lynx píše:
Já to můžu domluvit v jižním Turecku – ať se projedou všichni.![]()
a mohli bychom jet na motorkách !
a kdo se bojí, tak na kole, samozřejmě se zimními pneu
Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa
Jardasu píše:Někdo blbne, protože už má věk, jiný blbne, protože dosud ten věk nemá a ti šťastní jedinci blbnou, protože je baví blbnout a hrát si jako malí, romantičtí kluci, přestože někteří ten věk už mají.
Libor píše:Ja taky.
Kde to bude a kdo to organizuje?
Libor píše:Pokud toho bude příště více, zavedeme raději seznam plánovaných přednášek s nějakým časovým harmonogramem (jako se dělá jinde). Je to lepší pro organizaci (každý ví kdy co má dělat) a hlavně posluchači se podle to můžou řídit. Část která jim přijde nezajímavá můžou jednoduše vynechat a věnovat se něčemu jinému.
Libor píše:Fotky jsou na servru nahrané, ale nějak se zasekla galerka, nemůžu spustit příkaz pro dávku (zveřejnění). Snad večer bude oprava.
Jinak díky hlavně patří všem co přijeli a udělali si to takové jaké sami chtěli.
A zejména všem co něco prezentovali a tím poskytli i něco ostatním. Jenom houšť a víc.
Pokud toho bude příště více, zavedeme raději seznam plánovaných přednášek s nějakým časovým harmonogramem (jako se dělá jinde). Je to lepší pro organizaci (každý ví kdy co má dělat) a hlavně posluchači se podle to můžou řídit. Část která jim přijde nezajímavá můžou jednoduše vynechat a věnovat se něčemu jinému.
Pavel63 píše:Já děkuji také organizátorům, chtěl jsem dát pár fotek do fotogalerie, ale nějak mi to nešlo.
Nicméně se chci vrátit k tomu zkoušení radiostanic v SO před polednem. Popíšu pro ostatní - jeden člověk zůstal s jednou VHF v Oáze, další jsme šli se dvěma vysílačkama podél ramena až k jezu a pak zpět. VHF v Oáze a já jsme se slyšeli celou dobu. Tuším Pavel (jestli to nebyl Pavel tak se omlouvám, mám blbou paměť na jména) ale měl VHF, kde při vysílání z jeho stanice jsme já a stanice v Oáze slyšeli jen vrčení, ale nebylo skoro vůbec slyšet slovo. Pokud vím, tak Pavel nás ale jakš-takš slyšel, ale tím si už nejsem jistý. Bylo to nezávisle na tom, jestli jsme byli na pár kroků, nebo my u jezu a další stanice v Oáze.
Doma jsem to probíral se synem (má rovněž stanici, ale PMR ve volném pásmu, pro potřeby airsoftu) a ten vyslovil názor, jestli náhodou Pavlova VHF nebyla šifrovaná. Ony se stanice dají koupit s funkcí šifrování, kdy se pro zabránění odposlechu jinou skupinou uživatelů známí domluví, nastaví si kódování (je tuším 10 voleb) a ostatním se to pak jeví právě tím vrčením místo mluveného slova.
Pavle, neměl jsi náhodou navoleno omylem nějaké kódování?
Ono to teoreticky nepatří do tohoto vlákna, ale vztahuje se to k setkání v Hodoníně.
Pavel.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host