E-shop portálu jachting.info

Vše kolem webu a diskuzního fóra. Připomínky a kritika (i pochvala). Návrhy na vylepšení,struktura témat, návrhy nových apod. Případné návrhy pro komunitu jachting.info . Problémy s přihlášením a jiné potíže.

Moderátoři: MARIS, vilma, windward, Pepa, david, smike

Libor
bez hodnocení
Reputace: 191
Kontaktovat uživatele:

E-shop portálu jachting.info

Příspěvekod Libor » čtv úno 14, 2008 9:00 pm

Jsou na stole nějaké nabídky na spolupráci při prodeji lodního příslušenství. Zvažuji spustit na webu eshop, ale k tomu potřebuji znát trochu poptávku, co by bylo přínosné. Samozřejmě že kromě zajímavého sortimetu musí být i zajímavé ceny.
Jedná se zpravidla o velkoobchod nebo výrobce. Kromě minimálního odběru - obratu se u většiny drobných položek předepisuje min. odběr 10ks. Proto je třeba náplň takového eshopu dobře zvážit. :?
Proto se ptám předběžně, co by jste v takovém eshopu hledali jako první tj. musí být určitě a co by jste tam rádi viděli později (až se to rozběhne) :?:
Naposledy upravil(a) Libor dne ned říj 19, 2008 10:52 pm, celkem upraveno 1 x.
mysacek
s/y Kirké
Reputace: 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod mysacek » pát úno 15, 2008 8:08 am

libore, co pises je skvele. pokud tam budoiu veci, ktere nabizeji primo vyrobci, tak je to vyuzitelne. tam ale casto pujde o kusovky. krome kotev a takoveho bezneho harampadi. ale take by bylo dobre nejakou komercni rubricku "fachmani", kde by mohli byt prave nabidky takovych potrebnych profesi, sikovnych a levnych (bo drahych hnupu je vsude dostatek). varena a lesteni nerezu, truhlari co si radi hraji teakem, mahagonem ci ostatnim nevsednim drevem a podobne...
Bilardos
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 4

Příspěvekod Bilardos » pát úno 15, 2008 8:18 am

E-shop by špatný nebyl. Jak jsi správně psal, o využívání e-shopů v dnešní době rozhoduje cena. Pak taky možnost najít vše na jednom místě. Jen se bojím toho, jak píšeš s tím minimálním odběrem. Jinak bych viděl větší využití od majitelů lodí, než z mé strany jako "chartraře". A co bych já na takovém shopu hledal? Moc toho není, sem tam nějaká kniha, možná GPS, oblečení a další věci spíše osobní potřeby jachaře.
lynx
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 418

Příspěvekod lynx » pát úno 15, 2008 9:33 am

Ahoj Libore,
zájem bych měl o:
mapy (jak papírové, tak digi), gps a další navigační pomůcky (např. kvalitní sextant :-)), knihy, jachtařské oblečení atd.
Můj odběr by však byl pouze občasný.
Pokud se do toho pustíš, tak hodně úspěchů!
mysacek
s/y Kirké
Reputace: 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod mysacek » pát úno 15, 2008 10:11 am

potiz v zbozi typu sextantu, obleceni a podobne je ten, ze to vzdycky sezenes na netu levneji, na takovy objem, aby libor dostal zajimavou slevu, se tezko dostaneme.
marks
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 33

Příspěvekod marks » pát úno 15, 2008 11:12 am

Ty slevy nemusí platit u všeho a dá se to i řešit odběry pod větší firmou, která si tím sama navíší své odběry,třeba.
Výhodou by mohlo být, že to budou věci prověřené,odzkoušené nebo prodebatované "fórkaři" :)(viz sextanty), což by pro mě jako nováčka potřebného postupně doplňovat svou výbavu mohlo být přínosné. Touto připomínkou však prozatím nemohu závazně potvrdit své nakupování zde, pouze pokukazuji na zajímavost této myšlenky pro mou osobu.
Na otázku co odpovím jednoduše vše, neb momentálně mám pouhopouhý plastový sextant a to taky jen díky Vám. Samozřejmě s velkou radostí.
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 153

Příspěvekod Denis » pát úno 15, 2008 3:52 pm

Ja osobne som v tejto veci skeptik. Pokial nevidím cenník tak sa nedá povedať na to nič. Odberové množstvá po 10 ks, to je nerealizovatelné, napríklad potrebujem kladku, alebo bilge pumpu, to ich mám zobrať 10 ks?. Máme tu min. 5 velkých nemeckých velkoobchodov so zásielkovou službou, sme v EU bez colných barier, jediný problém je cena za dopravu. Okrem toho sú tu kamenné obchody čo je dôležité pre tých čo si potrebujú vec osahať a vyskúšať.
Aby bolo posúdenie korektné treba dať do placu zopár konkrétnych ponúk.
maxik
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Příspěvekod maxik » pát úno 15, 2008 4:10 pm

Ahoj,
zkus nabídnout něco jiného než ostatní. Ve velkém (10) třeba oblečení.
Pruhovaných triček je nedostatek... (a 320,- nedám :-( )
Co vlastní "značkové"?

Jinak odbyt na větší počty "železa" nemůžu slíbit.
to je támhle kus, jiný taky 1x ...
Maxik
pecho
aktívní jachtař
aktívní jachtař

e-shop

Příspěvekod pecho » pát úno 15, 2008 4:16 pm

...........a nechci slevu zadarmo........,jinak souhlasím s Denisem, pokud nevidím ceník, bič a pryč. Zdraví Pecho
Naposledy upravil(a) pecho dne pát úno 15, 2008 4:17 pm, celkem upraveno 1 x.
Meryl
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Meryl » pát úno 15, 2008 4:17 pm

Také to vidím skepticky.
Jedině skutečně věci od výrobců, ale...už tady bylo vše řečeno.

Mně osobně, vlastní lodi nemaje, by také zajímaly jen mapy, průvodce, občas oblečení atd.
Vlajku Černý Hory nemůžu sehnat !
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » pát úno 15, 2008 4:23 pm

Pracuji na tom Denisi.
Ale pro začátek je to velká porce práce a nelze do nabídky zahrnout vše. Je nutné začít tím nejžádanějším....a to se snažím zjistit.
Konkrétní nákupní ceny dostanu až příští týden, tak to zsamozřejmě předložím ke konzultaci, provnání.
Podmínky na trhu jsou mi velice dobře známé....taky nakupuji na trhu EU ;)

Podmínka odběru je pro obchod, to neznamená že to v takovém množství musíš kupovat jako zákazník.
Podmínka 10 ks se netýká velkých a dražších věcí. Konkrétně je to uvedeno např. takto:
    šroubky a matky vždy po 10ks bez ohledu na velikost
    zboží do 5 EUR 10ks
    zboží do 10 EUR po 5ks
    od 10 EUR až na vyjímky po 1ks
    pak jsou zde věci používané v páru - panty aj. , vždy po 2ks
    největší problém jsou lana - cívky podle průměru 200 - 500m, to už budeme muset vybrat nejpoužívanější lana, kde je šance, že se cívka rozprodá během roku

Jinak po prvním porovnání možností a cen tu prostor a šanci pořád vidím (jinak bych to ani nedělal).
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 153

Příspěvekod Denis » pát úno 15, 2008 4:28 pm

To už znie optimistickejšie.
marks
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 33

Příspěvekod marks » pát úno 15, 2008 4:39 pm

Taky vím o jednom volným katru a můžem postavit Victorku III XXL a budem si psát do jednoho počitače zprávy na lodi, hezky každej ze svý kajuty.
Né nechci to zlechčovat, jsem rád že jsem to s těmi kusy nepochopil špatně. Pro mě je to opravdu lákavé, ještě dlouho budu nováčkem nejen na webu a na zjišťování toho mám už tak dost. Moci něco kupovat od lidí znalých věci, se nemusí vždy rovnat nákupu v kamenném obchodě. Myslím, že když se postupně obchod rozjede bude mít obchod i možnost speciálních požadavků na dodavatele a pokud se ti to Libore rozjede budu jen rád. Sám tě však asi neužívím a co vlastně budu potřebovat ještě netuším. Hlasitá podpora bez zlaťáčků do kapsičky nebude to pravé ořechové.
Strycek_Bidlo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Strycek_Bidlo » pát úno 15, 2008 6:33 pm

No já si myslím, že:
1) Buďto chceš mít obchod, který tě bude živit, a pak tady děláš průzkum trhu. A v tom teda asi budu pesimista, protože na to by to chtělo velkej sortiment a velký kapitálový nároky na uvedení do provozu.
2) Anebo chceš mít něco, co přivydělá na provoz tohoto serveru, a pak je (podle mě) tenhle způsob nepoužitelný, protože kdo chce, tak si to co chce najde na již existujících e-shopech u nás/v Evropě/ve světě a musel bys rozjet fakt velkej byznys, aby se to vyplatilo. Včetně plateb kartama přes web atd.
V případě 2) by možná bylo výhodnější udělat tady seznam jachtařských e-shopů s nějakým affiliate programem, kdy ti budou vypláceny provize za nákupy zákazníků, kteří na ten e-shop přišli odsud.
Moje praktická zkušenost je, že udělat e-shop je sranda, nabízí to Vltava2000 a InShop (asi i jiní, ale tyhle jsou docela kvalitně zpracované včetně podpory některých účetních softwarů), ale udělat funkční e-shop s rozumným způsobem placení (kartou), přijatelnou dobou dodání a konkurenceschopnou cenou je po obchodní stránce pěkná fuška.
Vím o čem hovořím, já jsem to vyzkoušel a velmi rychle z toho vycouval. Není to taková sranda, jak se píše v marketingových příručkách. Ale pokud do toho půjdeš podle 1), držím ti palce.
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » pát úno 15, 2008 7:47 pm

Za 3) je správně :good: , stačí když to nebudu dotovat, tj. když se zaplatí provoz eshopu
Nebude a nemusí mě to živit (mám jiný job), nemusí to přivydělávat webu, web se uživí z reklamy (snad). Samozřejme případný minimální přebytek bude použit ve prospěch webu.
Jde mi hlavně o komplexní nabídku portálu a taky se mi nelíbí ceny některého zboží u nás a dá se to dělat jinak. Pokud maximalizace zisku není primární, vypadá to pak všechno jinak.. ;)
Strycek_Bidlo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Strycek_Bidlo » pát úno 15, 2008 8:05 pm

3) :jupi:
Tak držím palec :thmbup:
designer
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod designer » pát úno 15, 2008 8:28 pm

Mohl bys mě prosím Libore sdělit něco o podmínkách reklamy na webu? Díky
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » pát úno 15, 2008 9:06 pm

To designer
Nevím co tě zajímá konkrétně, ale pokud by jsis rozkliknul všechny položky vlevo v hl. menu našel by jsi např.
http://jachting.info/modules.php?name=C ... age&pid=10
To je snad vše kolem inzerce zde. Jinak je to vždy otázka dohody. Podmínky jsou velmi liberální.
Hodláš zadat nějakou reklamu zde?
designer
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod designer » pát úno 15, 2008 9:23 pm

Díky, přemýšlím o tom. Myslím si, že 400,-/měsíc bych unesl. Podívej se prosím na mé www stránky - jsou v mém profilu. Uvažuji o tom, že bych mohl nabídnout registrovaným fóristům nějakou slevu z mých služeb. Tak 15%.Moje práce tedy s jachtingem nemá nic společného, ale všichni někde potřebují bydlet. Tedy kromě těch šťastlivců, kteří bydlí na své lodi...Ondřej
stefin
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod stefin » sob úno 16, 2008 7:24 am

Libore, ve veci eshopu jde o risk. Vsem je jasne, ze hlavnim duvodem nakupovani na eshopu je nizsi cena. Ostatni duvody jako sirka sortimentu, pohodli nakupu z domova apod. uz nehraji takovou roli.
Nakupuji na eshopech docela hodne a tak jsem se dostal jiz do nekolika pruzkumu a tak vim, jak vetsina lidi si vybira eshop, kde nakoupi:
1. meritkem je cena (k ni si kazdy pripocitava balne, dopravu apod.)
2. meritkem je rychlost dodani, zda je zbozi skladem ci jej musi obchodnik teprve nekde objednavat
3. meritkem je moznost osobniho vyzvednuti (kontrola co jsem to vlastne koupil, rychlejsi dodani nez postou+spatne zkusenosti s postou)
4. meritkem je sirka sortimentu, bonusy ve forme dopravy zdarma, vernostni bonusy apod.

Z toho mi vyplyva, ze eshop je dost velky risk. Abys splnil alespon prvni dva body (cenu + rychlost dodani) musel bys obchodovat opravdu ve velkem. Drzeni skladu alespon tech nejbeznejsich veci znamena vazani nemalych prostredku (pokud nemas to stesti, ze Ti vyrobce zbozi jen "pujci" a Ty mu je zaplatis po prodeji). Pro splneni 3. bodu bys potreboval mit alespon v Praze (odkud bude nejvice nakupu) nejaky byt, kde bys zbozi vydaval.

Je jasne, ze pokud budes mit stejnou vec jako ma jiny eshop za podobnou cenu, vetsina z nas nakoupi "doma", ale nez se vse poradne rozjede budes o poznani drazsi, lide nakoupi jinde (z vyzkumu vyplyva, ze pokud shani dve veci, ktere maji dva eshopy, lide jsou ochotni svou objednavku rozdelit, pokud kazdy z eschopu ma jednu vec levnejsi i za cenu nepohodli bezet 2x na postu).

Na zacatku to znamena obchod dotovat ze sveho a mit v tom vazanych hodne penez. Oproti ostatnim eshopum bys ale mel obrovskou vyhodu podpory jachtimg.info komunity, kterou se nemuze pochlubit zadny obchod u nas.
stefin
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod stefin » sob úno 16, 2008 7:37 am

Jeste mne napadl takovy napad. Hodne lidi nakupuje na zahranicnich eshopech a ma velice negativni zkusenost s cenou dopravy. Coz takhle se o tyto naklady podelit v ramci eshopu podelit?

Osobne bych to videl nasledovne:
1. vybrat nekolik malo zahranicnich eshopu
2. kazdy by si na jejich estrankach vybral co potrebuje, ale misto aby to primo objednal, poslal by svou objednavku na jachting.info
3. na patricny ucet by prevedl pozadovane mnozstvi penez
4. jednou za cas, kdyz by se nahromadilo nekolik objednavek, by jachting.info udelalo hromadnou objednavku, tim by jednak dosahl na lepsi ceny a my se podelili o naklady za zahranicni dopravu
5. po doruceni hromadne zasilky na jachting.info by doslo k preposlani jednotlivych zasilek lokalni postou

Pokud by kazdy zaplatil katalogovou cenu zbozi + napr. 1/2 nakladu na dopravu, bylo by to pro kazdeho docela zajimave, jachting.infu by zustavala provize za lepsi ceni zbozi a naklady za dopravu, z toho by zaplatil naklady na zahranicni dopravu hromadne zasilky a lokalni postovni naklady, administrativu apod..

Samozrejme, ze by se prodlouzil cas dodavky, je v tom prace pro jachting.info s objednavanim a pak preposilanim, ale pri cene za zahranicni dopravu by mozna stalo se nad tim alespon zamyslet.
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » sob bře 01, 2008 7:52 pm

Tak jsem dostal ceník a první podmínku - CENA nebude problém splnit. Odhaduji konečné ceny 20 - 30% nižší než jsem našel kdekoliv jinde.
Možná, že jsem jen špatně hledal :?
S rychlostí dodání, to neumím zatím posoudit, protože to ještě ladím.
Nejužším hrdlem v celém eshopu bude asi doprava do ČR a následná k zákazníkovi.
Ale dám příklad, např. 10 kg nezer kotva za běžnou cenu 240,-EUR (viděl jsem i 300,-)
Obrázek

Pokud bude v eShopu na jachting.info za řekněme 180,-EUR a s věrnostní kartou za 160,-EUR. Jaká je přijatelná doba pro dodání za takovouto cenu?
Pozor, jedná se vzhledem k jednání jen a pouze o příklad (který se může v budoucnu stát i realitou)
smike
moderátor
Reputace: 18

Příspěvekod smike » sob bře 01, 2008 10:09 pm

desetikilová nerez kotva od Avaru je za 4570,- tj 180 Eur ...
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » sob bře 01, 2008 10:22 pm

Díky za info. Byl to jen příklad. Ceny zatím raději nezveřejňuji... ;)
Jedná se o tutéž kotvu?
Pracuji na zprovoznění a časem možná pustím zde test verzi, bez skutečného nakupování.
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » ned říj 19, 2008 10:49 pm

Vážení návštěvníci,

právě jsme dokončili jednu velkou etapu. Z těch velkých částí webu, aby jste zde našli a mohli využít kompletní nabídku, chyběli už jen snad eshop a nabídka nějakého chartru.
Dnes se podařilo po dlouhé usilovné práci zprovoznit po měsíci testování fukční eshop. Na chartru se střídavě zatím pracuje.
Snažili jsme se zohlednit většinu připomínek zde i jinde ve fóru a Vašich zpráv. Na dalším vylepšení se pracuje.
V eshopu lze nalézt již první zboží, které se budeme snažit každý týden doplnit o dalších 20 - 30 položek. V první etapě se jedná o 2800 položek, jen to musím postupně připravit (překlad, obrázek, cena, vložení do systému)...
Vím že nic není dokonalé, ale i z Vaší pomocí to dopilujeme do maximálně funkční podoby. Zatím např. ještě není možnost placení kartou, na které se rovnež pracuje.
Snažili jsme se zpřístupnit Vám možnost nakupování co nejdříve.
Vaše připomínky jsou vítány, jak zde nebo přímo v shopu (co je pro koho jednodušší a rychlejší.

Takže přejeme Všem příjemný nákup :good:

shop.jachting.info

Zpět na