Meteorologie pro jachting - 23. leden 2010

Setkání, regaty, výstavy a akce pořádané v souvislosti s jachtingem

Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa

Mám zájem o kurz Meteorologie?

Ano
2
4%
Ano i s gulášem
10
22%
Ano i s ubytováním
1
2%
Ano i gulášem a ubytováním
32
71%

Celkem hlasů: 45
Libor
bez hodnocení
Reputace: 191
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » úte říj 27, 2009 8:05 am

No nevím jak s atletikou, to ti snad objasní teista, ale ty knedlíky čoveče nevím, že by se ti s tím někdo extra dělal... :?
Posledně byl vynikající gulášek, ale s chlebem a cibulí ;)
Richard
věčný začátečník
věčný začátečník
Reputace: 82

Příspěvekod Richard » úte říj 27, 2009 8:27 am

Seznam přihlášených mne vylekal - asi jsem zaspal. Pokud je ještě místo, pak se hlásím (1,1,1). Pokud je již pozdě, pak jsem připraveným náhradníkem.
Děkuji
Lachtan
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 22

Příspěvekod Lachtan » úte říj 27, 2009 8:30 am

Dobrý gulášek chutná s každou přílohou.
kapo
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 39

Příspěvekod kapo » úte říj 27, 2009 11:50 am

nejlepší příloha ke guláši je pivo :cheers:
Svobodak
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 46
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Svobodak » úte říj 27, 2009 2:38 pm

... jo, zejmena v kombinaci s dostatecnym mnozstvim cibule a cerstveho kminoveho chlebiku
to vytvari skvely predpoklad pro "vznetlive", nerkuli primo "vybusne" prostredi :lol:
JirkaK
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Příspěvekod JirkaK » úte říj 27, 2009 3:32 pm

Baharisi, malý je ten, kdo má jen malý cíl. :?
Pokud bude Oáza naší jachtařské obci malá, můžeme přece objednat restauraci Pod radnicí, bývalou zasedačku městského zastupitelstva Na Valech, hudební sál tamtéž, kongresový sál v Lázních, sál Evropa nebo kulturák! (seřazeno vzestupně podle velikosti) :good:
Odevšad je to na Oázu "co bys kamenem dohodil" a tak se tam na večerní gulášek a kulturu můžeme přesunout. :whist:
alffa
Site building team
Reputace: 2

Příspěvekod alffa » úte říj 27, 2009 6:17 pm

JirkoK,
je fajn že o tom přemýšlíš. Ale; i když odhlédnu od zvýšení nákladů (dva nájmy),
Tak nějaké potulování v noci, v lednu po Hodoníně, to mě tedy vůbec neláká.
Vono úplně stačí že se v Oáze musí chodit kouřit ven. Do tý sibérie. Brŕŕ..... :D
alffa
kapo
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod kapo » stř říj 28, 2009 1:22 pm

alespoň můžeme pozorovat nové souhvězdí jako na sat.navigaci :mad:
alffa
Site building team
Reputace: 2

Příspěvekod alffa » stř říj 28, 2009 3:21 pm

kapo píše:alespoň můžeme pozorovat nové souhvězdí jako na sat.navigaci :mad:

Nojo, to bylo pěkné. :)
alffa
teista
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 1

Příspěvekod teista » stř říj 28, 2009 4:43 pm

2 Kapo a to se musím ozvat :mad:
Nejde o nové souhvězdí, ale naopak o prastaré souhvězdí.
Pro vážné zájemce provedu zasvěcený výklad. Přesnější než minule. :D
teista
black
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Přihláška

Příspěvekod black » stř říj 28, 2009 6:37 pm

Prosím o zaregistrování přihlášky na lednové meteo + gulášek
Děkuji - Black
Kiri
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod Kiri » stř říj 28, 2009 6:41 pm

Zdarec, poslušně hlásím :D 2ks přednáška a 1ks gulášek

Kiri
TashonkaWitko
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 8

Příspěvekod TashonkaWitko » čtv říj 29, 2009 12:35 am

alffa píše:
TashonkaWitko píše:ja bych si, s dovolenim, take vzal :-) tedy je-li jeste co ...
Tashonka 1x

Tashonka
CO 1x :?:

Omlouvam se za nejasne vyjadreni .. takze znovu a lepe :-)

1x prednaska, gulas, nocleh (spacak mam svuj)
kapo
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod kapo » sob říj 31, 2009 11:42 am

2 Teista ten znak prastarý je,stáří tvého souhvězdí :idea: je na debatu ale až tak po litříku bílého,radši po dvou :drunk:
teista
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod teista » sob říj 31, 2009 7:52 pm

No však počkej. Až Ti to docvakne, budeš čubrnět aj střízlivej :P :)

Ve středu bychom měli domluvit podrobnosti pro meteokurz. Hned dám vědět, ať víme na co se to vlastně přihlašujeme :D .
teista
mc1812
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod mc1812 » stř lis 04, 2009 10:44 am

[font=Verdana]Hi all, tak keby to slo, a bolo by este miesto, tak prednaska+gulasek+noclah....objednavam tiez [/font] :mad:
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » čtv lis 05, 2009 11:00 am

Dobrá, limitní kapacita kurzu je naplněna, seznam je uzavřen. Po inspiraci z fóra (JirkaK) jsem kontaktoval vedení zimního stadionu, jestli by nám na ten víkend rozpustili led a zajistili vyhřívání, ale nějak jsme se nedohodli. Takže zůstáváme na Oáze.[align=right]---> Přehled předběžně přihlášených[/align]
Další případní zájemci se mě mohou hlásit soukromou cestou na SZ, mail, ICQ, nebo telefon. Podle stavu, pokud se někdo odhlásí, nebo se podaří nafouknout kapacitu, se budeme snažit všem maximálně vyhovět.

Nezavěšujte, zpráva o současné situaci a finančních podmínkách následuje vzápětí.
Naposledy upravil(a) Anonym dne čtv lis 05, 2009 1:18 pm, celkem upraveno 1 x.
Anonym
účet uživatele zrušen

Příspěvekod Anonym » čtv lis 05, 2009 1:16 pm

Příjemná sdělení: Teista mě ráno poslal zprávu, že docent Brechler dojede a bude přednášet dva dny. Tedy sobotu i neděli. Přednášku nám věnuje zdarma, nicméně je jasné že se musíme postarat o jeho ubytování stravu a občerstvení. K tomu přihlíží i následující kalkulace.

Přednáška - 90,- Kč
Guláš - 110,- Kč
Ubytování - 150,- Kč
SUMA - 350,- Kč

Největší disproporce oproti avizovanému, je zvýšení ceny za ubytování. Já s tím nic neudělám, kluci z Oázy loňskou kalkulaci (ne jenom naši) upravili. Náklady na vytopení nepoužívaných prostor je údajně drahý. I když ty prostory nejsou žádný luxus...
Je možné zajistit standardní ubytování v některém z ubytovacích zařízení ve městě.

Guláš je hrubý předpoklad, uvidíme ještě jak se pohnou ceny masa po novém roce. V ceně budou chleba a cibule, kteréžto položky jsem si na poslední akci neuvědomil a kupoval jsem je ze svého na poslední chvíli.

Položka Přednáška čítá ubytování pana docenta se snídaní, doplnění visaček účastníků (ty šli minule také z mého) a nějaké drobnosti co se ještě vyskytnou.
Co zbude, jsme se domlouvali s Teistou, použijeme na zakoupení nějakého slušného daru pro pana docenta. A pokud by stále ještě něco zbylo, bude použito na zajištění pitného režimu po přednášce. Základ na kterém stavíme je stále stejný. Hospodaření s penězi a konečné vyúčtování bude končit nulou.

Teď ještě něco k platební morálce a přihlášeným. Dovolil jsem si splácat pár bodů.
- Pokud nebude účastník mít zaplaceno do 1.1.2010, vypadává ze seznamu a jeho místo nahradí případný náhradník.
- Pokud v průběhu času zjistíte že nemůžete dojet, oznamte to neprodleně. Aby se přiřadili, nebo zajistili náhradníci.
- Pokud se účastník omluví do čtrnácti dnů před přednáškou, bude mu celá částka ihned vrácena.
- Pokud se neomluví, nebo nepřijede, bude mu vrácena pouze v případě že bude naplněn stav 50ti lidí.

Připadá vám to takto fér? Pokud chcete nějaký bod diskutovat, tak prosím, jsem připraven. ;)

Poplatek za školení můžete předat osobně na veletrhu/setkání, poslat na účet 1783590207/0100, nebo adresu Jiří Vaněk, Lužní 3, 69501 Hodonín. Veškeré změny budou aktualizovány v seznamu. Vždy používejte svůj nick/přezdívku k identifikaci platby!
teista
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod teista » pát lis 06, 2009 10:02 am

Dobrý den všem. Kurz je po obsahové stránce připravený. Někdy vloni vlétě jsme tady na jednom vlákně o tomto diškutovali a vytvořili asi takovouto předběžnou osnovu:

Meteorologie pro jachting

Úvod do meteorologie

Vznik tlakových útvarů

Proudění vzduchu

Orientace a čtení v synoptických mapách

Specifické jevy ve vzduchu a na vodě

Bóra, meltemi…..velké tlakové útvary v Evropě, případně nad Atlantikem

Práce s předpovědí počasí na moři

Tak to i zůstalo. S přednášejícím jsme dohodli dva dny, s tím, že v prvním dni (sobota) probere potřebné základy tak, aby se "chytli" i nezasvěcení . Důraz bude klást na proudění vzduchu. Je to dokonce spolu s turbulencí jeho profesní doména. Takže sobota bude vpodstatě jednodenní uzavřený kurzík pro ty, co nebudou v Hodoníně nocležit. To ale nedoporučuju, protože jde o vyjimečnou příležitost se něco dobrého dozvědět "z první ruky"! V neděli se přednášející pustí hlouběji do problematiky a tady věřím, že by si mohli přijít na své i staří námořní bardi. Je to záměr.
Klidně můžeme všechno ještě pořádně probrat co by nás koho zajímalo. Pan Brechler přislíbil, že si to projde a přednášku podle toho připraví. Cca 14 dní před kurzem dodá přesnější osnovu a případně nějaké odkazy na malou přípravu.
Přednášku nám pan Brechler věnuje, kdysi plachtil na Fireballu a rád tímto vykoná službu českému jachtingu. :). Ze setkání mám velmi dobrý dojem, a kdo do Hodonína přijede, určitě nebude litovat.
Baharis pracuje na přípravě plné obrátky, takže je vlastně všechno OK. ;)
Ahoj, teista
Svobodak
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 46
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Svobodak » pát lis 06, 2009 10:12 am

teista píše:.... Cca 14 dní před kurzem dodá přesnější osnovu a případně nějaké odkazy na malou přípravu.....

tak super, odpovedel jsi driv, nez jsem se stacil zeptat na pripadne studijni materialy
lynx
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 418

Příspěvekod lynx » pát lis 06, 2009 10:23 am

Ahoj, pokud je kurz koncipován jako dvoudenní, prosím do seznamu doplnit i ubytování. Kurzovné pošlu během listopadu převodem.
Už se těším. :)
Anonym
účet uživatele zrušen

Příspěvekod Anonym » pon lis 09, 2009 12:12 pm

Byl jsem požádán, abych uvedl souřadnice místa školení, pro zadání do autonavigací. Hodonín, ulice Rybářská
N48°50'44,72'' E17°07'58,50''

Zároveň bych chtěl omluvit nefunkčnost odkazu na seznam přihlášených. Nejsou funkční celé mé stránky kde je odkaz umístěn, mám slíbeno že se to mohlo během dneška napravit. Tak snad jo...

EDIT: Tak už to je v pořádku :) Ověřte si své platby.
Anonym
účet uživatele zrušen

Příspěvekod Anonym » sob lis 14, 2009 9:07 am

Opět jsem aktualizoval seznam přihlášených a vaše platby.
Ověřte si prosím a pokud se nenajdete, ozvěte se. Nemělo by se, ale může se stát že některou ve výpisu přehlédnu.
Anonym
účet uživatele zrušen

Příspěvekod Anonym » pon pro 07, 2009 10:09 am

Dělal jsem zběžnou kontrolu na účtu, polovina účastníků má již zaplaceno. Mohl jsem něco přehlédnout, jak mě chodí ty statisícové dividendy, tak si prosím (platící) ověřte, jestli v seznamu figurujete. Pokud ne, napište částku a datum, já to ještě dohledám.

A jen pro připomenutí, zopakuji původní zadání a něco doplním. Připustil jsem zapsat do seznamu 58 osob (50+"8"), protože jsem počítal s nějakým úbytkem. Ale také chceme zachovat alespoň nějaký rozumný prostor pro každého účastníka. Takže stále platí první odsek z níže uvedeného s tím, že pokud bude naplněn stav "50", žádní náhradníci nebudou a dodatečné platby budu vracet zpět.
Nebudu to už dále připomínat, nejsme malé děti.

Baharis 05.11.2009 píše:Teď ještě něco k platební morálce a přihlášeným. Dovolil jsem si splácat pár bodů.
- Pokud nebude účastník mít zaplaceno do 1.1.2010, vypadává ze seznamu a jeho místo nahradí případný náhradník.
- Pokud v průběhu času zjistíte že nemůžete dojet, oznamte to neprodleně. Aby se přiřadili, nebo zajistili náhradníci.
- Pokud se účastník omluví do čtrnácti dnů před přednáškou, bude mu celá částka ihned vrácena.
- Pokud se neomluví, nebo nepřijede, bude mu vrácena pouze v případě že bude naplněn stav 50ti lidí.

[s]EDIT: netuším, proč "Frantapastika" poslal částku 200,- Kč. To je sponzorský dar?[/s] ;)
Naposledy upravil(a) Anonym dne pon pro 07, 2009 10:54 am, celkem upraveno 1 x.
TashonkaWitko
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 8

Příspěvekod TashonkaWitko » pon pro 07, 2009 10:27 am

Baharis píše:Takže stále platí první odsek z níže uvedeného s tím, že pokud bude naplněn stav "50", žádní náhradníci nebudou a dodatečné platby budu vracet zpět.

Ehm .. chapu-li to dobre z pohledu do listiny prihlasenych, nachazim se docela na chvostu - tedy patrim mezi nahradniky ? Omlouvam se za vrozenou tupost, nicmene tech informaci je uz na me uz prilis. Ptam se proto, abych vedel zda mam s touto akci pocitat na 100% nebo zda je tu moznost ze nebudu doplnen na souspisku tymu ... a tedy si budu muset nalezt jine rozptyleni :-)

Zpět na