PRVNÍ KURZ JACHTINGU NAŠEHO PORTÁLU
Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa
- Rady66
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
Myslím, že vzhledem k tomu, že šlo o akci spjatou s jachting.info, tak jedním kriteriem měla být nějaká minimální doba registrace, nebo ještě lépe/současně i četnost přihlášení (zalogování se na portál). To by nebylo nic proti ničemu. No souhlasím, práce navíc
Ale známe povahu českou a v případě takovéhle hodnotné akce, která nemá obdoby by se to víc než hodilo.
Nakonec budou dva náhradníci málo...
Aktivita na foru by byla nešťastným kriteriem, osobně se tu vyskytuji třetím rokem už pod několikátým nickem a nejraději čtu a čerpám zkušenosti ostatních, než přispívám
Jo...brečím tu...JO! Ale respektuji
Ahoy!

Nakonec budou dva náhradníci málo...
Aktivita na foru by byla nešťastným kriteriem, osobně se tu vyskytuji třetím rokem už pod několikátým nickem a nejraději čtu a čerpám zkušenosti ostatních, než přispívám

Jo...brečím tu...JO! Ale respektuji

Ahoy!
- chci vsechny nevylosovane pozadat o to, aby tu uz nebreceli - je to takova nepekna ceska vlastnost
- stejne to nikomu nepomuze, pravidla byla jednou dana a HOTOVO. a losovani uz tez SKONCILO ... (BTW zajimave je, ze ti vylosovani nebreci
)
- a vsechny vylosovane chci pozadat, aby si dali za ukol (neni to povinne, nebylo to v pravidlech, ale ... takze je to nepovinne povinne, znate to
) po plavbe sepsat aspon trochu sve pocity / zazitky z teto akce (a nee ze budete od sebe opisovat!
). IMHO byste tim hodne odcinili smulu tech nevylosovanych
... a portalu to zase pomuze a urcite se na to vsichni budou tesit. dik
Ahoj,nebrečim,že jsem nebyl vylosovanej,protože jsem nebyl přihláššenej
ale když se podívám do propozic tak : losování mělo proběhnout dneska a ono proběhlo,nebylo by dobrý těm vylosovanejm třeba zavolat,aby se začli radovat,já bejt přihlášenej,tak se dneska nehnu od monitoru i kdybych si měl vzít volno.
Jinak všem přeju šťastnou plavbu.Ahoj.

- rychnovskyP
- nováček na fóru
WOW

- rychnovskyP
- nováček na fóru
Pratele,
jsem potesen, ze probehlo slosovani, a srdecne balhopreji vyhercum.
"Nevyherci" necht zbytecne netruchli. Myslim si, ze je polozen dobry zaklad, a domnivam se, ze tento kurz neni posledni. Probehne-li vse dobre, bude to spravna inspirace pro pristi pokracovani.
Tesim se na svou novou posadku.
windward
jsem potesen, ze probehlo slosovani, a srdecne balhopreji vyhercum.
"Nevyherci" necht zbytecne netruchli. Myslim si, ze je polozen dobry zaklad, a domnivam se, ze tento kurz neni posledni. Probehne-li vse dobre, bude to spravna inspirace pro pristi pokracovani.
Tesim se na svou novou posadku.
windward
- Libor
- bez hodnocení
- Reputace: 191
- Kontaktovat uživatele:
bombo jsou momentálně přednější věci na práci než telefonovat..... Všichni výherci dostali email s pokyny co dál. A když si přečtou až zítra nic se neděje.
Kurz je až v říjnu
Teď jen potřebuji co nejrychleji zjistit jak mají velkou..... přední tlapu / tlapku, abych stihl brzy pro ně objednat ty správně velké jachtařské rukavice...
Ostatní bude následovat.
Jak je to s náhradníky se dozvíme, až všichni vylosování potvrdí / či nepotvrdí svou účast....
Kurz je až v říjnu

Teď jen potřebuji co nejrychleji zjistit jak mají velkou..... přední tlapu / tlapku, abych stihl brzy pro ně objednat ty správně velké jachtařské rukavice...

Ostatní bude následovat.
Jak je to s náhradníky se dozvíme, až všichni vylosování potvrdí / či nepotvrdí svou účast....
- Libor
- bez hodnocení
- Reputace: 191
- Kontaktovat uživatele:
Dnes, bohužel po uzávěrce, přišly ještě 2 přihlášky:
vocho4
brichi184
V Anchorage USA to vypnili 15.7., ale dle razíka to odešlo z Oaklandu 4.8. a přišlo 13.8.
Kdyby to odeslali hned po vyplnění, měli šanci stihnout losování. Tak snad příště.
Připomínám účastníkům, že ještě tři neposlali peníze do lodní kasy a pouze derek poslal velikost rukavic.
Prosím ostatní nechť tak neprodleně učiní.
vocho4
brichi184
V Anchorage USA to vypnili 15.7., ale dle razíka to odešlo z Oaklandu 4.8. a přišlo 13.8.
Kdyby to odeslali hned po vyplnění, měli šanci stihnout losování. Tak snad příště.
Připomínám účastníkům, že ještě tři neposlali peníze do lodní kasy a pouze derek poslal velikost rukavic.
Prosím ostatní nechť tak neprodleně učiní.
blahopřeju
všem co se podívaj na moře.
je supr číst ty reakce vylosovaných, dovedu si představit jakou bych měl radost a hlavně, ted se mají skoro 2 mesice na co tesit
souhlasim s Jerryxem ze by meli kazdy povinne sepsat dojmy a průbeh kurzu abychom z toho taky neco meli a hlavne si mohli precist pocity novopecenych jachtaru
je supr číst ty reakce vylosovaných, dovedu si představit jakou bych měl radost a hlavně, ted se mají skoro 2 mesice na co tesit

souhlasim s Jerryxem ze by meli kazdy povinne sepsat dojmy a průbeh kurzu abychom z toho taky neco meli a hlavne si mohli precist pocity novopecenych jachtaru

- Nessie
- návštěvník fóra
Jóóóó
!!! Tý brďo, já pojedu na moře
To snad není možný
Huráááá
!!!!
Něco takovýho bylo mojí první reakcí, když jsem si včera uprostřed lesů na půjčenym mobilu s internetem přečetla email
Bohužel nebyl ten mobil zas tak šikovnej, aby otevřel i stránky jachting.info, takže jsem si nemohla přečíst, kdo ještě pojede a něco sem napsat.
Co se týče toho, že bychom sem měli napsat dojmy z plavby...
...ono jde zůčastnit se něčeho takovýho a pak se k tomu nevyjádřit?
Ale varuju vás, buď napíšu jen jednu větu nebo hned pět stran.
Ahoj, jdu si obkreslovat ruku
.

Něco takovýho bylo mojí první reakcí, když jsem si včera uprostřed lesů na půjčenym mobilu s internetem přečetla email

Bohužel nebyl ten mobil zas tak šikovnej, aby otevřel i stránky jachting.info, takže jsem si nemohla přečíst, kdo ještě pojede a něco sem napsat.
Co se týče toho, že bychom sem měli napsat dojmy z plavby...
...ono jde zůčastnit se něčeho takovýho a pak se k tomu nevyjádřit?

Ale varuju vás, buď napíšu jen jednu větu nebo hned pět stran.

Ahoj, jdu si obkreslovat ruku

- minarikl
- nováček na fóru
- Kontaktovat uživatele:
Mě zastihla SMS zpráva o mém v\losování na kurzu v Chorvatsku u moře kde jsem deně sledoval plachetnice dalekohledem a snil a tom, jaké by to bylo být na takové jachtě. Nevěřil jsem tomu, že jsem vylosovaný a tak jsem volal dceři do Čech aby mi to vyhledala na Netu a potvrdila. Jestli jsem měl radost? No další dny jsem ty plachetnice pozoroval ještě urputněji. Před chvilkou jsme se z té dovolené vrátili a už žavím Net a hledám všechny informace. No a jdu si obkreslit ruku.
- minarikl
- nováček na fóru
- Kontaktovat uživatele:
Tak za 3 týdny je odjezd na kurz a mě trápí, že nemám více informací jak co bude.
Dneska vím jen, že jsem jeden z účastníků kapitánského kurzu pod záštitou YachtNet ve dnech 3.10 - 10.10.09.
Zajímalo by mě, zda bude nějaké společné setkání účastníků před odjezdem, jak se dohodneme o stravování a případné společné dopravě a podobné organizační záležitosti. Také by bylo dobré, kdyby jsme se společně domlouvali přes net, třeby na tomto foru.
Děkuji a zdravím všechny. Čas je neúprosný a tak se nám to blíží mílovými kroky.

Děkuji a zdravím všechny. Čas je neúprosný a tak se nám to blíží mílovými kroky.

Takze, zjistil jsem, ze to trochu uvizlo na tom, ze YachtNet prozatim nema prihlasky od vsech ucastniku (nemam na mysli prihlasky do slosovani, ktere se vyplnovali zde na foru, ale interni prihlasky na YachtNetu, ktere jsou nezbytne pro radny prubeh veci). Je to dane mimo jine tim, ze nekteri ucastnici kurzu byly na pracovnich cestach. Nez se to zaridi muzeme resit dalsi veci.
Prave jsem mluvil se vsemi ucastniky kurzu telefonem a zjistil moznosti dopravy. Ted rozesilam ucastnikum maily s presnymi informacemi o strave, doprave, co sebou atd.
O prubehu podam zpravu.
windward
Prave jsem mluvil se vsemi ucastniky kurzu telefonem a zjistil moznosti dopravy. Ted rozesilam ucastnikum maily s presnymi informacemi o strave, doprave, co sebou atd.
O prubehu podam zpravu.

windward
Podavam kratkou zpravu z kurzu.
Ucastnici kurzu dorazili do Zadaru v sobotu nekde pred 12. Bohuzel nemeli dobrou zpravu. Jelo se dvema auty a jedno z aut skoncilo na dalnici zapasovane pod svodidly. Auto je na odpis a fotky jsou doslova hruzostrasne. Na fotkach, ktere sjem videl, vlastne nic nepripomina auto. Je to proste kupa srotu k nepoznani. Diky nejakemu zazraku nikomu se nic nestalo. Avsak dva z ucastniku kurzu se rozhodlo pro navrat domu. Jsme tedy na lodi v peti.
V sobodu jsme dostali lod jiz v poledne, takze bylo docela hodne casu na vse. Tak jsme odpoledne stravili pripravami, pak jeli na kotevni cviceni na zadarskych melcinach. Tam jsme se pak vykoupali, najedli a vyrazili do nedaleke Kukljice na odpocinek mimo hnusny Zadar. do kukljice pak dorazil i Designer se svym kurzem.
Moji namornici byli po ceste, havarce a odpolednim vycviku docela dost unavnei, tak padli mrtvi nekde cca kolem 21:00. Mel jsem proto moznost navstivit Designerovu lajbu a spolecensky si odpocinout. Dluzno rict, ze on mel na palube naprosto neuveritelnou namorni sebranku, se kterou jsem se vyborne bavil a popijel a klabosil o vsem moznem. Skvele sjem si odpocal.
Pristoho dne v nedeli jsme vyrazili v 6 rano na motorova cviceni. Cviceni trvala cely den s prestavkou na koupani. Zustali jsme na noc v marine v Zadaru. Dnes v pondeli jsme dopoledne cvicili zase motor a pak se presunuli smerem k Muline, kde absolutne necekane chytili SE kolem 7-10 kts. Takze sjme postupne prosvicovali plachty a timto sjme se procviclii k nejake dire s divnym nazvem, kde jsme se zavesili na boji.
Vse prokladame notnou davkou teoreticke pripravy.
Decka dostala jachtarske rukavice a mela z toho radost. Dekuji Liborovi za skvely napad.
Takze zase priste.
Ahoj!
windward
Ucastnici kurzu dorazili do Zadaru v sobotu nekde pred 12. Bohuzel nemeli dobrou zpravu. Jelo se dvema auty a jedno z aut skoncilo na dalnici zapasovane pod svodidly. Auto je na odpis a fotky jsou doslova hruzostrasne. Na fotkach, ktere sjem videl, vlastne nic nepripomina auto. Je to proste kupa srotu k nepoznani. Diky nejakemu zazraku nikomu se nic nestalo. Avsak dva z ucastniku kurzu se rozhodlo pro navrat domu. Jsme tedy na lodi v peti.
V sobodu jsme dostali lod jiz v poledne, takze bylo docela hodne casu na vse. Tak jsme odpoledne stravili pripravami, pak jeli na kotevni cviceni na zadarskych melcinach. Tam jsme se pak vykoupali, najedli a vyrazili do nedaleke Kukljice na odpocinek mimo hnusny Zadar. do kukljice pak dorazil i Designer se svym kurzem.
Moji namornici byli po ceste, havarce a odpolednim vycviku docela dost unavnei, tak padli mrtvi nekde cca kolem 21:00. Mel jsem proto moznost navstivit Designerovu lajbu a spolecensky si odpocinout. Dluzno rict, ze on mel na palube naprosto neuveritelnou namorni sebranku, se kterou jsem se vyborne bavil a popijel a klabosil o vsem moznem. Skvele sjem si odpocal.
Pristoho dne v nedeli jsme vyrazili v 6 rano na motorova cviceni. Cviceni trvala cely den s prestavkou na koupani. Zustali jsme na noc v marine v Zadaru. Dnes v pondeli jsme dopoledne cvicili zase motor a pak se presunuli smerem k Muline, kde absolutne necekane chytili SE kolem 7-10 kts. Takze sjme postupne prosvicovali plachty a timto sjme se procviclii k nejake dire s divnym nazvem, kde jsme se zavesili na boji.
Vse prokladame notnou davkou teoreticke pripravy.
Decka dostala jachtarske rukavice a mela z toho radost. Dekuji Liborovi za skvely napad.
Takze zase priste.
Ahoj!
windward
Místo psaní o dojmech s kurzu chci napsat něco o zmíněné dopravní nehodě.
Vozidlo jsem řídli já a v mikrospánku naboural do svodidel. Děkuji Bohu, že se nikomu nic nestalo. Velmi se omlouvám všem za způsobené nepříjemnosti a způsobené trauma. Zejména potom Radkovi, který je mimochodem naprosto skvělý a neuvěřitelně schopný člověk.
Moc mě mrzí, že jsem ho svou chybou připravil o jachatřské zážitky a doufám, že to budu moct nějak napravit. Zbylým účastníkům kurzu přeji plno krásných zážitků a taky šťastný návrat domů.
Derek

Derek