Somálští piráti unesli jachtu s britskými manželi

Internetové stránky (odkazy), které by mohly zajímat i ostatní

Moderátoři: vilma, Pepa, smike

designer
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod designer » čtv říj 29, 2009 6:23 pm

cítím, že jsem tady "pasován" za zastánce malých pirátků :) no tak dobře:
když budeš mít alffo na vybranou mezi smrtí hladem a pirátstvím, je dost dobře možné, že si vybereš to pirátství. Je zábavnější a šance, že si něco vyděláš je slušná. Můžeš při tom zařvat, to tě ale, když zůstaneš na břehu a budeš žít poctivě, čeká s větší jistotou. Takže se necháš naverbovat za piráta.
Za chaosem ve většině afrických států stojí podpora nějakého místního řezníka z "civilizovaných" států. Hodně často z naší "bílé" evropy. Prodej zbraní, koncese na těžbu atd - tomu se dá těžko odolat.
A pak, když je všechno díky nám rozesraný a lidi umíraj hlady, tak nadáváme na "černý opice", který je potřeba postřílet...Nějak mi to nesedí.
designer
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod designer » čtv říj 29, 2009 6:29 pm

alffa píše:Designere,
když se chobotnici důsledně odsekávají chapadla, ona nakonec chcípne.

obávám se alffo, že když si jedno chapadlo můžeš koupit za 1 dolar na den, nestihneš je odsekávat. Dokud nesejmeš hlavu, nemáš šanci.
pablito
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod pablito » čtv říj 29, 2009 7:16 pm

Hele, tohle už tady někdy bylo :-)

*) násilí má buďto nějakou příčinu, pak je třeba odstranit příčinu ... chudý somálec nemá čas rozjímat na etikou při čaji o páté
**) nebo pramení od podstaty pak jej odstranit jednoduše nelze ... křivdu a nenávist se pokoušíme umenšit větším kanónem, a když to nejde, tak ještě větším

Evropanům trvalo civilizační úsilí pěknou řádku století a že ta cesta byla pěkně krvavá.
geronimo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 201
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod geronimo » čtv říj 29, 2009 7:27 pm

Úvodní slovo časopisu YACHTING REVUE 9/2009
"zastřel si svého piráta"
Obrázek
samoliter
účet uživatele zrušen

Příspěvekod samoliter » čtv říj 29, 2009 9:02 pm

Ti, co přepadávají a unášejí lodě a posádky jsou jen primitivní hovada. Život mne naučil, že s hovadem nemůžete hezky mluvit, diskutovat, argumentovat, pomáhat mu. Hovado považuje Vaši slušnost, vstřícnost, porozumění za Vaši slabost a proto si na Vás ještě víc dovolí. Hovado rozumí jen nadávkám, kopancům, ranám. Anebo mnohem tvrdšímu radikálnímu řešení.
Mám vzkaz pro pseudohumanisty a rádobydemokraty, kteří se tady do mne pustí.
Až budete stát proti několika sfetovaným, nebo ožralým spoluobčanům a Ti se Vás rozhodnou okrást, nebo jen tak pro svoji zábavu zbít, zkopat. Vaše kecy o demokracii, humanitě a lidských právech Vás neochrání. Jen rozhodná protiakce, vedená silou a bez slitování. V mém případě podpořená 50 cm gumovou hadicí v ruce. Náročky nepíšu barvu pleti hovad, abych se nedotknul otázky rasizmu.
Ale vraťme se k tématu. Proč hned piráty věšet, střílet. Jen pořádně škrábnout do nohy a hodit do vody. Žraloci se postarají. Žil jako hovado, chcípnul taky tak.
Jestli tohle je rasismus, tak jsem asi rasista? Nebo možná jen obyčejný slušný člověk, co se nenechá okrást, zabít.
Vy jste na cestě, protože máte cíl. Mým cílem je cesta. samoliter.
Strycek_Bidlo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Strycek_Bidlo » čtv říj 29, 2009 9:39 pm

Piráti se v historických dobách vždy věšeli na nejbližší ráhno.
Možná to nebylo naprosto humánní, ale určitě to bylo naprosto účinné.
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 153

Příspěvekod Denis » čtv říj 29, 2009 9:51 pm

Ja si myslím že pušku na lodi môžeš mať, ak prídeš do prístavu si povinný ju prihlásiť a odovzdať do policajného depozitu. Pokial si pametám aj Konkolsky mal na Nike malorážku. A ten Ser v červených ponožkách mal pištol, pri pirátskej rabovačke si ani nestrelil a z žijúcej legendy je len legenda. :( To len tak pre tých bojachtivých že odhodlanie nestačí. Tiež si neviem predstaviť účinnú obranu ak by po tebe začali strielať z gulometu. Pár dier do lode a ideš ku dnu a sám by si ich prosil aby ťa zobrali medzi seba.

V Somálsku z hladiska medzinárodného práva je to zúfalé. Centrálna moc sa tam zrútila po vojnách s Etiopiou. Etiopia ako tak prežila, ale prišla o Eritreu, teda o pobrežie. Navyše je Somálsko zvečšej časti moslimská krajina, takže NATO tam nezasiahne, lebo by to vyvolalo búrku v moslimskom svete. Žiadna iná reálna sila ako NATO neexistuje. Teda okrem USA, ale tý po skúsenostiach zo svetovou verejnosťou namajú dôvod. Somálskych pirátov možno zničiť len vtedy ak budú zničené ich pozemné základne. Na takúto intervenciu by muselo dať súhlas OSN, najimpotentnejšia organizácia na zemeguli. Inak je zaujímavé že na bombardovanie Srbska súhlas OSN nebolo treba. Asi preto že Srbi sú kresťania a nie moslimovia. Tento problém bude riešitelný až sa vymení súčasná generácia politikov a nastúpi formát R.Reagana a Železnej lady z ostrovov.
pik
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 43

Příspěvekod pik » čtv říj 29, 2009 9:55 pm

Ahoj,
jak to tady tak čtu, tak se nestačím divit. Zkrátím to: můj názor je téměř totožný s designerovým. A co se týká historie, pokud se nemýlým tak ten boj zas tak moc účinný nebyl věšení nevěšení, a tehdejší korzáři loupili pro své panovníky. Takže co se vlastně změnilo?
Strycek_Bidlo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Strycek_Bidlo » čtv říj 29, 2009 9:58 pm

Piku, nepleť si pojmy "pirát" a "korzár".
Například z anglických korzárů vzniklo anglické válečné námořnictvo, ale z anglických pirátů většinou vznikly mrtvoly.
pik
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod pik » čtv říj 29, 2009 10:05 pm

No to máš strýčku pravdu, mě ty dvě profese ale připadaly dost podobný.V každým případě ale souhlasím s designerovým názorem
deko
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod deko » čtv říj 29, 2009 10:43 pm

Papito píše:Proti jakémukoliv násilí je třeba se bránit i za cenu ztráty vlastního života.

ano? a co boj "al kajda vs usa"? mnozstvo mrtvych na jednej aj druhej strane a vysledok taky, ze al kajda si v pohode dalej funguje...
pik
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod pik » čtv říj 29, 2009 10:50 pm

A teď mě napadlo!
Co když to vlastně nejsou piráti, ale somálští korzáři a tím pádem základ somálského válečného loďstva??!! :? :D
( :sorry: -takovej vtípek na odlehčení)
knoki
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 6

Příspěvekod knoki » pát říj 30, 2009 8:03 am

Moc dobře rozumím Tatasovi s tím Mnichovem - jako čech se za to stydím.
Argument, že ty ubohé piráty řídí zlí mafiáni neberu. Ví do čeho jdou, dnes absolutně bez rizika.
Pokud se jim to bude dál tolerovat, tak se takovýto způsob bezrizikového podnikání objeví i jinde a nemusí to být jen v Africe.
designer
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod designer » pát říj 30, 2009 8:42 am

stydět by se měl každý sám za sebe (pokud má za co) - stydět se za 2-3 generace dozadu je zbytečné. Našetřete si pár tisíc liber a jeďte si zastřílet do Somalilandu.
knoki
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod knoki » pát říj 30, 2009 9:18 am

designer píše:stydět by se měl každý sám za sebe (pokud má za co) - stydět se za 2-3 generace dozadu je zbytečné. Našetřete si pár tisíc liber a jeďte si zastřílet do Somalilandu.

Nerad reaguji na takové invektivy, ale to jsi trochu přehnal.
Každý má sice právo na svůj názor, ale díky takovým názorům, jako máš Ty (možná se jen tak tváříš) tady byl Mnichov, 1948, 1968.
To už jsme ale daleko od pirátů.......
designer
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod designer » pát říj 30, 2009 9:48 am

můj názor je jednoduchý - má se naprosto nemilosrdně bojovat s hlavama - ať už pirátů, nebo pirátskej režimů. Řeči o tom, jak se má zatočit s nějakejma ubožákama jsou k ničemu.
Pokud mi nějakej pirát poleze na loď, useknu mu pazouru. Pokud mi jich tam poleze deset, budu se tvářit jako jejich největší kamarád. Jestli tady někdo napíše, že bude bojovat za cenu vlastní smrti, nevěřím mu. Protože stát v tváří tvář smrti není žádná prča.
Mnichov, 48,68 - co kdybychom šli ještě dál - Sv.Václav, bitva na Moravském Poli,Lipany, Třicetileá válka? Také díky mým názorům?
Pepa
moderátor
Reputace: 24

Příspěvekod Pepa » pát říj 30, 2009 9:48 am

To už jste opravdu daleko od pirátů. Jestli tu něco nebude dovoleno, tak je to politika, politikaření a cokoliv co s tím souvisí v jakémkoli úhlu ohledu.
Jakýkoli další příspěvek nemající přímou souvislost s tématem /Somálsko a piráti/ bude bez vyjadřování smazán. Na tyto výlevy máte na internetu spustu dalšího místa, kde se můžete realizovat.
Pepa

Také to tak hoši vidím a už jsem chtěl reagovat. Pepa byl rychlejší. Že já blbec to sem dával. Jeden článek a všichni chtějí světu vyjevit svůj světonázor. Někteří už i natahují závěry.
Pojďme se bavit o krásách jachtingu, vykašleme se boje ve světě. Proč si dělat zlou krev věcí, kterou nemůžeme ovlivnit a ani neovlivníme.
Baharis
:)
Svobodak
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 46
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Svobodak » pát říj 30, 2009 9:52 am

Promin knoki, ale rekl bych, ze to designer rozhodne neprehnal.
Nekde v uvodu jsem napsal 100 lidi, 100 nazoru.
Nelibi-li se mi, nereaguji na ne a tyhle se mi nelibi a pusobi presne tak, jak to zhodnotil designer.
knoki
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod knoki » pát říj 30, 2009 9:53 am

Pepa píše:To už jste opravdu daleko od pirátů. Jestli tu něco nebude dovoleno, tak je to politika, politikaření a cokoliv co s tím souvisí v jakémkoli úhlu ohledu.
Jakýkoli další příspěvek nemající přímou souvislost s tématem /Somálsko a piráti/ bude bez vyjadřování smazán. Na tyto výlevy máte na internetu spustu dalšího místa, kde se můžete realizovat.
Pepa

Souhlasím a omlouvám se, že jsem se nechal unést, ale jsem na tu dobu přecitlivělý.
designer
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod designer » pát říj 30, 2009 10:02 am

Pepa píše:To už jste opravdu daleko od pirátů. Jestli tu něco nebude dovoleno, tak je to politika, politikaření a cokoliv co s tím souvisí v jakémkoli úhlu ohledu.
Pepa

Také to tak hoši vidím a už jsem chtěl reagovat. Pepa byl rychlejší. Že já blbec to sem dával. Jeden článek a všichni chtějí světu vyjevit svůj světonázor. Někteří už i natahují závěry.
Pojďme se bavit o krásách jachtingu, vykašleme se boje ve světě. Proč si dělat zlou krev věcí, kterou nemůžeme ovlivnit a ani neovlivníme.
Baharis
:)

OK, máte oba pravdu (jsem váš největší kamarád, víte? :lol: )

:) B.
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Denis » pát říj 30, 2009 3:47 pm

Vyzerá to tak že uniesli len posádku, pretože jachta sa už našla. V tejto súvislosti si treba pripomenúť, že pomerne nedávno cez túto oblasť plával Fanda Sýkora. Aká bola jeho stratégia pre bezpečnú plavbu? Vyplával keď bolo ťažké more, velmi vysoké vlny a silný vietor. Vtedy somálsky piráti na svojich motorákoch nie sú schopný plavby.
deko
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod deko » sob říj 31, 2009 7:45 am

Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Denis » sob říj 31, 2009 11:30 am

Tak chcú za nich 7 mil dolárov. Presadzovatelia nekonfliktných vzťahov s tretím svetom by mohli zahájiť zbierku. :D
dan
s/y Hannah
Reputace: 2

Příspěvekod dan » sob říj 31, 2009 11:59 am

zrovna jsem to cetl.jen tak dale.placeni vykupneho jim umoznilo vyrazit z adenskeho zalivu a zacit operovat na stovky mil od pobrezi.timhle tempem se klidne mohou za par let objevit v pulce sveta.to jsem zvedavy kdo si s nimi poradi pak.
to Designer: taktika " sekani hlav" se neuspesne provadi hromadu let v Iraku a Afganistanu.Dorustaji minimalne stejne rychle jako chapadla.chtelo by to vice ruskych " jachtaru"...
mirinekk
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod mirinekk » sob říj 31, 2009 1:45 pm

Doufám že neporušuji pravidla fora. Jaký byl jejich začátek a proč začali, nebudu ani obhajovat a ani sním nesouhlasit. Mafie z Itálie, bordel vozený odkudkoliv...atd.
Ještě jsem chápal zajatou loď v teritoalních vodách. ,,Bránili svou zem.´´
Ale tohle už je moc. Nebudu psát o opicích ani jinak je urážet nebuddu.
Jejich počet a počet útoků roste. Jsou to kobylky. které celý rok ohrožují planetu a jak na kobylky? Postřik, zabít a vyhubit jakoukoliv silou a prostředky.

PS: Nějaký čas jsem strávil v Indonesii, Vietnamu, a jiných částech jihovýchodní Asie. Jsou tam velice slušní lidé a jsou tam i zloději jako kdekoliv na světě. Nejde o rasu, ale o člověka jako takového. Je potřeba zatočit z pár ( desítkami) lidí a ne se státem.

Zpět na