Privátní kapitánské kurzy s Designerem.
Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa
- 1ucky
- nováček na fóru
- Reputace: 0
Zdravím,
protože jsem od většiny z vás právě 6 hodin daleko, rád si vždycky ráno přečtu, co jste napsali. Dneska jsem se však dost vyděsil!
Ačkoliv si myslím, že Designer žádnou obranu nepotřebuje, neboť se jistě k tomuto tématu vyjádří sám i bez pomoci, nedá mi to a také se přidám do první linie za Designera.
2 squader:
Nevím jakým způsobem si byl na lodi pozorovatelem, ale já za sebe, který jsem opravdu takovým pozorovatelem byl, neboť jsem už papíry měl a pár plaveb i za sebe i s jinými kapitány absolvoval, bych chtěl zdůraznit to, že jsem byl s kurzem opravdu spokojený a viděl jsem proces, kdy se z naprosto různorodé sebranky stala posádka, kde každý byl schopný bezpečně vést jak loď tak zbytek posádky.
K manévrům na motor:
Vzhledem k tomu, že v našem týdnu panovalo prakticky bezvětří, cvičili jsme hojně motorové kousky jak je parkování otáčení atd... a musím říct, že Designer opravdu ví o čem mluví a i ti, kteří byli na moři poprvé v životě neměli problém po cvičení s lodí přistát, zacouvat, nebo odrazit.
Každý má sice právo na vlastní názor ale je mi dost líto, že tím vlastním dle názoru většiny a mých vlastních zážitků pravděpodobně neobjektivním názorem pokoušíš snižovat schopnosti a reputaci někoho, kdo toho o moři ví víc než všechny jeho posádky dohromady X2. Myslím, že první bod kde by si měl hledat chybu je ve vlastním přístupu k věci a lidem okolo.
Toto je pro změnu můj názor.
Howgh
protože jsem od většiny z vás právě 6 hodin daleko, rád si vždycky ráno přečtu, co jste napsali. Dneska jsem se však dost vyděsil!
Ačkoliv si myslím, že Designer žádnou obranu nepotřebuje, neboť se jistě k tomuto tématu vyjádří sám i bez pomoci, nedá mi to a také se přidám do první linie za Designera.
2 squader:
Nevím jakým způsobem si byl na lodi pozorovatelem, ale já za sebe, který jsem opravdu takovým pozorovatelem byl, neboť jsem už papíry měl a pár plaveb i za sebe i s jinými kapitány absolvoval, bych chtěl zdůraznit to, že jsem byl s kurzem opravdu spokojený a viděl jsem proces, kdy se z naprosto různorodé sebranky stala posádka, kde každý byl schopný bezpečně vést jak loď tak zbytek posádky.
K manévrům na motor:
Vzhledem k tomu, že v našem týdnu panovalo prakticky bezvětří, cvičili jsme hojně motorové kousky jak je parkování otáčení atd... a musím říct, že Designer opravdu ví o čem mluví a i ti, kteří byli na moři poprvé v životě neměli problém po cvičení s lodí přistát, zacouvat, nebo odrazit.
Každý má sice právo na vlastní názor ale je mi dost líto, že tím vlastním dle názoru většiny a mých vlastních zážitků pravděpodobně neobjektivním názorem pokoušíš snižovat schopnosti a reputaci někoho, kdo toho o moři ví víc než všechny jeho posádky dohromady X2. Myslím, že první bod kde by si měl hledat chybu je ve vlastním přístupu k věci a lidem okolo.
Toto je pro změnu můj názor.
Howgh
- tatinecek
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 6
Tak a jsme zase v Čechách, A na Slovensku asi taky. Všichni se poplivejte , vynadejte, pravdu stejně nenajdete, akdyž najdete, tak ji za chvíli někdo překroutí. A nemusím na kurz, od r.2000 mám Hr papíry.
Lidi jsou buď OK, nebo ne a nebo nějaká šeď mezi tím, s tím nic nenaděláte. Alespoň je tady živá dizkuze.
Lidi jsou buď OK, nebo ne a nebo nějaká šeď mezi tím, s tím nic nenaděláte. Alespoň je tady živá dizkuze.
- pecho
- aktívní jachtař
zkoušky-teorie+praxe
2 Baharis, mám takový pocit, že jsme dělali napřed praktické zkoušky a pak teoretické, mluvím o MDS "C", je to už cca 10 let, takže původní papíry už nemám, protože nám při prodloužení dali jiné a menší, ale pokud mě paměť neklame, tak to bylo tak.
Zdraví Pecho

Zdraví Pecho
- Luna
- návštěvník fóra
Kdo má zájem, zde jsou fotky z kurzu:
http://namornice.rajce.idnes.cz/4.Jadra ... 009/#album
http://namornice.rajce.idnes.cz/4.Jadra ... 009/#album
- Martin88
- aktívní jachtař
- Reputace: 18
designer píše:Martin88 píše:nebuďte všichni tak hrrr, počkejte, až se také vyjádří instruktor a pak dělejte závěry
zatím čeká míček na druhé straně kurtu
co by k tomu instruktor mohl říci?
Instruktor by mohl třeba říct - ano, do pilíře jsem naboural, protože jsem hlady sotva viděl nebo
- ne, tento člen posádky byl od začátku divný a všechno si vymyslel
ale jinak to pro mě jiný význam nemá, chodím se sem bavit a evtl. se dozvědět něco zajímavého

- Libor
- bez hodnocení
- Reputace: 191
- Kontaktovat uživatele:
To Neny.
jsem tázán, tedy odpovím
Urážet není dovoleno nikomu! Na to jsou zařízení jinde.
S moderováním to nemá co do činění! To opravdu nepodsouvej. Vidím, že winward zde vystoupil jako konkrétní člověk s celým jménem, tedy zcela za svou osobu se svým privátním názorem. Ten může mít i moderátor či administrátor doufám.
Pokud jsi zaznamenal porušení pravidel, předpokládám, že jsi dotčen slovy winwarda, máš zcela pochopitelně nezadatelné právo se ohradit. Tedy rovnou podat stížnost proti porušení pravidel. Předpokládám že jsi takto svým dotazem učinil. Jsem radši, když mi dotyčný svůj pohled napíše...
Ano, myslím, že windward se nechal unést a nevyjadřil se k věci.
Žádám tímto windwarda, aby upustil od osobních invektiv (platí i pro ostatní). Je to první varování.
jsem tázán, tedy odpovím
Urážet není dovoleno nikomu! Na to jsou zařízení jinde.
S moderováním to nemá co do činění! To opravdu nepodsouvej. Vidím, že winward zde vystoupil jako konkrétní člověk s celým jménem, tedy zcela za svou osobu se svým privátním názorem. Ten může mít i moderátor či administrátor doufám.
Pokud jsi zaznamenal porušení pravidel, předpokládám, že jsi dotčen slovy winwarda, máš zcela pochopitelně nezadatelné právo se ohradit. Tedy rovnou podat stížnost proti porušení pravidel. Předpokládám že jsi takto svým dotazem učinil. Jsem radši, když mi dotyčný svůj pohled napíše...
Ano, myslím, že windward se nechal unést a nevyjadřil se k věci.
Žádám tímto windwarda, aby upustil od osobních invektiv (platí i pro ostatní). Je to první varování.
- Ohneeis
- nováček na fóru
privátní kapitánské kursy-kritika
for squader :
prosím -nepochopil jsem , proč jsi vlastně na tom kursu byl?
A co se ještě dalo vypozorovat...
Kdy pojedeš na loď a mohli bychom s tebou...?
díky za info
prosím -nepochopil jsem , proč jsi vlastně na tom kursu byl?

Kdy pojedeš na loď a mohli bychom s tebou...?
díky za info
Kurz s Designerem - hodnocení účastníka
Zdravím všechny,
byl jsem na kurzu s Designerem 10.10.-17.10. Připojuji se k ostatním kolegům a oceňuji Designera a jeho kurz. Nikdy předtím jsem na jachtě na moři nebyl a kurz mi dal vše, co jsem od něj podle programu očekával dostat. Věcně řečeno: dostal jsem přesně tu službu, kterou jsem zaplatil. Už to by mohlo stačit na vysoké ocenění. Ale kromě toho jsem dostal navíc týden strávený v posádce úžasných lidí, které bych jinak nepoznal. Designer mi jako skipper a učitel připadal výborný a když budu moci, bud se ním plavit kdykoliv znovu.
to squader:
Ve tvém příspěvku se objevila řada negativních věcí, které jsem na kurzu s Designerem nezažil. Tvůj popis chování Designera vůbec neopodvídá zkušenosti, jakou jsem s ním udělal já. Je teoreticky možné, že dva kurzy byly úplně jiné, můj úžasný, tvůj naopak, třeba díky skladbě posádky, třeba kvůli počasí ... Ale že by se skipper za týden změnil v někoho jiného? Nepřipadá mi to pravděpodobné.
byl jsem na kurzu s Designerem 10.10.-17.10. Připojuji se k ostatním kolegům a oceňuji Designera a jeho kurz. Nikdy předtím jsem na jachtě na moři nebyl a kurz mi dal vše, co jsem od něj podle programu očekával dostat. Věcně řečeno: dostal jsem přesně tu službu, kterou jsem zaplatil. Už to by mohlo stačit na vysoké ocenění. Ale kromě toho jsem dostal navíc týden strávený v posádce úžasných lidí, které bych jinak nepoznal. Designer mi jako skipper a učitel připadal výborný a když budu moci, bud se ním plavit kdykoliv znovu.
to squader:
Ve tvém příspěvku se objevila řada negativních věcí, které jsem na kurzu s Designerem nezažil. Tvůj popis chování Designera vůbec neopodvídá zkušenosti, jakou jsem s ním udělal já. Je teoreticky možné, že dva kurzy byly úplně jiné, můj úžasný, tvůj naopak, třeba díky skladbě posádky, třeba kvůli počasí ... Ale že by se skipper za týden změnil v někoho jiného? Nepřipadá mi to pravděpodobné.
- designer
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
nevím, jestli jsi to špatně pochopil.
Vzhledem k tomu, že jsem posádku před zkouškama na kapitanátě sám vyzkoušel a viděl jsem, že vše potřebné ovládají, byla informace o neúspěchu naprosto nepochopitelná. Přemýšlel jsem o nějaké "kvótě" vyloučených čechů, hnutím mysli zkoušejícího kapitána...Pokoušel jsem se společně s windwardem zajistit ve Vodici jiný termín a to na sobotu.
Pokud bych si nebyl jist, že všichni byli připravení, tak bychom to pochopitelně ani já, ani windward nedělali. V tom případě bych jim totiž doporučil ke zkoušce vůbec nejít.
Vzhledem k tomu, že jsem posádku před zkouškama na kapitanátě sám vyzkoušel a viděl jsem, že vše potřebné ovládají, byla informace o neúspěchu naprosto nepochopitelná. Přemýšlel jsem o nějaké "kvótě" vyloučených čechů, hnutím mysli zkoušejícího kapitána...Pokoušel jsem se společně s windwardem zajistit ve Vodici jiný termín a to na sobotu.
Pokud bych si nebyl jist, že všichni byli připravení, tak bychom to pochopitelně ani já, ani windward nedělali. V tom případě bych jim totiž doporučil ke zkoušce vůbec nejít.
- simon
- aktívní jachtař
- Reputace: 1
Neny píše:Uf to som rad ze sa v tom urobil poriadok! Za to podsuvanie funkcie moderatora sa ospravedlnujem. Dost ma to zaskocilo pretoze moderatorov povazujem za ludi ktori to tu vedu a usmernuju,tak ma ta reakcia, ktora pripominala viac ukrainca na stavbe a nie moderatora, dost zaskocila.
pokud kvuli blbemu vtipu otravoval pul chorvatskeho pobrezi, tak se vyjadril jen velmi decetne a velmi v rukavickach
Neny píše:Uf to som rad ze sa v tom urobil poriadok! Za to podsuvanie funkcie moderatora sa ospravedlnujem. Dost ma to zaskocilo pretoze moderatorov povazujem za ludi ktori to tu vedu a usmernuju,tak ma ta reakcia, ktora pripominala viac ukrainca na stavbe a nie moderatora, dost zaskocila.

Neny píše:Poprosim Libora o odpoved! Na tomto fore moze urazat len moderator alebo aj navstevnici? ( Doufam, ze se nikdy s takovymi kreaturami na palube nepotkam. )
Libor píše:Žádám tímto windwarda, aby upustil od osobních invektiv (platí i pro ostatní). Je to první varování.
Omlouvam se uzivatelum Neny a squader za to, ze jsem vuci nim pouzil osobni invektiva pri hodnoceni jejich jednani. Prvni varovani beru na vedomi.
windward
PS. Douvam, ze panove Neny a squader najdou v sobe dostatek osobni statecnosti a omluvi se mne za problemy, ktere mne zpusobili svym "docela dobrym zertem".
- Neny
- pravidelný návštěvník
Ahoj vsetkym. Kedze sa nam to trochu ukludnilo, co sa tyka posudzovania Designera ako instruktora, a preto, ze ma tu zopar ludi oslovilo, aby som sa k tomu vyjadril ako ucastnik nulteho kurzu. Moje stanovisko je nasledovne: pretoze som bol na mori prvy krat, netrufam si zatial verejne hodnotit pracu kapitana a instruktora, ktorej nerozumiem. Clovek moze vnimat svoje SUBJEKTIVNE pocity z plavby, bud pozitivne alebo negativne. Dalej sa moze rozhodnut, ci o nich bude hovorit na verejnosti (napriklad na fore) alebo o nich hovorit verejne nebude. Ja som sa zatial rozhodol, ze o nich budem hovorit priamo s instruktorom, a to sa aj stalo na lodi este pred vystupenim na breh (inak bolo sucastou dohody medzi mnou a Designerom spravit na zaver plavby taky laicky resers). Tak sa aj stalo, a tym je to pre mna vyriesene. Pocity druhych ucastnikou a ich nazory tu posudzovat nemienim (mimo ineho jedna namornicka, s ktorou zijem tam bola a jej nazor tiez nebudem ani ovplyvnovat ani komentovat ak ho sem napise).
Pěkná debata
která mě pomalu utvrzuje v tom, že i v psaném osobním projevu lze dát na první dojem.
co sem chodím (a není to dlouho) tak winward i designer působí jako sympaťáci, kteří si nemusí na nic hrát a nedělají to. o to víc mě překvapily zmínky o egu designera a neúrovni jeho kurzu apod. nicméně nakonec to pěkně vysvětlil právě winward, který poukázal na hloupý vtip a jeho následky - přiznám, že nevím jestli jeho autoři o možných následcích (tedy shánění náhradního termínu) věděli. Pokud nevěděli, asi bych přimhouřil oko, i když škodolibost vtipu (vyjádření stížnosti na kurz, jako jeho důvod?!?!?!?!?) vypovídá o jeho autorech své, takže spíš bych ho asi pochopil kdyby byl myšlen v dobrém(tím ho neobhajuji, ale dobře vím že každého někdy napadně nějaká pořádná ptákovina, která má třeba hloupé následky). Pokud věděli, že designer a winward budou nebo již shánějí náhradní termín a nechali je v tom, tak k tomu se ani nemá smysl vyjadřovat.
tímto se nevyjadřuji k úrovni kurzu, protože do toho nevidím
já osobně bych spíš teď po čtení příspěvků z kurzů nevěděl, kterého ze dvou výše jmenovaných bych chtěl obtěžovat svou přítomností na jejich dalším kurzu
jo a pokud někomu můj příspěvek připadá zbytečnej, tak přijměte mou omluvu, ono tomu tak možná nakonec je...

co sem chodím (a není to dlouho) tak winward i designer působí jako sympaťáci, kteří si nemusí na nic hrát a nedělají to. o to víc mě překvapily zmínky o egu designera a neúrovni jeho kurzu apod. nicméně nakonec to pěkně vysvětlil právě winward, který poukázal na hloupý vtip a jeho následky - přiznám, že nevím jestli jeho autoři o možných následcích (tedy shánění náhradního termínu) věděli. Pokud nevěděli, asi bych přimhouřil oko, i když škodolibost vtipu (vyjádření stížnosti na kurz, jako jeho důvod?!?!?!?!?) vypovídá o jeho autorech své, takže spíš bych ho asi pochopil kdyby byl myšlen v dobrém(tím ho neobhajuji, ale dobře vím že každého někdy napadně nějaká pořádná ptákovina, která má třeba hloupé následky). Pokud věděli, že designer a winward budou nebo již shánějí náhradní termín a nechali je v tom, tak k tomu se ani nemá smysl vyjadřovat.
tímto se nevyjadřuji k úrovni kurzu, protože do toho nevidím
já osobně bych spíš teď po čtení příspěvků z kurzů nevěděl, kterého ze dvou výše jmenovaných bych chtěl obtěžovat svou přítomností na jejich dalším kurzu

jo a pokud někomu můj příspěvek připadá zbytečnej, tak přijměte mou omluvu, ono tomu tak možná nakonec je...
- Luna
- návštěvník fóra
Já se budu opakovat, ale Designer je fantastický člověk, učitel i kamarád.
Kurz a vůbec jakoukoliv plavbu s ním vřele doporučuji!!! Je to nádherný zážitek, na který nezapomenete.
Naučili jsme se všechno co jsme od kurzu očekávali, navíc s ohromným lidským přístupem a pochopením.
Jakkoli jsem byla před kurzem nervózní, všechny tyto obavy Designer naprosto rozptýlil.
Na cokoli nebyl problém se zeptat. Učení za nás nikdo neudělá.
Každý si vyzkoušel všechno, ničím nebyl omezován.
Teprve po tomto kurzu mám ten potřebný pocit jistoty, že sama můžu vypůjčit loď a bezpečně doplout.
Na moři si neumím představit lepšího přítele.
Za sebe můžu říct, že už nebudu hledat jiného kapitána a plavbu s Designerem si považuju za čest!
Já moc děkuju Designere, za to jak jsi to všechno zvládal i za to jaký jsi!!!
Lenka*
Kurz a vůbec jakoukoliv plavbu s ním vřele doporučuji!!! Je to nádherný zážitek, na který nezapomenete.
Naučili jsme se všechno co jsme od kurzu očekávali, navíc s ohromným lidským přístupem a pochopením.
Jakkoli jsem byla před kurzem nervózní, všechny tyto obavy Designer naprosto rozptýlil.
Na cokoli nebyl problém se zeptat. Učení za nás nikdo neudělá.
Každý si vyzkoušel všechno, ničím nebyl omezován.
Teprve po tomto kurzu mám ten potřebný pocit jistoty, že sama můžu vypůjčit loď a bezpečně doplout.
Na moři si neumím představit lepšího přítele.
Za sebe můžu říct, že už nebudu hledat jiného kapitána a plavbu s Designerem si považuju za čest!
Já moc děkuju Designere, za to jak jsi to všechno zvládal i za to jaký jsi!!!
Lenka*
- pecho
- aktívní jachtař
už sama vyplout?
No Luno, fandím ti, pokud se už na to cítíš sama vyplout, tak to udělej, ale to moře má mnoho různejch podob a překvapení, já bych po kurzu jezdil ještě dál s někým zkušeným, všechno bych dělal sám, ale abych měl u sebe nějakého anděla strážného, i to Chorvatsko, pamatuju když přišel Cb (známá to kovadlina) a přešlo to do tornáda, bylo to někde u Trogiru, byl to fofr, posádka-mlaďáci, poprvé na moři na lodi, i když jsem při vyplutí je seznamoval s lodí a základními úkony, tak mi při tom tornádu nalezli všichni dovnitř a musel jsem se spolehnout jen a jen sám na sebe. Řekl jsem jen svůj názor.
Zdraví Pecho

- Luna
- návštěvník fóra
Re: už sama vyplout?
pecho píše:No Luno, fandím ti, pokud se už na to cítíš sama vyplout, tak to udělej, ale to moře má mnoho různejch podob a překvapení, já bych po kurzu jezdil ještě dál s někým zkušeným, ...
Zatím to byla moje 4. plavba. Hned na první jsme měli ve špičce 42 uzlíků.
Další krásná přeplavba se doufám uskuteční na Velikonoce... Hádejte u koho.

- Bilardos
- aktívní jachtař
- Reputace: 4
Re: už sama vyplout?
Luna píše:Zatím to byla moje 4. plavba. Hned na první jsme měli ve špičce 42 uzlíků.
Další krásná přeplavba se doufám uskuteční na Velikonoce... Hádejte u koho.
Jen dodám, že pro nabírání zkušeností je dobré střídat i kapitány. (Tím nijak nechci zpochybňovat kvality designera)
- mirinekk
- aktívní jachtař
Já jen zopakuji dotaz z dnešního poledne, na který jsem ( a nejsem sám ) zatím nedostal odpověd. Prosím, stali nebo nestali se tam ty popsané ,,havárie´´, a pokud ano, co bylo přičiněním? Minimálně tři popisují kurz jako super, ale opravdu by mě zajímala odpověd Windwarda.
PS.: nemyslím to ve zlém, jen chci znát odpověd.
PS.: nemyslím to ve zlém, jen chci znát odpověd.
- JardaF
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
Prosím vás, příspěvek squadera nese všechny prvky rýpání nevyrovnaného jedince, kterým se internet hemží. Takhle samozřejmě neřeší věci zralý člověk. Hodit bláto a utýct... to je takovej ten bulvární bleskový přístup. Pokud by chtěl normální zralý dospělý jedinec tak závažné věci ventilovat - totální rozčarování z kurzu - tak samozřejmě by hovořil s designerem přímo.
Já si vždycky vzpomenu na Bohouše z Rychlých šípů... znalí jistě vědí
"To jste mi toho udělali, šípácí, hlupáci, blééé"
tak tak nějak mi ten příspěvek připadá.
Já si vždycky vzpomenu na Bohouše z Rychlých šípů... znalí jistě vědí