následující téma berte prosím jen jako zamyšlení, nikoliv jako kritiku čehokoliv.
Podle počtu příspěvků ( a možná i podle doby zde strávené ) jsem dá se říct nováček. Mé příspěvky se dají v současné době spočítat na prstech rukou nepostižených hráčů kvarteta a ještě zbyde. Zaregistrovaný jsem zde přibližně od září 2009, tedy necelé 2 roky. Během této doby fórum sleduji a hltám spoustu rad, příběhů a článků. Nyní (ano, až nyní) jsem si chtěl stáhnout soubor a logicky narazil na odpor, protože jsem zatím nasbíral za svoji činnost na fóru "jen" 32 bodů. Jakožto amatér a ještě k tomu víceméně teoretik jsem zde pochopitelně žádný článek nepsal a nepublikoval. Do fóra se snažím přispívat, jen když je to k věci a užitečné, případně cítím, že je vhodné sdělit své stanovisko, o kterém si myslím, že by mohlo být správné, ostatním. Netvrdím, že je to tak vždy, ale snažím se zbytečně nespamovat

Teď přijde to zamyšlení. Jakožto nový uživatel nemám statut pokročilého uživatele a tudíž mi jsou některé vymoženosti odepřeny. To je samozřejmě v pořádku a já chápu "něco za něco". Nicméně mě to teď svádí k tomu, abych napsal několik příspěvků na fóru, o kterých budu vědět, že jsou nekvalitní a zbytečné, případně informativně nesprávné a plytké, a tím získal potřebný počet bodů a získal přístup ke kýženému souboru. Tento způsob zdá se mi ale poněkud nešťastný. Přijde mi zbytečné zaplácávat kvalitní témata svými nekvalitními příspěvky, jen pro dosažení svého cíle. Pokud se na to podívám očima nováčka, jenž opravdu po souboru touží a jinak je mu to tu šumák, tak může toto pravdilo být podnětem k zaspamování fóra.
Vím, že nic není jednoduché a zadarmo a nastavení nějaké nové věci na fóru také ne, ale nebyl by lepší nějaký systém hodnocení uživatelů navzájem? Nemám rád Facebook, ale myšlenka tlačítka "To se mi líbí" není úplně špatná. Mít možnost u každého příspěvku kliknout na podobné tlačítko, které by autorovi přidalo nebo ubralo bod z fondu značícím kvalitu jeho příspěvků, by nebylo marné. Potom na základě aktuálního stavu tohoto fondu by byl uživatel hodnocen. A také by mu byly zpřístupněny nebo zapovězeny pokročilé funkce. Oproti současnému systému by to zamezilo spammování jen za účelem zisku bodů, na druhou stranu si dovedu představit, jak někdo při osobním konfliktu negativně oboduje všechny něčí příspěvky (tomu by šlo částečně zamezit tím, že bodovat půjdou jen příspěvky do určitého stáří). Nicméně si myslím, že tohle fórum má v řadách svých stálic rozumné uživatele, kteří by se k něčemu takovému nesnížili

To je vše, co mi teď prolétlo hlavou (aneb jedním uchem dovnitř, druhým ven a přece to v hlavě zůstane.... krumpáč

Přeji všem hezký den
PS: Nešlo by alespoň započítávat za každý den, kdy se uživatel na fórum alespoň přihlásil např. 0,1 bodu k dobru