Potlach v Hodoníně

Setkání, regaty, výstavy a akce pořádané v souvislosti s jachtingem

Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa

err_
bez hodnocení
Reputace: 177

Re: DJI Mavic Pro

Příspěvekod err_ » úte kvě 30, 2017 8:04 pm

Pokud bys byl te dobroty a vydrzel me ustavicne otazky alespon 20 min, nemohl bych se nekdy na podzim zajet nekam podivat, jak s tim litas?
Je to na me dost penez, rad bych to nejprve nekde videl. Ty zabery ale vetsinou vypadaji dobre a ja v zime rad koukam na videa ze svych plaveb a tesim se tak na jaro cim dal tim vic :-)

S tim pokladanim otazek to myslim vazne. Jsou lidi, kteri se chytaji za hlavu a pak ti, co jsou v pohode. Ale upozornuji na to radeji vzdy predem :-)

Na oplatku nabizim seznameni a osahani Inmarsat2, Satelitni terminal, Standard Horizon HX870E, muzu vzit i docela dobry dalekohled apod. Uz jsem tady par lidem predvadel.
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » úte kvě 30, 2017 8:18 pm

err_ píše:Pokud bys byl te dobroty a vydrzel me ustavicne otazky alespon 20 min. S tim pokladanim otazek to myslim vazne.
Si děláš srandu
Mám už nějakou dobu pět až deset kurzů ročně. Víš co to je otázek, co to je za trpělivost? :lol: :lol:
Ale vážně. Kdykoliv a třeba celý den. Zatím se s tím to strojem zalítávám, piluju nastavení a zkouším nespočet funkcí co to má. Je to ve své třídě jedna z nejlepších koptér co znám, ale o dost složitější. Walkera udělal vzdálenost tak tak 500m a už řvala že je bez signálu, dnes jsem testoval Mavica na volné ploše a ještě po 2300 metrech byl signálem na půlce. Dál jsem zatím neriskoval.

Letos bych měl končit sezónu dřív než obvykle, takže v průběhu října bych už mohl být k dispozici. Do té doby určitě něco natočím, zatím se nejsem schopen domluvit s kvalitou obrazu.

Obrázek
err_
bez hodnocení

Příspěvekod err_ » úte kvě 30, 2017 8:45 pm

Dekuju, rad toho vyuziju. Rijen je OK. Taky uzaviram sezonu a vetsinou skladam zkousky, co jsem se naucil, protoze je to obdobi bourek a vichric.
Driv jsem se toho bal, ted se na to skoro i tesim :-)

Rad ti predvedu Inmarsat2 telefon, zajimavy je take BGAN terminal pro datove prenosy pres satelit. Myslim, ze to neni uplne bezne k videni, tak snad ti to jako protivaha neco taky da. Tu rucku, AIS a zbytek vezmu taky.

P.S.
Ten screen je maznutej, to teda jo, ale video z mlyna bylo ostre pekne.
lynx
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 417

Příspěvekod lynx » úte kvě 30, 2017 10:38 pm

err_ píše:S tim pokladanim otazek to myslim vazne. Jsou lidi, kteri se chytaji za hlavu a pak …

Víš, že to docela chápu? :lol:
Nic ve zlým. :)
err_ píše:Na oplatku nabizim seznameni a osahani Inmarsat2, Satelitni terminal, Standard Horizon HX870E, muzu vzit i docela dobry dalekohled apod. Uz jsem tady par lidem predvadel.

Docela rád byche se taky zúčastnil. Ale protože předpokládám, že moje dva sextanty by vás tolik nezaujaly, nabízím k osahání láhev dobrého rumu nebo whisky. :whist:
err_
bez hodnocení

Příspěvekod err_ » úte kvě 30, 2017 10:54 pm

Ja jsem to myslel skutecne vazne, ale Baharis zatim nezavahal :-) Pritom asi ctyri lidi v zivote na me ziskali skutecne az averzi. Na druhou stranu, s ohledem na to, kolik mi je, to neni zase tak hrozne :-) Je to rozhodne mene, nez jeden za deset let. Coz je lepsi nez chybovost elektronky jisteho vyzkumneho strediska :-)
Libor
bez hodnocení
Reputace: 191
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » úte kvě 30, 2017 11:02 pm

To ale bude pěkný potlach.
Pokud bude shoda terminu a mista rad se pridam.
Nic nenabizim nic nechci... :D
err_
bez hodnocení

Příspěvekod err_ » úte kvě 30, 2017 11:29 pm

OK, pokud vas to zajima, pripravim i propojeni s notebookem, nejake prenosy mailu, pocasi, tracking, SOS a tak. Neni to uplne trivilani a mnozi to chapou jinak, nez co jim je schopen pristroj v ramci poplatku za data schopen nabidnout. Totez vam pripravim i pro tu vysilacku. Pokud byste meli i jiny namet, kdyz mi jej date do konce srpna, zkusim to taky zpracovat.

Lynx:
Na sextant bych se rad podival. Klidne i plastovy. Jeste jsem nemel tu cest, bude to pro mne nove. Astro planuji na pristi rok, pokud mi to vyjde.
Anonym
účet uživatele zrušen

Potlach v Hodoníně

Příspěvekod Anonym » úte kvě 30, 2017 11:35 pm

Libor píše:To ale bude pěkný potlach. Pokud bude shoda terminu a mista rad se pridam. Nic nenabizim nic nechci... :D

No už když se přihlásil Petr, začalo mě to v hlavě šrotovat..... :P

Dobrá. Jak většinou víte, jsem pro každou špatnost. Můžeme cokoliv si řekneme. Můžeme se sejít v malém kroužku u nás na zahradě, povědět a ukázat si co nás zajímá, pogrilovat a rozjet se do svých domovů. Může nás být více ve stejném režimu a sejít se na Oáze. Mohu domluvit sklep (ne na uhlí) i s přenocováním. Jeden máme známého v Mikulčicích, jeden má kamarád jachtař v Násedlovicích. Můžeme se projet naší "paroplavbou" po Moravě, můžeme se projet kolem Moravy a Baťáku na kolech (pěkný okruh cca 30km). Můžeme, pokud bude shoda, přesunout setkání z ledna do příjemného podzimu.

Můžeme toho hodně. Důležité je co chceme a na čem se shodneme. Nic z toho na čem se dohodneme mě nevezme chuť to udělat.

Pro mě připadají volné termíny o víkendech 21. a 28. 10. 2017
(Libore prosím tě tu původní diskusi smaž nebo přesuň sem)
lynx
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Re: Potlach v Hodoníně

Příspěvekod lynx » stř kvě 31, 2017 12:03 am

Mně se tahle myšlenka líbí. Já sice do října obvykle směřuji svoji plavbu na jihu, ale letos státní svátek připadá na víkend :-( a bude-li termín potlachu znám s určitým předstihem, moc rád přijedu.
Sextant bych k vyzkoušení vzal, zpracování naměřených hodnot ve formuláři předvedl - bude-li zájem. Nebo bychom mohli udělat workshop (jak se to řekne česky? - výraz dílna se mi nezdá) ohledně přílivových záležitostí. Err se určitě přidá, že?
Na přístroje, které zmiňujete, bych se rád podíval.
Jen pro mě, jako pro přespolního, to dává smysl jen s ubytováním. Buď v Oáze nebo v nějakém cenově ne příliš napruženém hotelu.

P. S. Program bych rozumně rozdělil na pracovně-technický a společensko- :cheers:
err_
bez hodnocení

Příspěvekod err_ » stř kvě 31, 2017 12:15 am

err_ se samozrejme rad prida . Co vim, o to se rad podelim. Tedy az na mista s dvojitym prilivem, tam bych se asi klidne zamotal. A taky porad premyslim o te rychlosti proudu v navaznosti na HW v kanale :-)
kapo
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 39

Příspěvekod kapo » stř kvě 31, 2017 6:35 am

ahoj, píšu si termíny do diáře, o sextant mám zájem,zatím jsem v teoretické rovině.... :o
Svobodak
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 46
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Svobodak » stř kvě 31, 2017 8:31 am

Ahoj kluci,
k tehle spatnosti se velmi rad pridam take.
Byt je to za dlouho, uz ted se tesim.

p
Anonym
účet uživatele zrušen

Příspěvekod Anonym » stř kvě 31, 2017 8:33 am

Dobrá tedy.

Zatím budu vycházet z toho že nás bude pět, maximálně deset. Tuto malou smečku jsme schopni uchýlit u nás na zahradě.

Pokud není námitek, volím pozdější datum 28.-29.10.2017 s tím že je možnost již v pátek. Venkovní prostory jsou dostatečné včetně větší kryté terasy, vnitřní tak akorát pro nás dva s manželkou (50m2). Jedna z možností ubytování je stan na zahradě, druhá je Ubytování u Janečků za lidovku a vzdálené 450m od nás.

Dopoledne bychom mohli, dle zájmu, zajít kousek za trať (do 1km) ukázat možnosti dronu, pokud jej do té doby nezničím, v poledne bych něco ugriloval. Odpoledne Inmarsat2, satelitní spojení, sextant a podobně. Večer můžeme zůstat u vína na terase a večer vyspat k Janečkům, pokud by byl zájem o malý nekomerční vinný sklípek můžeme se přesunout do Násedlovic a tam také přespat.
Pokud by dorazila nějaká cyklistická ekipa, můžeme v neděli vyjet na 30km malý okruh. Ale to po províněné noci je spíše vzdálená teorie.... :crazy:
Nebo domluvit soukromou vyjížďku lodí od Hodonínského jezu na meandry Moravy.

Jde spíše o nástin možností, předpokládám že vážně se domlouvat budeme až někdy po prázdninách. Termín si v každém případě blokuji. V případě že bychom nepřiměřeně nabobtnali, musel bych oslovit Oázu nebo nějaké jiné zařízení.

EDIT: Koukám že budou aj bramboráky!!! :thmbup: :lol: :lol:
Svobodak
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 46
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Svobodak » stř kvě 31, 2017 8:38 am

Baharis píše:... Koukám že budou aj bramboráky!!! :thmbup: :lol: :lol:

No proc ne, Jirko, pokud je bude cim splachnout 8) .
p
Richard
věčný začátečník
věčný začátečník
Reputace: 82

Příspěvekod Richard » stř kvě 31, 2017 8:50 am

No tak ... já ty brambory teda přijedu naškrabat.
lynx
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod lynx » stř kvě 31, 2017 9:04 am

To vypadá výborně, už se těším. :)
err_
bez hodnocení

Příspěvekod err_ » stř kvě 31, 2017 10:41 am

Lynx:
Nezval bys prosim k tomu sextantu i portlandsky uhlomer? Pred rokem, mozna dvema jsme jsi v ramci debaty o uhlomerech psal, ze je tvuj nejoblibenejsi a ze variaci nastavis primo na nem. Rad bych to shledl v praxi. Ja pouzivam douglasuv uhlomer, na ktery me navedl p. Straka na kurzu. Zacal je davat misto trojuhelniku k cvicenim z navigace a na kurzech.

Psal jsem zde: Moje TOP navigační pomůcky pro práci s mapou
Libor
bez hodnocení
Reputace: 191
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » stř kvě 31, 2017 10:47 am

No pokud mi to vyjde (v říjnu budeme některé 2 týdny až dopluje na Kanáry u Standy na Eternity) tak opraším ruský SNO-T a nějaký to pravítko s úhloměrem tady taky mám.
bedrich
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 22

Příspěvekod bedrich » stř kvě 31, 2017 11:44 am

Tož kamarádi, myslíte, že bych se eště vešel? Předvádět ale nejspíš nic nebudu (neboť jak su starej, tak su blbej) ale rád bych něco novýho pochytil.
A mohli bychom zároveň oslavit den znárodnění :P :P J.
Omen
vytrvalý návštěvník
Reputace: 160

Příspěvekod Omen » stř kvě 31, 2017 11:59 am

Pokud jde nad vznes(š)enými tématy jen tiše klingat nohama a pomoct při škrábání brambor, taky bych dojel ;)
lynx
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod lynx » stř kvě 31, 2017 12:02 pm

Když Libor vezme SNO-T, tak já, abych to měl lehčí, vezmu Davis Mark III, Portlandský plotter a věcičku, kterou jsem si pořídil letos – Portlandský kalkulátor rychlost - čas - vzdálenost.
Je to spíš taková libůstka pro nás staromilce :-)
http://www.marinecompasses.co.uk/speed- ... lator.html
Richard
věčný začátečník
věčný začátečník
Reputace: 82

Příspěvekod Richard » stř kvě 31, 2017 12:10 pm

Tož já bych moh svůj sextet i portské vzít taky!
geronimo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 201
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod geronimo » stř kvě 31, 2017 12:34 pm

Znamená to, že lednový Hodonín se přesouvá a říjen, nebo je to další akce ? :o
Anonym
účet uživatele zrušen

Příspěvekod Anonym » stř kvě 31, 2017 1:13 pm

Já nevím. :hmm:

Akce Potlach vznikla spontánně, během pár hodin. Nejdříve jsme byli dva, pak tři, čtyři......
Necháme tomu asi zatím volný průběh, především záleží na lidech co chtějí. Pravdou je že říjnový termín nabízí daleko více možností, ale zase není to ještě moc brzo?

Zatím, pokud se to nezvrhne, to vidím jako podzimní setkání které možná asi nemusí mít pokračování. Pokud se časem ukáže že by to členům více vyhovovalo, může se to celé přesunout na podzim. V tuto chvíli opravdu nevím co si s tím počít a nechávám to vykrystalizovat.

SEZNAM
Jarda885
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 102

Příspěvekod Jarda885 » stř kvě 31, 2017 2:11 pm

Idea akce Potlach se mi líbí. Každé setkání s lidmi od lodí je skvělá věc.
Termín říjnový svátek již méně. Bývá-li v tomto termínu více volna, jezdíme s kamarády turisty někam. Jak to bude letos je ve hvězdách.

Já budu mít asi problém s každým termínem. I lednové setkání na Oase jsem dával do diáře několik let, než se mi podařilo termín uvolnit.
Zatím jsem v pozici "tichý příznivec".

Zpět na