Nova vyhlaska o zakazu plavby se spalovacim motorem

Vše co souvisí s předpisy kolem plavby a technickou dokumentací lodí, včetně jejich regisdtrace. Přepravy lodí. Technickými prostředky pro dopravu lodí. Dále pojištění lodí, přívěsů, osob atd.

Moderátoři: vilma, windward, Pepa

Gargi
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Příspěvekod Gargi » pát dub 17, 2015 1:08 pm

Ismael:
hezký :good:
To že by každý, kdo podepsal petici, dal peníze na právníky je příliš optimistické i na mě :?

Ale myslim, že hodně lidí už do toho jde. Důležité a pozitivní je, že se něco děje a že si nás politici po 40 letech všimli. Že se zákon napoprvé nepovedl je fakt, ale to se snad nepovedl ještě nikdy žádný. Třeba proběhne nějaká pozměnovací vyhláška a bude to v pohodě.... ;)
Drak70
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 1

Příspěvekod Drak70 » pát dub 17, 2015 1:41 pm

Ted mi odpovedelo MD ze oni za zakaz kotveni nemohou a jako bonus poslali par fotek lodicek s motorem ktere jiste budeme vidat na nove povolenych vodach :D :D
MB
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod MB » pát dub 17, 2015 1:45 pm

jsem se chtěl zdržet a vydržet, v co se to vyvrbí .....ale viděti paní Vlkovou (bývalá starostka Štěchovic) lobujíc za nový zákon , viděti reportáže o rychlých lodích na přehradách (ta vlna je fakt malá a 25 m od břehu už to ani nepoznáte), viděti rozjasněné tváře rybářů co se těší že budou dělat ještě větší bordel =opravdu jsem to slyšel na vlastní ucho, viděti smutnou tvář těch, co si na přeplněném SlapoOrlíku už večer v zátoce bez péček nezakotví .....si říkám, kolik zákonů jsem nechal plavat, ale tohle, tohle mi fakt vadí ....byť jsem registrovanou loď prodal. Je to prostě zase opatření nějaké skupiny lidí na úkor jiné skupiny lidí, přičemž si ta první myslí, že jí to zase projde..... dle mého si začnou stěžovat majitelé přilehlých pozemků a kotvení zruší všude a pro všechny ....netuším, jak z toho marastu ven ...proti některým rybářům jsem bojoval tak, že jsem jim v noci přejel šňůry i třikrát, proti rychle jedoucí bezohledné lodi se do cesty postaví plachetnice, proti kotvení můžem poruchovat, zmenšovat lodě, celou noc plout .....jenže to není řešení moderního světa ....v celonárodní svaz jachtařů, motoristů vodních a kanoistů moc nevěřím ....takže se konečně vrací čas, kdy budu zase muset dělat něco ilegálně a mít knedl v krku, jako když jsem na Slapech v 88 nastartoval motor .....jsem pesimist .....
Ismael
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Ismael » pát dub 17, 2015 1:46 pm

Ahoj,
tenhle svět je na penězích založen. Bez nich nejde nic. Kde by byla matka Tereza bez dostatečné peněžní Gangy. Kdyby nebyly prachy na zbraně, nebylo by válek. Pro mne je bezbřehý optimismus představa, že něco se pohne správným směrem, aniž by to někde někdo zacvakal. Jakkoliv, třeba formou členských příspěvků. Úplatky tímto na mysli nemám.

Těžko můžeme čekat, že někoho nějak ukecáme. Takhle to prostě nefunguje.

Důležité a pozitivní je, že se něco děje a že si nás politici po 40 letech všimli. Že se zákon napoprvé nepovedl je fakt, ale to se snad nepovedl ještě nikdy žádný. Třeba proběhne nějaká pozměnovací vyhláška a bude to v pohodě..

Bez komentáře. Nenapadá mne, co na tohle odpovědět. Přeji ti, abys toho poníka jednou našel.
I.
Clouseau
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 34

Příspěvekod Clouseau » pát dub 17, 2015 2:19 pm

Pokud bude třeba přispět nějakou částkou na právníka,či založení nějaké organizace, tak jsem ochoten. Ale musí se toho někdo ujmout,kdo má zkušenosti a ví co a jak kde zařídit...to já bohužel nejsem.
tkruska
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 20

Příspěvekod tkruska » pát dub 17, 2015 2:26 pm

Právě mi volala redaktorka Jihočeské Televize a chtějí točit v přistím týdnu reportáž o tom kotvení. Bohuzel nemuze prijet do Prahy a proto hledá někoho z místních (asi Lipno a okoli?).

Prosím ozvěte se mi, kdo by za nás tam chtěl neco říci a předám kontakt. Ja se tam nedostanu :(

Diky
maxik1958
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod maxik1958 » pát dub 17, 2015 3:16 pm

No a co se domluvit na návštěvě pana ministra dopravy, on to přece podepsal, ne? 8) Proč chodit za kováříčkama, a ne za kovářem :mad:
cz_pipa
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod cz_pipa » pát dub 17, 2015 3:19 pm

Na Nechranicích si opět s motorem nezajezdíme :( ty ze zákazu vyjmuty nejsou :(
Lachtan
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 22

Příspěvekod Lachtan » pát dub 17, 2015 3:46 pm

Maxik1958 má pravdu. Můžeme také nahlásit, že se jdeme podívat 'Jak se MAKÁ´ při tvorbě vyhlášek.
Lachtan
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 22

Příspěvekod Lachtan » pát dub 17, 2015 3:50 pm

Maxik1958 má pravdu. Můžeme také nahlásit, že se jdeme podívat 'Jak se MAKÁ´ při tvorbě vyhlášek. Zasílám pár fotek jak se kotví V Evropě /převážně v noci, protože ve dne se převážně pluje. Jezero Vanern.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Naposledy upravil(a) Lachtan dne pát dub 17, 2015 5:37 pm, celkem upraveno 3 x.
packa
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 12

Příspěvekod packa » pát dub 17, 2015 4:03 pm

Gargi píše:packa: Na té TK jasně řekli, že se to týká hlavně hausbótů!! Kvůli nim je tam asi i to omezení říčních kilometrů, jinde možná s Hausboty problém není, takže třeba Labe se paragraf vůbec netýká.

Proboha-ty snad těm kecum kterymi se snaží nas oblbnout věříš

Napišu ti to ještě jednou(když jsi teda jeden z těch co za nas kope) -proč ja s registrovanou lodičkou(mam 15k motor) nesmím a kolega s identickou lodí ktera není registrovana(ma pouze 5k motor) muže? Je neregistrovana lod zarukou pořadku na břehu atd.?

A k tomu Labi-mužu tě ujistit že na Labi to je jen otazka času-snahy obsadit atraktivní místa (např. sjezdy ktere ještě jsou free) už jsou
Taky jsi nedelam iluzi že by jsi mi např. zaparkoval na louce u Labe auto s reg.Belugou a v teplejch ji daval na vodu a na noc tam jezdil tabořit -u tech co mají gumak,pramičku a pod. -zcela bežne-včetne toho taboření,ohnistě a zanechanych podpapíráků(zamerně nejmenuji)

A k tomu uvolnění možnosti plavby-samozrejme to vítám ale jako snad každy rozumny človek mam k nekterym věcem vyhrady-po prvním smrtaku (střet např. plavce se vod. skutrem nebo něco pod.) -se ukaže
Naposledy upravil(a) packa dne pát dub 17, 2015 4:25 pm, celkem upraveno 1 x.
Josef
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 3

Příspěvekod Josef » pát dub 17, 2015 4:08 pm

Asi jsem pesimista. Nic nevidím. :shock:

Lachtane, tak už fotky naběhly. Před chvílí tu nic nebylo, jenom text.
Naposledy upravil(a) Josef dne pát dub 17, 2015 7:08 pm, celkem upraveno 1 x.
TRIM
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 11

Příspěvekod TRIM » pát dub 17, 2015 4:41 pm

orko píše:Tady je zkrácená Tiskovka ze včera.
https://youtu.be/a55yOntHjvI

Davide chválím za vystoupení . A hlavně za výsledek, víme další střípek mozaiky.
Doposud máme dopisy od všech ministerstvech , že zákaz nechtělo ani jedno.
Na tiskovce bylo řečeno -" po připomínkovém řešení byla vznesena připomínka na problém s kotvením - vstupy na cizí pozemky . A pak někde, nějak se to tam dostalo. " Tedy nějaký , lokální problém s nějakým hausbotem . Ne s projíždějícími loďmi na jednu noc, protože ty si přístupovou cestu autem ke svému jednonočnímu kotvišti nebudují.
"
Pana ředitele, který připomínku po připomínkovém řízení podal jsme kontaktovali , v pondělí možná budeme mít odpovědi.

Ale vypadá to na zástupný problém jedné lokality který někdo použil .

Před týdnem jsem podal žádost na MD o zveřejnění všech materiálů, na základě kterých byl zákaz rozhodnut. Uvidíme jaké materiály obdržíme a jakou logiku a sílu argumentu budou mít.

Další se uvidí.
packa
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod packa » pát dub 17, 2015 4:44 pm

aby jste neřekli že MD je proti plavbě-už zase tahají kostlivce ze skříní-nebo si nekdo potrbuje vydelat :D
http://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/kan ... position-8
TRIM
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 11

Příspěvekod TRIM » pát dub 17, 2015 4:51 pm

Drak70 píše:Ted mi odpovedelo MD ze oni za zakaz kotveni nemohou a jako bonus poslali par fotek lodicek s motorem ktere jiste budeme vidat na nove povolenych vodach :D :D

Prosím nakopíruj tu odpověď MD sem. Potřebujeme všechny podklady.
veselyroman
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 14

Příspěvekod veselyroman » pát dub 17, 2015 5:08 pm

TRIM píše:
Drak70 píše:Ted mi odpovedelo MD ze oni za zakaz kotveni nemohou a jako bonus poslali par fotek lodicek s motorem ktere jiste budeme vidat na nove povolenych vodach :D :D

Sice to nebyla otázka na mě, ale zřejmě jsem dostal od MD stejnou odpověď.
Je to tady: pdf soubor
Jarda885
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 102

Příspěvekod Jarda885 » pát dub 17, 2015 6:18 pm

cz_pipa píše:Na Nechranicích si opět s motorem nezajezdíme :( ty ze zákazu vyjmuty nejsou :(

Hracholusky jsou uvedeny v příloze č. 2 k vyhl 46/2015 Sb.:

Č. / 8
Číslo hydrologického pořadí / 1-10-01-174
Název vodní nádrže nebo úsek vodního toku / Hracholusky
Vodní tok / Mže
Okres / Plzeň sever, Tachov

Všechna další ustanovení, na která se někdo snaží odvolávat, mají obecnější formulaci.

V právu platí zásada
Speciální ustanovení má vždy přednost před obecným.

Nevím, čím by někdo mohl "přetlouct" konkrétní údaj v příloze k vyhlášce.

Podobně je tomu u Vranova.

EDIT:

Zaměnil jsem Nechranice s Hracholuskami. I na Hracholuskách nějaký místní politik protestoval, tak mi to splynulo.
Omluva.
Naposledy upravil(a) Jarda885 dne pát dub 17, 2015 6:36 pm, celkem upraveno 1 x.
Drak70
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Drak70 » pát dub 17, 2015 6:25 pm

Ano to je ta odpoved z MD,jeste mi k tomu poprali krasny den :P
ferdas
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 36

Příspěvekod ferdas » pát dub 17, 2015 6:28 pm

Jardo - Pipa mluvil o Nechranicích. Jo a s tím Vranovem je to asi taky na pytel. Veřejná lodní doprava ano, plachetnice s pomocným spalovákem taky... ostatní máme smůlu.
Naposledy upravil(a) ferdas dne pát dub 17, 2015 6:50 pm, celkem upraveno 1 x.
Jarda885
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 102

Příspěvekod Jarda885 » pát dub 17, 2015 6:34 pm

Sorry:

Nějak mi ty dvě nádrže splynuly.
Z Ostravy daleko.

Omlouvám se.
gryf
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 6

Příspěvekod gryf » pát dub 17, 2015 6:55 pm

Pro tkruska - jezdím na Lipně, loď dávám na vodu příští sobotu, Černá v Pošumaví. Pár už bude, tak pokud chceš, dej SZ, pošlu ti spojení na sebe.
tkruska
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 20

Příspěvekod tkruska » pát dub 17, 2015 7:58 pm

veselyroman píše:
TRIM píše:

Sice to nebyla otázka na mě, ale zřejmě jsem dostal od MD stejnou odpověď.
Je to tady: pdf soubor

No super, MD prihodi do vykladu REKLAMNI podklad od APL (ty obrazky plavidel) !!!!! a opet zopakuje to, ze se uprava tyka jen Vtlavy. Zaroven ale dodava, ze se to tyka i ucelovych vodnich cest.... tak to jsem zvedavej, kde vsude SPS/PVL, krome Vltvavy (CB - Slapska Prehrada) prdne znacky.

Kouknete schvalne nekdo do online verze tech plavebnich map a zkontrolujte si svoje reviry jestli jsou Pcka i na ostatnich vodnich plochach.

Duvodem je tedy to kolisani hladiny a ochranu prilehlych pozemku.
Naposledy upravil(a) tkruska dne pát dub 17, 2015 9:12 pm, celkem upraveno 2 x.
danykopy
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod danykopy » pát dub 17, 2015 8:14 pm

Taky je zajímavý, jak ten pán na tý tiskovce uklidňuje veřejnost, že určitě nebudou v Budějovicích lítat skutry, za prvé by mě zajímalo, jak chtěj kontrolovat kolik ten skutrista zrovna jel a za druhé, pokud se nepletu, mluví tam i o tom, že vlastně tam jezdit rychle nemůžou, protože to se smí až na toku, kterej je minimálně 50m širokej, ale to podle mapy Vltava u Budějic zrovna je a dolu po proudu všude taky... :puke:
Sorry, že tu plevelim vlákno, ale to se nedá...
veselyroman
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 14

Příspěvekod veselyroman » pát dub 17, 2015 8:17 pm

Na základě MD výkladu, jsem se na MD znovu zeptal na moje 4 dotazy (viz. vyvěšeno zde výše).
Hodně mě zaujala /překvapila odpověď na moji 4. otázku.

Otázka:
Má Vaše ministerstvo něco proti tomu, aby nadále platilo původní omezení, tj.: Malá plavidla podléhající evidenci mohou stát mimo vyznačená vývaziště a kotviště, pokud je plavidlo pod trvalým dohledem, nejvýše však 24 hodin v celku?
Odpověď MD (Mgr. M. Kozák, odbor drah, plavby, železniční a kombinované dopravy, oddělení vnitrozemské plavby ):
Původní znění příslušného ustanovení není z legislativního hlediska možné, protože je právně nevymahatelné a neprošlo by tedy přes Legislativní radu vlády.

Podal jsem tudíž doplňující otázku: Proč myslíte, že původní omezení na státní max. 24 hodin není právně vymahatelné?

Na tu zatím odpověď nemám. Doufám, že ji dostanu v pondělí a jsem na ni upřímně zvědav.
packa
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod packa » pát dub 17, 2015 8:30 pm

tomasi-pokud by nekdo vzal notas a text petice zitra do Tynce urcite by par podpisu pribylo-ja ho bohuzel nemam-VikyCZ je mimo rep. tak kdyby byl nekdo ochotny.........
spolehat na to ze si vyvesenou petici prectou a doma budou podepisovat je tak trochu...nejisté
Naposledy upravil(a) packa dne pát dub 17, 2015 8:32 pm, celkem upraveno 1 x.

Zpět na