Nova vyhlaska o zakazu plavby se spalovacim motorem

Vše co souvisí s předpisy kolem plavby a technickou dokumentací lodí, včetně jejich regisdtrace. Přepravy lodí. Technickými prostředky pro dopravu lodí. Dále pojištění lodí, přívěsů, osob atd.

Moderátoři: vilma, windward, Pepa

Zdenda12345
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 73

Příspěvekod Zdenda12345 » pát dub 10, 2015 8:29 pm

pistolko, na úroveň Vikyho a dalších jmenovaných se snížit nemůžeš i kdybys chtěl. Do jejich úrovně bys maximálně mohl vyrůst, ale to tobě nejspíš nehrozí.
Víš co se říká? Čim víc lidí si o někom myslí, že je to bl.b, tim pravděpodobnější je, že jim pravděpodobně bude.

P.S. Ušetřim ti práci. Jsem idi.ot, starej komunistiskej pohlavár, kádrovák a já nevim jaký všechny funkce tehdy ještě byly. Jo určitě jsem ještě i estébák.
P.P.S. zkus se místo urážek zamyslet nad kompatibilitou a hloubkou svých názorů. Když už v tom budeš, tak zahrň i svojí argumentaci. :)
pavlii
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pavlii » pát dub 10, 2015 8:35 pm

No čekal jsem to malinko lepšatější teda a ten důvod z reportáže teda tady za celou tu dobu nezazněl. Takže by mě taky zajímalo, odkud to ČT vyšťárala.

Je nějaký problém, aby si majitel přilehlého pozemku zažádal o vymezení zákazu kotvení/vyvazování v celé/části délce jeho pozemku, když je teda nespokojen? Ono by to ale asi bylo složité, že? Takže jednodušší bude víc křičet a snažit se to zobecnit - ono se zjevně líp prosadí ptákovina vedená oficálně ze strany nějakého resortu, protože jinak by musel majitel oběhnout aspoň jeden úřad a možná za to vytáhnout nějakou tu korunu za cedule..... Asi až do smrti nepřestanu vycházet z úžasu....

P.
bomba
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod bomba » pát dub 10, 2015 8:44 pm

Ahoj
To je nějakej blud či co,mluví tam o tom,že ten zákaz bude platit jenom od Budějovic do Prahy,co je to zase za blbost :gun: :gun: :gun:
To chcou ten národ mezi sebou rozeštvat ůplně totálně? :x :x :x
mirzik
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod mirzik » pát dub 10, 2015 8:55 pm

No moc dobře to nevyznělo, a žádná zmínka o neregistrovaných lodích.... na nich jako hlučný nikdo není??
A ..cituji "vyhláška pro takzvanou Vltavskou kaskádu.... jinde to jako neplatí???
Hlavní důvody proč vznikla petice tam taky nezazněly... :gun:
Pak že je ČT nezávislá, nestranná a objektivní.... :gun: :gun: :gun:
Pistolka
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Pistolka » pát dub 10, 2015 9:03 pm

pavlii píše:No čekal jsem to malinko lepšatější teda a ten důvod z reportáže teda tady za celou tu dobu nezazněl. Takže by mě taky zajímalo, odkud to ČT vyšťárala.

Je nějaký problém, aby si majitel přilehlého pozemku zažádal o vymezení zákazu kotvení/vyvazování v celé/části délce jeho pozemku, když je teda nespokojen? Ono by to ale asi bylo složité, že? Takže jednodušší bude víc křičet a snažit se to zobecnit - ono se zjevně líp prosadí ptákovina vedená oficálně ze strany nějakého resortu, protože jinak by musel majitel oběhnout aspoň jeden úřad a možná za to vytáhnout nějakou tu korunu za cedule..... Asi až do smrti nepřestanu vycházet z úžasu....

P.

Koukni na to z druhé strany .. Proč by měl majitel pozemku kvůli vodnímu chataři co mu zatluče kolík na pozemku , vyvalí se na břeh , vyleje chemku , odhodí odpadky a ráno odpluje, lítat po úřadech aby tomu zabránil ? To vyhláška celkem dobře vyřešila ..povolené kotviště , mariny ... 8) :good:
tkruska
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 20

Příspěvekod tkruska » pát dub 10, 2015 9:05 pm

No jasne, tady je u vody vsude chatka vedle chatky.
Pistolka
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Pistolka » pát dub 10, 2015 9:10 pm

Zdenda12345 píše:pistolko, na úroveň Vikyho a dalších jmenovaných se snížit nemůžeš i kdybys chtěl. Do jejich úrovně bys maximálně mohl vyrůst, ale to tobě nejspíš nehrozí.
Víš co se říká? Čim víc lidí si o někom myslí, že je to bl.b, tim pravděpodobnější je, že jim pravděpodobně bude.

P.S. Ušetřim ti práci. Jsem idi.ot, starej komunistiskej pohlavár, kádrovák a já nevim jaký všechny funkce tehdy ještě byly. Jo určitě jsem ještě i estébák.
P.P.S. zkus se místo urážek zamyslet nad kompatibilitou a hloubkou svých názorů. Když už v tom budeš, tak zahrň i svojí argumentaci. :)

Zhodnotil jsi se sám ...

PS nerad bych vyrostl do úrovně sprosté žumpy .. také pravděpodobně ...
mirzik
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod mirzik » pát dub 10, 2015 9:11 pm

Pistolko:
Pozemky přilehlé k vodní ploše patří ze zákona státu. Nemohou mít soukromého vlastníka!!! Koukni se do katastrálních map, tam je to naprosto zřejmé..

Už toho prosím Tě nech.... nebo argumentuj věcně a pravdivě....
geus
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 40

Příspěvekod geus » pát dub 10, 2015 9:14 pm

Nechapu pistolko proc ti vadi ty registrovany plavidla furt. Pokud nevis tak i kdyz mas dum u vodu vcetne brehu a i oploceny az k vode tak ti tam klidne muze rybar s pramici zakotvit posadit ss na Tvem pozemku a vesele tam chytat celej den a po cely tyden tam nebudes mit soukromi to ti nevadi. Ale plne vybavena a sobestacna lod ti vadi
david
moderátor
Reputace: 234

Příspěvekod david » pát dub 10, 2015 9:16 pm

Pistolka píše:
pavlii píše:No čekal jsem to malinko lepšatější teda a ten důvod z reportáže teda tady za celou tu dobu nezazněl. Takže by mě taky zajímalo, odkud to ČT vyšťárala.

P.

Koukni na to z druhé strany .. Proč by měl majitel pozemku kvůli vodnímu chataři co mu zatluče kolík na pozemku , vyvalí se na břeh , vyleje chemku , odhodí odpadky a ráno odpluje, lítat po úřadech aby tomu zabránil ? To vyhláška celkem dobře vyřešila ..povolené kotviště , mariny ... 8) :good:

taky na to koukni z tý strany, že břehová čára obvykle patří Povodí, nikoli soukromníkovi, jako třeba v Německu a mimo to, můžu stát na kotvě a na břeh vůbec nemusím.
rdv
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod rdv » pát dub 10, 2015 9:18 pm

To je zajímavý, že do teď o stížnostech majitelů pozemků nepadla zmínka ani od jedné ze zainteresovaných stran, hlavně od MD. Nebo že by další pokus o vysvětlení. Určitě teda musí mít na ministerstvu stohy stížností, nebo stačí když zavolá dejme tomu stovka chatařů a změní se vyhláška???
geus
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod geus » pát dub 10, 2015 9:23 pm

Ja co mam pred barakem breh Labe tak si ho muzu pronajmout na x let, ale stejne tam musim pusti kazdyho vcetne rybaru. A jeste ho musi uklizet atd.
Pistolka
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Pistolka » pát dub 10, 2015 9:24 pm

geus píše:Nechapu pistolko proc ti vadi ty registrovany plavidla furt. Pokud nevis tak i kdyz mas dum u vodu vcetne brehu a i oploceny az k vode tak ti tam klidne muze rybar s pramici zakotvit posadit ss na Tvem pozemku a vesele tam chytat celej den a po cely tyden tam nebudes mit soukromi to ti nevadi. Ale plne vybavena a sobestacna lod ti vadi

Může ale neudělá to .. Vadí , protože tam většinou nezůstane jen ta díra po kolíku , to mi věř ... Budu fotit , jak to vypadá na Lipně po volném kotvení a vkládat to sem /tedy jestli vyhláška padne /..
Obecně ne jen registrovaných . V tom souhlas , je to dvojí metr , musí se to zakázat všem ..) :D
bomba
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod bomba » pát dub 10, 2015 9:27 pm

geus píše:Nechapu pistolko proc ti vadi ty registrovany plavidla furt. Pokud nevis tak i kdyz mas dum u vodu vcetne brehu a i oploceny az k vode tak ti tam klidne muze rybar s pramici zakotvit posadit ss na Tvem pozemku a vesele tam chytat celej den a po cely tyden tam nebudes mit soukromi to ti nevadi. Ale plne vybavena a sobestacna lod ti vadi

To je jednoduchý,on je jeden z těch co si tam kdysi na základě různých zásluh postavil chatu,tu potom užíval,včetně břehu co mu nikdy nepatřil,sem tam ho vyrušila plachetnice,ale o tu se po překročení určité linie postarali místní příslušníci pohraniční stráže,pak ale řišla hentem ta sametovka a lipno otevřelo jachtingu svoji náruč,zatím co chataři zústali zavření ve svých koloniích více či méně vzdáleni vodě,pak přišly další a další jobovky ohledně rybolovu,zatímco my jachtaři jsme si šili svůj pohodový život a to bohužel lidé jako pistolka bohužel neskousli a jejich nenávist vůči nám jachtařům rostla a rostla až do současné podoby.Bohužel je to v celé společnosti a boj s touto nenávistí se asi nedá vyhrát.těm lidem nejde o povolení či nepovolení spalováků,ale o to aby lidé,kteří měli určitou svobodu,byli postaveni na jejich ůroveň. :hmm:
:hmm:
mirzik
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod mirzik » pát dub 10, 2015 9:28 pm

rdv píše:To je zajímavý, že do teď o stížnostech majitelů pozemků nepadla zmínka ani od jedné ze zainteresovaných stran, hlavně od MD. Nebo že by další pokus o vysvětlení. Určitě teda musí mít na ministerstvu stohy stížností, nebo stačí když zavolá dejme tomu stovka chatařů a změní se vyhláška???

rdv - myslím že jsi to trefil velice přesně, v reportáži jen odříkali to co jim mluvčí MD řekl....

A proto pojďme poslat další smršť otázek ohledně majitelů pozemků (mimochodem, ti ale nemají pozemky až do vody..... břehová čára je zanesena v katastrálních mapách a tyto pozemky vlastní stát) panu náměstkovi ing. Němcovi na MD.

Doplněno:
a vykašleme už se na pistolku, ten se v tom vykoupe sám.....
Pavel63
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 44

Příspěvekod Pavel63 » pát dub 10, 2015 9:32 pm

To Tkruska:

Nějak mi tady uniká, jakou funkci a na jakém úřadě má pan Němec, který je citován a uveden asi o stránku dřív. A v ideálním případě mailové spojení. Má smysl mu psát nesouhlas se zákazem kotvení? Opět se totiž řeší problém tak, jak je u nás zvykem: někdo dělá probém, tak danou činnost zakážeme šmahem všem. Takto by nejraději mnozí vyřešili zákon o zbraních a střelivu v návaznosti na problém v Uh. Brodě, řeší se takto mnohdy nesmyslným omezováním rychlosti na 70 km/hod. problém na místech, kde se stávají dopravní nehody kvůli blbcům, kteří lítajjí na normálních silnicích 110 a víc (kdyby jeli povolených 90, tak se nic nestane ...) a podobně. Pokud někdo dělá binec v nějaké zátoce nebo na kotvišti a podobně, je to otázka telefonátu na říční oddíl Policie a vyřešení problému s daným jedincem a ne že se zakáže šmahem kotvení všem, tedy i těm slušným. Stejný problém je u snahy zakázat sběrny kovového odpadu - mají vyřešit problém těch, kdo se dopouštějí krádeží a nevidím důvod, proč bych při bourání starého chlívku nemohl dát za peníze do sběru kolejnice použité na konstrukci stropu.

Pavel.
Zdenda12345
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 73

Příspěvekod Zdenda12345 » pát dub 10, 2015 9:32 pm

Já bych začal prosazovat zbourání a likvidaci všech chatiček kolem vody. Hyzdí to přírodu a vadí mi, že když tam kotvim, tak na mě chatičkáři čuměj. Taky mi vadí, že když tam slaví, tak mi ruší moje klidný kotvení. :mad: :mad:
Nezačneme někam posílat stížnosti na chatičkáře? :mad: :mad:
Stačí 2-3 a vznikne vyhláška ne?
Pistolka
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Pistolka » pát dub 10, 2015 9:37 pm

bomba píše:

To je jednoduchý,on je jeden z těch co si tam kdysi na základě různých zásluh postavil chatu,tu potom užíval,včetně břehu co mu nikdy nepatřil,sem tam ho vyrušila plachetnice,ale o tu se po překročení určité linie postarali místní příslušníci pohraniční stráže,pak ale řišla hentem ta sametovka a lipno otevřelo jachtingu svoji náruč,zatím co chataři zústali zavření ve svých koloniích více či méně vzdáleni vodě,pak přišly další a další jobovky ohledně rybolovu,zatímco my jachtaři jsme si šili svůj pohodový život a to bohužel lidé jako pistolka bohužel neskousli a jejich nenávist vůči nám jachtařům rostla a rostla až do současné podoby.Bohužel je to v celé společnosti a boj s touto nenávistí se asi nedá vyhrát.těm lidem nejde o povolení či nepovolení spalováků,ale o to aby lidé,kteří měli určitou svobodu,byli postaveni na jejich ůroveň. :hmm:
:hmm:

No trochu mimo ale proč to vyvracet ... jen že mi bylo v 90 roce 22 let ..chatu mám 7 let/ ano opravdu u vody / a plachetnici od 15 ti .. Jo a zvonil jsem na Letné klíčema pro tu tvoji svobodu ale ne bordel co tu teď je ..
david
moderátor

Příspěvekod david » pát dub 10, 2015 9:43 pm

bomba to trefil velmi dobře. bolševický potentáti a jejich potomci.

na druhou stranu, mezi loďařema, nebudu rozlišovat hadráře a kamnáře, se taky najde pěknejch pár pito mců, co se neumí chovat a bordel jej jim přirozenej.
Příklad: stojím na Štěchajdě vyvázanej, připlave jeden nejmenovanej novej z Prahy, jestli může na mně přes noc. Já proč by ne. Jenže vzápětí mám dva psy na lodi, vedle rádio na plný kule, s botama plnejma bordelu lítaj mi po lodi na břeh a zpátky, napitý řvou jeden přes druhýho. A tak jsem ho odvázal a poslal do prde-le. Nevěřili by jste, jak se divili, co mi přej vadí. Vadilo mi všechno.
geus
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod geus » pát dub 10, 2015 9:47 pm

Jen dodam kotvim na piskovne v Zernosekach u soukromeho ostrova mame tam takovy tichy souhlas majitele. Prijedu je tam bordel petky atd kdyz odjizdim dam do pytle i to co tam bylo a jsem pochopitelne nasr. Nej muzu to tam nechat ale moji lod pozna kde kdo a nakonec by ten bordel byl na me. Ale nejvic bordelu tam prave nechaji ti co tam doplavou na malem clunu, matraci ci jen doplavou tam to vylemtaj ne nechaj v rosti.
tkruska
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 20

Příspěvekod tkruska » pát dub 10, 2015 9:48 pm

Pavel63: Ing. Ladislav Němec - náměstek ministra - řídí Sekci dopravní ladislav.nemec@mdcr.cz.

Vede ted agentu po odvolane Mgr. Kolenickove.
Ty stiznosti majitelu chatek za tim samozrejmne nebudou, nebo ne masove. Kdo totiz vi, s kym vsim tu reportaz krom Jirky pripravovali ?
Pavel63
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 44

Příspěvekod Pavel63 » pát dub 10, 2015 9:49 pm

Myšlenka ve stylu myšlení Pistolky, také z oboru působnosti MD:

Bydlím nedaleko silnice 602 Jihlava - Brno. Každý rok ji jako blbci kolem vsi uklízíme formou dobrovolné brigády. A za pár měsíců jsou opět příkopy plné PET-lahví, kelímků z Mc-Donaldu, krabiček od cigaret, upadlých částí vozidel či nákladů a podobně. Takže si, vážení, začněte shánět dobré boty a opodeldok nebo nějaké podobné mazání, protože brzy budete po republice asi chodit pěšky. Pošlu na MD stížnost na průjezdy vozidel s neukázněnými posádkami, kteří opakovaně znečišťují okolí mého domu ... A v duchu zmíněné vyhlášky o zákazu nočního kotvení předpokládám, že vydají vyhlášku, která zakáže provoz motorových vozidel s registračními značkami nebo s více než jedním sedadlem či podle jiného kritéria ... - a to v krajích Vysočina, Jihomoravském a Severomoravském. A protože republika je veliká, tak předpokládám,že se začne více létat a já si tedy koupím pozemek na stavbu letiště. A opovažte se pak někdo proti vyhlášce o zákazu provozu automobilů na pozemních komunikacích vznášet námitky, protože já ten bordel v příkopách nebudu zase uklízet a kromě toho ten nákup pozemku na letiště by se stal marnou investicí ...

Jen víc takových "inteligentů" a hurá s nimi nejlépe na místa úředníků a do sněmovny ...

Pavel.

PS: To Tkruska: Díky za info.
Naposledy upravil(a) Pavel63 dne pát dub 10, 2015 10:02 pm, celkem upraveno 2 x.
david
moderátor

Příspěvekod david » pát dub 10, 2015 9:54 pm

reakce Jirky do ČT na relaci:
Jiří Pěknice (Jiri.Peknice@seznam.cz.)

noční kotvení

Dnes 10. 4. 2015, 19:59:17

Komu: martin.tyburec@ceskatelevize.cz.

Kopie: fechtner@seznam.cz, 'miloš haken', david.lod@seznam.cz., mikulas.krepelka@seznam.cz., pfchudoba@byte.cz, Tomáš Kruška, Lucie Brejšková, pavel.strnad@lineart.cz.,Eva Skořepová YACHT s.r.o, jan@skalicky.cz, petr.novotny@aplcz.cz., proto.group@email.cz.

g
Dobrý večer,

reaguji na právě odvysílanou reportáž na ČT1. Pokud takto překrucujete všechny zprávy, nedivím se, že s médii nechce nikdo komunikovat!!!

Pokud i takovouto "malichernou" zprávu, kde je naprosto jasné, o co jde, takto překroutíte, vůbec bych se nedivil, kdyby to například na Ukrajině bylo úplně jinak...

Pozemky přilehlé k vodní ploše patří ze zákona státu. Nemohou mít soukromého vlastníka!!! Koukněte se do katastrálních map, tam je to naprosto zřejmé.. Povodí Vltavy nepřipravuje další kotviště, to je naprostá lež. Nejsou schopni desítky let vytvořit čekací stání pro přepravu lodí na horní vodě VD Orlík, natož cokoliv jiného na již "funkční" vodní cestě

Proč nepadlo ani slovo o registrovaných vers. neregistrovaných lodích a tím pádem o zjevné diskriminaci? Neregistrované lodě neobtěžují majitele pozemků????

Je mi líto, že jsem s Vámi ztrácel čas!!!!!!!!!!!

Jirka Pěknic
Viky_CZ
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 43
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viky_CZ » pát dub 10, 2015 11:01 pm

Nevite někdo, jestli je ta reportaz nekde na netu? Nemuzu nic najit. :-(
rdv
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod rdv » pát dub 10, 2015 11:02 pm

mirzik píše:
rdv píše:To je zajímavý, že do teď o stížnostech majitelů pozemků nepadla zmínka ani od jedné ze zainteresovaných stran, hlavně od MD. Nebo že by další pokus o vysvětlení. Určitě teda musí mít na ministerstvu stohy stížností, nebo stačí když zavolá dejme tomu stovka chatařů a změní se vyhláška???

rdv - myslím že jsi to trefil velice přesně, v reportáži jen odříkali to co jim mluvčí MD řekl....

A proto pojďme poslat další smršť otázek ohledně majitelů pozemků (mimochodem, ti ale nemají pozemky až do vody..... břehová čára je zanesena v katastrálních mapách a tyto pozemky vlastní stát) panu náměstkovi ing. Němcovi na MD.

Doplněno:
a vykašleme už se na pistolku, ten se v tom vykoupe sám.....

Souhlas, aspoň uvidíme s čím se vytasí potom (stejně jako v předchozích případech tenhle argument dlouho nevydrží). Musíme pořád tlačit na objasnění kdo nebo co je příčinou toho nesmyslu.

Možná fouká vítr odjinud. myslím tím aktivitu APL v podobě té druhé petice http://www.petice24.com/protest_proti_zrueni_kotveni, jak tvůrci sami píší cituji "Zchovejte volné kotvení!" Otevřený dopis Mgr Kolejnickove, která v tu dobu už byla odvolána. Celý mi to přijde takový alibistický a hodně narychlo.

Reportáž byla tragédie.V reportáži zaznělo že za porušení vyhlášky hrozí pokuta až 200 tisíc. Co si o nás asi veřejnost pomyslí, když uvidí takovou reportáž? Přesně to co si o nás myslí pistolka... Pokuta 200 tisíc nebo rovnou kriminál, v tomhle Banánystánu...

Zpět na