Nova vyhlaska o zakazu plavby se spalovacim motorem
Moderátoři: vilma, windward, Pepa
- MilanR
- návštěvník fóra
- Reputace: 3
- Kontaktovat uživatele:
Myslím, že nebezpečí je malé, ale je. Ani ne tak u kempů a hospod, kde by se k lynčování příslušníků přidali i provozovatelé těchto zařízení. Spíš bych se bál v malých zátokách uražených suchozemců a jejich občanskouvědomělého hlášení.
Pak je to už každého boj. Já blokovku nezaplatím. Rozbil se mi motor, zase, sakra. A nefouká. Tak jsem přejet nemohl. A je omezená viditelnost. A jsem pod vlivem omamných látek. Takže už přejet nemohu. Tak hurá do správního řízení.
Dokud/pokud nedojde ke změně vyhlášky, stejně někdo z nás bude první, kdo to požene výš. Věřím ale, že přítomní marinizovaní právníci v takovém případě trochu poradí.
Pak je to už každého boj. Já blokovku nezaplatím. Rozbil se mi motor, zase, sakra. A nefouká. Tak jsem přejet nemohl. A je omezená viditelnost. A jsem pod vlivem omamných látek. Takže už přejet nemohu. Tak hurá do správního řízení.
Dokud/pokud nedojde ke změně vyhlášky, stejně někdo z nás bude první, kdo to požene výš. Věřím ale, že přítomní marinizovaní právníci v takovém případě trochu poradí.
- tkruska
- aktívní jachtař
- Reputace: 20
Zminovany rozhovor v Radiozurnalu zde http://www.rozhlas.cz/radiozurnal/host/ ... u--1487125
ondra píše:Na Radiožurnálu právě skončil rozhovor se šéfem Ředitelství vodních cest ČR Lubomírem Fojtů.
Mimo jiné jsou tam dotazy i "na noční kotvení"
Zatím to není v archivu, snad to tam během dne dají.
http://www.rozhlas.cz/radiozurnal/host
http://www.rozhlas.cz/radiozurnal/host[/quote]
Pan ředitel ředitelství byl zajímavý .
Poslechl jsem si a bylo to poučné . Pochopil jsem obecný (většinový) názor na v noční kotvení .
Výtah z rozhovoru:
Na lodi moc nejezdil.
Proč neregistrovaná mohou - je to ve vyhlášce .
Náš pocit, že něco plošně zakázat je chyba , a v Evropě ojedinělé - ředitel označil jako emoce
Proč je kotvení zakázáno - disciplína musí být
A na závěr řekl, že chataři chtějí mít klid před opilci z lodí, sice to nezná (nejezdí), ale může to tak být. .
Tak to pro mě bylo dost tristní.
Poslechněte si cca 20 minuta a bez emocí napište řediteli. Takovýto názor od výše postaveného úředníka si zaslouží korekci .
Já už mu píši .
ředitel Ing. Lubomír Fojtů
Tel.: 225 131 731 E-mail: fojtu@rvccr.cz
- tkruska
- aktívní jachtař
No pana Fojtu jsem si take pustil a je to az na ty pretekajici ucty RVC/EU celkem smutny poslech
- vyhlasku pripravuje SPS
- registrovane lode chteji kotvit pred chatou a delat neporadek (a ze jich podel Vltavy az na Ceske Budejovice je mraky a na jizni strane Lipna jakbysmet)
- mam sice VMP ale jinak s tim nemam zkusenosti (rozumenej - nikdy a nikde jsem pres noc nezakotvil)
- regulace musi byt <--- to dava smysl pouze pokud si prectes tu predchozi vetu
Proc vsechny statni instituce argumentuji stale dokola tim neporadkem pred chatarema? Proc neregulovat chatare? Treba jako budovat chatove oblasti jen treba po 100km
Proc nehaji stat muj zajem na kotveni? Neni nahodou registrovanych plavidel vice nez legalnich chat do 50m od brehu na inkriminovanych plochach?

- vyhlasku pripravuje SPS
- registrovane lode chteji kotvit pred chatou a delat neporadek (a ze jich podel Vltavy az na Ceske Budejovice je mraky a na jizni strane Lipna jakbysmet)
- mam sice VMP ale jinak s tim nemam zkusenosti (rozumenej - nikdy a nikde jsem pres noc nezakotvil)
- regulace musi byt <--- to dava smysl pouze pokud si prectes tu predchozi vetu
Proc vsechny statni instituce argumentuji stale dokola tim neporadkem pred chatarema? Proc neregulovat chatare? Treba jako budovat chatove oblasti jen treba po 100km

Proc nehaji stat muj zajem na kotveni? Neni nahodou registrovanych plavidel vice nez legalnich chat do 50m od brehu na inkriminovanych plochach?
... a neni taky chatař ? Jinak já proti chatařům nic nemám, když se nechci vyspat, zakotvím poblíž, večer poslouchám opilecké bláboly a ráno mě určitě probudí sekačka na trávu nebo motorová pila. Zákaz kotvení chtěli před pár lety na Slapech, už už málem vyhráli, pak ale při poklesu hladiny objelo pár syčáků jachtařskejch na pramici chaty s kamerou, natočili ty nelegální odpady a byl zcela náhle klid.
MacHine píše:... a neni taky chatař ? Jinak já proti chatařům nic nemám, když se nechci vyspat, zakotvím poblíž, večer poslouchám opilecké bláboly a ráno mě určitě probudí sekačka na trávu nebo motorová pila. Zákaz kotvení chtěli před pár lety na Slapech, už už málem vyhráli, pak ale při poklesu hladiny objelo pár syčáků jachtařskejch na pramici chaty s kamerou, natočili ty nelegální odpady a byl zcela náhle klid.
@ ta závist vůdčí chatařům je věčná. ...prostě nebyli líní a mají ,neválí se na lodi ...

doplnění
Prvně omluva, kdysi kdesi v této diskusi jsem napsal, že vyhláška je nad rámec zmocnění, jelikož řeší kotvení a nikoliv plavbu. Na výstavě Lodě na vodě jsem byl seznnámen s tím, že jsem přehlédnul definici plavby, která obsahuje i kotvení a tím tahle argumentace padá. Takže sorry, takhle to nejde.
K otázce 200 tis pokuty ve správním řízení. Správní orgán musí brát v úvahu hledisko proporcionality, takže posuzuje co se stalo, společenskou nebezpečnost a přihlíží i k majetkovým poměrům. Těch dvěstě prostě neuhájí.
A poznámku. Netříštěme síly tímm, že budeme vymýšlet jak označit vodní cesty. Jediné smysluplné řešení je tenhle zprasek z vyhlášky vyhodit.
K otázce 200 tis pokuty ve správním řízení. Správní orgán musí brát v úvahu hledisko proporcionality, takže posuzuje co se stalo, společenskou nebezpečnost a přihlíží i k majetkovým poměrům. Těch dvěstě prostě neuhájí.
A poznámku. Netříštěme síly tímm, že budeme vymýšlet jak označit vodní cesty. Jediné smysluplné řešení je tenhle zprasek z vyhlášky vyhodit.
plán legislativních prací
Díval jsem se do plánu legislativních prací na tento rok na ministerstvu dopravy a má tam dvě zajímavosti.
Návrh zákona o liniových dopravních stavbách (pravděpodobně se nás netýká) připomínky duben 2015
Návrh nařízení vlády o rekreačních plavidlech a vodních skútrech (to by mohlo být zajímavé, tam se nechá nám pro změnu zatrhnout staré motory a vymluvit se na Evropu) připomínkové řízení předpokládají srpen 2015
Ještě se pokusím pohledat vyhlášky. To by taky někde mělo být.
Návrh zákona o liniových dopravních stavbách (pravděpodobně se nás netýká) připomínky duben 2015
Návrh nařízení vlády o rekreačních plavidlech a vodních skútrech (to by mohlo být zajímavé, tam se nechá nám pro změnu zatrhnout staré motory a vymluvit se na Evropu) připomínkové řízení předpokládají srpen 2015
Ještě se pokusím pohledat vyhlášky. To by taky někde mělo být.
- Felix
- zkušený harcovník
- Reputace: 152
- Kontaktovat uživatele:
Rekapitulace dosud učiněných kroků:
dotazování kde koho, sumarizace odpovědí, stanovisek a vyjádření
petice - cca 4 000 podpisů
podpisová a informační kampaň na výstavě Lodě na vodě
vznik pracovní skupiny (spolupracovníky prosím, aby si zkontrolovali komunikační kanál)
David_ dává dohromady kontakty
platforma spolupráce jachtařských organizací - připravena dohoda o spolupráci, podpis po návratu presidenta ČANY, asi v posledním květnovém týdnu
medializace - tkruska v TV Barrandov, mizerná reportáž v ČT, připravovaný článek v Týdnu
interpelace Ťoka od místopředsedy Sněmovny
připravovaná další interpelace
připravovaná "výprava" na MD (odevzdání petice + platforma)
Zapomněl jsem na něco?
dotazování kde koho, sumarizace odpovědí, stanovisek a vyjádření
petice - cca 4 000 podpisů
podpisová a informační kampaň na výstavě Lodě na vodě
vznik pracovní skupiny (spolupracovníky prosím, aby si zkontrolovali komunikační kanál)
David_ dává dohromady kontakty
platforma spolupráce jachtařských organizací - připravena dohoda o spolupráci, podpis po návratu presidenta ČANY, asi v posledním květnovém týdnu
medializace - tkruska v TV Barrandov, mizerná reportáž v ČT, připravovaný článek v Týdnu
interpelace Ťoka od místopředsedy Sněmovny
připravovaná další interpelace
připravovaná "výprava" na MD (odevzdání petice + platforma)
Zapomněl jsem na něco?
- tkruska
- aktívní jachtař
Ach jo, to je zase novinarska zkratka ... jinak cela reportaz zde http://play.iprima.cz/zpravy-ftv-prima/ ... ma-1352015 od casu 5:51
To zas bude bu$$iness pro vyrobce ceduli, pribudou dalsi cedule na brehu pro omezeni rychlosti?
To ukonceni vodni zachranne sluzby na orliku me teda prekvapuje
To zas bude bu$$iness pro vyrobce ceduli, pribudou dalsi cedule na brehu pro omezeni rychlosti?
To ukonceni vodni zachranne sluzby na orliku me teda prekvapuje

- ondra
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 3
gryf píše:Tak ten šot z Lipna šel v jihočeské Tv v pátek 1.5.
Od 3. minuty
http://www.jihoceskatelevize.cz/cz/text ... v_vysilani
- tkruska
- aktívní jachtař
Sice pozde ale prece. Clanek Josefa Klimy v Lidovkach 18.4.2015 - Zacina to jachtou