ROZPOČET ČESKÉ REPUBLIKY NA ROK 2014
§ 1
(1) Celkové příjmy státního rozpočtu České republiky na rok 2014 (dále jen "státní rozpočet") se stanoví částkou 1 099 307 508 965 Kč. Celkové výdaje státního rozpočtu se stanoví částkou 1 211 307 508 965 Kč.
Čili jeden bilion a nějaké drobné. To by se tunelovalo.
Chci říci, to by se stavěl tunel.
STÁTNÍ ROZPOČET ČESKÉ REPUBLIKY NA ROK 2014
§ 1
(1) Celkové příjmy státního rozpočtu České republiky na rok 2014 (dále jen "státní rozpočet") se stanoví částkou 1 099 307 508 965 Kč. Celkové výdaje státního rozpočtu se stanoví částkou 1 211 307 508 965 Kč.
Čili jeden bilion a nějaké drobné. To by se tunelovalo.
Chci říci, to by se stavěl tunel.