Privátní kapitánské kurzy s Designerem.

Setkání, regaty, výstavy a akce pořádané v souvislosti s jachtingem

Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa

designer
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod designer » pát zář 11, 2009 11:10 pm

stav k dnešnímu dni:

kurz 3.10 - 10. 10. dvě místa nepotvrzena
kurz 10.10. - 17.10. obsazeno
kurz od 17.10. zrušeno ( v případě náhlého zájmu možno zrealizovat)

poslední 2 týdny na rozhodnutí, jestli budete mít ještě v tomto roce kapitánské oprávnění :)
připomínám, že absolventi získávají nárok na slevu u společnosti YachtNet s.r.o.
designer
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod designer » pon zář 14, 2009 4:36 pm

REKAPITULACE:

mimořádný kurz 19.9. - 26.9. Bavaria 30 cruiser: 4 přihlášení (2 z J.I.)
kurz 3.10. - 10.10. Bavaria 36: 6 přihlášených (3 z J.I.)
kurz 10.10. - 17.10. Bavaria 36: 5 přihlášených (3 z J.I.)
kurz 17.10 - 24.10. zrušen z technických důvodů

Děkuji všem přihlášeným za jejich důvěru a těším se, že s dosud váhajícími se setkám na jaře ;)
Luna
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Luna » pon říj 12, 2009 3:53 pm

Já chci ještě jednou moc poděkovat za úžasnou akci!!!
Kapitán Designer je fantastický člověk, učitel, kamarád. Vždy příjemně naladěn a připraven vyjít vstříc.
Celá parta byla super a já budu na všechny moc vzpomínat. Musím říct, že to byla opravdu namíchaná parta, ale kdokoli z těchto námořníků by mi tam chyběl. :)
Naučili jsme se toho opravdu hodně, příjemnou zábavnou formou. Většinou to byla zavalená mapa lidmi a poházená pravítky, a každý radil každému. Zrovna tak za kormidlem, každý věděl nejlépe jak přirazit k molu a zvlášť, když sám za kormidlem zrovna nestál. :D
V rámci možností bylo praxe pro každého co to šlo.
Já děkuji za trpělivost a velikou ochotu
a moc se těším na další setkání,
Lenka*
designer
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod designer » pon říj 12, 2009 8:50 pm

kurz s lenkou, lukášem, jakubem, rafaelem,honzou,michalem a martinem byl naprosto úžasný. Všem děkuji za krásné dny, za vynikající spolupráci a těším se na shledanou.
Musím se přiznat, že jakmile jste mě v zadaru opustili - pocítil jsem prapodivný pocit, snad něco jako stesk? :mad: ?
děkuji vám všem
1ucky
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod 1ucky » úte říj 13, 2009 11:23 am

Ahoj,
rád bych se připojil k Luně s popisem svých velmi příjemných zážitků z plavby s Designerem. Vzhledem k tomu, že jsem už Chorvatské "Bčko" měl, pojal jsem tuto plavbu jako kondiční. Před odjezdem mi probíhaly hlavou obavy jestli si vlastně z tohoto kurzu něco odnesu atd. Musím říct, že Designer všechny tyto obavy stoprocentně rozptýlil a ukázal se být naprosto skvělým a samozřejmě zkušeným kapitánem, velice talentovaným učitelem a v neposlední řadě také bezvadným společníkem. Dlouhé diskuse s ním o nesmrtelnosti chrousta a dalších důležitých tématech udělaly z kurzu mimo jiné i krásnou dovolenou.
Mimo jiné jsme se setkali i s windwardem a jeho posádkou a musím podotknout, že to setkání bylo jak jinak než velice příjemné a poučné.

Abych už shrnul své chvalozpěvy, plavba to byla skvělá a doufám, že s ním ještě někam vyrazím, například na jaře na Maltu. Všem kdo uvažují o kurzu s Designerem vřele doporučuji.

Ještě bych vlastně chtěl zmínit jednu zajímavou věc. Krom kapitánování se designer ujal i role hlavního kuchaře, což je poměrně rarita, ale u něj se projevilo obrovské nadšení pro vaření a hlady jsme rozhodně netrpěli :thmbup:

Tak a teď už opravdu končím a přeji designerovi i všem jeho studentům hodně zdaru a hlavně větru, kterého nám se malinko nedostávalo

:thankyou:
Libor
bez hodnocení
Reputace: 191
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » úte říj 13, 2009 11:53 am

Nadšení pro vaření je jedna věc a výsledek druhá... :?
Jak to vypadalo? Dalo se to?
Konzervy a přílohy, nebo Vám snad chytal i čerstvé ryby???
Vzhledem k tomu, že je to opravdu rarita, kdy na kurzu vaří kapitán, rád bych věděl víc.
1ucky
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod 1ucky » úte říj 13, 2009 1:26 pm

Ahoj,
když to tak po třetí čtu, tak to vlastně nevyznělo úplně tak jak jsem měl chtěl, takže ještě jednou:
Jídlo bylo výborné. I věci, které bych si normálně nevybral jsem snědl s chutí a nebylo to jenom hlady. Míra nadšení byla přímo úměrná chuti.
Jinak čerstvé ryby jsme bohužel neměli, ale myslím, že i bez toho všechno dopadlo výborně ;)

Jinak časově a techniky to asi nebyl veliký problém zvládnou oboje, neboť nám mohl svěřit loď a sám se věnovat vaření. Zároveň mu podmínky nekomplikoval vítr, kterého byl bohužel nedostatek, ale za to těžko někoho vinit :)

Doufám, že už jsem ten obrázek dokreslil

L.

Libor píše:Nadšení pro vaření je jedna věc a výsledek druhá... :?
Jak to vypadalo? Dalo se to?
Konzervy a přílohy, nebo Vám snad chytal i čerstvé ryby???
Vzhledem k tomu, že je to opravdu rarita, kdy na kurzu vaří kapitán, rád bych věděl víc.
windward
moderátor
Reputace: 62

Příspěvekod windward » úte říj 13, 2009 1:30 pm

1ucky píše:Jídlo bylo výborné. I věci, které bych si normálně nevybral jsem snědl s chutí a nebylo to jenom hlady.

Tak to chci videt, kdybys s nadsenim a s chuti nesnedl jidlo, ktere ti vlastnorucne nachystal kapitan. Vysledek byl by jednoznacny - za nohu a na rahno, krmit racky cerstvym masem.
Nessie
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Nessie » úte říj 13, 2009 1:36 pm

V tom případě ti, windwarde, musíme dodatečně poděkovat za to, žes nevařil ;)
lynx
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 418

Příspěvekod lynx » úte říj 13, 2009 1:51 pm

windward píše:... - za nohu a na rahno, krmit racky cerstvym masem.

Ty snad, Romane, neznáš klasiku???
Protáhnout pod kýlem!!! Čím delší loď, tím lépe! :mad:
1ucky
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod 1ucky » úte říj 13, 2009 3:17 pm

Obávám se, že pomalu utíkáme od tématu :D
Když už jsme u těch superlativ, tobě jsem chtěl taky ještě jednou poděkovat za všechny rady :) a příjemně strávený čas na zadarských mělčinách, byl to za dlouhou dobu jeden z mála klidných momentů, které jsem měl. :clap:
windward píše:
1ucky píše:Jídlo bylo výborné. I věci, které bych si normálně nevybral jsem snědl s chutí a nebylo to jenom hlady.

Tak to chci videt, kdybys s nadsenim a s chuti nesnedl jidlo, ktere ti vlastnorucne nachystal kapitan. Vysledek byl by jednoznacny - za nohu a na rahno, krmit racky cerstvym masem.
Luna
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Luna » úte říj 13, 2009 4:11 pm

windward píše:Tak to chci videt, kdybys s nadsenim a s chuti nesnedl jidlo, ktere ti vlastnorucne nachystal kapitan. Vysledek byl by jednoznacny - za nohu a na rahno, krmit racky cerstvym masem.

Náhodou to byla mňamka. Takový komfort u vás neměli... :D
jornst
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod jornst » úte říj 13, 2009 4:24 pm

Zdravím posádku z designerova kurzu 3.10. - 10.10.2009,
Lenka mě upozornila na toto fórum, o kterém jsem dosud jen matně tušil, takže se také s radostí připojuji se svým příspěvkem.
Předem moc děkuji za super týden strávený na jachtě v Chorvatsku pod vedením výborného a zkušeného kapitána.
Protože jsem již měl jakési zkušenosti z dříve absolvovaných dvou týdenních pobytech na jachtě v Chorvatsku, které jsem před pár lety absolvoval (cca rok 2004) jako člen posádky, byly pro mě některé věci příjemným zopakováním. Počasí bylo skvělé dovolenkové, tak akorát na koupání, takže jsme si plachtění více méně vyzkoušeli v teoretické rovině. Nové a podstatné zkušenosti jsem od kapitána získal při ovládání lodi na motor, tj. obrátky na místě, vyvazování zadem i přídí k molu, vyvazování na bójku a kotvení. Nejvíce si však osobně cením designerovy školy především po stránce vedení posádky na lodi, díky. Také díky za spousty odpovědí na spousty mých zvídavých otázek.
Taktéž zdravím posádku windwarda. Díky za bezva večer a na nezapomenutelný noční rozhovor s Romanem na molu!
Ještě malá poznámka ke zde zmíněné raritě kapitán-kuchař. Musím uznat, že Ondra je výborný kuchař a chápu jeho důvody, proč zrovna volí tuto inovativní variantu all inclusive. Ruku na srdce, on i Rafi je výborný kuchař. A pokud si dobře pamatuji, když Ondra řešil problémy s prasklým lankem od řadicí páky, Rafi kuchaře zvládl na jedničku. Nicméně funkce kapitána-kuchaře nám všem umožnila věnovat více času studiu windwardových script, mimochodem výborně zpracovaných.
Shrnu-li to, kurz byl výborný, pokud bych ho hodnotil známkou ve škole, pak dávám 1*. designere, jsi super kamarád, kapitán, školitel i kuchař. Každému, kdo zvažuje účast ve Tvém kurzu, ho mohu jen doporučit!
Všem přeji spousty nádherných dní na jachtě a příznivý vítr!
Honza
windward
moderátor

Příspěvekod windward » úte říj 13, 2009 6:02 pm

jornst píše:Musím uznat, že Ondra je výborný kuchař a chápu jeho důvody, proč zrovna volí tuto inovativní variantu all inclusive.

A abyste, decka, meli uplny komfort a mnamku, ktere se tak zalibili Lune, a jeste vice casu na studium vybornych windwardovych skript pro jornsta, tak kapitan-kuchar by sve hotelove all-inclusive sluzby mohl jeste rozsirit na utirani vasich nezletilych zadku ci o thajskou masaz. :lol: Ze vam neni hanba - nechat se obskakovat od vaseho instruktora a kapitana.

Modlete se, abyste se nikdy omylem nedostali ke mne na lod. Poznali byste, co je prava mnamka z rukou kapitana, inovatori jedni.
Naposledy upravil(a) windward dne úte říj 13, 2009 6:10 pm, celkem upraveno 1 x.
Libor
bez hodnocení
Reputace: 191
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » úte říj 13, 2009 6:05 pm

Tě to ňák čoveče vzalo....co?
Bojíš se, abys nemusel absolvovat nějaký kuchařský kurz a pak na lodi i vařit během kapitánských kurzů .....co :whist:
Luna
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Luna » úte říj 13, 2009 6:13 pm

windward píše:...
Modlete se, abyste se nikdy omylem nedostali ke mne na lod. Poznali byste, co je prava mnamka z rukou kapitana, inovatori jedni.

Neboj se, mě Designer naprosto vyhovuje. :good:
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » úte říj 13, 2009 7:21 pm

Že to bude kurz i se stravou se presentovalo hned na začátku. Jen jsem si tak lehce v soukromí pozvedl obočí údivem a nekomentoval. Ale předpokládal jsem, že na to bude další člověk. Je to novátorské, nikdy jsem neslyšel že by skipper stabilně vařil, no ale tak si to Designer vymyslel a tak to také má.
O to víc chvály se pěje. :good:

Já osobně slibuji, že takto to nikdy dělat nebudu.
Od převzetí lodě do jejího předání mám odpovědnost za ni i za celou posádku. Není minuty, abych se nedíval, co kolem nás pluje. Stojím stále vedle nebo za kormidelníkem (začátečníkem), kontroluji každý pohyb kormidelního kola (obvzlášť při zadních kurzech). Když je nečas, déšť, posádka je schovaná a já stojím za kormidlem. Velmi zřídka se stává, že bych si v noci zdřímnul v kokpitu. O kajutě ani nemluvě. Teď - snad poprvé - při plavbě na Palagružu jsem si na dvě hoďky zdřímnul v salonu. Ale to bylo naprosto čistý horizont a v kokpitu hlídal Kapo, kterému jsem důvěřoval. Každý člen posádky si může kdykoliv během dne i noci odskočit zdřímnout - spát. Číst si, opalovat se na přídi, koupat se během plavby, to je jedno. Já musím celý den hlídat, vybrat bezpečné kotviště a bezpečně zakotvit. A tím to pánové a dámy pro mě končí. (pokud mám tedy jistotu, že kotva drží, jinak ani v noci nemám klid)
Stále musím mít na paměti, že jako skipper odpovídám i za chyby druhých. Není možné se vyvinit, ať se stane co se stane. To mě musí - a také zaměstnává po celý týden naprosto dostatečně. Možná to zní trochu románově, ale já to tak cítím a nepřipustím žádnou fatální chybu.

Chtěl jsem jen nastínit můj pohled na činnost na palubě, na odpovědnost a povinnosti skippera. Nikomu to nevnucuji, nikomu neříkám že jiné řešení je špatné. Jen můj pohled...
designer
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod designer » úte říj 13, 2009 8:47 pm

jsem vyvázán v Tribunji a čtu si ohlasy na můj kurz. Musím říct, že se až červenám nad takovou chválou.Řekl bych, že spokojenost zúčastněných byla mimo jiné podmíněna jejich naprostým zápalem a nadšením, které při osvojování si ovládání lodě projevovali. Celý týden byl pro mě skvělý zážitek.

baharisi, všechno co píšeš mohu podepsat - ale mohu tě uklidnit, dát vařit vodu na brambory, těstoviny,udělat omáčku z rajčat a bazalky, mrsknout na talíř trochu čočky a sázené vejce - loď ani posádka nejsou v ohrožení. Jídlo se totiž připravuje jen za zcela bezpečné a přehledné situace. Jinak jí posádka to, co je zrovna po ruce. Nevidím opravdu žádné ohrožení v tom, když na bójce nebo kotvě (a vyvázán zádí ke břehu) udělám pro svou posádku jídlo.

V každém případě je to pro mě výrazně jistější, než experimenty posádky, ohrožující zdraví svého kapitána ;)

Dnes jsme měli s dalším kurzem plavbu při průměrném větru kolem 40ti kn a místy nám foukalo víc než 50kn. Chci všechny čtenáře tohoto příspěvku ujistit, že jsem opravdu nevařil :lol:

Libore, nehceš taky na kurzík?
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » úte říj 13, 2009 9:14 pm

Hezkyyy! To foukla Bora, co? Díval jsem se na předpověď a zítra večer by se to mělo trochu umoudřit. Držím palce. :thmbup:

Já nepsal Designere o ohrožení posádky. Jen si myslím, že jsi si na sebe upletl pěkný bič.
Psal jsem o všem (co mě napadlo), co skipper musí. A osobně si myslím, že udělat pro utahaného kapitána večeři je to nejmenší, co si zaslouží.
Vzpomínám si třeba na situaci kdy jsme pluli celý den na zadobok, vítr kolem 35 knt, vlny do dvou metrů také ze zadoboku. Večer jsem měl ruce jak opičák, na dlaních plyskýře a namožený krk jak jsem se pořád ohlížel na nebezpečné vlny zezadu. No a že bych pak ještě šel krájet bazalku, no to tedy promiň.

Ale je to věc názoru, nikomu to nevnucuji. Pokud vše zvládáš sám a baví tě to, tak to je pro tvé posádky jen dobře. V každém případě ti přeju, ať se ti daří a ať ti to vydrží.
tatinecek
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 6

Příspěvekod tatinecek » úte říj 13, 2009 9:24 pm

To Baharis: Počkej, a co umýt nádobí , vyluxovat , ustlastlat postýlky a ráno udělat raňajky?! To je přece běžné, nebo ne? :?
Sorry, asi jsem v jiné dimenzi. :P
Počkáme si na ten Karibik :gun:
Martin88
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 18

Příspěvekod Martin88 » úte říj 13, 2009 9:33 pm

designer píše:jsem vyvázán v Tribunji a čtu si ohlasy na můj kurz. Musím říct, že se až červenám nad takovou chválou.Řekl bych, že spokojenost zúčastněných byla mimo jiné podmíněna jejich naprostým zápalem a nadšením, které při osvojování si ovládání lodě projevovali. Celý týden byl pro mě skvělý zážitek.

baharisi, všechno co píšeš mohu podepsat - ale mohu tě uklidnit, dát vařit vodu na brambory, těstoviny,udělat omáčku z rajčat a bazalky, mrsknout na talíř trochu čočky a sázené vejce - loď ani posádka nejsou v ohrožení. Jídlo se totiž připravuje jen za zcela bezpečné a přehledné situace. Jinak jí posádka to, co je zrovna po ruce. Nevidím opravdu žádné ohrožení v tom, když na bójce nebo kotvě (a vyvázán zádí ke břehu) udělám pro svou posádku jídlo.

V každém případě je to pro mě výrazně jistější, než experimenty posádky, ohrožující zdraví svého kapitána ;)

Dnes jsme měli s dalším kurzem plavbu při průměrném větru kolem 40ti kn a místy nám foukalo víc než 50kn. Chci všechny čtenáře tohoto příspěvku ujistit, že jsem opravdu nevařil :lol:

Libore, nehceš taky na kurzík?

předpověď z poledne :lol:
GUSTS OF NE and NW WIND 35-50, IN THE SOUTH AND IN A PART OF THE CENTRAL ADRIATIC TODAY STILL UP TO 80 KNOTS. SEA IN THE OPEN OF THE SOUTH AND CENTRAL ADRIATIC 5-6. LIGHT ISOLATED THUNDERSTORMS IN THE OPEN SEA.
designer
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod designer » stř říj 14, 2009 12:08 am

no, pěkná jízda to byla. Posádka nadšeně dělala co měla, já v hubě doutník a občas drobná připomínka. Užívali jsme si 6 hodin, v závěru to trochu upadlo na umolousanejch 25.
Jen na okraj - mám v posádce 12ti letého kluka a on i jeho rodiče jsou naprosto úžasní. Další dva kadeti - Josef a Dan jsou šílenci, kteří vítr pod 30kn berou jako těžkou nudu. Všichni poprvé na lodi.
slovy klasika:
Pánové, nechci se chlubit, ale kdo z vás to má?
1ucky
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod 1ucky » stř říj 14, 2009 9:20 am

Z nudy kanceláře jenom tiše závidím :D

EDIT: Prosim, neuvadejte citace pokud to neni nezbytne nutne. Zbytecne to zatezuje databazi a zneprehlednuje vlakno. :) windward
windward
moderátor

Příspěvekod windward » čtv říj 15, 2009 9:08 am

Baharis píše:Že to bude kurz i se stravou se presentovalo hned na začátku. ... Je to novátorské, nikdy jsem neslyšel že by skipper stabilně vařil, no ale tak si to Designer vymyslel a tak to také má. O to víc chvály se pěje. :good:

No, ja se domnivam, ze bychom z meho lehkeho podani mohli se dostat do omylu. :) Dovolim si tedy par vet.

Designer je jeden z mych nejblizsich pratel. Plavili jsme se spolecne na ruznych lodich. Tesil jsem se, ze se zase uvidime letos na lodi, ale pracovni vytizeni kolegovi to nakonec neumoznilo.

Mel jsem prilezitost si povypravet s jeho posadkou pred i po kurzu. Mira nadseni jeho posadky po kurzu se podle mne neda spravne vyjadrit. Urcite to neni tim, ze ty lenochy rozmazlene dobre krmil :lol: Pozoroval jsem, jak takovy velky namornik, kteremu se rikalo Viking Olafson, pristaval na kotvu v Kukljici a vyvazoval lod zadi k molu s pomoci ostatnich clenu posadky. Takze, nadseni posadky prameni v prvni rade z Designerovy precizni instruktorske prace. Ruznorodou sebranku, kterou si v sobotu nalozil na palubu, dokazal pan kolega poskladat do funkcni posadky a to diky nejen svym znalostem, ale i lidskym vlastnostem, diky sve zivotni zkusenosti a osobnimu charizmatu. A naucil je vsemu, co je nezbytne pro bezpecne rizeni lodi.

Vyuzijme prilezitost a poprejme Designerovi hodne uspechu v jeho kapitanske a instruktorske cinnosti. :)

Se srdecnymi pozdravy
windward
Dvojka
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 97

Příspěvekod Dvojka » čtv říj 15, 2009 11:40 am

Obdivuji Designera :clap: a hluboce se skláním – funkci kuchaře (i na kurzu, nebo s nováčky) na lodi jsem si vyzkoušela a vím, že prostřít snídani, udělat oběd na 12, umýt nádobí, obstarat svačiny, podat pití (když se jim děla ve vlnkách špatně v podpalubí) pro 8 až 10lidí – žádná sranda. A to nemluvím o pohlídání novopečené posádky, když si kapitán potřebuje alespoň na 20min vykonat nějaké nezbytnosti – to je při vaření opravdu dost stresující. Takže vést kurz a vařit - klobouk dolů! :thmbup:
O co víc si pak Designera budou kurzanti vážit (nejen jako učitele a člověka s námořní praxí), až si sami vyzkouší i „všední“ starosti na lodi.
To se teprve pohrnou nováčci na kurzy…

Zpět na