Fajn setkání v Hodoníně (31.1.2015)

Setkání, regaty, výstavy a akce pořádané v souvislosti s jachtingem

Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa

vilma
moderátor
Reputace: 46

Příspěvekod vilma » pon úno 02, 2015 11:17 am

lynx píše:
Já to můžu domluvit v jižním Turecku – ať se projedou všichni. :lol: :crazy:

a mohli bychom jet na motorkách !
a kdo se bojí, tak na kole, samozřejmě se zimními pneu
Richard
věčný začátečník
věčný začátečník
Reputace: 82

Příspěvekod Richard » pon úno 02, 2015 11:38 am

Jachtař na motorce do Turecka? Na moře se koukat z mostu? To už je dekadence, ne?
geronimo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 201
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod geronimo » pon úno 02, 2015 11:44 am

Všimněte si hodin na zdi, není to foceno večer, ale v sobotu ráno, někteří účastníci byli vzhůru opravdu brzy... :good:

Obrázek
MartinB
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 106

Příspěvekod MartinB » pon úno 02, 2015 11:56 am

Ještě, že jsi nenapsal kdo to je :)

Odjižděli jsme poslední a ve společenské místnosti zůstala čepice.
Modrá, fleesová, s nápisem AlkorDraka, místo bambule stahovací gumička.
Mám ji doma (Praha) a tak pokud někomu schází, ozvěte se SZ.
Mohu ji vzít třeba do Libštátu, ........
lynx
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 418

Příspěvekod lynx » pon úno 02, 2015 12:38 pm

geronimo píše:Všimněte si hodin na zdi, není to foceno večer, ale v sobotu ráno, někteří účastníci byli vzhůru opravdu brzy... :good:

Obrázek

A v tváři mají onu mnou zmiňovanou moudrost.
:D
:whist:
geronimo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 201
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod geronimo » pon úno 02, 2015 12:44 pm

Tak přidávám ještě jednu, na které je toho moudra z daleka nejvíc.... :P

Obrázek
err_
bez hodnocení
Reputace: 177

Příspěvekod err_ » pon úno 02, 2015 1:00 pm

No to tedy! Jen opravdu moudry a zkuseny hostitel zna praktiky dob davno minulych a doda pred alkoholem (tehdy jedem) patricnou davku tuku.
:-) :D Jinak vypada dost dobre, cibule je v nem hodne uz od pocatecni faze a snad je i zahustovany chlebem. Takze - celodenni vareni. Vsechna cest.
MartinB
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod MartinB » pon úno 02, 2015 1:32 pm

lynx píše:
geronimo píše:Všimněte si hodin na zdi, není to foceno večer, ale v sobotu ráno, někteří účastníci byli vzhůru opravdu brzy... :good:

Obrázek

A v tváři mají onu mnou zmiňovanou moudrost.
:D
:whist:

Lynxi, neprovokuj, existují i Tvoje "moudrá" fota :)
lynx
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 418

Příspěvekod lynx » pon úno 02, 2015 2:04 pm

Obrázek

Myslíš tuhle? To nejsem já!
:lol:
MartinB
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod MartinB » pon úno 02, 2015 4:33 pm

A to jsi "vstával" o hodinu dřív než já :D
Bilardos
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 4

Příspěvekod Bilardos » pon úno 02, 2015 5:47 pm

MartinB píše:Odjižděli jsme poslední...

Nebyl jsi poslední :D
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 153

Příspěvekod Denis » pon úno 02, 2015 10:34 pm

Jardasu píše:Někdo blbne, protože už má věk, jiný blbne, protože dosud ten věk nemá a ti šťastní jedinci blbnou, protože je baví blbnout a hrát si jako malí, romantičtí kluci, přestože někteří ten věk už mají.

Krásne si to napísal :good: Ja som o tom blbnutí vekom samozrejmä písal o sebe. Niekto mi dal do ruky roztrhnuté svaté obrázky, či ich neviem na Slovensku zohnať nové a ja som zabudol kto to bol. Asi bola vonku zima, alebo čo. Obrázky už má moja žena, pôjde pozrieť do mesta do centrálneho skladu, tak sa mi prosím ťa ozvi a nehnevaj sa. Možno si spomeniem aj sám.
Beda
radioamatér
radioamatér
Reputace: 12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Beda » úte úno 03, 2015 3:10 pm

Krásne si to napísal :good: Ja som o tom blbnutí vekom samozrejmä písal o sebe. Niekto mi dal do ruky roztrhnuté svaté obrázky, či ich neviem na Slovensku zohnať nové a ja som zabudol kto to bol. Asi bola vonku zima, alebo čo. Obrázky už má moja žena, pôjde pozrieť do mesta do centrálneho skladu, tak sa mi prosím ťa ozvi a nehnevaj sa. Možno si spomeniem aj sám.

Nedavno v TV bylo ze jsme v cesku jako atheisti 3. na svete. Jeden cas tady chodili lidi, agitovali, rozdavali tiskoviny a asi to vzdali.
Lakomec

fajn setkání

Příspěvekod Lakomec » úte úno 03, 2015 6:46 pm

Libor píše:Ja taky.
Kde to bude a kdo to organizuje?

Letos to bylo super :good:, za mě díky všem, co se museli starat. Guláš výborný, domácí chleba taky.
Pokud se pojede příští rok někam jinam, nevadí, na motorce pojedu kamkoliv, jen ne v zimě :lol:
lebon
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 1

Příspěvekod lebon » stř úno 04, 2015 7:56 am

Vždycky se naseju sám na sebe,že nevyužívám nabídek co život přináší.Snad příští rok i taková GAY párty musí mít svůj půvab,bez buzerací typu nechceš už jít spát apod.Stává se mi to i po 32 letech pobytu v tom smíšeném manželství.Příští rok jedu.
MartinB
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod MartinB » stř úno 04, 2015 9:23 am

Přidávám se k Lakomcovi s díky za zorganizování moc fajn akce. Je to prima se takhle potkat.
Libor
bez hodnocení
Reputace: 191
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » stř úno 04, 2015 2:27 pm

Fotky jsou na servru nahrané, ale nějak se zasekla galerka, nemůžu spustit příkaz pro dávku (zveřejnění). Snad večer bude oprava.

Jinak díky hlavně patří všem co přijeli a udělali si to takové jaké sami chtěli.

A zejména všem co něco prezentovali a tím poskytli i něco ostatním. Jenom houšť a víc.

Pokud toho bude příště více, zavedeme raději seznam plánovaných přednášek s nějakým časovým harmonogramem (jako se dělá jinde). Je to lepší pro organizaci (každý ví kdy co má dělat) a hlavně posluchači se podle to můžou řídit. Část která jim přijde nezajímavá můžou jednoduše vynechat a věnovat se něčemu jinému.
FerenCS
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod FerenCS » stř úno 04, 2015 3:18 pm

Libor píše:Pokud toho bude příště více, zavedeme raději seznam plánovaných přednášek s nějakým časovým harmonogramem (jako se dělá jinde). Je to lepší pro organizaci (každý ví kdy co má dělat) a hlavně posluchači se podle to můžou řídit. Část která jim přijde nezajímavá můžou jednoduše vynechat a věnovat se něčemu jinému.

Véééľmi dobrááá myšlienka!!! Moc, moc, dobrá!!! :thmbup: :thmbup: :thmbup:
Beda
radioamatér
radioamatér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Beda » stř úno 04, 2015 5:16 pm

Libor píše:Fotky jsou na servru nahrané, ale nějak se zasekla galerka, nemůžu spustit příkaz pro dávku (zveřejnění). Snad večer bude oprava.

Jinak díky hlavně patří všem co přijeli a udělali si to takové jaké sami chtěli.

A zejména všem co něco prezentovali a tím poskytli i něco ostatním. Jenom houšť a víc.

Pokud toho bude příště více, zavedeme raději seznam plánovaných přednášek s nějakým časovým harmonogramem (jako se dělá jinde). Je to lepší pro organizaci (každý ví kdy co má dělat) a hlavně posluchači se podle to můžou řídit. Část která jim přijde nezajímavá můžou jednoduše vynechat a věnovat se něčemu jinému.

Take by sla vyuzivat kuchyn v tech bytech, k besedam pro mensi okruh.

Baharis psal, ze ucast stoupla, kdyz se prestal vyhlasovat program. Tak aby se neco nepokazilo. Vetsina ucastniku to bere jako pratelske setkani. Vloni se delali male skupiny podle zajmu a povidalo se. Kdyz bude prednaska, tak ostatni musi zmlknout a bude to zajimave treba pro 1/4 ucastniku.

Ono je to asi jine setkani jak jinde. Ale muze to byt jen muj nazor.
Pavel63
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 44

Příspěvekod Pavel63 » čtv úno 05, 2015 8:51 pm

Já děkuji také organizátorům, chtěl jsem dát pár fotek do fotogalerie, ale nějak mi to nešlo.

Nicméně se chci vrátit k tomu zkoušení radiostanic v SO před polednem. Popíšu pro ostatní - jeden člověk zůstal s jednou VHF v Oáze, další jsme šli se dvěma vysílačkama podél ramena až k jezu a pak zpět. VHF v Oáze a já jsme se slyšeli celou dobu. Tuším Pavel (jestli to nebyl Pavel tak se omlouvám, mám blbou paměť na jména) ale měl VHF, kde při vysílání z jeho stanice jsme já a stanice v Oáze slyšeli jen vrčení, ale nebylo skoro vůbec slyšet slovo. Pokud vím, tak Pavel nás ale jakš-takš slyšel, ale tím si už nejsem jistý. Bylo to nezávisle na tom, jestli jsme byli na pár kroků, nebo my u jezu a další stanice v Oáze.
Doma jsem to probíral se synem (má rovněž stanici, ale PMR ve volném pásmu, pro potřeby airsoftu) a ten vyslovil názor, jestli náhodou Pavlova VHF nebyla šifrovaná. Ony se stanice dají koupit s funkcí šifrování, kdy se pro zabránění odposlechu jinou skupinou uživatelů známí domluví, nastaví si kódování (je tuším 10 voleb) a ostatním se to pak jeví právě tím vrčením místo mluveného slova.
Pavle, neměl jsi náhodou navoleno omylem nějaké kódování?

Ono to teoreticky nepatří do tohoto vlákna, ale vztahuje se to k setkání v Hodoníně.
Pavel.
MartinB
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod MartinB » čtv úno 05, 2015 9:20 pm

Jestli jste měli lodní VHF ruční stanice (a to asi jo jak se to domlouvalo předem) tak ty žádné šifrování nemají.
PMR a šifrování ano.
Janula
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Příspěvekod Janula » čtv úno 05, 2015 9:26 pm

Taky díky za fajn setkání:-) Pořádná tlupa mořských vlků. Už jsem aktualizovala blog (psáno stylem pro matky na mateřské, asi bych to tady ani zveřejňovat neměla). Je tam na nás kontakt i na kamarádské blogy. Rádi se podělíme o informace. Dobrý vítr Jana

http://www.janajosefkula.blogspot.cz/
Pavel63
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 44

Příspěvekod Pavel63 » čtv úno 05, 2015 10:16 pm

To MartinB:

Ano, byly to ruční VHF pro námořní použití (tj. kanál 16 a další). Jejich dosah jsme chtěli testovat.

Pavel.
Beda
radioamatér
radioamatér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Beda » čtv úno 05, 2015 10:27 pm

Pavel63 píše:Já děkuji také organizátorům, chtěl jsem dát pár fotek do fotogalerie, ale nějak mi to nešlo.

Nicméně se chci vrátit k tomu zkoušení radiostanic v SO před polednem. Popíšu pro ostatní - jeden člověk zůstal s jednou VHF v Oáze, další jsme šli se dvěma vysílačkama podél ramena až k jezu a pak zpět. VHF v Oáze a já jsme se slyšeli celou dobu. Tuším Pavel (jestli to nebyl Pavel tak se omlouvám, mám blbou paměť na jména) ale měl VHF, kde při vysílání z jeho stanice jsme já a stanice v Oáze slyšeli jen vrčení, ale nebylo skoro vůbec slyšet slovo. Pokud vím, tak Pavel nás ale jakš-takš slyšel, ale tím si už nejsem jistý. Bylo to nezávisle na tom, jestli jsme byli na pár kroků, nebo my u jezu a další stanice v Oáze.
Doma jsem to probíral se synem (má rovněž stanici, ale PMR ve volném pásmu, pro potřeby airsoftu) a ten vyslovil názor, jestli náhodou Pavlova VHF nebyla šifrovaná. Ony se stanice dají koupit s funkcí šifrování, kdy se pro zabránění odposlechu jinou skupinou uživatelů známí domluví, nastaví si kódování (je tuším 10 voleb) a ostatním se to pak jeví právě tím vrčením místo mluveného slova.
Pavle, neměl jsi náhodou navoleno omylem nějaké kódování?

Ono to teoreticky nepatří do tohoto vlákna, ale vztahuje se to k setkání v Hodoníně.
Pavel.

Sifrovani se v civilu nesmi pouzivat.

U stanic se pouzivaji subtony, aby se omezilo ruseni.
Popsane je to na:
http://www.hamradio.cz/prevadece/ctcss/

Jinak zaklad melo byt vyzkouseni stanic na jednom miste.

Stanice ktere dokazi pracovat s tema subtonama je umi odfiltrovat. Ty subtony jsou pod hovorovym spektrem a tak to odfiltruji. Stanice ktere to nemaji, tak slysi vrceni.
Omen
vytrvalý návštěvník
Reputace: 160

Příspěvekod Omen » pát úno 06, 2015 7:19 am

Libor píše:Fotky jsou na servru nahrané, ale nějak se zasekla galerka, nemůžu spustit příkaz pro dávku (zveřejnění). Snad večer bude oprava.

Furt ty fotky nějak nevidím :?

Zpět na